Όλοι μας έχουμε εκείνο το φιλαράκι που μόλις χωρίσαμε άρχισε να μας λέει «το μυστικό είναι ν’ απομυθοποιήσεις αυτόν τον άνθρωπο» και τελικά δεν είχε άδικο το άτιμο. Το θέμα είναι ότι αν μας ήταν τόσο εύκολη η απομυθοποίηση αυτή, δε θα πονούσε ένας χωρισμός κι αυτό δε γίνεται, έτσι; Με τι δικαιολογία θα ακούσουμε εμείς Πλούταρχο τα ξημερώματα; Με τι δικαιολογία θα ρίξουμε μαύρα δάκρυα για την απώλεια αυτή και θα παίρνουμε μεταμεσονύχτια τηλέφωνα μετά από καθαρό πετρέλαιο στο Γκάζι;

Όπως βλέπετε καταλαβαίνω πως γουστάρετε να ζήσετε λίγο τον αποχωρισμό αυτό και να του δώσετε διαστάσεις Μεξικάνικης Σαπουνόπερας. Παρ’ όλα αυτά, εγώ θα αφήσω εδώ 5 τρόπους να απομυθοποιήσετε τον πρώην άνθρωπό σας, έτσι για να υπάρχουν όταν θα είστε έτοιμοι.

 

 1. Σταματήστε να μιλάτε για εκείνον με τα καλύτερα

Είστε υπεράνω εσείς, το ξέρω. Κι είμαι σίγουρη πως θα το αποδείξετε όταν είναι η κατάλληλη ώρα, όταν θα το έχετε ξεπεράσει και δε θα σας πονάει. Δεν μπορείτε όμως να απομυθοποιήσετε κάποιον αν κάθε φορά που βλέπετε το παρεάκι αναφέρετε πόσο καλό ήταν το ταίρι στο κρεβάτι, πόσο σας πρόσεχε και τι ωραία μάτια που είχε. Ό,τι πείτε τον πρώτο μήνα του χωρισμού στα κολλητάρια δε μετράει, όλοι το ξέρουν αυτό. Εννοείται όμως ότι αυτά δεν πρέπει να ακουστούν παραέξω, ακριβώς γιατί είναι λόγια πόνου, δεν τα πιστεύετε ούτε εσείς οι ίδιοι και πολύ σύντομα δε θα σας εκφράζουν.

 

2. Θυμηθείτε πως είχε και τα αρνητικά του αυτός ο άνθρωπος

Αντί να σκέφτεστε πόσα θετικά είχε, πώς άνοιγαν τα χείλη του και πόσο γλυκιά ήταν η ρυτίδα γύρω από τα μάτια του όταν χαμογελούσε, σκεφτείτε όσα σας ενοχλούσαν και δε γουστάρατε. Σκεφτείτε το κακόγουστό του χιούμορ, την γκρίνια του και το πόσο βαρετά ήταν τα χόμπι του. Σκεφτείτε ότι δεν είχατε μέλλον με κάποιον που πίνει τουλούμπα τον καφέ του και μπαίνει με τα παπούτσια στο σπίτι. Δεν ξέρω τι σας ενοχλεί κι ούτε θα μάθω, αλλά εσείς ξέρετε, μην αναιρείται κανένα μικρό του ελάττωμα, είναι σημαντικό. Υπήρχε πάντα, ήταν εκεί, απλά το αγνοούσατε, ώρα να το κοιτάξετε στα μάτια.

 

Get Over It! | eBook


€5,00

-----

 

3. Γνωρίστε κόσμο

Ξέρω ότι νιώθετε πως είναι νωρίς, αλλά μεταξύ μας, ποτέ δεν είναι νωρίς να γνωρίσεις κόσμο. Είχαμε μάθει ότι κάθε γνωριμία πρέπει να καταλήγει κάπου, δεν είναι έτσι. Καμια φορά η συνάντηση με τον άστεγο στο φανάρι είναι μεγαλύτερο μάθημα ζωής από μια σχέση χρόνων. Δεν είναι ανάγκη να οδηγήσει πουθενά το να γνωρίσετε κόσμο. Μόνο που θα βγείτε έξω, θα δείτε ότι υπάρχουν άνθρωποι, ενδιαφέροντα και στιγμές που δεν περιλαμβάνουν το πρώην ταίρι, θα νιώσετε πολύ καλύτερα. Και θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πως δεν ήταν το μόνο ζευγάρι με ωραία μάτια εκεί έξω, πως υπάρχουν κι άλλοι χασμουριούνται χαριτωμένα και προσέχουν τον εαυτό τους.

 

4. Ρωτήστε για εκείνον

Πιθανότατα αυτόν τον άνθρωπο τον είχατε γνωρίσει σε φίλους, συγγενείς ίσως, συναδέλφους. Ζητήστε από το παρεάκι να σας πει ποια ήταν τα παράπονά του από εκείνον, τι δε γούσταρε και τι φαινόταν να πηγαίνει λάθος. Πάντα θα υπάρχει κάτι να αναφερθεί -γιατί κανείς δεν είναι τέλειος- και το παρεάκι πάντα θα θέλει να βοηθήσει. Ίσως εκπλαγείτε με τα πράγματα που πρόσεξε όταν βγαίνατε όλοι μαζί. Εδώ χωρίζουμε και μετά μαθαίνουμε ότι κάθε φορά που αφήναμε πουρμπουάρ σε σερβιτόρο τα έβαζε στο πορτοφόλι. Σε παρακαλώ τώρα, οι φίλοι ξέρουν καλύτερα, μην τους υποτιμάς.

 

5. Το γράψιμο σώζει

Το γράψιμο είναι πάντα πιο αποτελεσματικό από την ομιλία -γιατί οι λέξεις δε χάνονται στον αέρα. Γράψτε για χιλιοστή φορά τα ελαττώματα του ανθρώπου κι ένα γράμμα που θα έχει «δήθεν παραλήπτη» εκείνον. Εξηγήσετε όλα όσα σας ενοχλούσαν και σας πίεζαν στη σχέση που είχατε. Γράψτε ένα άλλο αργότερα, όταν θα είστε καλύτερα, πείτε ευχαριστώ και συγνώμη. Βγάλτε τα όλα στη φόρα, ένα ένα. Μην αφήσετε τίποτα να σας καίει. Καλύτερα έξω, πάρα μέσα. Κάψτε τα γράμματα, κλάψτε με τις σημειώσεις, τσιρίξτε αν θέλετε. Όποιος σας πει υπερβολικούς ας πάει να γνωρίσει τον έρωτα. Το να βγάλετε από μέσα σας ό,τι συναίσθημα υπάρχει για έναν άνθρωπο, βοηθάει να βγάλετε και τον ίδιο τον άνθρωπο από μέσα σας.

 

«Αν δεν πιστέψεις πως είσαι καλά, δε θα νιώσεις ποτέ καλά» λέει ο σοφός λαός και συγγνώμη αν στο χαλάω αλλά δεν είναι κάποια motivational φράση για παιδιά ενός ανώτερου θεού, είναι η πραγματικότητα. Αν κλαις και πιστεύεις πως δε θα καλυτερεύσει, πως θα πονάει πάντα έτσι, πως κανείς δε θα σε ξαναπάρει τηλέφωνο για να ακούσει τη φωνή σου, αυτό θα προκαλέσεις. Πόνεσε, πόνεσε με όλο σου το είναι, αλλά πίστεψε σε σένα. Πίστεψε στον εαυτό σου κι εκείνον αγάπησε πρώτα, εκείνον πάρε αγκαλιά και κέρασε τον ποτό σε πρωτοκλασάτο μαγαζί -μ’ εκείνον κοιμάσαι κάθε βράδυ. Ερωτεύσου τον εαυτό σου με την ίδια δύναμη που ερωτεύεσαι άλλους. Και θρήνησε για εκείνους ναι, αλλά ποτέ μην αφήσει τον θόρυβο που θα προκαλέσει, να καλύψει την πίστη σε εσάς.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ζηνοβία Τσαρτσίδου