Σχέση και επαφή είναι δύο κομμάτια αλληλένδετα, δε συμφωνείς; Όσο κι αν η επικοινωνία μετράει, το να τα βρίσκει το ζευγάρι και σε αυτόν τον τομέα είναι σημαντικό. Κι αν εκ πρώτης όψεως αυτό ακούγεται κάπως επιφανειακό ή ρηχό, σκέψου πώς θα ήταν η ζωή σου αν για τα επόμενα χρόνια ήξερες πως δε θα απολαύσεις καμιά απ’ τις προσωπικές στιγμές σου.

Η επαφή είναι ένας πολύ καλός τρόπος να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας και δεν αποτελεί μια απόλαυση που κάνει μόνο το σώμα μας χαρούμενο. Πώς αλλιώς να εκδηλώσεις το συναίσθημα, πώς να εκφράσεις την τρυφερότητα, αυτό που σου δημιουργεί ο άλλος, χωρίς φιλί; Καλά τα λόγια, δε λέω, μα χορτάσαμε κι από δαύτα, γιατί ο τρόπος που θα σε προσεγγίσει είναι μόνο αυτό που πιο κοντά μπορεί να σας φέρει. Το να σου αρέσει η όλη φάση, το να θέλετε να πέσετε οπουδήποτε βρείτε είναι κάτι που βοηθά το μεταξύ σας να γίνει πιο ζωντανό. Η ανυπομονησία να έρθετε κοντά σε κάνει να ψάχνεις τον άλλο και να μην μπορείς μακριά του.

Για να μη ρουτινιάσει η σχέση είναι απαραίτητο να τα βρίσκετε κι οριζοντίως. Πώς είναι δυνατόν να βρίσκεσαι στο ίδιο στρώμα με το πρόσωπο που θες και να γυρνάς απ’ την άλλη; ‘Ντάξει, είπαμε, όλοι έχουμε μέρες που είμαστε κουρασμένοι και δε θέλουμε να κουνήσουμε ούτε το μικρό μας δαχτυλάκι, όμως αν αυτό είναι ο κανόνας κι όχι η εξαίρεση, κάτι πάει πολύ στραβά. Από εκεί που έτριζε το σύνθετο, που άκουγαν τα γέλια σας οι δίπλα, πώς γίνεται να μη σας περνάει καν απ’ το μυαλό να κάνετε κάτι παραπάνω;

Η επαφή δεν είναι μόνο μια διαδικασία που κρατάει 5, 10, 30 λεπτά -ανάλογα τις δυνάμεις σου. Είναι μια φάση που είσαι χωρίς την περσόνα σου, που στέκεσαι απέναντι στο ταίρι και περιμένεις μιας μορφής ένωση. Εκεί δεν υπάρχουν μάσκες ούτε πανωφόρια. Είσαι ο εαυτός σου και είναι η ώρα που γνωρίζεις τον άνθρωπό σου λιγάκι παραπάνω, που αφήνεσαι να τον εμπιστευτείς, που του δίνεις ένα κομμάτι σου -το πιο αληθινό.

Όταν, λοιπόν, πράξη γίνεται κάπως άβολη, κάτι συμβαίνει, όσο κι αν δε θες να το παραδεχτείς. Όταν όσα δούλευαν φυσικά τώρα πια χρειάζονται προσπάθεια, φτάνεις σε σημείο ακόμα και να μη δείχνεις πώς πραγματικά νιώθεις. Δεν υπάρχει χειρότερο απ’ να κάνεις πως το ευχαριστιέσαι στα ψέματα μόνο και μόνο για να μη χαλαστεί ο άλλος. Εσύ, πού πήγες; Τι σε έκανε να θες να ξεμπερδεύεις και να σκέφτεσαι τη λίστα με τα ψώνια; Ξαφνικά δεν είσαι εκεί και ο συνήθης φταίχτης είναι η εμπιστοσύνη. Κάπου σαν να χάθηκε στην πορεία, κάπου σαν να θεωρήσατε ο ένας τον άλλο δεδομένο. Έχει χαθεί η προσμονή κι αν είσαι λίγο πιο ρομαντικός η μαγεία της σχέσης. Αν νιώθεις άβολα με το άτομο που σε ακουμπάει μην περιμένεις να σου χαρίσει ευχαρίστηση, το πολύ πολύ ένα άβολο τεταρτάκι στα γρήγορα.

Η λύση είναι να παραδέχτεις και να αναγνωρίσεις πως κάτι στη συνταγή έχει χαλάσει. Γιατί, μάτια μου, η επαφή είναι συνταγή μαγειρικής, ξεχωριστή για τον καθένα, που τα υλικά τα ξέρουν μόνο δύο. Ψάξτε να βρείτε τι χάσατε και να δείτε αν τελικά αξίζει να προσπαθήσετε να μαγειρέψετε ξανά μαζί. Το να μην τα βρίσκετε στο μεταξύ σας είναι σημάδι πως η σχέση κάπου έχει στραβώσει. Μίλα, λοιπόν, και αν θες μιλά τη στιγμή που βρίσκεστε πλάι πλάι -μη γυρνάς πλευρό. Κοίτα στα μάτια το πρόσωπο που έχεις διαλέξει και ψάξε να βρεις αυτό που σε έκανε να χάσεις τη γη κάτω απ’ τα πόδια σου την πρώτη φορά. Κι αν δεν το βρεις, ίσως να ‘ναι καλύτερα να κοιμάστε πλέον χώρια.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Άννα Αντωνίου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.