One night stand. Μια φράση, πολλές εμπειρίες. Κάποιες από αυτές ακραία απολαυστικές κι άλλες όχι και τόσο, έχουν ωστόσο χαραχθεί πάνω σου μ’ έναν τρόπο μοναδικό κι ανεπανάληπτο, η καθεμιά για τον δικό της λόγο. Το να βρίσκεσαι ερωτικά μ’ έναν άνθρωπο για ένα μόνο βράδυ και να είναι αυτό, το μόνο που μοιράζεστε μεταξύ σας, αποτελεί μια συχνή τακτική για τις ερωτικές σχέσεις του σήμερα. Πολλοί την κατακρίνουν, άλλοι τη βιώνουν για ελάχιστες φορές –γιατί ίσως να μην έτυχε η φάση να προχωρήσει παρακάτω- κι άλλοι την επιδιώκουν συστηματικά. Για σένα που τα οne night stαnds έχουν γίνει βασική ανάγκη σου, αποτελούν τον μοναδικό τρόπο σ3ξουαλικής ευχαρίστησης κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να ελέγξεις, ας δούμε 8 σημάδια που επιβεβαιώνουν πως έχεις πράγματι εθιστεί σ’ αυτόν τον τρόπο ικανοποίησης.

 

Αν δε συμβεί όταν βγεις, δεν περνάς καλά

Είναι μια σκέψη που έχει σκαλώσει μέσα στο κεφάλι σου και μένει αγκιστρωμένη εκεί με εμμονικό -θα λέγαμε- τρόπο. Ό,τι κι αν κάνεις στην καθημερινότητα, δε βρίσκεται καμία άλλη ασχολία που μπορεί να αποσπάσει την προσοχή σου από αυτή τη σκέψη σου. Αν πάλι κάνεις μια βραδινή έξοδο και δεν ολοκληρωθεί με ένα one night stαnd, τότε είναι σίγουρα μια αποτυχημένη έξοδος.

 

Δεν μπορείς καν να σκεφτείς να βρεθείς δεύτερη φορά με ένα άτομο, ακόμα κι αν περάσατε τέλεια

Επιθυμείς επαφές με διαφορετικά πρόσωπα κάθε φορά και δεν μπορείς να εστιάσεις και να μείνεις σε κάποιο από αυτά. Σε ελκύει το ξένο, το άγνωστο, το διαφορετικό, αυτό που εξιτάρει τη φαντασία σου και διεγείρει το σώμα σου παροδικά, με έναν τρόπο μη γνώριμο και ταυτόχρονα σαγηνευτικό, λες και κρύβει από πίσω του ένα μυστήριο που πρέπει σώνει και καλά να το ανακαλύψεις και να το γευτείς.

 

Νιώθεις αποστροφή για τις δεσμεύσεις

Όταν βρίσκεσαι μ’ ανθρώπους που σου μιλάνε για σχέσεις ή αν ανοίξει τη συζήτηση αυτή κάποιο απ’ τα πρόσωπα με τα οποία έχεις βρεθεί ερωτικά, αλλάζεις αμέσως θέμα ή φεύγεις. Δεν μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου να βρίσκεται σε μια σταθερή και μόνιμη κατάσταση ή σχέση. Κι ό,τι πάει να σε φέρει κοντά σ’ αυτό σε κάνει ν’ αλλάζεις πλευρό καθώς είναι το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσε να παιχτεί στη ζωή σου.

 

Μιλάς συνεχώς για τα οne night stands που έχεις κάνει ή για όσα φαντάζεσαι και θα ήθελες να κάνεις

Δε σε απασχολούν άλλα θέματα συζήτησης σε ό,τι αφορά την ερωτική σου ζωή, ενώ είναι τόσο σημαντικό κομμάτι για την ψυχολογία σου, που αν δεν το μοιραστείς είναι λες και κάποιος σε φιμώνει. Πολλές φορές δε σε απασχολεί ούτε η δική σου ζωή και οι υπόλοιπες ανάγκες που έχεις καθώς τα τοποθετείς σε δεύτερη μοίρα, δίνοντας προτεραιότητα στο να βιώσεις εφήμερες εμπειρίες.

 

Θέτεις τον εαυτό σου ή κάποιον άλλον άνθρωπο σε κίνδυνο μέσω αυτών

Λειτουργείς παρορμητικά με σκοπό να καλύψεις τη δική σου ανάγκη. Όταν βγαίνεις με κάποιο πρόσωπο, υπάρχουν φορές –αν όχι πάντα- που δεν υπολογίζεις το πιθανό ρίσκο να πας σε ένα ξένο σπίτι, ή δε στέκεσαι στους κανόνες προφύλαξης, δε σε απασχολεί η νηφαλιότητά σας. Κι αυτό χτυπάει ένα σημαντικό καμπανάκι άμεσου κινδύνου.

 

Ρισκάρεις σημαντικά τη δουλειά σου ή τη θέση σου και κινδυνεύεις να εκτεθείς

Δεν είναι λίγες οι φορές που αμελείς τη δουλειά σου ή πέφτεις σε λάθη γιατί ασχολείσαι με τα datting apps του κινητού σου ή το μυαλό σου κάπου αλλού πλανάται κι όχι σε όλα όσα χρειάζεται να διεκπεραιώσεις. Μπορεί να ‘χεις κάνει κίνηση ώστε να πλησιάσεις ακόμα και κάποιον συνάδελφό σου και τότε θα ‘χεις μπλέξει κυριολεκτικά τα μπούτια σου μέσα στον εργασιακό σου χώρο.

 

Νιώθεις πως χάνεις τον έλεγχο ή πως έχεις τον απόλυτο έλεγχο

Υπάρχουν φορές που δεν μπορείς να διαχειριστείς τις ορμές σου και τις σκέψεις σου κι αυτό σε φέρνει συχνά αντιμέτωπο με δύσκολες καταστάσεις ή εκπλήσσεσαι από τον ίδιο σου τον εαυτό. Απ’ την άλλη νιώθεις πως είσαι ο κυρίαρχος της όλης φάσης, πως εσύ κρατάς τα ηνία και μπορείς να καταφέρεις να ρίξεις στο κρεβάτι σου ό,τι κινείται, για να το δοκιμάσεις.

 

Λες ψέματα και νιώθεις άσχημα

Δεν είναι λίγες οι φορές που οδήγησες κάποιον άνθρωπο στο κρεβάτι σου δίνοντας ψεύτικες υποσχέσεις, τάζοντάς του λαγούς με πετραχήλια και τελικά τον άφησες την επόμενη μέρα στο διαβάστηκε, ν’ απορεί πού έχεις εξαφανιστεί. Ναι, μπορεί μέσα σ’ όλη αυτή την ασίγαστη ανάγκη που νιώθεις να υπάρχουν στιγμές που αισθάνεσαι έστω και λίγες τύψεις για τις προσδοκίες που δημιούργησες στους άλλους ή γι’ αυτές που είχες εσύ από τον εαυτό σου, αλλά ποτέ δεν μπήκες στη διαδικασία να κάνεις κάτι για να τις καταπολεμήσεις.

Υπάρχουν φορές που τ’ ονόμασες friends with benefits για να το σώσεις μιας και στα φιλικά λέγεται πως μπαίνουν τα καλύτερα γκολ. Και παρ’ όλο που εσύ είσαι αυτός που αποφασίζει για το κρεβάτι σου, τουλάχιστον κάν’ το χωρίς να πληγώνεις άλλους ανθρώπους και σκέψου, μήπως η απόλαυση της μιας νύχτας, σου στερεί εκείνη όλων των ημερών που έπονται.

Συντάκτης: Έλενα Τσιολάκη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου