Μια υπέροχη μέρα που ο ανάδρομος Ερμής δεν έχει εμφανιστεί ακόμα να τα κάνει όλα μπάχαλο, κάπου στον ορίζοντα ξεπροβάλλει ένα καινούριο γκομενάκι και αρχίζει το ψηστήρι. Τα μηνύματα πάνε και έρχονται. Συμπαραστάτης μας στην όλη προσπάθεια «ανταλλαγής των κατάλληλων λέξεων» είναι το κολλητάρι. Κάθε έκφραση πρέπει να ειπωθεί και να διατυπωθεί σωστά, αφού πάρει πρώτα την έγκριση του κολλητού, λες και πρόκειται για νομοσχέδιο που αφορά τις εμπορικές συναλλαγές με χώρες εκτός Ε.Ε. Και μπορεί να μοιάζει φυσικό να συμβουλευτείς μία ή δύο φορές τον κολλητό για να έχεις έναν μπούσουλα στο τι θα γράψεις, όταν όμως αφήνεις το κινητό στα χέρια του και ουσιαστικά επικοινωνεί αυτός με το μελλοντικό σου αίσθημα, μπορεί να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις.

Ας το πάρουμε όμως από την αρχή. Γιατί ζητάμε την άποψη των κολλητών για τα μηνύματα που θα στείλουμε για να φλερτάρουμε; Ποιος είναι ο λόγος που έχουμε δώσει το ελεύθερο στο φιλαράκι να απαντάει αντί για μας;

Είναι πιθανό πολλές φορές αυτό να συμβαίνει γιατί χρειαζόμαστε κάποιον να μπινελικώσουμε σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Κάποιον που δε θα παρεξηγηθεί και δε θα ανταποδώσει. Ο κολλητός στην ερώτηση «Είναι μ@@@@ία αυτό το μήνυμα;», θα σου απαντήσει «Ναι» αλλά εσύ θα το στείλεις. Θα φας τα μούτρα σου, θα σου πει πως στο είχε ήδη πει και θα γελάσετε. Σε κάθε περίπτωση φταίει το ξεροκέφαλό μας αλλά θέλουμε ένα ακόμη πρόσωπο να μπορούμε να κατηγορήσουμε για τα στραβοπατήματά μας.

Φυσικά υπάρχει και ένας ακόμη λόγος που επιλέγουμε να βάζουμε τους κολλητούς στον ρόλο του «γραμματέα» όταν πρόκειται για προσωπικά μας μηνύματα. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και τα χάνουμε με το πρώτο «πονηρό» μήνυμα. Ο κολλητός είναι αυτός που θα καθίσει και θα αναλύσει ακόμα και το κόμμα, που θα σου πει την άποψή του είτε για να σε επαναφέρει στον πλανήτη Γη είτε για να σε προετοιμάσει για μια πτήση στα ουράνια. Είναι ο έμπιστός μας, αυτός που θα πει την αλήθεια, που θα είναι δίπλα μας ό,τι και να συμβεί. Είναι αυτός που θα καταλάβει πρώτος ότι δε σε παίρνει να χάσεις ακόμα μια ευκαιρία λόγω αμηχανίας ή έλλειψης αυτοπεποίθησης και αντί να σε χαστουκίσει και να φωνάξει δυνατά για να συνέλθεις, θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Επιπλέον ο κολλητός πολλές φορές παίζει και τον ρόλο του μέντορα. Είναι ίσως το μέλος της παρέας που είναι πιο κατασταλαγμένο σε ζητήματα σχέσεων και πιο καλά «διαβασμένο» στις ερωτικές απογοητεύσεις. Η τέχνη του φλερτ είναι δύσκολη και λίγοι την κατέχουν. Γι’ αυτό και εμπιστευόμαστε το συγκεκριμένο πρόσωπο απ’ την αρχή. Θα αξιολογήσει και θα ζυγίσει καταστάσεις και αναλόγως θα σε καθοδηγήσει. Και αν σε δει να τα χάνεις, θα πάρει το κινητό στα χέρια του, θα τα κανονίσει όλα και εσύ απλώς θα εμφανιστείς στο πρώτο σου ραντεβού. Ακόμα και για αυτό θα σε προετοιμάσει κατάλληλα, θα σου κάνει δηλαδή κάτι σαν φροντιστήριο. Θα σε βάλει να διαβάσεις την ύλη ολόκληρη και μετά θα σε αφήνει να πας να δώσεις εξετάσεις μόνος.

Το φλερτ έχει μεταφερθεί πλέον από τα μπαράκια στις οθόνες των κινητών αλλά ακόμα και εκεί η αυτοπεποίθησή μας μπορεί να λυγίσει και να εξαφανιστεί. Ο κολλητός θα είναι αυτός που θα επιβεβαιώσει αν πρέπει ή δεν πρέπει να στείλουμε αυτό που γράψαμε και θα μας προϊδεάσει τι αντιδράσεις πιθανόν να εγείρει. Καμιά φορά κάνουμε λες και κάθε κολλητός είναι απόφοιτος της «Σχολής της Μαντικής Τέχνης» με έδρα στους Δελφούς. Μπορεί να θέλει το καλύτερο για εμάς αλλά δε γνωρίζει πάντα με ποιον τρόπο μπορεί να το πετύχει. Αντί να περιμένουμε να πέφτει το φιλαράκι μας μέσα σε όλα, καλό είναι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να κάνουμε και κάτι μόνοι μας. Ο κολλητός θα είναι εκεί να μας στηρίξει ό,τι κι αν συμβεί.

Συντάκτης: Κέλλυ Ιακωβίδου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.