Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα!

Όπως θα δείτε και στις ειδήσεις παρακάτω, μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα. Μάλιστα κάποιοι το ζουν ήδη. Για αυτό διαβάστε αφενός για να δείτε τους μερακλήδες των Χριστουγέννων και αφετέρου για να λάβετε την απαιτούμενη δόση θετικής ενέργειας.

 

1. Στα 77 και 75 τους κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σπίτι — στην Τούμπα συγκεντρώθηκαν για να μην το επιτρέψουν

Στην Κάτω Τούμπα, άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου έξω από το σπίτι ενός ηλικιωμένου ζευγαριού, στην οδό Καππαδοκίας 64, με στόχο να αποτρέψουν την έξωσή του. Εργατικά σωματεία, η Ένωση Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης και πολίτες στάθηκαν στο πλευρό δύο χαμηλοσυνταξιούχων, ηλικίας 77 και 75 ετών, που κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη και μοναδική κατοικία τους. Άφησαν τις δουλειές τους, βρέθηκαν στην πόρτα τους και έδειξαν έμπρακτα τι σημαίνει να έχεις ανθρώπους δίπλα σου την ώρα που φοβάσαι ότι θα χάσεις το σπίτι σου. Αυτό το «κανένας μόνος» αξίζει να ακούγεται δυνατά.

Γιατί είναι σπουδαίο να υπάρχουν άνθρωποι που δεν προσπερνούν μια τέτοια είδηση λέγοντας «κρίμα».

 

2. «Απόβαση» φλαμίνγκο στην Αργολίδα: Σπάνια καταγραφή μεγάλου κοπαδιού στον υδροβιότοπο Ναυπλίου – Νέας Κίου

Απόβαση» φλαμίνγκο στην Αργολίδα: Βίντεο από το πανέμορφο θέαμα στον υδροβιότοπο Ναυπλίου - Νέας Κίου

Μοναδικό θέαμα κατέγραψε ο φακός στον υδροβιότοπο Ναυπλίου – Νέας Κίου. Περισσότερα από 100 φλαμίνγκο έκαναν την εμφάνισή τους στα ρηχά νερά, σχηματίζοντας ένα εντυπωσιακό ροζ χαλί. Πρόκειται για εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο για την περιοχή της Αργολίδας, καθώς συνήθως τα φοινικόπτερα εμφανίζονται μεμονωμένα. Οι εντυπωσιακές εναέριες λήψεις έγιναν από το STUDIO B&G (Μπουγιώτης – Ρασσιάς) και αναδεικνύουν για ακόμη μια φορά τη σημαντική οικολογική αξία του υδροβιότοπου ως καταφύγιο σπάνιων ειδών.

 

3. Πέντε ακόμα πανελλήνια ρεκόρ από Μπιλανάκου, Ζαφειρόπουλο και Ντικούδη 

Πρεμιέρα με τριπλό πανελλήνιο ρεκόρ από την Νεφέλη Μπιλανάκου - Fosonline

Με πέντε νέα πανελλήνια ρεκόρ ολοκληρώθηκαν σε έξι πόλεις της χώρας (Χαλάνδρι, Κατερίνη, Λαμία, Ορεστιάδα, Άγιος Νικόλαος, Βόλος) οι αγώνες επιδόσεων σε 25άρα πισίνα.

Μεγάλη πρωταγωνίστρια στο Χαλάνδρι η 16χρονη Νεφέλη Μπιλανάκου (Ολυμπιακός):

• 100μ πεταλούδα 59.70 – Νέο πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων, καταρρίπτοντας το 1:00.54 της Παναγιώτας Τσιάλτα που κρατούσε 18 χρόνια από τις 11/12/2008. • 50μ ελεύθερο 24.91 – Νέο ρεκόρ κορασίδων, βελτιώνοντας το 25.57 της Νόρας Δράκου από το 2008.

Μάριος Ζαφειρόπουλος (Ολυμπιακός) – 200μ πρόσθιο 2:10.55, νέο πανελλήνιο ρεκόρ Νέων Ανδρών (προηγούμενο 2:11.12).

Ταξιάρχης Ντικούδης (Πανιώνιος, 13 ετών) – Δύο ρεκόρ Παμπαίδων Β’:

• 100μ πεταλούδα 57.17 (προηγούμενο 57.95 ο Βλαχάκης από 12/11/2023) • 50μ ελεύθερο 24.32 (προηγούμενο 24.34 ο Σαββίδης από 3/11/2024)

 

4.  Τζέιμς Μποντ: Ποιος Βρετανός ηθοποιός είναι φαβορί για τον ρόλο του θρυλικού κατασκόπου

Ο νέος Τζέιμς Μποντ φαίνεται να έχει φαβορί / Ο ηθοποιός που προηγείται στις προτιμήσεις | Rthess

 

Μυστική άφιξη στα στούντιο και τελικά δοκιμαστικά για τον νέο 007. Η Amazon MGM Studios, που έχει πλέον τα ηνία του franchise, ολοκληρώνει αυτή την εβδομάδα τα screen tests με τον σκηνοθέτη Ντενί Βιλνέβ.

Η τελική λίστα έχει περιοριστεί σε τρεις Βρετανούς:

• Κάλουμ Τέρνερ (Callum Turner) – Το μεγάλο φαβορί σύμφωνα με τα βρετανικά media. Ο 34χρονος Βρετανός, γνωστός και από τον γάμο του με την ποπ σταρ Ντούα Λίπα νωρίτερα φέτος, φέρεται να έκανε το πρώτο δοκιμαστικό την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου. • Τζακ Λόουντεν (Jack Lowden) – Σκωτσέζος, γνωστός από το «Slow Horses» και το « Dunkirk». Οδηγεί την κούρσα στις διεθνείς στοιχηματικές. • Τζος Ο’Κόνορ (Josh O’Connor)

Στη συζήτηση μπήκε και ο Αυστραλός Τζέικομπ Ελόρντι, όμως η ενδεχόμενη επιλογή μη Βρετανού αναμένεται να ενοχλήσει τους φανατικούς θαυμαστές του 007 που θεωρούν ότι ο ρόλος πρέπει να μείνει σε Βρετανό, όπως ορίζει ο Ίαν Φλέμινγκ. Σημειώνεται ότι 6 ηθοποιοί έχουν ενσαρκώσει μέχρι σήμερα τον Μποντ: Σον Κόνερι, Τζορτζ Λέιζενμπι, Ρότζερ Μουρ, Τίμοθι Ντάλτον, Πιρς Μπρόσναν και Ντάνιελ Κρεγκ.

 

5. Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα ξεκινά – Το πρώτο δέντρο φωταγωγείται στη Χαλκιδική

Christmas tree with decors

Η έναρξη της εορταστικής περιόδου θα γίνει και φέτος από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, το χωριό που φημίζεται ως το χωριό των χριστουγεννιάτικων ελάτων.

Το επιβλητικό έλατο, ύψους περίπου 15 μέτρων (άλλες πηγές αναφέρουν έως 14μ με 20.000-30.000 λαμπιόνια), έχει ήδη τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Η φωταγώγηση θα γίνει το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 20:00, ανήμερα της γιορτής του πολιούχου Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στον οποίο είναι αφιερωμένη η εκκλησία του χωριού. Κάθε χρόνο ο Ταξιάρχης ανοίγει πρώτος στην Ελλάδα την αυλαία των Χριστουγέννων, προσελκύοντας επισκέπτες από όλη τη Χαλκιδική.

 

Αυτά λοιπόν ήταν τα ευχάριστα μαντάτα των τελευταίων ημερών. Ραντεβού την επόμενη Δευτέρα εδώ, με τα κόκκινα γυαλιά μας.

Να προσέχετε. Τα φιλιά μου

Συντάκτης: Σοφία Τρέπα