Λένε ότι τα όμορφα δε διαρκούν πολύ κι αυτό επιβεβαιώνεται το επόμενο διάστημα. Ο Δίας πέρασε στους Ιχθείς κι όλα άνοιξαν. Έρχεται, όμως, η Έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη (26/5) για να συντομεύσει και να περιορίσει κατά κάποιο τρόπο αυτό το άνοιγμα. Εμπόδια στην καθημερινότητα, απογοητεύσεις, έντονες ψυχολογικές διακυμάνσεις, θέματα υγείας κι αποκαλύψεις που προκαλούν «εκρήξεις» είναι κάποια απ΄ τα «δωράκια» αυτής της έκλειψης, που θα επηρεάζει τις ζωές μας για μεγάλο διάστημα. Απαιτείται προσοχή στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και μεταφέρουμε πληροφορίες, καθώς το ψέμα κι οι παρανοήσεις θα κυριαρχούν, αγκαλιά με τον Ερμή στους Διδύμους, που στο τέλος της εβδομάδας αναδρομεί και το παρελθόν γίνεται παρόν. Την ίδια προσοχή πρέπει να δείξουμε στις μετακινήσεις και τα ταξίδια. Αντέξαμε ένα δύσκολο 2020. Τώρα θα παραδοθούμε;

 

Κριός

Κριαράκι του α΄ δεκαημέρου η έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη που σ΄ επηρεάζει περισσότερο δεν είναι απαραίτητα αρνητική. Θα ΄χεις εξελίξεις σε ζητήματα σπουδών ή κάποιων επαγγελματικών σχεδίων και προσδοκιών, όπως και σε τυχόν νομικές εκκρεμότητες που ενδέχεται να έχεις εμπλακεί. Ίσως πιεστείς, όμως οι εξελίξεις, ανάλογα βέβαια και με τον τρόπο δράσης σου, θ’ αποβούν προς όφελός σου. Παράλληλα κάποιο ταξίδι που ίσως έχεις σχεδιάσει, πιθανότατα δε θα το πραγματοποιήσεις. Εσύ του β΄ δεκαημέρου εάν το προηγούμενο διάστημα αντιμετώπιζες προβλήματα με τους οικείους σου και το σπίτι σου, φαίνεται ότι οι ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν θα δώσουν λύσεις σε αυτά κι η όλη αναστάτωση που βίωνες θα ΄ναι πια παρελθόν. Γενικότερα οι σχέσεις με τα πρόσωπα του κοντινού περιβάλλοντός σου ξεκινούν να βελτιώνονται. Η αναδρομή του Ερμή που ξεκινά να επηρεάζει εσένα του γ΄ δεκαημέρου θα σε φέρει αντιμέτωπο με εκκρεμή παρελθοντικά ζητήματα, είτε συναισθηματικά είτε επαγγελματικά. Μη βιαστείς να δράσεις. Επειδή το κλίμα που επικρατεί ενδέχεται να σε μπερδέψει, μείνε για λίγο αποστασιοποιημένος και απλώς παρατήρησε όλα όσα συμβαίνουν. Αργότερα αποφασίζεις.

 

Ταύρος

Ταυράκι του α΄ δεκαημέρου η έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη που σ΄ επηρεάζει περισσότερο, σου φωνάζει να ‘σαι ιδιαίτερα προσεκτικός στη διαχείριση των οικονομικών σου, ιδιαίτερα εάν εμπλέκονται και τρίτα πρόσωπα με τα οποία συναλλάσσεσαι. Παράλληλα φρόντισε να ΄σαι συνεπής στις οφειλές σου προς το Δημόσιο και τις Τράπεζες. Απέφυγε κάθε είδους επενδύσεις, καθώς το ρίσκο που θ΄ αναλάβεις είναι μεγάλο και δε θα σου βγει σε καλό, αλλά θα ΄χεις μόνο απώλειες. Για σένα του β΄ δεκαημέρου η εβδομάδα αυτή σου προσφέρει ευκαιρίες να πλησιάσεις φίλους αλλά και γενικότερα πρόσωπα απ΄ το κοινωνικό σου περιβάλλον, με τα οποία είχες κατά κάποιο τρόπο απομακρυνθεί και να συσφίξετε και πάλι τις μεταξύ σας σχέσεις. Πρέπει να προσέξεις τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνείς ώστε ν΄ αποφύγεις το ενδεχόμενο δημιουργίας παρεξηγήσεων. Γενικότερα πρόκειται για μια εβδομάδα που δε θ΄ αντιμετωπίσεις ιδιαίτερα προβλήματα. Η αναδρομή του Ερμή που επηρεάζει αρχικά εσένα του γ΄ δεκαημέρου θα προκαλέσει την επιστροφή προσώπων και καταστάσεων του παρελθόντος. Το αν θα μείνουν είναι κάτι που θα φανεί όταν ο Ερμής ορθοδρομήσει. Παράλληλα πρόσεξε τη διαχείριση των χρημάτων σου και προσπάθησε ν΄ αποφύγεις οποιεσδήποτε παρορμητικές αγορές.

 

Δίδυμος

Διδυμάκι του α΄ δεκαημέρου η έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη που σ΄ επηρεάζει περισσότερο, σηματοδοτεί είτε την έναρξη μιας σημαντικής συνεργασίας και την επισημοποίηση μια σχέσης είτε το τέλος τους. Σε κάθε περίπτωση οι σημαντικές για σένα σχέσεις αλλάζουν και μαζί τους αλλάζεις κι εσύ. Να θυμάσαι πως ό,τι εκ-λείπει απ΄ τη ζωή μας, δημιουργεί χώρο για το καινούριο, που βοηθά στην εξέλιξή μας. Αλήθειες σου αποκαλύπτονται κι έτσι πλέον αντιλαμβάνεσαι την ουσία κάποιων καταστάσεων. Για σένα του β΄ δεκαημέρου το διάστημα αυτό είναι περισσότερο ευνοϊκό σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, κυρίως όσον αφορά στα οικονομικά σου. Ευκαιρίες για να τακτοποιήσεις τις υποχρεώσεις σου θα ΄χεις και φρόντισε να τις εκμεταλλευθείς, ώστε το επόμενο διάστημα να ΄χεις ισορροπήσει τα έξοδα με τα έσοδά σου. Η αναδρομή του Ερμή στο ζώδιό σου, που αρχικά επηρεάζει εσένα του γ΄ δεκαημέρου και ήδη έχει ξεκινήσει να φαίνεται η επιρροή της, σε καλεί να προσέξεις την επικοινωνία σου. Συζητήσεις πάνω σε προσωπικά κι επαγγελματικά ζητήματα μπορούν να πραγματοποιηθούν, αλλά δεν μπορούν να ληφθούν αποφάσεις.  Ακόμη κι αν αυτό δεν είναι εφικτό, προσπάθησε να κρίνεις πρώτα τα δεδομένα που υφίστανται και βάσει αυτών ν΄ αποφασίσεις, δίχως να δημιουργείς μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον.

 

Καρκίνος

Καρκινάκι του α΄ δεκαημέρου η έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη που σ΄ επηρεάζει περισσότερο, τονίζει τον εργασιακό σου τομέα και γενικότερα την καθημερινότητά σου. Συναισθηματικά και ψυχικά θα αισθανθείς ευάλωτος. Κάτι φεύγει από κοντά σου κι ίσως αυτό ν΄ αφορά στα πρόσωπα που συνεργάζεσαι και που μπορεί να μεταφραστεί σε παραίτηση ή/και απόλυση. Θα ΄χεις αλλαγές στις οποίες αναγκάζεσαι να προσαρμοστείς. Πρόσεξε την υγεία σου και πρόσθεσε στο καθημερινό σου πρόγραμμα κάποιες ευχάριστες δραστηριότητες. Για σένα του β΄ δεκαημέρου ξεκινά μια περίοδος με περισσότερη ηρεμία και χαλάρωση σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα που πραγματικά σε πίεσε και σε κούρασε. Φρόντισε να το εκμεταλλευτείς όσο μπορείς, καθώς η βελτίωση της ψυχολογίας σου θα παίξει καταλυτικό ρόλο και στις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Ο Άρης στο ζώδιό σου, που τώρα επηρεάζει εσένα του γ΄ δεκαημέρου, θα σε φέρει αντιμέτωπο με μια έντονη καθημερινότητα, κάτι που θα σε πιέζει και θα σ΄ εκνευρίζει. Δείξει υπομονή κι εγκράτεια. Παράλληλα η αναδρομή του Ερμή που επηρεάζει αρχικά εσένα, θα σε κάνει να θέλεις να επιστρέψεις στο συναισθηματικό σου παρελθόν. Δείξει προσοχή στα συναισθηματικά αυτά πισωγυρίσματα, μην παραμυθιάζεσαι κι άφησε το διάστημα αυτό να κυλήσει ανάλογα με την ροή των καταστάσεων.

 

Λέων

Λιονταράκι του α΄ δεκαημέρου η έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη που σ΄ επηρεάζει περισσότερο βάζει στο στόχαστρο τα αισθηματικά σου. Ένας νέος έρωτας έρχεται ή κάποιος ολοκληρώνει τον κύκλο του και τελικά απομακρύνεται. Το αίσθημα της μοναξιάς στον έρωτα θα ΄ναι έντονο. Για τους γονείς ανακύπτουν ζητήματα με τα παιδιά, που μπορεί να δημιουργήσουν άγχος, όμως θα λυθούν γρήγορα. Όλα μπορούν να ξεπεραστούν αρκεί να επικεντρωθείς κι εσύ στα προβλήματα που θα παρουσιαστούν και να μη τ΄ αφήνεις στην τύχη τους. Για σένα του β΄ δεκαημέρου το επόμενο διάστημα είναι ευνοϊκό για να διαχειριστείς κάποιες καταστάσεις που μέχρι πρότινος σε πίεσαν αρκετά και να βρεις λύσεις. Η ψυχολογία σου βελτιώνεται και μαζί της βελτιώνονται κι όλες οι διαπροσωπικές σου σχέσεις. Η αναδρομή του Ερμή στους Διδύμους που αρχικά επηρεάζει εσένα του γ΄ δεκαημέρου, φαίνεται πως θα σου δημιουργήσει την τάση επαναφοράς του συναισθηματικού σου παρελθόντος στο παρόν. Προσπάθησε όμως να ΄σαι επικεντρωμένος σ΄ αυτό το παρόν που βιώνεις και μην τρέφεις μεγάλες προσδοκίες σε όλα όσα εμφανίζονται ξανά μπροστά σου, καθώς ο κίνδυνος απογοήτευσης είναι υπαρκτός και μεγάλος.

 

 

Παρθένος

Παρθενάκι του α΄ δεκαημέρου με την έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη που σ΄ επηρεάζει περισσότερο ν΄ αναμένεις γεγονότα που θα φέρουν αλλαγές στο σπίτι σου και τη σχέση με την οικογένειά σου γενικότερα. Μια αναγκαστική μετακόμιση ή αλλαγή του χώρου που ζεις ενδέχεται να προστεθεί στο πρόγραμμα. Δώσε την απαιτούμενη προσοχή σου και μην παραμελείς στο όνομα της δουλειάς σου, την οικογένειά σου, είτε αυτοί λέγονται γονείς κι αδέρφια είτε σύζυγος ή σύντροφος. Για σένα του β΄ δεκαημέρου οι επόμενες μέρες δημιουργούν τις ευκαιρίες να πλησιάσεις φίλους με τους οποίους μπορεί το προηγούμενο διάστημα να ΄χες παρεξηγηθεί. Φαίνεται ότι το κλίμα ευνοεί τις κάθε είδους επανασυνδέσεις κι αυτό πρέπει να το εκμεταλλευθείς καθώς όλα δείχνουν να λειτουργούν προς όφελός σου. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή στους Διδύμους που αρχικά επηρεάζει εσένα του γ΄ δεκαημέρου φέρνει επικοινωνιακές εμπλοκές στα επαγγελματικά σου. Πρόσεξε τον τρόπο που μεταφέρεις πληροφορίες σε συνεργάτες σου αλλά και γενικότερα στα νέα επαγγελματικά εγχειρήματα. Καθυστέρησε, εάν αυτό είναι εφικτό, να υπογράψεις οποιαδήποτε συμφωνία. Παρέμεινε υποψιασμένος στην περίπτωση που σου μεταφέρουν κάποιο καλό νέο για τη δουλειά σου, καθώς ενδέχεται να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

 

Ζυγός

Ζυγάκι του α΄ δεκαημέρου η έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη που σ΄ επηρεάζει περισσότερο, δεν είναι αρνητική για σένα. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ΄χεις και κάποιο κέρδος απ΄ αυτή. Κάποιες διενέξεις που μπορεί να δημιουργηθούν με τους συγγενείς και τα αδέρφια σου αλλά και γενικότερα με τα πρόσωπα που βρίσκονται στο κοντινό σου περιβάλλον μπορούν να λυθούν και να βελτιωθεί το μεταξύ σας κλίμα. Ένα άλλο πιθανό σενάριο είναι η συζήτηση για τη δημιουργία μιας οικογενειακής επιχείρησης ή/και σχεδιασμός για αγορές/πωλήσεις κάποιων ακινήτων, που θα σου αποδώσουν όφελος. Να ΄σαι προσεκτικός στις μετακινήσεις σου. Για σένα του β΄ δεκαημέρου το διάστημα αυτό σου προσφέρει λύσεις σε επαγγελματικά προβλήματα που μέχρι πρότινος φάνταζαν ανεπίλυτα. Φαίνεται ότι οι καταστάσεις ομαλοποιούνται και κάποια πρόσωπα που εμπλέκονται στα επαγγελματικά σου παίρνουν τη θέση που τους αξίζει. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή στους Διδύμους που αρχικά επηρεάζει εσένα του γ΄ δεκαημέρου, σε καλεί να ΄σαι προσεκτικός με τα σχέδιά σου και γενικότερα το πως ρυθμίζεις την καθημερινότητά σου. Τυχόν αναβολές και καθυστερήσεις, μπορούν ν’ αντιμετωπισθούν με ορθό προγραμματισμό. Παράλληλα να ΄σαι εξαιρετικά προσεκτικός με το σύντροφό σου ή το πρόσωπο που σ΄ ενδιαφέρει καθώς ενδέχεται να υπάρξουν συγκρούσεις και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

 

Σκορπιός

Σκορπιέ μου του α΄ δεκαημέρου η έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη που σ΄ επηρεάζει περισσότερο, αγγίζει τα οικονομικά σου. Ενδέχεται κάποιες ξαφνικές αλλαγές να προκαλέσουν απώλειες στο ταμείο σου ή ν΄ αναγκαστείς να καλύψεις κάποια χρέη και να πιεστείς πολύ. Να ΄σαι προσεκτικός με τη διαχείριση των χρημάτων σου κι απόφυγε τις παρορμητικές κινήσεις που αργότερα θα σου κοστίσουν. Για σένα του β΄ δεκαημέρου η εβδομάδα αυτή είναι ευνοϊκή στον επικοινωνιακό τομέα και ιδιαίτερα στην επαφή σου με πρόσωπα του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντός σου. Φαίνεται ότι τώρα μπορείς να λύσεις τις παρεξηγήσεις του προηγούμενου διαστήματος.  Ξεκινάς και πάλι να κοινωνικοποιείσαι και παύεις να κλείνεσαι στον εαυτό σου.  Η ανάδρομη πορεία του Ερμή στους Διδύμους που αρχικά επηρεάζει εσένα του γ΄ δεκαημέρου, σου ζητά να ΄σαι προσεκτικός στην επικοινωνία σου αλλά και τις μετακινήσεις σου. Ένας παρελθοντικός έρωτας επανέρχεται. Δεν είναι απαραίτητο να ζητά επανασύνδεση. Ενδεχομένως τα προβλήματα που υπήρχαν μεταξύ σας κι εσύ πίστευες ότι είχαν διευθετηθεί, να ΄ναι η αιτία αυτής της επιστροφής. Ακόμη κι αν εσύ επιθυμείς επανασύνδεση, μην κάνεις οποιαδήποτε παρορμητική κίνηση, καθώς ενδέχεται με την ορθή πορεία του Ερμή τα πράγματα ν΄ αλλάξουν εντελώς.

 

Τοξότης

Τοξοτάκι του α΄ δεκαημέρου με την έκλειψη Σελήνης στο ζώδιό σου κάποιες καταστάσεις της ζωής σου αλλάζουν. Μπορεί ν’ αφορά στο γάμο, τη σχέση σου ή/και στα επαγγελματικά σου. Οι επιθυμίες σου έρχονται στην επιφάνεια, απαιτώντας κάλυψη. Επειδή δεν είσαι μόνος αλλά συνυπάρχεις με τους άλλους, να ΄σαι συνεργάσιμος. Έκλειψη στο ζώδιό μας δεν σημαίνει κάτι δυσμενές. Χρειάζεται προσοχή κι αυτοσυγκράτηση, ώστε οι συνέπειες να ΄ναι για σένα ευνοϊκές, κάτι που ίσως δείξει με την Έκλειψη Ηλίου στους Διδύμους, τον επόμενο μήνα. Εσένα του β΄ δεκαημέρου οι μέρες αυτές θα βοηθήσουν να διευθετήσεις και να βρεις λύσεις σε ζητήματα που σε άγχωναν και σε πίεζαν. Γενικότερα η εβδομάδα αυτή είναι πιο ήπια για σένα, συγκριτικά με τα αδερφάκια σου, των άλλων δεκαήμερων. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή στους Διδύμους που αρχικά επηρεάζει εσένα του γ΄ δεκαημέρου, δημιουργεί επικοινωνιακές εμπλοκές με τις σημαντικές σου σχέσεις, είτε προσωπικές είτε επαγγελματικές. Καθυστερήσεις κι αναβολές είναι στο πρόγραμμα. Παρελθοντικά ζητήματα που επανέρχονται στο προσκήνιο θα σε απασχολήσουν, όμως απέφυγε να λάβεις σημαντικές αποφάσεις, καθώς όταν ο Ερμής ξεκινήσει και πάλι την ορθή του πορεία, τα ίδια ζητήματα θ’ αλλάξουν μορφή.

 

Αιγόκερως

Αιγοκεράκι του α΄ δεκαημέρου η έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη που σ΄ επηρεάζει περισσότερο, θα προκαλέσει αλλαγές στην ψυχολογία σου. Είναι μια έκλειψη που σε ωθεί σε εσωτερική μεταμόρφωση. Παράλληλα δεν αποκλείεται ν’ αποκαλυφθούν κάποια μυστικά σου ή να σου αποκαλυφθούν γεγονότα που σε αφορούν προσωπικά κι εκτυλίσσονταν κρυφά. Είναι η ευκαιρία ν’ αποδεχτείς κάποιες καταστάσεις και να διορθώσεις κάποιες άλλες. Αφέσου ώστε να θεραπεύσεις τις πληγές του εσωτερικού εαυτού σου και διώξε τις απαισιόδοξες σκέψεις. Για σένα του β΄ δεκαημέρου οι μέρες αυτές δημιουργούν τις ευνοϊκές προϋποθέσεις να βελτιώσεις την επικοινωνία και την ποιότητα των σημαντικών διαπροσωπικών σου σχέσεων, αισθηματικών κι επαγγελματικών. Η ψυχολογία σου βελτιώνεται κι αυτό συμβάλλει θετικά στο ομαλό κι ήπιο κλίμα με τους άλλους. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή στους Διδύμους που αρχικά επηρεάζει εσένα του γ΄ δεκαημέρου και φέρνει καθυστερήσεις, αναβολές κι επικοινωνιακά προβλήματα μπορεί να ξεπεραστεί, εάν προγραμματίσεις σωστά όλα όσα επιβάλλεται να σχεδιάσεις, να πράξεις αλλά και να εκφράσεις στους άλλους.

 

Υδροχόος

Υδροχοάκι του α΄ δεκαημέρου η έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη που σ΄ επηρεάζει περισσότερο θα φέρει αλλαγές στα πρόσωπα του φιλικού σου κύκλου και γενικότερα στη θέση που κατέχεις σε ομάδες/συλλόγους που, τυχόν, συμμετέχεις. Κάποιος φίλος μπορεί να εκλείψει απ΄ τη ζωή σου ή να δημιουργήσεις μια νέα φιλία μ΄ ένα εκκεντρικό άτομο. Ίσως αναλάβεις μεγαλύτερη δράση στην ομάδα που ανήκεις ή ακόμη κι ηγετικό ρόλο. Κατά τ΄ άλλα η διασκέδαση θα ΄ναι μέρος του καθημερινού προγράμματός σου κάτι που θα τονώσει την αισιοδοξία σου, όμως δε θα ΄χει διάρκεια κι αυτό μπορεί να σ΄ απογοητεύσει. Για σένα του β΄ δεκαημέρου η καθημερινότητα βελτιώνεται μ΄ ένα μαγικό τρόπο. Νιώθεις περισσότερο ξεκούραστος κι αυτό τονώνει την αισιοδοξία σου. Μπορείς τώρα ν΄ ασχοληθείς με δραστηριότητες που σ΄ ευχαριστούν και παράλληλα συμβάλλουν θετικά στη σωματική και ψυχική σου ευεξία. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή στους Διδύμους που αρχικά επηρεάζει εσένα του γ΄ δεκαημέρου, ίσως σου δημιουργήσει την ανάγκη να επιστρέψεις σε μια παλιά σου σχέση. Σε κάθε περίπτωση να περιμένεις επικοινωνία με το ερωτικό σου παρελθόν. Πρέπει όμως να λάβεις υπόψη σου και το παρόν, καθώς το συναισθηματικό μπλέξιμο θα ΄ναι αναπόφευκτο.

 

Ιχθύς

Ψαράκι του α΄ δεκαημέρου με την έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη που σ΄ επηρεάζει περισσότερο, ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στα επαγγελματικά σου και γενικότερα την κοινωνική σου εικόνα. Δεν αποκλείεται μάλιστα και στροφή καριέρας. Μια επιβράβευση είναι πιθανή. Πρόσεξε μόνο τον τρόπο που προβάλλεις τον εαυτό σου. Μην δείχνεις κάτι διαφορετικό. Σ’ αγαπούν γι΄ αυτό που είσαι. Να ΄χεις στο μυαλό σου ότι ακόμη και κάτι δυσάρεστο να συμβεί, μακροπρόθεσμα θ΄ αποδειχθεί ότι έγινε για το καλό σου. Εσύ του β΄ δεκαημέρου θα δεις την εβδομάδα αυτή τις σχέσεις σου να βελτιώνονται, ιδιαίτερα τις συναισθηματικές. Το κλίμα γενικότερα βελτιώνεται κι οι ειλικρινείς συζητήσεις σε φέρνουν πιο κοντά στο πρόσωπο που σχετίζεσαι ή σ΄ ενδιαφέρει. Παράλληλα μπορείς ν΄ ασχοληθείς με τον εαυτό σου και τις δραστηριότητες που σ΄ ευχαριστούν. Εσύ του γ΄ δεκαημέρου πρέπει να δείξεις προσοχή σε όλα τα ζητήματα που σ’ απασχολούν, καθώς η ανάδρομη πορεία του Ερμή στους Διδύμους αρχικά επηρεάζει εσένα και θα φέρει καθυστερήσεις και αναβολές σε προσωπικά σου θέματα. Επικοινωνιακά μπερδέματα είναι στο πρόγραμμα. Φρόντισε να ΄σαι συνεπής στις οικογενειακές σου υποχρεώσεις. Απόφυγε τη βιασύνη σε περίπτωση που κληθείς να διεκπεραιώσεις ένα επαγγελματικό ζήτημα.

Συντάκτης: Ελίζα Κωνσταντινίδου