Όταν κινείσαι σε συγκεκριμένες περιοχές και χώρους, αναπόφευκτα δημιουργείς έναν κύκλο ο οποίος, παρότι διευρυμένος από όσους τον απαρτίζουν, εξακολουθεί να έχει όρια.

Έτσι λοιπόν, όταν οι επιλογές σου προέρχονται από το ίδιο σουπερμάρκετ, λογικό κι επόμενο είναι ενίοτε να ψωνίσεις τα ίδια προϊόντα ή ίδιες μάρκες με τους φίλους και τους γνωστούς της γειτονιάς σου.

Βρίσκεις κοπέλα να σε ενδιαφέρει, τη φλερτάρεις, βγαίνετε, υπογράφεις ερωτικό μνημόνιο και ξάφνου ανακαλύπτεις ότι πρωτύτερα έχει συνάψει ανάλογη συμφωνία με τον κολλητό σου, το μπατζανάκη σου, τον μπάρμαν από το στέκι σου, τον ντελιβερά, δύο ξαδέρφια σου και τρία μέλη από τους Kelly Family.

Αντίστοιχα, συναντάς έναν άντρα που λύνει το σταυρόλεξο του μυαλού σου και στην πορεία μαθαίνεις πως έχει παίξει «sudoku» με άλλες δύο φίλες σου, τρεις συμμαθήτριές σου, εκείνη την αχώνευτη από το video club, την κόρη του περιπτερά και τη νυν του πρώην σου.

Παράλληλα, πάντα υπάρχει η περίπτωση συνδυασμού του παρόντος με το παρελθόν, με κάποιο φίλο να τραβιέται με μια παλιά σου ιστορία και τούμπαλιν.

Μια φάση Beverly Hills, η οποία δεν είναι δα και δακτυλοδεικτούμενη, μιας κι όλοι έχουμε κουτσουλήσει σε λογής φωλιές και στο κάτω κάτω, σε μια κοινωνία που αρχίζει και αποκηρύσσει τα συντηρητικά στεγανά της, όλοι οι καλοί χωράνε.

Σίγουρα φαντάζει ενοχικά απροσάρμοστο το να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που μοιράζεστε έμμεσα τα ίδια σεντόνια, αλλά όλα είναι μια ιδέα. Όσο λογικό είναι να αδιαφορείς, άλλο τόσο είναι να σε ενοχλεί.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, είναι κάπως αστείο. Είναι σαν να πηγαίνει ο Ρωμαίος στην Ιουλιέτα και να της λέει «ψιτ, μωρό, νταξ πεθαίνω για πάρτη σου, αλλά να ξες πως λίγα φεγγάρια πριν περάσω από το μπαλκόνι σου, είχα φορτώσει την ξαδέρφη σου τη Ροζαλίνα», κι εκείνη να του απαντά «ναι βρε, no prob, κι εγώ άλλωστε είχα κάνει τρίο με τον Μπενβόλιο και τον Μερκούτιο, λίγο πριν τη συνάθροιση των Καπουλέτων, όταν ήμουν αρραβωνιασμένη με τον Κόμη Πάρη. Όλα cool».

Φυσικά, είναι πολύ πιθανό να γνωρίζεις από πριν το σεξουαλικό rollercoaster του ατόμου που πας να μπλέξεις, οπότε η όποια ανασφάλεια αντικαθίσταται με την επιλογή, άρα επιβιβάζεσαι με δική σου ευθύνη.

Βέβαια, αυτό δε σημαίνει πως δεν παραμένει αμήχανο, ενώ το χειρότερο είναι όταν βλέπεις άτομα από τον περίγυρό σου, οι οποίοι είναι έξω από το χορό, να σου λένε «ε, καλά, δεν πειράζει». Τι λες βρε κρετίνε; Πειράζει και παραπειράζει. Απλά είμεθα κιουρίες και δεν το αφήνουμε να φανεί.

Από εκεί και πέρα, σημαντικό είναι το κατά πόσο μας ενδιαφέρει αυτός που έχουμε απέναντί μας, διότι αν η απάντηση είναι «πολύ», τότε το παρελθόν, οι κοινοί γνωστοί και οι εραστές της διπλανής πόρτας απαλείφονται ως δια μαγείας.

Κι άπαξ και δε φτουρήσει η όλη φάση, θα έχεις εξαιρετικές ιστορίες να ανταλλάζεις με την υπόλοιπη παρέα, οπότε και πάλι όλα καλά. Οι άντρες θα πουλάνε μούρη μεταξύ τους και οι γυναίκες θα χαχανίζουν συγκρίνοντας επιδόσεις.

Ας αγκαλιάσουμε λοιπόν όλοι την τσούλα που κρύβουμε μέσα μας κι ας φυλάξουμε την εν δυνάμει νυφούλα που κρύβουμε για την ανάλογη περίσταση.

Συντάκτης: Στέφανος Στεφανόπουλος