Ναι όλοι μας συμφωνούμε πως είναι πολύ όμορφες οι σχέσεις, με τη συντροφικότητα και την οικειότητα και σίγουρα σου χαρίζουν διαφορετικές στιγμές από κάτι τελείως περιστασιακό. Υπάρχουν όμως και φάσεις στη ζωή σου, όπου θέλεις να μείνεις μόνος σου και να μη δεθείς συναισθηματικά με κανέναν παρά μόνο με τον εαυτό σου. Γι’ αυτό τον λόγο δοκιμάζεις τις σχέσεις της μίας βραδιάς και πολύ καλά κάνεις, αφού αποκτάς εμπειρίες μέχρι να βρεις τον έναν και μοναδικό άνθρωπο για σένα. Υπάρχουν μερικά πιθανά οne night st@nd που θα κάνεις στη ζωή σου ή -μπορεί να έχεις κάνει ήδη- κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης φάσης.

 

1. Το εργασιακό

Ας ξεκινήσουμε με το εργασιακό οne night st@nd. Έστω ότι έχεις επικοινωνία καθημερινά έναν συνάδελφό σου, που σου αρέσει, του αρέσεις αλλά μέχρι εκεί, γιατί κανένας δε θέλει σχέση ή μπλεξίματα στη δουλειά. Έρχεται λοιπόν, μια εταιρική εκδήλωση, ένα μάζεμα βρε παιδί μου και είναι η κατάλληλη ευκαιρία για μια απλή βραδιά χωρίς συνδέσεις -κι από αύριο ο καθένας στη δουλειά του. Συνεχίζετε, σ ένα φθηνό ξενοδοχείο, μαζί με το ταίρι σας για εκείνη τη βραδιά και that’s all. Το ραντεβού εξελίσσεται καλά και το ξενοδοχείο απογειώνει το σκηνικό καθώς νιώθεις και νόμιμος και παράνομος φεύγοντας από εκεί σαν να μη συνέβη τίποτα.

 

2. Στο αυτοκίνητο

Σίγουρα άλλωστε σου προσφέρει άλλη άνεση από το επόμενο είδος, που είναι το οne night st@nd του αυτοκινήτου. Πάλι ίδιο σκηνικό, με όμορφη γνωριμία ή σωστό ραντεβού μόνο που δεν υπάρχει δυνατότητα άνετου χώρου, οπότε θα συμβιβαστείς με το αυτοκίνητο. Άβολο μεν, με σασπένς δε, προσοχή στην επιλογή τοποθεσίας για να υπάρχει περισσότερη ασφάλεια.

 

3. Της απελπισίας

Έπειτα υπάρχει και το είδος στο οποίο καταφεύγεις σε στιγμή απόγνωσης και συνήθως γίνεται με κάποιον που είναι έξω από τα νερά σου και που αν τον έβλεπες στον δρόμο δε θα του έριχνες ούτε δεύτερη ματιά. Σε μια υπαρξιακή κρίση όμως, που συνήθως συνοδεύεται με ένα: «Δε με θέλει κανείς, δε θα βρω κανέναν, πόσο καιρό έχω να κάνω σ@ξ;», αποτελεί την κατάλληλη λύση. Τι και αν την επόμενη μέρα θέλεις να το ξεχάσεις όσο πιο γρήγορα από ποτέ.

 

All About Sex | eBook


€5,00

-----

 

4. Φίλος φίλη φίλησε

Κάτι που ωστόσο είναι καλό να μη γίνεται είναι το οne night st@nd με φίλο για οποιοδήποτε λόγο κι αν προέκυψε. Είτε που θα καταλήξει σε σχέση αν υπάρχει ερωτισμός, είτε που θα καταστραφεί μια φιλία γιατί θα υπάρχει άβολη ατμόσφαιρα. Δυστυχώς προκύπτει συχνά και θυσιάζονται έτσι ολόκληρες φιλίες για επιπόλαιες πράξεις.

 

5. Δεν μπορώ να πω όχι σε περισσότερα

Υπάρχει βέβαια και το είδος που μετά κολλάς -εσύ ή ο άλλος-, γιατί δυστυχώς δεν είναι όλοι οι άνθρωποι τόσο αποφασιστικοί ώστε να κόψουν την επόμενη μέρα κάθε επαφή μ’ αυτόν που γνώρισαν. Αν είσαι έστω και λίγο τέτοιος άνθρωπος μην το δοκιμάσεις ποτέ, η μη τήρηση του άγραφου κανόνα, πως μετά δεν υπάρχουν επαφές θα περιπλέξει τα πράγματα και από εκεί που ξεκίνησες με μία μόνο βραδιά, θα καταλήξεις όλες τις άλλες να σκέφτεσαι «τι το ήθελα πάλι;».

 

6. Ταξιδιωτικό

Το πιο συναρπαστικό ωστόσο, σίγουρα είναι αυτό που προκύπτει σε διακοπές, είτε εσωτερικού, είτε εξωτερικού. Γνωρίζεις κι έναν νέο πολιτισμό, διευρύνεις τους ορίζοντές σου αλλά περνάς και καλά. Τι καλύτερο από τέτοιες διακοπές; Μιλάμε για κανονική εξαγωγή πολιτισμού.

 

7. Tinder

Λιγότερο αυθόρμητο, περισσότερο προγραμματισμένο αλλά λειτουργεί το ίδιο καλά, φυσικά δεν είναι άλλο από αυτό που προκύπτει μέσω tinder match. Πολλές φορές είναι αυτό που χρειάζεσαι, αφού είναι ξεκάθαρο και ξηγημένο και ξέρεις ό,τι έρχεται. Μόνο, μακάρι να μη σου βγει τίποτα διαφορετικό από τη φωτογραφία, γιατί εκεί μιλάμε για μεγάλη ξενέρα.

 

8. Αυτό που οδηγεί σε σχέση

Για το τέλος αφήσαμε το πιο αναπάντεχο και σπάνιο, αλλά μπορεί να συμβεί και στις πιο ρομαντικές ψυχές, αφού είναι αυτό που οδηγεί σε happy end. Μπορεί να ξεκινήσει από μία βραδιά, να συνεχιστεί σε πολλές χάρη στη μοναδική χημεία σας κι έπειτα σε σχέση. Περίπου το 30% των ανθρώπων σ’ έρευνας δήλωσαν πως έτσι ξεκίνησε μια σχέση τους. Δε μας κάνει εντύπωση καθώς είναι πολύ σημαντική η σ@ξ@υαλική χημεία, οπότε άντε και στα δικά μας.

 

 

Σε κάθε περίπτωση ένα οne night st@nd πρέπει να ξεκινάει με ξεκάθαρα πράγματα, να μην υπάρχουν μπερδέματα και να επιτευχθεί ο σκοπός του, που δεν είναι άλλος από το να περάσουν όλοι καλά.

Συντάκτης: Δήμητρα Φαρδογιάννη
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου