Two executives having conversation over cubicle wall, side view

Τα επαγγελματικά πιέζουν πολύ την καθημερινότητά μας. Η κούραση, μετά από πολύωρη εργασία, το άγχος της επιτυχίας καμιά φορά, η γεμάτη αγανάκτηση ερώτηση «Πότε θα σχολάσω επιτέλους;», ενισχύουν την επιθυμία να πεις στο αφεντικό ότι δε θα πας. Πόσο διαφορετικά θα ήταν, όμως, αν υπήρχε κάτι ή μάλλον κάποιος/α στον χώρο εργασίας σου που να σε κάνει να ανυπομονείς να πας στη δουλειά;

Ανάμεσα στη χαρτούρα να υπήρχε κι ένα σεξουαλικό πάθος, για παράδειγμα. Η ιδέα πως, κάπου εκεί κι όσο κοντεύεις να σαλτάρεις, μπορεί να βρεθεί λίγος χρόνος για έναν οργασμό. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε κάτι τέτοιο;

Αυτή η σκέψη από μόνη της αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο για εργασία. Ξαφνικά, η παραγωγικότητά σου χτυπάει κόκκινο. Λογικό! Διανύεις, ομολογουμένως, μια ενδιαφέρουσα φάση της ζωής σου. Όλα αυτά που άκουγες σε ιστορίες ή τα έβλεπες σε ταινίες και σε εξιτάριζαν, πλέον τα ζεις. Έχεις την ίδια λαχτάρα να βρεθείτε μόνοι σας, την ίδια αγωνία μη σας δουν, το άγχος να μείνει κρυφό για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στη δουλειά.

Τα ίδια που σε κάνουν να ανησυχείς, σε κάνουν και να γουστάρεις περισσότερο∙ το απαγορευμένο κι εκείνα τα νοήματα και τα βλέμματα την ώρα που δουλεύετε. Τα σεξουαλικά υπονοούμενα, η επιθυμία για να βρείτε λίγο χώρο για δύο-τρία φιλιά κι οι ματιές σας ανάμεσα σε άλλο κόσμο, όταν μιλάνε οι σιωπές όσο οι άλλοι δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει μεταξύ σας. Αυτό το μυστικό σας είναι που σας ερεθίζει περισσότερο.

Ξυπνάς το πρωί με κέφι κι ετοιμάζεσαι με άλλον αέρα. Πλέον πνίγεις ένα χαμόγελο όταν λες στους φίλους σου ότι αύριο δουλεύεις. Δεν το θεωρείς πια αγγαρεία, γιατί ξέρεις ότι θα δεις πάλι τον/τη συνάδελφο. Και πιθανόν να αποχωρήσετε μαζί στο τέλος της βάρδιας. Ή ακόμα καλύτερα να καταφέρετε να ξεκλέψετε λίγο χρόνο για εσάς, κάπου, εκεί, στο διάλειμμα. Άλλωστε, ποιον δεν εξιτάρει η ιδέα ότι κάνει κάτι στα κρυφά; Ότι δεν πρέπει να τον ανακαλύψουν και το άγχος να μην καταλάβει κάτι το αφεντικό, γιατί ίσως και να υπάρξουν και κυρώσεις -εκτός αν πρόκειται για φλερτ με το ίδιο το αφεντικό, όπου εκεί αλλάζει το πράγμα.

Πόσο διαφορετική μπορεί να ‘ναι η ψυχολογία σου κι η απόδοσή σου καμιά φορά, όταν υπάρχει κάτι στο εργασιακό σου περιβάλλον που σου προσφέρει ευχαρίστηση; Ίσως το να δουλεύεις με τον σεξουαλικό σου παρτενέρ να σε κάνει να αντιμετωπίζεις το αντικείμενό σου με παραπάνω όρεξη και ζήλο, καθώς υπάρχει και κάποιος άλλος εκεί που σε ενδιαφέρει να τον εντυπωσιάσεις.

Σκέφτεσαι εκείνα τα και καλά τυχαία αγγίγματα εν ώρα εργασίας, τα γεμάτα νόημα βλέμματα κι ανυπομονείς να βρεθείτε κάπου μόνοι σας. Δε χάνετε ευκαιρία για λίγα φιλιά ή μερικά πιο προκλητικά χάδια. Έτσι, σαν υπονοούμενα για το τι θα ακολουθήσει μετά τη δουλειά. Το ιδανικό, βέβαια, είναι να δουλεύετε εντελώς μόνοι κάποια στιγμή. Ώστε να καταφέρετε να κάνετε όλα όσα θέλετε.

Πηγαίνετε νωρίτερα απ’ όλους στη δουλειά –τάχα– για να τακτοποιήσετε κάτι. Ανοίγετε αργότερα το μαγαζί, γιατί –δήθεν– εκκρεμούσαν κάποια πράγματα. Μένετε ως αργά και κάνετε υπερωρίες γιατί η δουλειά σας δεν έχει τελειώσει. Αυτές κι άλλες τόσες δικαιολογίες για σεξ.

Βέβαια, σε όλα αυτά τα μπερδεμένα σεξοσυναδελφικά ζητήματα, παίζουν κι αρνητικά σημεία. Σε δουλειές που υπάρχει κυρίως συναναστροφή με τον κόσμο, τα πράγματα μπορεί να γίνουν λίγο περίπλοκα. Μπορεί να σε ενοχλήσει να τον δεις να μιλάει με άλλη ή να την δεις να χαμογελάει σε κάποιον. Ξέρεις ότι σε συνδέει κάποια παραπάνω οικειότητα με αυτό το άτομο και σου κακοφαίνεται. Το να αποτελείς κομμάτι δύο πτυχών της ζωής του άλλου είναι τις περισσότερες φορές από μόνο του μπερδεμένο. Στέκεσαι εκεί ανάμεσα σε δύο πόρτες της ζωής του κι αυτό ενδεχομένως να φέρνει ανισορροπία. Όταν το ερωτικό παιχνίδι δεν περιορίζεται μόνο στο κρεβάτι σου αλλά και στη δουλειά, ένα απ’ τα δύο κομμάτια θα εμποδίσει την εξέλιξη του άλλου. Μπορεί να είστε άριστοι παρτενέρ στο κρεβάτι, αλλά όταν το συναισθηματικό στοιχείο εκδηλωθεί και στη δουλειά, ένας απ’ τους δύο πιθανόν να πιεστεί.

Εκτός φυσικά αν μιλάμε για μια πολύ συνειδητοποιημένη σχέση, όπου ξέρετε κι οι δύο ότι ζητάτε μόνο σεξ απ’ τη μεταξύ σας επαφή. Τότε ζήστε το και στην κρεβατοκάμαρα και στο γραφείο και στο μπαρ κι όπου αλλού σας φτιάχνει. Αρκεί να μη σας καταλάβει το αφεντικό!

Συντάκτης: Πέννυ Λουπάκη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!