Είμαστε ακόμα υπό την επιρροή της συνόδου Κρόνου–Δία, του «άστρου της Βηθλεέμ» όπως ονόμασαν οι αστρονόμοι αυτό το φαινόμενο, που πραγματοποιήθηκε στον Υδροχόο. Αυτό μας κάνει να νιώθουμε πως θέλουμε να κλείσουμε οριστικά κάποιες υποθέσεις που μας παιδεύουν εδώ και πολύ καιρό και να προχωρήσουμε μπροστά. Ο Ήλιος έχει ήδη περάσει στον Αιγόκερω μαζί με τον Ερμή και πραγματοποιούν μια σύνοδο εναλλάξ με τον Ουρανό, κάτι που θα μας κάνει να νιώσουμε πως θέλουμε να επικοινωνήσουμε πραγματικά και ουσιαστικά με τους γύρω μας. Βέβαια βάζουμε ένα τεράστιο «πρέπει» σε όλα αλλά δεν είναι και τόσο κακό αυτό, αφού κάποιες φορές πρέπει η λογική να είναι παρούσα σε αυτά που κάνουμε και λέμε. Το τετράγωνο του Άρη με τον Πλούτωνα θα βγάλει στην επιφάνεια ζήλιες και παράπονα που έχουμε από ταίρι ή από κάποιον που θα θέλαμε για ταίρι.

 

Κριός

Με το «άστρο της Βηθλεέμ» στον 11ο σου οίκο, εκείνον που μιλάει για τις κοινωνικές ομάδες και τις δράσεις που συμμετέχεις, το πιο πιθανό είναι να κόψεις οριστικά μια δραστηριότητα ή μια συνήθεια που είχε να κάνει με πολύ κόσμο και να εντάξεις κάτι νέο στο πρόγραμμά σου αντ’ αυτού. Μέσα από κει λοιπόν θα δεις να βγαίνει ένας νέος εαυτός. Η αλλαγή και η επίδρασή του επάνω σου θα είναι τόσο φανερή που δε θα μπορείς να κρυφτείς από τους γύρω σου. Από κει και πέρα, τα ενδεχόμενα είναι δύο: είτε μέσα από το νέο χόμπι σου έρχεσαι σε επαφή με νέο κόσμο που ίσως να κρύβει και το άλλο σου μισό, είτε ανανεώνεσαι σε τέτοιο σημείο που σε προσέχουν περισσότερο υποψήφια αμόρε ή ο ήδη υπάρχων σύντροφός σου. Το δεδομένο είναι ένα. Με τον φρέσκο αέρα που πλέον αποπνέεις μπορείς να καταφέρεις να αλλάξεις και το ερωτικό σου status.

Pillowfight: Ζυγός. Όπως και να το κάνουμε, εσείς οι δύο έχετε μια χημεία που δεν μπορείς να παραβλέψεις

Goodnight: Παρθένος. Αυτή η μανία του με την τάξη σου τη δίνει στα νεύρα

 

Ταύρος

Μπορεί να είμαστε προπαραμονές γιορτών κι εσύ να περιμένεις πώς και πώς το εορταστικό δείπνο, το μυαλό σου όμως είναι στη δουλειά. Όχι, δε σε πήρε ο πόνος να κερδίσεις το ετήσιο μπόνους -πιθανόν να έχει ήδη δοθεί κιόλας- αλλά μάλλον σκέφτεσαι κάποιο πρόσωπο από κει που σε έχει ξεσηκώσει. Το να είστε ελεύθεροι κι οι δύο είναι το καλό σενάριο κι αυτό σας εύχομαι. Αν όμως ένας απ’ τους δύο είναι ήδη σε σχέση, τότε σας βλέπω να γίνεστε μύλος. Όχι των ξωτικών, αλλά να πιάνεστε μαλλί με μαλλί και να φεύγουν χριστουγεννιάτικα σερβίτσια και μπάλες προς πάσα κατεύθυνση. Γι’ αυτό σου λέω να μην κάνεις κάτι που μετά θα μετανιώσεις. Ο Ουρανός από το δικό σου ζώδιο δεν αφήνει περιθώρια για κρυφές καταστάσεις κι οι όψεις του με τον Ήλιο και τον Ερμή θα φέρει στο φως όλα τα μυστικά που μάταια προσπαθείς να κρατήσεις στο σκοτάδι.

Pillowfight: Παρθένος. Γήινα ζώδια και τα δύο, όλο και κάπου θα βρείτε την άκρη να συνεννοηθείτε μεταξύ σας

Goodnight: Λέων. Πολύ εγωιστής για αυτά που εσύ αντέχεις

 

Δίδυμος

Το ξέρω πως εσύ ονειρευόσουν τελείως διαφορετικές τις γιορτές αλλά ακόμα κι έτσι δε θα περάσεις άσχημα. Άσε λοιπόν το μελόδραμα στην άκρη, δεν είσαι Καρκίνος εσύ, και κοιτά να εκμεταλλευτείς όσα έχεις. Ειδικά εάν είσαι σε σχέση, τότε είναι που δεν έχεις κανένα λόγο να γκρινιάζεις. Το ταίρι σου κάνει ό,τι μπορεί για να σε κάνει να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τις μέρες που έρχονται. Για σένα που ακόμα κοιμάσαι αγκαλιά με τη μοναξιά, θα πρέπει να κάνεις λίγη ακόμα υπομονή. Με τον Άρη στον Κριό δύσκολα θα βρεις αυτό που αναζητάς, αφού είσαι στην τσίτα κάθε φορά που βρίσκεσαι με κόσμο, οπότε δε δίνεις την ευκαιρία να κάνεις μια γνωριμία της προκοπής. Ναι, σου λέω διακριτικά πως έχεις τον ανθρωποδιώκτη. Μην αγχώνεσαι όμως και μου στεναχωριέσαι. Μετά τα Φώτα θα ηρεμήσεις και τότε θα μπορέσεις να κάνεις κι εσύ την πολυπόθητη γνωριμία που αναζητάς.

Pillowfight: Τοξότης. Εάν τα καταφέρετε να βρείτε χρόνο για μια απόδραση, όλα θα πάνε καλά

Goodnight: Σκορπιός. Εάν αυτός δεν αντέχει να σε βλέπει μια, εσύ δεν μπορείς δέκα

 

Καρκίνος

Θέλω να ελπίζω πως τα φετινά Χριστούγεννα θα σε βρουν είτε να μην γκρινιάζεις καθόλου ή -επειδή δεν τρέφω κι αυταπάτες- να γκρινιάζεις ελάχιστα. Κι αυτό γιατί μπορεί το «άστρο της Βηθλεέμ» να έγινε στον Υδροχόο αλλά είναι τόσο κοντά στον Αιγόκερω που σε επηρεάζει κι εσένα και το άλλο σου μισό. Άρα ήρθε η ώρα να τελειώσεις οριστικά με το παρελθόν σου και να κοιτάξεις με αισιοδοξία το μέλλον. Ένα μέλλον με το ιδανικό για σένα ταίρι να στέκει δίπλα σου. Μπορεί να είναι ο άνθρωπος που έχεις ήδη στη ζωή σου κι επιτέλους αφήνεσαι να σε παρασύρει το πάθος για εκείνον και να σταματήσεις να τρώγεσαι με τα ρούχα σου. Μπορεί βέβαια να είναι κι ένα νέο πρόσωπο που θα κάνει την εμφάνισή του κάτω από χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το θέμα είναι πως κόβεις οριστικά τις κακές συνήθειες κι αποφασίζεις να αράξεις στην αγκαλιά του ατόμου που σε κάνει να χαμογελάς.

Pillowfight: Ιχθύς. Μόνο εσύ μπορείς να τον καταλάβεις, ειδικά αυτή την περίοδο

Goodnight: Υδροχόος. Η τρέλα του δεν είναι για σένα που είσαι πολύ χαμηλών τόνων

 

Λέων

Με το «άστρο της Βηθλεέμ» στο απέναντι ακριβώς ζώδιο, θα είσαι από τους τυχερούς της περιόδου, ακόμα κι αν δε σου πέσει το φλουρί. Ανατέλλει μια νέα εποχή στον ερωτικό τομέα που θα νιώσεις πρώτα μέσα σου και μετά γύρω σου. Ξεκινάς να αναγνωρίζεις τι είναι αυτό που χρειάζεσαι και στη συνέχεια το αναζητάς κι από το ταίρι σου. Εάν το άτομο που έχεις δίπλα σου ταιριάζει με αυτό που θέλεις, θα ξημερώσει μια νέα εποχή για σας που θα έρθετε πιο κοντά. Εάν όμως δε σε καλύπτει, δε θα αργήσει η απόφαση να ακολουθήσετε χωριστούς δρόμους. Για σένα που ακόμα δεν έχεις σύντροφο, θα κάνεις λίγο υπομονή. Ο Πλούτωνας στο κομμάτι του ωροσκοπίου σου που μιλάει για τον έρωτα προσπαθεί να σε μεταμορφώσει και να σε κάνει να μην έχεις τρελές απαιτήσεις. Αυτό όμως είναι λίγο χρονοβόρο. Το πόσο γρήγορα θα τελειώσει το μαρτύριό σου είναι καθαρά στο χέρι σου.

Pillowfight: Κριός. Εσείς βρίσκετε δικούς σας κώδικες επικοινωνίας

Goodnight: Ιχθύς. Εσύ χρειάζεσαι κάποιον να σε θαυμάζει, και εκείνος δε βγάζει μιλιά

 

Παρθένος

Ο Άρης παραμένει για λίγες ακόμα μέρες στον Κριό κι αυτό σε πιέζει πολύ. Σε λίγο όμως θα περάσει στον Ταύρο και τότε θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα. Προς το παρόν όμως, δεν υπάρχει λόγος να πάρεις βιαστικές αποφάσεις σχετικά με το ταίρι σου. Μπορεί τα πράγματα μεταξύ σας είναι κάπως περίεργα, αλλά μόνο ο χρόνος θα σου δείξει εάν πρέπει να γίνουν αλλαγές και που. Ακόμα κι ένας χωρισμός ίσως δεν είναι και τόσο κακή ιδέα, εάν δεις πως δεν αλλάζουν τα πράγματα. Για σένα που ακόμα είσαι single, μάλλον το ταίρι σου χάθηκε σε κάποιο κούριερ και θα πρέπει να κάνεις λίγο ακόμα υπομονή. Έρχεται όμως και θα είναι ακριβώς όπως το έχεις φανταστεί. Μόλις έρθει όμως δεν υπάρχει λόγος να το παίξεις δύσκολος. Η καχυποψία σου δεν έχει θέση σε όλο αυτό, αφού δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι το νέο άτομο που θα μπει στη ζωή σου.

Pillowfight: Ταύρος. Ο ένας λατρεύει τις απολαύσεις κι ο άλλος την τάξη, αλλά κάπου θα βρείτε και μια κοινή λατρεία

Goodnight: Κριός. Πολύ άκαμπτος για κάποιον σαν εσένα

 

Ζυγός

Δεν ξέρω πώς να στο πω, οπότε θα στο πω μια κι έξω. Ερωτεύεσαι. Όχι απαραίτητα με κάποιο πρόσωπο, αλλά μάλλον με την ιδέα του ίδιου του έρωτα. Το «άστρο της Βηθλεέμ» δεν κάνει λάθη και σου ανοίγει νέους ορίζοντες στον ερωτικό τομέα. Τέρμα πια οι καταστάσεις που δεν σου ταιριάζουν και οι άσκοπες σχέσεις που στόχο έχουν μόνο την εφήμερη απόλαυσή σου, κι αυτό υπό αμφισβήτηση. Αυτό βέβαια δεν αποκλείεται να φέρει κι έναν χωρισμό σε μια σχέση που δεν είναι στα καλύτερά της αλλά ξέρεις καλύτερα από μένα πως δε θα έβγαζε πουθενά όλο αυτό. Με νέα ματιά λοιπόν αναζητάς τίποτα λιγότερο από το απόλυτο τέλειο για το έτερον σου ήμισυ. Για σένα που είσαι καλά σε μια σχέση, δεν αποκλείεται να πάρεις τις αποφάσεις σου και να προχωρήσετε αλλά με έναν ανανεωτικό αέρα να σας φυσάει. Δεν πιστεύω να ήθελες καλύτερο δώρο από τον Άγιο Βασίλη;

Pillοwfight: Υδροχόος. Ίσως η τρέλα του να σε βοηθήσει να βγεις από τη μαυρίλα σου

Goodnight:  Αιγόκερως. Είσαι που είσαι πνιγμένος στη δουλειά, μόνο αυτός σου έλειπε τώρα

 

Σκορπιός

Με τη σύνοδο του Κρόνου–Δία στον τομέα που μιλάει για το σπίτι σου, είτε ως οίκημα είτε ως σημείο αναφοράς είτε και ως άτομα που νιώθεις ως οικογένεια, να είσαι έτοιμος για πολύ δυνατές αλλαγές. Με λίγα λόγια, εάν νιώθεις καλά εκεί που βρίσκεσαι, πρόκειται να γίνεις πιο σπιτόγατος κι από τον Καρκίνο. Μέσα στο σπίτι, αγκαλιά με το ταίρι θα περάσεις τις μέρες των γιορτών αλλά κι όλες τις επόμενες. Ανακαλύπτεις ξανά τη θαλπωρή σου που έλειψε και βρίσκεις εκεί τον μαγικό φορτιστή που γεμίζει τις μπαταρίες σου. Εάν όμως είτε κάτι λείπει είτε δεν είναι τόσο ειρηνικά τα πράγματα, δεν είναι απίθανο να ρίξεις μια βόμβα μεγατόνων και να μη γυρίσεις καν το βλέμμα να δεις τι ζημιά έκανες. Σε είχα προειδοποιήσει για μεγάλες αλλαγές που εάν δεν τις κάνεις εσύ από μόνος σου, θα τις κάνει το σύμπαν για σένα. Και να που ήρθε η ώρα.

Pillowfight: Αιγόκερως. Εκείνος σε χρειάζεται πιο πολύ, αλλά κι εσύ δε θα κακοπεράσεις μαζί του

Goodnight: Τοξότης. Δεν τον αντέχεις καν με τόση ενέργεια που κουβαλάει

 

Τοξότης

Όταν ο δικός σου κυβερνήτης, ο Δίας, συμμετέχει σε κάτι τόσο μεγάλο, όπως είναι το «άστρο της Βηθλεέμ» και μάλιστα στον τομέα της επικοινωνίας σου, θα πρέπει να είσαι έτοιμος για επαναστατικά πράγματα στον τομέα αυτό. Αυτό δε θα είναι κάτι προσωρινό, αλλά ένα ιδιαίτερο χάρισμα που θα χρησιμοποιείς από δω και πέρα. Κι επειδή από την επικοινωνία περνάει και το φλερτ, δε γίνεται να μην επηρεαστεί άμεσα κι αυτό. Βρίσκεις νέους τρόπους, πρωτότυπους και πανέξυπνους για φλερτάρεις, οπότε το υποψήφιο θήραμά σου δεν έχει άλλη επιλογή από το να σε προσέξει. Ακόμα και για σένα που είσαι ήδη σε μια σχέση τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Μπορείς πολύ έξυπνα να φέρεις το ταίρι σου στα νερά σου και να το κάνεις να νιώθει πολύ τυχερό που σε έχει δίπλα του. Ίσως τελικά να γίνει κι εκείνο τα θαύμα που ζήτησες από τον Άγιο Βασίλη. Μόνο που θα το έχεις καταφέρει μόνος σου.

Pillowfight: Λέων. Εάν τον θαυμάζεις, μόλις απέκτησες τον πιο πιστό σου σύντροφο

Goodnight: Καρκίνος. Πολύ γλυκανάλατος για αυτό που εσύ έχεις ανάγκη

 

Αιγόκερως

Ο Ήλιος έχει περάσει στο δικό σου ζώδιο και πραγματοποιεί μια υπέροχη όψη με τον Ουρανό. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένα πολύ θετικό αλλά ξαφνικό νέο σε περιμένει στην εκπνοή του χρόνου κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Κι από τη στιγμή που ο Ουρανός είναι στον 5ο σου οίκο, το σημείο που μιλάει για τον έρωτα, τα πράγματα φαίνονται να αποκτούν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Είσαι μόνος σου; Όχι για πολύ θα απαντήσω εγώ, αφού ο κεραυνοβόλος έρωτας σε περιμένει πίσω από την πόρτα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να την ανοίξεις και να καλωσορίσεις το νέο πρόσωπο που σε περιμένει από πίσω. Δεν είσαι μόνος; Ξεκίνα να ψάχνεις για εκκλησίες, μπομπονιέρες, μωρουδιακά ή έστω για νέο σπίτι που να χωράει δύο, αφού δεν είναι καθόλου απίθανο να προχωρήσεις σε ένα τέτοιο βήμα με το ταίρι σου. Για ελάχιστους Αιγόκερους, ο Άρης μπορεί να φέρει έναν καβγά που θα λήξει οριστικά μια σχέση που δεν τραβάει.

Pillowfight: Καρκίνος. Όπως και να το κάνουμε, μόνο εκείνος μπορεί να σε ηρεμήσει

Goodnight: Δίδυμος. Δεν αντέχεις κανέναν από τους δύο εαυτούς του

 

Υδροχόος

Ό,τι και να σου πω για τη νέα εποχή που ξημερώνει θα είναι λίγο. Τα πάντα θα αλλάξουν με τον πιο επαναστατικό τρόπο και μάλιστα προς το καλύτερο. Νέες ιδέες, νέα πρόσωπα, νέες συνθήκες σε παλιά πρόσωπα και νέα δεδομένα έρχονται να αλλάξουν τα σκηνικό που είχες συνηθίσει. Σχέσεις θα ξεκινήσουν υπό το φως του «άστρου της Βηθλεέμ», προβληματικές καταστάσεις θα τελειώσουν οριστικά, χωρίς όμως να προκαλέσουν μεγάλο πόνο, ενώ όσα ζευγάρια είναι σε σωστό μονοπάτι, σύντομα θα βγουν σε ένα υπέροχο ξέφωτο που θα κυριαρχεί το «μαζί». Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι που θα γίνει μέσα σε μια νύχτα αλλά θα έχει διάρκεια η εξέλιξη και η μετάλλαξη. Επίσης μεγάλη διάρκεια θα έχει και όποια σχέση ξεκινήσει τώρα. Ο Ουρανός από τον Ταύρο μπορεί να φέρει και μια ξαφνική πρόταση από το ταίρι σου για σένα που είσαι δεσμευμένος που θα σε γεμίσει χαρά για ένα κοινό μέλλον.

Pillowfight: Δίδυμος. Μόνο μεταξύ σας μπορείτε να συνεννοηθείτε

Goodnight: Ταύρος. Δε σε καταλαβαίνει κι ούτε και πρόκειται

 

Ιχθύς

Όταν στον 12ο οίκο σου, τον σκοτεινό σου ψυχικό κόσμο, τις φοβίες σου και τους φόβους σου, και τα κρυμμένα σου μυστικά πραγματοποιείται η σύνοδος του Κρόνου και του Δία, να είσαι έτοιμος για σεισμούς μεγατόνων που θα σε κάνουν να διαλύσεις τα πάντα μέσα και γύρω σου. Βγαίνεις από τα σκοτάδια σου και αντικρίζεις το φως που τόσο σου είχε λείψει. Αυτό βέβαια δε θα αφήσει αμέτοχο και τον ερωτικό τομέα. Αναζητάς πλέον τον απόλυτο έρωτα και δε συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο. Για σένα που είσαι σε μια σχέση που δεν πάει καλά, παίρνεις την απόφαση να μαζέψεις τα κομμάτια σου και να αναζητήσεις αλλού την τύχη σου, αφού δεν μπορεί πια να μείνεις κάπου μόνο και μόνο γιατί σε κρατάει η συνήθεια. Προτού στεναχωρηθείς όμως που θα μείνεις μπακούρι, να σε προλάβω και να σου πω πως μόλις βγεις στο φως σε περιμένει μια μεγάλη έκπληξη.

Pillowfight: Σκορπιός. Και οι δύο ζώδια του νερού, οπότε έχετε μια πιθανότητα να μην τα κάνετε μούσκεμα

Goodnight: Ζυγός. Μπαίνει από μόνος του σε κουτάκια που εσύ νιώθεις σαν χρυσόψαρο στη γυάλα

Συντάκτης: Ελίνα Μυζίθρα