Το καλοκαίρι βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο απάνθισμά του και σε καλεί να υμνήσεις μαζί του την αγάπη. Πιάσε το ταίρι σου από το χέρι και πάτε μία όμορφη βόλτα σε κάποια θάλασσα το σούρουπο, περπατώντας ξυπόλυτοι με πετσέτες στα χέρια. Δεν έχει σημασία αν είστε από τους τυχερούς που θα βρίσκεστε σε κάποιο απομονωμένο νησί, ή αν θα χρειαστεί να πάρετε ένα θλιβερό λεωφορείο που θα σας οδηγήσει στην αμμουδιά. Κάτ’ εξαίρεση για εδώ, σημασία δε θα έχει το ταξίδι, αλλά ο προορισμός. Μια παραλία, εσύ κι ο άνθρωπος που αγαπάς και γύρω σας τα αστέρια. Χρειάζεται κάτι άλλο για να συμπληρώσει τον πίνακα;

Η ώρα θα είναι βραδινή ίσως και περασμένη. Είτε καθώς ο ήλιος δύει και σιγά-σιγά σκοτεινιάζει ο ουρανός, είτε το φεγγάρι να βρίσκεται πάνω από τα κεφάλια σας για να σας κάνει συντροφιά, είτε η θέα σας να είναι ο ουράνιος θόλος με τα νεφελώματά του, είτε ακόμα κι η φωτορύπανση που ίσως να μη σας αφήνει να απολαύσετε τον ουρανό. Και πάλι η ησυχία της νύχτας θα δημιουργεί μια κατάσταση ειδυλλιακή. Αφήστε τα ρούχα σας στην άκρη -όλα σας τα ρούχα- κι επιτρέψτε στα κύματα να σας αγκαλιάσουν. Κι έτσι, τόσο απλά, μέσα από τα όμορφα νερά νιώστε τη σύνδεση μεταξύ σας να παίρνει μια νέα μορφή.

Όταν δύο σώματα αγκαλιάζονται μέσα στο νερό, είναι λες κι ο έρωτας πολλαπλασιάζεται. Όλη η φύση γιορτάζει μαζί μ’ εκείνα. Τα φύκια χορεύουν αι αναμειγνύονται μαζί με τα ψάρια και το αλάτι. Όλα λιώνουν και γεννιούνται από την αρχή. Αλλάζουν υπόσταση. Ο έρωτας γίνεται αλμύρα, περνάει μέσα από τα χείλη και διαδίδεται και το θαλασσινό νερό ο δρόμος.

Αν το προσέξεις, η θάλασσα το βράδυ λαμπυρίζει όταν κουνάς μέσα στα νερά τα χέρια σου. Δοκίμασε να κάνεις μικρές κινήσεις σαν να μιμείσαι τα κύματα. Μπες κι εσύ μέσα στον ουράνιο χορό και παράσυρε το ταίρι σου μαζί σου. Κι επειδή έτσι κι αλλιώς εκείνη την ώρα δε φαίνεται πού τελειώνει το νερό και ξεκινάει το σύμπαν- θα είναι λες και για λίγο πετάτε κάπου ανάμεσα, σ’ έναν ορίζοντα. Μέσα σε αυτό το αχανές τοπίο, προσπάθησε να χαθείς κι εσύ, μαζί με τον άνθρωπό σου.

Δύο σώματα που κάνουν μαζί μπάνιο τη νύχτα συμμετέχουν σε μια πράξη υπερβατική. Γιατί όλη η διαδικασία εκείνη τη στιγμή αποτελεί ένα μυστήριο. Μια μικρή ιεροτελεστία. Έναν ύμνο στην Αφροδίτη, μια πομπή αφιερωμένη στον έρωτα. Σύγχρονη κι αυθεντική στην ολότητά της, αλλά συγχρόνως αρχέγονη και μυσταγωγική.

Όταν θα βγείτε από το νερό θα νιώσετε κι οι δύο εξαγνισμένοι. Πιο καθαροί, διάφανοι και κρυστάλλινοι. Με μια διαύγεια τόσο σωματική, όσο και ψυχική, μιας κι η θάλασσα είναι ίαση, είναι γιατρικό για το οτιδήποτε. Αφήστε τη λοιπόν να κάνει τη δουλειά της και να πάρει από πάνω σας οτιδήποτε περιττό. Μοιραστείτε μαζί της μόνο την αγάπη που έχετε ο ένας για τον άλλον, κάντε την ύμνο και τραγούδι κι απλώστε τη στην επιφάνεια του νερού.

Το βραδινό μπάνιο με το ταίρι σου μπορεί ν’ αποτελέσει την πιο ιερή, την πιο μοναδική, την απόλυτη ερωτική πράξη. Επισφράγιση της αγάπης και της εμπιστοσύνης και συγχρόνως μοίρασμα και δόσιμο από το ένα σώμα στο άλλο. Δοκίμασέ το, κι ίσως αυτή η εμπειρία να σας φέρει ακόμα πιο κοντά. Ίσως να ξαναγνωριστείτε από την αρχή και να δείτε ο ένας τον άλλον, αλλιώς. Με τα βλέμματα που μόνο το νερό μπορεί να καθρεφτίσει.

Συντάκτης: Αλίκη Ζωγράφου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου