Αrticle of the day: Από την Άννα Μετόχη για τη γιορτή του πατέρα! Δες το εδώ!

pillow17510

Γράφει η Ταρσή

Σήμερα αποφάσισα να σου μαγειρέψω. Μόνο που δε θα χρησιμοποιήσω κατσαρόλες και τηγάνια. Δε θα μπω σε κουζίνα ούτε θα φορέσω την αγαπημένη σου ποδιά. Θα πάρω τον έρωτά μας και θα φτιάξω χιλιάδες συνταγές εμπνευσμένες από μένα και σένα. Θα γίνουμε οι σεφ της καρδιάς μας και θα ‘ναι ένας έρωτας γεμάτος γεύσεις και αρώματα. Γιατί αυτό είναι ο έρωτας: γεύσεις ανάμεικτες, περίεργες, συνηθισμένες, καθημερινές και σπάνιες. Γεύσεις που αλλάζουν διαθέσεις. Ο έρωτας και η μαγειρική σε οδηγούν στα άκρα. Σε κάνουν ευφάνταστο και δημιουργικό, σε εκτροχιάζουν να βρεις και να δημιουργήσεις την πιο όμορφη συνταγή αγάπης.

Εσύ είσαι η δική μου συνταγή. Είσαι ένας κόσμος γεύσεων στη ζωή μου. Ο σεφ της καρδιάς μου. Είσαι μείγμα από σπάνια αρώματα. Είσαι γλυκός σαν λουκούμι τριαντάφυλλο και βανίλια ευωδιαστή. Είσαι ένας κόσμος από γεύσεις κι εγώ σε δοκιμάζω και σε μαθαίνω. Θέλω να αναδεικνύω τα αρώματα που κρύβεις και σε κάνουν καλύτερο, να μαγειρεύω τα συναισθήματά μας και να στρώνω το καλύτερο τραπέζι της σχέσης μας.

Να σε γεύομαι και να σε ονοματίζω. Ξέρω πως όταν θυμώνεις γίνεσαι μείγμα από πιπέρι έτοιμο να κάψει και να φύγει. Με φωνάζεις κοριτσάκι σου και η ζωή μου μυρίζει γιασεμί και βασιλικό. Σ’ αγαπώ τόσο πολύ που φοβάμαι πως θα ‘ρθει το μπούκοβο να μας κάψει. Αλάτι είναι τα δάκρυα που αν μας ξεφύγουν λίγο παραπάνω γίνονται θυμός και πίκρα και αν ξεχάσω να τα προσθέσω άνοστη η ζωή χωρίς εσένα.

Είσαι μοσχοκάρυδο που γίνεται ταξίδι και ελπίδα. Είσαι τσίλι που με καίει τις νύχτες και όταν δεν αντέχουμε πια έρχεσαι ως γεύση κεράσι να με γλυκάνεις και ως μαστίχα Χίου να με ευωδιάσεις. Μακριά σου χάνομαι και χάνονται και οι γεύσεις μου και κοντά σου γίνομαι λικεράκι να μπαίνω στο ποτήρι σου, να με πίνεις και να ξεδιψάς. Εσύ είσαι όλες οι γεύσεις μαζί, η δική μου μυστική συνταγή. Χρόνια τη φανταζόμουν και δε χρειάστηκαν παρά ελάχιστα λεπτά για να βρεθούμε, να ενώσουμε τα υλικά μας και να εκτελέσουμε το καλύτερο πιάτο για μας.

Μαγειρική είναι ο έρωτας και καθένας μας έχει φτιάξει τη δική του μυστική συνταγή που δίνει στο φαγητό της σχέσης μια μοναδική γεύση που όμοιά της δεν υπάρχει πουθενά. Για να μαγειρέψεις χρειάζεται φαντασία και μόνο μαζί σου η δική μου οργιάζει. Τον έρωτα όταν τον ανακατεύεις σιγά σιγά και δεν τον αφήνεις να καεί παραμελώντας τον, θα τον νιώσεις. Εσύ, τον ερωτά μου για σένα άλλες φορές τον φουντώνεις και άλλες τον αφήνεις να σιγοβράσει. Τον πλάθεις σαν ζυμωτό ψωμί και τον ανοίγεις σαν φύλλο γεμίζοντας τον με τα αγαπημένα σου. Έρωτας σαν κουλουράκια κανέλας πλεγμένα από δυο σώματα και τέσσερα χέρια ενωμένα.

Ένα βιβλίο από συνταγές είναι ο έρωτας. Είναι ιδέες που υλοποιούμε, εικόνες και μνήμες από όσα έχουμε ζήσει. Είναι αισθήσεις συγχρονισμένες για να αναδείξουν συναισθήματα. Αφή, γεύση και όραση. Κι εμείς οι δυο έτοιμοι για όλα. Τι λες; Ψήνεσαι να μαγειρέψουμε;