Έχεις βρει τον άνθρωπό σου και περνάτε όμορφες στιγμές μαζί, δεν έχετε περάσει, όμως, και πάρα πολύ χρόνο μόνο οι δυο σας -όχι συνεχόμενο, δηλαδή. Δεν έχετε απομονωθείτε λίγο απ’ τον περίγυρό σας για να δείτε τις συνήθειες ο ένας του άλλου. Όχι πριν από αυτήν την απόφαση. Δε μιλάμε για συγκατοίκηση, αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο αλλά για τις πρώτες ολιγοήμερες διακοπές σας ως ζευγάρι.

Πρώτη σας απόδραση μαζί και λογικά δε μετράτε πολλούς μήνες σχέσης. Δε γνωρίζεις ακόμη όλες τις παραξενιές του άλλου κι, αντίστοιχα, ούτε εκείνος γνωρίζει τις δικές σου. Για λίγες μέρες θα κοιμάστε και θα ξυπνάτε μαζί, θα βγαίνετε παρέα και θα επιστρέφετε μαζί στο δωμάτιο που επιλέξατε με μόνη συντροφιά ο ένας τον άλλον. Τι σου ‘ρχεται στο μυαλό όταν ακούς αυτό το πλάνο; Πανικός!

Τι θα πρωτοπάρεις μαζί σου; Πώς θα φέρεσαι; Τι θα λες; Κι αν κάνεις κάτι που ενοχλήσει το ταίρι σου; Αν το βράδυ ροχαλίζεις και δεν το ήξερες ή τρίζεις τα δόντια σου σαν χαλασμένο γραμμόφωνο; Αν δεν πάει τίποτα όπως το ‘χετε σχεδιάσει; Αν πάρεις πολλά ρούχα και το θεωρήσει υπερβολή; Αν δεν πάρεις τα κατάλληλα; Αν ξεχάσεις κάτι βασικό; Αν η κούραση σου βγάλει νεύρα;

Πέρα από όλα αυτά τα ερωτήματα που κατακλύζουν το μυαλό σου, σκέφτεσαι και κάτι άλλο, πιο ουσιαστικό για τη σχέση σου. Αν το μεταξύ σας μετά από αυτό το ταξίδι αλλάξει; Αν ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου γίνει από παραμυθένιος ήρωας κάτι συνηθισμένο, όταν πέσει το πέπλο του μυστήριο που συντηρεί η λίγη απόσταση; Μήπως βαρεθείς; Μήπως δεις ότι τελικά δεν ταιριάζετε και τόσο;

Σίγουρα κάθε φορά που δοκιμάζεις για πρώτη φορά κάτι στη ζωή σου, η αρχή συνοδεύεται από πολύ άγχος και χιλιάδες ερωτηματικά που προκαλούν πανικό κι ανάμεικτα συναισθήματα. Δεν ήρθε, όμως, κι η συντέλεια του κόσμου με ένα ταξίδι. Μάλλον το αντίθετο. Είναι ευκαιρία να αναζωογονηθεί η σχέση σας, να δείτε πώς αντιδρά ο καθένας σας σε διαφορετικές καταστάσεις και να γνωριστείτε πιο βαθιά, μέσα απ’ τα πιο απλά και τα πιο μικρά πράγματα.

Ίσως να μην ξέρεις πώς πίνει τον καφέ του ή τι προτιμά για πρωινό, ευκαιρία να τα μάθεις. Όχι απαραιτήτως για να του τα φτιάχνεις εσύ, αλλά για να γνωρίσεις τον άνθρωπό σου μέσα απ’ τις λεπτομέρειες. Να μάθεις τι του αρέσει και τι όχι, πώς αντιδρά όταν κουράζεται ή ενθουσιάζεται. Λογικό είναι να μη γνωρίζεις όλες τις πτυχές του, εφόσον περνούσατε ως τώρα συγκεκριμένο χρόνο μαζί. Μέσα απ’ την κοινή σας απόδραση μπορείτε να συστηθείτε απ’ την αρχή, ειλικρινέστερα αυτή τη φορά, χωρίς ανασφαλή φίλτρα ωραιοποίησης.

Λίγες μέρες μακριά απ’ τη συνηθισμένη σας πραγματικότητα θα σας μάθουν πολλά για τη σχέση και τον άνθρωπό σας. Μπορεί εσύ τώρα να γεμίζεις τις βαλίτσες με πράγματα περιττά, που ίσως καν να μη χρησιμοποιήσεις, μα γυρνώντας, οι αποσκευές σου θα ‘ναι γεμάτες αλήθειες.

Απρόσμενη η κατάληξη αυτών των ταξιδιών. Φεύγεις για να ανακαλύψεις έναν τόπο και, τελικά, ανακαλύπτεις αυτόν που έχεις δίπλα σου. Βλέπεις τον άνθρωπό σου με άλλο μάτι. Ίσως όχι πάντα καλύτερο, μα ακόμα και σε χωρισμό να καταλήξει, στο χειρότερο σενάριο, γλυτώνεις χρόνο και προσδοκίες. Κι ενώ κάποιοι συνειδητοποιούν πως δεν ταιριάζουν και το διαλύουν, άλλοι επιστρέφουν στην καθημερινότητά τους πιο δεμένοι κι ανανεωμένοι, έχοντας ανακαλύψει ο ένας τον άλλον όσο καλύτερα γίνεται.

Ταξίδι η σχέση σας για τον πιο όμορφο προορισμό, με επιβάτες μόνο τους δυο σας!

 

Συντάκτης: Κατερίνα Μάρου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη