Μπορεί οι ευκαιρίες μας για εξορμήσεις σε καλοκαιρινούς προορισμούς να περιορίζονται σταδιακά, όμως οι δυνατότητες που έχουμε για διασκέδαση δεν εκλείπουν. Φθινόπωρο σημαίνει θέατρο και σας έχουμε τις παραστάσεις που θα σας κρατήσουν συντροφιά για φέτος.

 

«Τέλειοι Ξένοι»- Θέατρο «Αθηνά»

Η παράσταση του Πάολο Τζενοβέζε συνεχίζεται για 2ο χρόνο. Σε σκηνοθεσία Πέτρου Λαγούτη και Γιώργου Πυρπασόπουλου και μετάφραση- απόδοση Ελεωνόρας Μελέτη, οι «τέλοιοι ξένοι» θα μας κρατήσουν συντροφιά για έναν ακόμα χειμώνα. Πρωταγωνιστούν οι Γ. Πυρπασόπουλος, Π. Λαγούτης, Μ. Αλικάκη, Γ. Χρανιώτης, Π. Μπουγιούρης, Κ. Μισιχρόνη, Ν. Γιαννακοπούλου, Δ. Λιόλιος και Λ. Σγουράκη. Η αυλαία ανοίγει την Πέμπτη 12 Οκτώβρη.

 

«Μη σου τύχει»- Θέατρο Αθηνών

Η κλασική μαύρη κωμωδία «Μη σου τύχει…!» του Φράνσις Βεμπέρ, θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο, σε σκηνοθεσία Α. Χειλάκη και Μ. Δούνια. Τους χαρακτήρες του Βεμπέρ θα ενσαρκώσουν οι Α. Χειλάκης, Τ. Τρύπη, Ε. Καρακάση, Ε. Ξυγκόρου και Ν. Φώσκολου.

 

«Απλή μετάβαση»- Θέατρο «Ακροπόλ»

Ο Μίνως Θεοχάρης σκηνοθετεί την παράσταση και πλαισιώνει τον θίασο με τους Κ. Ασπιώτη, Κ. Γαβαλά, Γ. Καπελέρη, Χ. Κεφαλά, Π. Μανωλά, Β. Μηλιώνη, Μ. Ρίζου και Α. Ψυχράμη. Από 9 Οκτώβρη κοντά μας.

 

«Μπαμπάδες με ρούμι»- Θέατρο «Αλίκη»

Η παράσταση του γνωστού διδύμου Μ. Ρέππα- Θ. Παπαθανασίου συνεχίζεται για 2η χρονιά. Οι Β. Σταυροπούλου, Χ. Χατζηπαναγιώτης, Κ. Κόκλας, Μ. Λεκάκη, Σ. Βογιατζάκη και Τ. Ευείδη θα μας κρατήσουν συντροφιά από 4 Οκτωβρίου.

 

«Οι 12 ένορκοι»- Θέατρο «Αλκμήνη»

Το έργο του Reginald Rose συνεχίζεται για 9ο  χρόνο σε μετάφραση και σκηνοθεσία Κ. Νικολαΐδη. Τον θίασο πλαισιώνουν οι Ν. Βατικιώτης, Δ. Δεγαΐτης, Α. Εσκενάζυ, Μ. Ζαχαράκος, Κ. Καζανάς, Α. Καλπακίδης, Μ. Μαρκάτης, Κ. Μπάζας, Π. Παπαδόπουλος, Τ. Παπαδόπουλος, Ο. Τρίκας, Β. Φακανάς και Α. Σταυριανός, ενώ τη φωνή της χαρίζει η Ν. Μεντή. Από 30 Σεπτεμβρίου.

 

«Το αγόρι με τις δύο καρδιές»- Θέατρο «Άλμα»

Στο έργο του Τάκη Τζαμαργιά, σε σκηνοθεσία του ίδιου, Πρωταγωνιστούν οι Χ. Διαμαντούδης, Β. Ζάπας, Ε. Μαρσίδου, Β. Τριανταφύλλου και Γ. Ψυχογιός. Άλλη μια παράσταση που μας υπόσχεται ευχάριστα χειμωνιάτικα βράδια.

 

«Θέλω να σου κρατάω το χέρι»- Θέατρο «Άλφα»

Στις 15 Σεπτεμβρίου η παράσταση του Τάσου Ιορδανίδη σηκώνει αυλαία για 3ο  χρόνο. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Θ. Ματίκα, ενώ πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι οι Τ. Ιορδανίδης και Θ. Ματίκα.

 

«Μάρτυρας Κατηγορίας»– Θέατρο «Άνεσις»

Το γνωστό έργο της Ακάθα Κρίστι σκηνοθετεί ο Ν. Χανιωτάκης. Πρωταγωνιστούν οι Ε. Δημητροπούλου, Ν. Πολυδερόπουλος, Θ. Κουρλαμπάς, Ν. Παλληκαράκη, Θ. Κατσαφάδος, Μ. Βαμβακά, Γ. Δρακόπουλος και Χ. Γρηγορόπουλος

 

«Μικρά Συζυγικά Εγκλήματα»- Θέατρο «Μικρό Άνεσις»

Βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Eric-Emmanuel Schmitt και σε σκηνοθεσία Σ. Τσαφούλια, η παράσταση αυτή προμηνύεται μια ευχάριστη προσθήκη στον χώρο του θεάτρου. Πρωταγωνιστούν οι Ν. Τσαλίκη και Ά. Λεμπεσόπουλος

 

«Μαντάμ Μποβαρί»- Θέατρο «Αποθήκη»

Τη σκηνοθεσία του γνωστού έργου υπογράφει η Λιλλύ Μελεμέ. Πρωταγωνιστούν οι Π. Τρικαλιώτη, Κ. Βασαρδάνης, Α. Νάτσιος, Π. Θωμόπουλος και Γ. Εγγλέζος

 

«Κάθε Πέμπτη, κύριε Γκρην»- Θέατρο «Άργω»

Το κείμενο του Jeff Baron σκηνοθετεί ο Κώστας, Γάκης. Πρωταγωνιστούν οι Γ. Κωνσταντίνου και Α. Τότσικας.

 

«Αινιγματικές Παραλλαγές»- Θέατρο «Βεάκη»

Σε σκηνοθεσία Σ. Τσαφούλια και Π. Δαδακαρίδη, η παράσταση θα μας κρατάει συντροφιά από 25 Οκτωβρίου. Πρωταγωνιστούν οι Γ. Μπέζος, Π. Δαδακαρίδης και Μ. Μαρνέλη

 

«Στιγμές ησυχίας»- Θέατρο «Βέμπο»

Σε σκηνοθεσία της Σ. Σπυράτου η παράσταση αυτή αναμένεται να κάνει πρεμιέρα αρχές Δεκέμβρη, λόγω τηλεοπτικών γυρισμάτων ενός εκ των πρωταγωνιστών. Πρωταγωνιστούν οι Φ. Μουρατίδης, και Ε. Παπούλια

 

«Ο κύκλος των χαμένων ποιητών»- Θέατρο «Βρετάνια»

Η γαλλική κομεντί του Τομ Σούλμαν ανεβαίνει στο σανίδι στις 4 Οκτωβρίου σε σκηνοθεσία Κ. Ασπιώτη. Με τον Άκη Σακελλαρίου, τον Τάσο Χαλκιά και τον Σπύρο Τσεκούρα

 

«Φιλουμένα Μαρτουράνο»- Θέατρο «Δημήτρης Χορν»

Το έργο του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο θα μας κρατήσει συντροφιά για 2ο  χρόνο σε σκηνοθεσία Ο. Παπασπηλιόπουλου. Πρωταγωνιστούν οι Μ. Ναυπλιώτου, Μ. Ηλίας, Γ. Κωνσταντίνος, Β. Δαούσης και άλλοι.

 

«Το Πάρτι της ζωής μου»- Θέατρο «Διάνα»

Η Ελένη Ράντου ερμηνεύει για 2ο  χρόνο το κείμενό της, σε σκηνοθεσία Α. Αζά. Επί σκηνής θα βρίσκονται και οι μουσικοί Κ. και Λ. Μπουντούνη. Από 20 Οκτωβρίου.

 

«Το μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»- Θέατρο «Ελληνικός κόσμος»

Η Ν. Μεντή πρωταγωνιστεί σε σκηνοθεσία του Π. Ζούλια.

 

«Μισάνθρωπος»- Θέατρο «Εμπορικόν»

Το γνωστό έργο του Μολιέρου σκηνοθετεί ο Γ. Κακλέας. Πρωταγωνιστούν οι Ο. Παπασπηλιόπουλος, Ε. Σαμαρά, Θ. Μπίρκο, Σ. Ιακωβίδης, Α. Μουστάκα, Φ. Αθερίδου και ο Α. Κούμουλος.

 

«Η μ@ριχουάνα της μαμάς είναι η καλύτερη»- Θέατρο «Ήβη»

Σε διασκευή και σκηνοθεσία της Σμαράγδας Καρύδη, το έργο του Ντάριο Φο έρχεται στο θέατρο «Ήβη». Πρωταγωνιστούν οι Σ. Καρύδη, Τ. Παπαματθαίου, Γ. Νούσης, Χ. Χιώτης, Τ. Ροδοβίτης, Δ. Αδαμαντίδης και Ι. Λέκκα

 

«Ο θάνατος του εμποράκου»- Θέατρο «Ζίνα»

Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη, στο έργο του Άρθουρ Μίλερ.

 

«Μακριά από Παιδιά»- Θέατρο «Ιλίσια- Βολανάκης»

Στο έργο του Γιωργή Τσουρή πρωταγωνιστούν οι Γ. Τσουρής, Ε. Καυκαλά, Σ. Μαρκάλας, Μ. Μελίσσης. Στο ρόλο της Αλίκης η Χ. Τσάφου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γ. Παλούμπης. Από 12 Οκτωβρίου κοντά μας.

 

«DA»- Θέατρο «Ιλίσια»

Από της 6 Οκτωβρίου, το έργο του Hugh Leonard, σε σκηνοθεσία Π. Ζούλια, θα μας κρατάει συντροφιά για 2ο χρόνο. Πρωταγωνιστούν: Γ. Βαλτινός, Μ. Οικονόμου, Γ. Σουξές, Ν. Γιαννουδάκη, Λ. Κωνσταντέας, Κ. Κλαψινού, Β. Παπαδημητρίου. Στον ρόλο της μητέρας η Ταμίλα Κουλίεβα.

 

«S3xy Laundry»- Θέατρο «Κάππα»

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος σκηνοθετεί το έργο της Michele Riml. Πρωταγωνιστούν οι Σ. Παπαδόπουλος και Ρ. Λουιζίδου.

 

«Δωδέκατη νύχτα ή ό,τι επιθυμείτε»- Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν

Το έργο του Ουίλιαμ Σαιξπηρ σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Πρωταγωνιστούν οι Α. Καβάλη, Κ. Μπιμπής, Ε. Παγκάλου, Α. Σκουρλέτης, Η. Μαυρομάτη, Κ. Γεωργόπουλος και άλλοι.

 

«Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου»- Θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη»

Το δίδυμο των Ρέππα- Παπαθανασίου διασκευάζει και σκηνοθετεί το έργο του Ρομπέρ Τομά. Πρωταγωνιστούν οι Κ. Δανδουλάκη, Κ. Καράντη, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πάνο Σταθακόπουλο και Γιώργο Γεροντιδάκη.

 

«Μαθήματα Κωμωδίας»- Θέατρο «Μικρό Παλάς»

Μια παράσταση του Θοδωρή Αθερίδη με σκηνοθέτη τον ίδιο. Πρωταγωνιστούν οι Θ. Αθερίδης, Δ. Ματσούκα, Η. Βαλάσης, Δ. Σαμόλης και Α. Τσιλιμπίου.

 

«Σωτηρία με λένε»- Θέατρο «Μικρός Χορν»

Ο Γ. Παπαγεωργίου σκηνοθετεί την Κ Γκουλιώνη, σ’ ένα έργο της Σοφίας Αδαμίδου. Η πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει στις 9 Οκτωβρίου.

 

“The Humans”- Θέατρο «Μουσούρη»

Μια παράσταση σε σκηνοθεσία Κ. Μαρκουλάκη. Παίζουν οι Λ. Γεωργακόπουλος, Θ. Μπαζάκα, Κ. Ασπιώτης, Μ. Πετεβή, Ε. Μακρή, και Ξ. Καλογεροπούλου. Από 12 Οκτωβρίου.

 

«Ξαφνικά Πέρσι το Καλοκαίρι»- Θέατρο «Νέος Ακάδημος»

Ένα έργο του Τένεσι Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Λ. Μελεμέ. Πρωταγωνιστούν οι Φ. Κομνηνού, A. Παντούση, Δ. Τσίκλης, Λ. Μελεμέ και Π. Λεόντιος

 

«Unfriend»- Θέατρο «Νέος Ακάδημος»

Ο Steven Moffat σκηνοθετεί τους Κ. Διδασκάλου, Β. Λασκαράκη, Σ. Τσούνης, Δ. Κουρούμπαλης, Ά. Αντωνόπουλος, Γ. Μεσαρίτη, Μ. Γκίνης και Α. Μέλης

 

«Ο άσχημος»- Νέο θέατρο «Βασιλάκου»

Το έργο του Marius Von Mayenburg σκηνοθετεί ο Γ. Κουτλής. Με τους Ο. Αυγουστίδη, Γ.Κλίνη, Μ. Μηνά, Η. Μουλά.

 

«H εκατομμυριούχος»- Θέατρο «Παλλάς»

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη ενσαρκώνει τον χαρακτήρα απ’ το έργο του Τζορτζ Μπέρναρντ Σω. Σε σκηνοθεσία Γ. Κακλέα. Πρωταγωνιστούν οι Ν. Κουρής, Β. Κούκουρας, Ι. Σβιτάιλο, Μ. Κατσαφάδου, Β. Τσιγκριστάρης, Ρ. Κυρίου, Σ. Λύκος και Κ. Σούσουλα.

 

«Για μια Ζωή!»- Θέατρο «Περαιώς 131»

Ακόμα μια παράσταση με την σκηνοθετική υπογραφή των Θ. Παπαθανασίου και Μ. Ρέππα. Πρωταγωνιστούν οι Μ. Αντουλινάκη, Α. Αντωνόπουλος, Σ. Γανωτή, Χ. Μαθιουλάκη, Μ. Μιχαλακίδης, Δ. Παππά και Γ. Τσιμιτσέλης.

 

«Πλατόνωφ»- Θέατρο «Τόπος Άλλου»

Μια διασκευή του αριστουργήματος του Τσέχωφ, σε κείμενο και σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή. Πρωταγωνιστεί ο Μάξιμος Μουμούρης.

 

Closer”- Θέατρο «Χώρα»

Μια παράσταση με πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Λεβεντογιάννη, σε σκηνοθεσία Ι. Βαρδάκη.

 

«Τα τελευταία Φεγγάρια»- Θέατρο “Coronet

Η Ρέινα Εσκενάζυ σκηνοθετεί τους Σ. Κυριακίδη, Μ. Παπαφωτίου και Δ. Λιακόπουλο.

 

«Το μπουφάν της Χάρλευ ή πάλι καλά»

Ένα έργο του Βασίλη Κατσικονούρη, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Σταύρου. Πρωταγωνιστεί η Μαριάννα Τουμασάτου.

Το φθινόπωρο μας χτυπάει την πόρτα και δεν μπορούμε να τ’ αγνοήσουμε. Ευτυχώς, οι επιλογές για μικρές αποδράσεις από την καθημερινότητα είναι πολυάριθμες. Διαλέξτε την παράσταση που σας «τραβάει» περισσότερο, πάρτε μαζί σας καλή παρέα- αν θέλετε- και καλή απόλαυση.

πηγή youfly.com

Συντάκτης: Φωτεινή Γιαμά
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Τσαγκαράκη