Την προσοχή σας παρακαλώ. Ο παρακάτω οδηγός αφορά όσους έχουν κουραστεί με τις διαολεμένες σχέσεις και την πολυπλοκότητά τους, με τα ρομάντζα που καταλήγουν σε βροχές δακρύων ή κατάρων. Είναι για όσους δεν αντέχουν άλλο να επενδύουν συναισθηματικά και να τρώνε τα μούτρα τους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Είναι και για εκείνους, όμως, που αντιλαμβάνονται πως η σωματική επαφή είναι μια ανάγκη αναπόφευκτη. Είναι ουσιαστικά για όσους θέλουν σεξ χωρίς δεσμεύσεις. Και τι καλύτερο να το έχεις αυτό μ’ έναν φίλο ή φίλη που είναι στην ίδια ακριβώς φάση; Μην αναρωτιέσαι, δεν υπάρχει καλύτερο.

Γιατί το άτομο αυτό σ’ έχει δει στα χειρότερά σου ·ενώ ήσουν άρρωστος με πρησμένα μάτια και κόκκινη μύτη, μετά το γυμναστήριο μες στον ιδρώτα, μεθυσμένη με κρασιά και βότκες αντί για κολόνια.  Σ’ έχει δει να καταβροχθίζεις σουβλάκια και πίτσες και να μένεις με πρησμένη κοιλιά, ακινητοποιημένος και με το βλέφαρο γλαρό. Οπότε δεν έχει μείνει και τίποτα που θα ντρέπεσαι να δει -πράγμα που μας οδηγεί στο εξής συμπέρασμα· στο σεξ με φιλικό πρόσωπο δε θα έχεις θέμα άνεσης και φόβων. Πόσο μπορείς να ντροπιαστείς πια όταν σ’ έχει βοηθήσει, ενώ ξερνάς;

Και πέρα απ’ αυτό, δε θα υπάρχει λόγος να ερεθίζονται οι ανασφάλειές σου. Δεν προσπαθείς να τον εντυπωσιάσεις για να σε γουστάρει, αφού δε σε νοιάζει καν το αν το κάνει. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έλκεται από την εμφάνισή σου κι αφού συμφωνήσει σ’ αυτό, δεν υπάρχει περιθώριο ή αιτία αμφισβήτησης. Γουστάρετε να πηδιέστε κι αυτό είναι το μόνο που σ’ απασχολεί.

Και τώρα που φτάσαμε στο τι θα σ’ απασχολεί, σίγουρα αυτό δε θα είναι το αν σε νοιάζεται ή αν δείχνει κάτι τ’ ότι δε σε αγκαλιάζει ενώ το κάνατε. Ούτε το αν έκανες βλακεία που δεν την κοίταζες στα μάτια ενώ είχε κατέβει σ’ εσένα ή αν έπρεπε να την είχες φιλήσει αμέσως μετά για να της δείξεις ότι εκτιμάς την πρόθεσή της να σε ικανοποιήσει. Θα μπορείς να του πεις να σκάσει αν τον πιάσει η πολυλογία και δε θα φοβάσαι ότι πλήγωσες τα συναισθήματά του, ενώ αμέσως μετά μπορείς να του δώσεις οδηγίες για του πού να σε φιλήσει κι αγγίξει, δίχως να σκεφτείς μήπως το πάρει άσχημα κι ότι γίνεσαι το τιμόνι της σχέσης. Κι όλα αυτά, γιατί δεν υπάρχει σχέση, γιατί απλά θα κάνεις σεξ με το φιλαράκι σου.

Σαφώς και δε θα βρίζεστε -με τη σοβαρή έννοια- και θα περιμένετε όλα να είναι καλά. Ούτως ή άλλως σεξ, είπαμε, κάνετε, δεν ξεσπάτε τ’ απωθημένα σας επειδή μπορείτε. Άνθρωποι πάνω απ’ όλα, αλλά δε θα έχετε και την υποχρέωση να επιβεβαιώσετε ο ένας τον άλλον ή να προσέχετε υπερβολικά το τι θα κάνετε και πείτε, το τι μήνυμα μπορεί να δώσετε χωρίς να το θέλετε. Κι αυτό, επειδή δε θα νοιάζεστε για μηνύματα. Το μόνο που θα σας απασχολεί είναι η πράξη, η επαφή, η ένωση κι η εκτόνωση. Κι αυτό θα είναι τόσο ανακουφιστικό, που θα κάνει όλη την εμπειρία διαφορετική. Το να μην έχεις την έννοια του άλλου την ώρα του σεξ, το να είσαι εσύ κι ο παρτενέρ, αλλά ο καθένας με την ατομικότητά του, ου φίλε μου, ιδανικό!

Άλλο τέλειο; Το κομματάκι που έλεγε «χωρίς δεσμεύσεις». Δεν έχεις να λογοδοτείς πουθενά για το τι έκανες, με ποιον ήσουν ή πού. Δε σας απασχολούν αυτά και δεν μπαίνετε καν στη διαδικασία να ρωτήσετε ο ένας τον άλλον. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι ότι έφτασε σπίτι, στο πάρκο, στ’ αποδυτήρια ή δεν ξέρω κι εγώ πού τη βρίσκετε και ήρθε η ώρα για sexy-time. Συν, ότι αν σου γυαλίσει κανένα μανάρι μπορείς να κινηθείς ελεύθερα, χωρίς να σκέφτεσαι ότι απατάς κάποιον ή ότι δεν είναι σωστό. Αυτά, ούτως ή άλλως, θα είναι προσυμφωνημένα από την αρχή.

Α! Και μην ξεχάσω το άλλο έξτρα εξαιτίας της οικειότητας και της άνεσης. Μπορείς να προτείνεις ό,τι τρελό έχεις απωθημένο, φετίχ, κρυφό πόθο ή όπως σ’ ευχαριστεί να το λες, χωρίς να φοβάσαι ότι θα φρικάρει και θα φύγει τρέχοντας. Είναι φίλος ή φίλη σου· σ’ έχει αποδεχτεί όπως είσαι, δε θα σε κρίνει και το πολύ-πολύ να γελάσει ή να ξινίσει τα μούτρα και να πει όχι. Ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Φυσικά και δεν παροτρύνουμε τον καθένα να αφορίσει τις σχέσεις και να τρέξει με τα μούτρα στο πιο απλό σεξ. Αυτό δεν πάει σε όλους μας, όπως και να ‘χει. Ούτε λέω ν’ αρχίσει να στέλνει κανείς σε όλους απ’ τη λίστα των κοντινών φίλων. Απλώς αν χρειάζεται ένα διάλειμμα από τη σχέση και τη γενικότερη δέσμευση, μία καλύτερη λύση από τα οne-night-stands είναι το friends with benefits. Κι αν βρεθεί περιθώριο για να γίνει η πρόταση, ίσως θα ήταν ενδιαφέρον για την παρούσα του κατάσταση να την κάνει. Συμβουλή προς εκείνους που έχουν ανάγκη να δεθούν, αλλά νιώθουν ότι μπορεί να καταφέρουν το friends with benefits: Μην το κάνετε. Θα δεθείτε και άντε γεια μετά. Φιλιά!

Συντάκτης: Μαρία Α. Καρμίρη
Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Καλή