Υπάρχουν κάποιες κατηγορίες ανθρώπων που ευχόμαστε να μη συναντήσουμε στη διάρκεια της ημέρας. Σωστά; Σωστά. Και πολλές φορές είναι λες κι ο διάολος θέλει να παίξει με τα νεύρα σου, οπότε τι κάνει; Σου στέλνει ανθρώπους που ανήκουν ξεκάθαρα σε κάποια κατηγορία. Η κατηγορία που θα αναλύσουμε, είναι ίσως η μεγαλύτερη από όλες και τη συναντάς παντού για αυτόν ακριβώς το λόγο. Πάμε, λοιπόν, να παίξουμε με την κατηγορία «Αγένεια».

Ξυπνάς φρεσκαδούρα, γεμάτος ενέργεια κι όρεξη, έτοιμος να ξεπεράσεις κάθε εμπόδιο που η πουτάνα ζωή, ίσως, φέρει στο δρόμο σου. Γενικότερα, έχεις μια πάρα πολύ καλή διάθεση κι είσαι απόλυτα σίγουρος πως τίποτα δεν μπορεί να σου χαλάσει τη μέρα. Τέλεια. Ο Θεός να με βγάλει ψεύτη, αλλά, γαμώ την τύχη μου τη μαγκούφα, το κάθε αγενέστατο ζώο, θα βρεθεί αυτή τη συγκεκριμένη μέρα στο δρόμο σου, με σκοπό να σε κάνει να αρχίσεις τα ψυχοφάρμακα.

Πραγματικά, είναι απίστευτο. Ακούς, Paulo Coelho; Το σύμπαν συνωμοτεί για να κάνει το νευρικό μου σύστημα όμοιο με φιδέ. Κομμένες οι μαλακίες!

Στο λεωφορείο το κάθε ανεγκέφαλο γίδι, θα σε σπρώξει και σε ποδοπατήσει για να μπει πιο μέσα και μετά από τρεις στάσεις θα σε ξαναπατήσει και θα σε ξανασπρώξει για να κατέβει. Αφού θα κατέβεις και το ξέρεις. Γιατί; Το προσπερνάς, γιατί σήμερα θες να διώξεις τον αρνητισμό από πάνω σου.

Μετά, θα πας για ένα καφέ και, πιθανότατα, ο σερβιτόρος στην καφετέρια θα είναι αγενέστατος με τουπέ “Kim Kardashian”, λες και ζήτησες να σου φέρει τον καφέ στο άγιο δισκοπότηρο. Δε ζητάω, ρε πούστη μου, να χαμογελάς σαν ηλίθιος όλη την ώρα. Άνθρωπος είσαι κι έχεις και εσύ το δικαίωμα να είσαι στις μαύρες σου, αλλά λίγη ευγένεια δε βλάπτει ποτέ. Τέλος πάντων, θα το προσπεράσεις, όμως, και θα συνεχίσεις να ζεις τη μέρα σου όμορφα, γιατί έτσι φτιάχνεις κάρμα.

Συνεχίζοντας τη μέρα σου, θα γίνουν πολλά ευτράπελα. Άλλα μεγαλύτερα κι άλλα μικρότερα. Θα πέσει κάποιος πάνω σου και θα φωνάξει «στραβάδι, βλέπε πού πας». Η κυρία στο μετρό θα τρέξει να μπει μέσα για να κωλοκάτσει, αδιαφορώντας παντελώς για τον κόσμο που θέλει πρώτα να βγει κι αυτά είναι τα light παραδείγματα. Υπάρχουν άλλα τόσα που καλύτερα να μην αναφέρω, γιατί δε θα μιλήσω όμορφα. Ξύλο, γαμώ την ευγένεια που προσπαθώ να κρατήσω.

Ο αγενής άνθρωπος θα βρεθεί παντού. Θα είναι παντού και θα σε βάλει σε σκέψεις είτε να χειροδικήσεις, είτε να ανοίξεις το στόμα σου και να κατεβάσεις όλα τα καντήλια που ξέρεις και να επινοήσεις και 5-6 ολοκαίνουρια δικά σου.

Εκτός αν πάθεις τέτοιο σοκ που θα αργήσεις να συνειδητοποιήσεις τι συνέβη. Και φυσικά μιλάω για τις περιπτώσεις που, ρε παιδί μου, η αγένεια είναι τόσο χυδαία κι αναπάντεχη που φρικάρεις λίγο τη ζωή σου. Υπάρχουν κι αυτά. Το πώς τα αντιμετωπίζεις, είναι μια πικρή ιστορία. Ο καθένας ό,τι τον φωτίσει, κάνει!

Σίγουρα, πάντως, κάποιος μπορεί να τα αντιμετωπίσει όλα. Το πιστεύω πάρα πολύ αυτό. Όλα. Όλα εκτός απ’ την αγένεια. Γιατί όπου κι αν τη συναντήσεις ή όσες φορές κι αν τη συναντήσεις, πάντα μπροστά της θα παγώνεις!

ΥΓ: Προσοχή στο κενό μεταξύ αγένειας κι ειλικρίνειας! Δαγκώνει.

 

Συντάκτης: Πάνος Κούλης
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη