Ο έρωτας δεν γνωρίζει σύνορα και χρονικούς περιορισμούς. Αυτό αποδεικνύεται στο συναρπαστικό κεφάλαιο του ελληνικού πολιτικού βίου, όπου ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ελληνοπολωνή επιχειρηματίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι συνάντησαν την αγάπη και δημιούργησαν μια σχέση που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού. Η σχέση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα θέματα συζήτησης στον ελληνικό τύπο, σε ό,τι αφορά επιφανή ζευγάρια. Αν κι εκείνοι οι δυο διακριτικοί ως προς την προσωπική τους ζωή -πράγμα που δε θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς- και την κρατούν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, όσο γίνεται, η ερωτική τους ιστορία είναι πραγματικά συναρπαστική.

Για την ίδια, έχει δηλώσει στην Ελεονόρα Μελέτη: «Είναι ένας πάρα πολύ θερμός, υποστηρικτικός άνθρωπος, αλλά και ταυτόχρονα είναι ο άνθρωπος που εμένα θα με κρατήσει απόλυτα γειωμένο, μού θυμίζει συνέχεια ότι η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός, ότι είμαστε εδώ για να βοηθάμε τον κόσμο. Η Μαρέβα σίγουρα θα μου πει την άποψή της, με πολύ “ωμό” τρόπο. Θα μου πει πότε κάνω λάθος, θα με πιέσει. Είναι πολύ πεισματάρα, μπορεί να επαναλαμβάνει το ίδιο και το ίδιο. Δεν έχει πάντα δίκιο, προφανώς, αλλά πολύ συχνά.»

 

Η πρώτη γνωριμία: Στα πανεπιστήμια του εξωτερικού

Ο Κυριάκος και η Μαρέβα συναντήθηκαν για πρώτη φορά στα χρόνια των πανεπιστημίων τους στο εξωτερικό. Ο Κυριάκος φοιτούσε στο Harvard Business School, όπως και η Μαρέβα κι όπως δήλωσε, τη γνώρισε όταν του ζήτησε βοήθεια στο να περάσει ένα μάθημα Στατιστικής που είχε κάποια δυσκολία. Από την πρώτη στιγμή, υπήρξε μια αμοιβαία έλξη. Ο Κυριάκος έγινε ο οδηγός της, εκείνος που την έβαλε στα μυστικά και στον τρόπο λειτουργίας του πανεπιστημίου-άβατο για κοινούς θνητούς, ο κολλητός της. Κι έπειτα, ο άντρας της ζωής της.

 

Ο έρωτας εντείνεται: Επιστροφή στην Ελλάδα

Όταν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στο εξωτερικό και επέστρεψαν στην Ελλάδα, οι κοινές εμπειρίες και η αγάπη τους για την πολιτική τους έφεραν πιο κοντά. Σύντομα, αντιλήφθηκαν ότι αυτός ο έρωτας ήταν για πάντα, και αποφάσισαν να χτίσουν μια ζωή μαζί. Τον Σεπτέμβριο του 2004, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι αποφάσισαν να ενώσουν τις ζωές τους σε έναν από τους πιο λαμπρούς γάμους που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα με παρουσίες του πολιτικού κι επιχειρηματικού κόσμου.

Ωστόσο, όπως είναι λογικό, πέρασαν όπως όλα τα ζευγάρια κι αυτοί τη δική τους κρίση, για την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μιλήσει λέγοντας: «Με τη Μαρέβα είμαστε μαζί, σχεδόν 30 χρόνια, θα έλεγα, γνωριζόμαστε. Περάσαμε μεγάλες δυσκολίες, περάσαμε ένα διάστημα που δεν ήμασταν μαζί. Όταν ξαναβρεθήκαμε, η σχέση μας έγινε πιο δυνατή. Νομίζω ότι κάναμε και οι δύο την αυτοκριτική μας.»

«Αξίζει πάντα τον κόπο να κάνεις την προσπάθεια για να σώσεις τον γάμο σου» σχολίασε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου.

 

Ταυτόχρονα υπήρχε μια φήμη ότι υπήρχε μια κόντρα μεταξύ της Ελληνοπολωνής συζύγου του Κυριάκου, Μαρέβα, και των μελών της οικογένειας Μητσοτάκη, που η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι την είσοδό της στα ενδότερα του οικογενειακού τους φρουρίου. Η ίδια, στο Πρώτο Θέμα σε τηλεφωνική συνέντευξη έχει πει για τον χωρισμό τους: «Ηταν πάρα πολύ δύσκολη περίοδος για όλους μας. Η Ελλάδα, ξέρετε, έχει κάποια στερεότυπα. Έτσι, λοιπόν, σχετικά με τέτοιου είδους περιπτώσεις το μόνο που ακούς πάντα είναι ότι “φταίει η γυναίκα’’. Εγώ ήμουν και είμαι ένας ανεξάρτητος άνθρωπος και οικονομικά και ως προσωπικότητα. Η δυσκολία που αντιμετώπισα στην αρχή ήταν στο κοινωνικό κομμάτι, μια που διάφοροι άνθρωποι με κοιτούσαν κάπως περίεργα. Αλλά οι φίλοι μου, η οικογένειά μου, ο αδελφός μου μού στάθηκαν πάρα πολύ σε αυτό. Και η αλήθεια είναι ότι τότε κανείς δεν πήγαινε υπέρ της Γκραμπόφσκι. Όλοι ήταν υπέρ του Μητσοτάκη. Αυτή είναι η αλήθεια. Ωστόσο είχαμε μια πάρα πολύ καλή σχέση. Ο Κυριάκος φρόντιζε να έρχεται κάθε μέρα σπίτι όπου φυσικά έβλεπε τα παιδιά και έτρωγε μαζί τους κι έτσι αυτά δεν νομίζω ότι είχαν καταλάβει και πάρα πολλά. Πολύς κόσμος με ρωτούσε γιατί χωρίσαμε αφού ήμασταν τόσο “τέλειο ζευγάρι, τόσο τέλεια οικογένεια”. Κι όμως, σήμερα λέω ότι αυτό έπρεπε να γίνει διότι υπήρχαν πάρα πολλά κακά κομμάτια, πολλές αρνητικές δυνάμεις, οπότε όλα αυτά έπρεπε να μπουν στη θέση τους. Και ο ένας να μπει στα παπούτσια του άλλου.»

 

Η οικογένεια: 

Από τον γάμο τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, τη Δάφνη, τον Κωνσταντίνο και τη Σοφία. Ο γάμος τους συνεχίζει να είναι ισχυρός και σταθερός κι όλη η οικογένεια αποτελεί πηγή υποστήριξης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Περνάμε καλά μαζί, γελάμε πολύ, τα παιδιά μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, μοιραζόμαστε τα βάρη όσο καλύτερα μπορούμε. Δεν είμαστε μια συνηθισμένη οικογένεια.»

Η σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Μαρέβας Γκραμπόφσκι είναι μια υπενθύμιση ότι οι αγάπες που ανακαλύπτουμε στις πιο απρόσμενες στιγμές μπορούν να ανθίσουν και να ενισχυθούν μέσα από την αφοσίωση και την κοινή διάθεση. Η ιστορία τους αποτελεί παράδειγμα ενότητας, ο τρόπος που μιλάει για εκείνη δείχνει πραγματική αγάπη κι είτε συμφωνείς με τις πολιτικές του θέσεις είτε όχι, αυτό ας του το δώσεις.