Το φλερτ δίνει ζωή στους ανθρώπους, αποτελεί πηγή έμπνευσης και πολλές φορές τους ανανεώνει -τουλάχιστον εκείνους που το πράττουν ή το δέχονται με τρόπο εντυπωσιακό- αφού τους γεμίζει θετικά συναισθήματα, ανεβάζει το ηθικό τους και τους κάνει να νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Μπορείς να συναντήσεις το φλερτ σε διάφορα σημεία∙ σε ένα οικείο περιβάλλον, στον χώρο εργασίας σου, στη σχολή, σε ένα πάρτι, στον δρόμο ή γενικά σε κάποιον εξωτερικό χώρο κι ενδεχομένως να χάσεις μια πολύ καλή ευκαιρία αν δεν το προσπαθήσεις εκείνη τη στιγμή που συμβαίνει.

Φαντάσου να διασταυρωθεί το βλέμμα σου με το βλέμμα ενός ανθρώπου που σου αρέσει και θέλεις να τον γνωρίσεις παραπάνω, αλλά ξέρεις ότι αν χάσεις αυτή την ευκαιρία τώρα ενδέχεται να μην έχεις την τύχη να τον ξαναδείς. Σκεπτόμενος αυτό το ενδεχόμενο, θα πρέπει να νιώσεις μέσα σου μια φωνούλα που θα σε καλεί να φλερτάρεις εκείνο το άτομο, χωρίς όμως να το φρικάρεις, ώστε να μπορέσει να υπάρχει συνέχεια.

 

1. Ευθέως

Θα μπορούσες, σαφώς, να πας απευθείας προς τα εκεί, να συστηθείς και να πεις ότι θέλεις να ξαναβρεθείτε αλλά κανείς δεν μπορεί να σου υποσχεθεί ότι δε θα το βρει κάπως τρομακτικό αυτό ή ελαφρώς ανέπνευστο. Εννοείται ότι πάντα υπάρχει η περίπτωση να βρει την ευθύτητά σου εντυπωσιακή ή να θαυμάσει το θάρρος σου κι όντως να μιλήσετε αλλά -γνώμη μου- για πρώτη γνωριμία μ’ έναν παντελώς άγνωστο άνθρωπο που είδες στον δρόμο, καλύτερα να μην το ρισκάρεις.

 

2. Το γνωστό «με συγχωρείτε ήταν τυχαίο»

Μπορείς να σκοντάψεις κατά λάθος πάνω του ζητώντας συγγνώμη και πιάνοντας έτσι σιγά-σιγά τη συζήτηση- όπως μας δίδαξε η Αλίκη και το μισό Χόλιγουντ. Σχολίασε κάτι για τον εαυτό σου μόλις ζητήσεις συγγνώμη, τόνισε ότι σε χαρακτηρίζει η αδεξιότητα ή ότι έχεις πολλά στο μυαλό σου και δεν πρόσεχες εκείνη τη στιγμή δίνοντας έτσι πάσα στο άλλο άτομο να σχολιάσει αυτό που λες και να συνεχίσει τη συζήτηση. Αν θέλεις αυτή την τακτική να την πας ένα βήμα παρακάτω, μπορείς να ρίξεις -τυχαία πάντα- πάνω στο πρόσωπο που σε ενδιαφέρει τον καφέ σου ή ακόμα καλύτερα τον δικό του, ώστε να προσφερθείς να το αντικαταστήσεις κερδίζοντας έτσι περισσότερο χρόνο μαζί του. Μπόνους συμβουλή να μην το επιχειρήσεις το πρωί αλλά το απόγευμα έτσι ώστε να επιστρέφει από τη δουλειά, αντί να πηγαίνει σε αυτή.

 

3. Από εδώ καλά πάμε;

Μια ακόμα τακτική που θα μπορούσες να δεις αν λειτουργεί, θα ήταν να πλησιάσεις το άλλο άτομο ζητώντας οδηγίες. Για παράδειγμα, να ρωτήσεις πού είναι μια συγκεκριμένη οδός παριστάνοντας ότι δεν είσαι από εκείνο το μέρος ή έχεις χρόνια να το επισκεφτείς και δε θυμάσαι τις οδούς οπότε χρειάζεσαι βοήθεια. Μπορεί να σου χαμογελάσει η τύχη εκείνη τη στιγμή και το πρόσωπο που σ’ ενδιαφέρει να προσφερθεί να σε συνοδέψει μέχρι λίγο παρακάτω ώστε να μη χαθείς.

 

4. Κάπου σε ξέρω

Κι ιδέα να μην έχεις παίξε το χαρτί της γνωριμίας. Θα μπει θέλοντας και μη στη διαδικασία να αναρωτηθεί μαζί σου, ποια είναι τα πιθανά σημεία που θα μπορούσες να έχεις σκοντάψει πάνω του κι έτσι θα διαπιστώσεις αν έχετε και κοινά. Μπορείς να αποκαλύψεις το μυστικό σου στο τέλος, ή να συνεχίζεις το παιχνίδι μέχρι τέλους.

 

5. Χρησιμοποίησε το περιβάλλον σου

Παραδείγματος χάριν, αν είδες το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει στο αεροδρόμιο, μπορείς να σταθείς κάτω από τον πίνακα που δείχνει αφίξεις/αναχωρήσεις και να ρωτήσεις κάτι σχετικό ή με τη δικαιολογία ότι κάτι άλλαξε στην πτήση σου, ρωτώντας μήπως άλλαξε και στη δική του. Επιπλέον, μπορείς να ρωτήσεις κάτι άσχετο για τον καιρό, αν το τάδε μαγαζί κάνει καλό καφέ ή αν γνωρίζει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να μετακινηθείς βράδυ στην Αθήνα που μόλις έφτασες.

Σίγουρα υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις για να πλησιάσεις ένα άτομο που συναντάς έξω κι έχεις λίγα λεπτά μόνο προκειμένου να κάνεις κάποια κίνηση για να μιλήσετε ώστε να μπορέσετε ν’ ανταλλάξετε έστω τους βασικούς τρόπους επικοινωνίας σας. Αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη διαδικασία είναι να μην είσαι εκτός τόπου και χρόνου με τις μεθόδους σου και φυσικά να μην ξεχάσεις να συστηθείς.

Οποιονδήποτε τρόπο κι αν διαλέξεις για να φλερτάρεις με το άτομο που είδες τυχαία και σου κέντρισε το ενδιαφέρον, φρόντισε να το κάνεις με θάρρος, ευγένεια και σεβασμό. Δεν είναι κακό να δείξεις το ενδιαφέρον σου, αν και το άλλο άτομο στο επιτρέψει. Το φλερτ δίνει ζωή κι ακόμη κι αν δεν έχει συνέχεια η γνωριμία σας, θα φτιάξει η διάθεσή σας γλυκαίνοντας για λίγο τη στιγμή. Ε και στην τελική, ας φλερτάρουμε και λίγο από κοντά, δε θα πεθάνουμε!

Συντάκτης: Κατερίνα Μάρου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου