Σίγουρα, αν είμαστε από 25-30 και πάνω, το βλέπαμε, ήμασταν φανατικοί ή τουλάχιστον κάπου το είχε πάρει το μάτι μας. Όσοι πάλι δεν το πέτυχαν, μπορεί να γνωρίζουν τους διαγωνιζόμενούς του τότε, σήμερα από τη μουσική τους διαδρομή. Μιλάμε για το Talent Show “Fame Story” που ήταν μουσικό reality στον ANT1. Η πρώτη μουσική ακαδημία στην Ελλάδα, ουσιαστικά, ίσως η μόνη που είχε τόσο μεγάλη επιτυχία. Για όποιον ζει στον Άρη και δε γνωρίζει, το κόνσεπτ είχε ως εξής: Οι διαγωνιζόμενοι-σπουδαστές έμεναν μέσα στη μουσική ακαδημία για 3,5 μήνες κι έκαναν καθημερινά μαθήματα με καθηγητές μουσικής, χορογράφους και κινησιολόγους. Μια φορά την εβδομάδα γινόταν το live όπου ερμήνευαν τα τραγούδια κι ουσιαστικά αξιολογούνταν. Η κριτική επιτροπή, έβγαζε άτομα προτεινόμενα και το κοινό ψήφιζε κι αποφάσιζε ποιος θ’ αποχωρήσει.

Το πραγματικά αξιοσημείωτο είναι ότι πολλοί καλλιτέχνες -που δε βγήκαν νικητές απαραίτητα- κατάφεραν κι έκαναν καριέρα μέσα από τον διαγωνισμό αυτό- πράγμα που δε συμβαίνει συνήθως. Στο fame story 1, το 2002, πολλοί ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν. Νικητής ωστόσο βγήκε ο Νότης Χριστοδούλου που ναι μεν έκανε επιτυχία, αλλά εξαφανίστηκε πολύ γρήγορα. Τη δεύτερη θέση πήρε ο Γρηγόρης Πετράκος που μπορεί το όνομά του κάτι να μας θυμίζει σήμερα, αλλά όχι την τραγουδιστική του καριέρα. Ο Θάνος Πετρέλης βγήκε τρίτος, τον ανέλαβε ο Φοίβος και τα χρυσά του χέρια, οπότε συνεχίζει να τραγουδάει μέχρι σήμερα.

Ο Νίνο, επίσης, έχει στο όνομά του τραγούδια-ύμνους κι έφτιαξε το όνομα του κακού παιδιού, φτιάχνοντας τον μύθο γύρω από τον ίδιο. ενώ η Ελεάννα Παπαϊωάννου κι η Άσπα Τσίνα, έκαναν ιδιαίτερο ντόρο, με τη δεύτερη να βγάζει ίσως την καλύτερη ατάκα όλων των εποχών: «Δεν καταλαβαίνω την έκρηξή σου.»

Στο Fame story 2, τώρα, το 2004 νικήτρια ήταν η Καλομοίρα της καρδιάς μας, η οποία ήταν μια ξεχωριστή και γλυκιά παρουσία, ναι μεν, χωρίς όμως να μας κερδίσει με τις φωνητικές της δυνατότητες. Όμως, το 2008 μας εκπροσώπησε στη Eurovision κατακτώντας την τρίτη θέση και μάγεψε την Ευρώπη με το χάρισμα και το ταλέντο της να γεμίζει τη σκηνή. Δεύτερη, στον διαγωνισμό (όχι της eurovision) βγήκε η Ραλλία Χρηστίδου, που με ιδιαίτερη παρουσία και χροιά συνέχισε για λίγο την τραγουδιστική της πορεία, αλλά έπειτα ασχολήθηκε με την πολιτική. Ο Κώστας Καραφώτης επίσης, με φοβερές φωνητικές δυνατότητες απασχολεί μέχρι και σήμερα τραγουδώντας σε μεγάλες πίστες.

Στο Fame story 3, το 2005 τώρα, βγήκαν δύο καλλιτέχνες που έκαναν καριέρα μετά από χρόνια, αλλά καριέρα σοβαρή. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Αργυρό που συνεχίζει να μας χαρίζει μεγάλες επιτυχίες κι ο Γιώργος Λιανός, που κάνει χαμό στον χώρο της παρουσίασης και του ραδιοφώνου. Τα τελευταία χρόνια έχει έρθει στη ζωή μας κι ο Πέτρος Πυλαρινός που βρίσκεται στο συγκρότημα Alcatrash, στο πλευρό του Νίκου Μουτσινά. Και τότε βέβαια νικητής, είχε αναδειχτεί μια περσόνα ιδιαίτερη, όχι όμως στο τραγούδι. Ο λόγος για τον Περικλή Στεργιανούδη που καριέρα δεν έκανε ποτέ.

Στο Fame story 4, το 2006, αν και δεν ξεχώρισαν πολλοί, βγήκε νικητής που άξιζε για όλα τα fame story μαζί, ο Λεωνίδας Μπαλάφας, ένας ιδιαίτερος καλλιτέχνης που μας έχει χαρίσει μοναδικά τραγούδια όλα αυτά τα χρόνια. Δυο γυναίκες που ξεχώρισαν κι απασχόλησαν, ήταν η Ελένη Χατζίδου που βέβαια μάθαμε πολύ αργότερα από τον Παντελή Παντελίδη, κι η Χριστίνα Κολέτσα που δεν έχει φύγει από τις πίστες.

Από τόσα Talent Show τα τελευταία χρόνια, αν μας ρώταγαν από ποιο βγήκαν περισσότεροι, είτε που έκαναν καριέρα ή έστω έμειναν στον χώρο της showbiz, με σιγουριά θα λέγαμε το Fame Story. Βέβαια, ήταν και τα χρόνια τότε που έκαναν την εμφάνισή τους αυτά τα reality μουσικής κι ήταν όλα πρωτόγνωρα και πρωτότυπα. Είναι αυτό το όμορφο της ζωής: ακόμα και να μην πετύχεις σ’ ένα συγκεκριμένο πρότζεκτ την εκάστοτε στιγμή που παίζεται, δε σημαίνει πως δε θα εμφανιστεί η ευκαιρία ξανά, ή, κάτι που δε συμβαίνει τώρα δε σημαίνει πως δεν μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Και τα παιδιά του Fame story είναι η τρανή απόδειξη.

 

Πηγή φωτογραφίας

Συντάκτης: Φωτεινή Γιαμά
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου