Το να συναναστρεφόμαστε έναν άνθρωπο με ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά δεν είναι εύκολο. Απ’ έξω φαίνονται γοητευτικοί, μα κάτω από την επιφάνεια είναι ψυχροί και πιθανότατα χρησιμοποιούν τους άλλους για δικό τους όφελος. Αντιλαμβάνεστε ότι μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί κάλλιστα να αποβεί προβληματική για μια σχέση, είτε είναι ερωτική είτε φιλική.

Με τη βοήθεια της αστρολογίας, ίσως μπορέσετε να εντοπίσετε τυχόν κόκκινες σημαίες στη συμπεριφορά των άλλων και να καταφέρετε να διαχειριστείτε αλλιώς καταστάσεις. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε ποια είναι τα πιο ναρκισσιστικά ζώδια από το ελαφρώς ματαιόδοξο έως το εντελώς εμμονικό με τον εαυτό του.

 

Παρθένος
Σίγουρα όταν σκέφτεστε τη λέξη σνομπ αυτό το ζώδιο έρχεται στο μυαλό. Οι εκπρόσωποί του είναι τελειομανείς και θεωρούν πως πετυχαίνουν τα πάντα επειδή ακολουθούν το πρόγραμμά τους, στο οποίο θα θελήσουν να βάλουν κι εσάς, είτε σας αρέσει είτε όχι. Μπορείτε να σκεφτείτε κάτι άλλο, πιο ναρκισσιστικό από αυτό;

 

Σκορπιός
Το πιο μυστικοπαθές ζώδιο από όλα κρύβει καλά τα στοιχεία του χαρακτήρα του που μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο. Ωστόσο, μπορεί εύκολα να γίνει σνομπ και να προσβάλλει τους άλλους μόνο και μόνο για να νιώσει το ίδιο καλύτερα. Χειραγωγεί και λέει ψέματα για να πετύχει τον στόχο του και μπορεί να γίνει πολύ περιοριστικό και πιεστικό για προσοχή στη σχέση του μαζί σας.

 

Τοξότης
Όσοι ανήκουν σε αυτό το ζώδιο έχουν ανάγκη την ελευθερία. Θέλουν να νιώθουν αδέσμευτοι, ενώ θεωρούν πως έχουν πάντα δίκιο και η γνώμη τους είναι ανώτερη των άλλων. Δείχνουν πως λαμβάνουν βιαστικές αποφάσεις, αλλά όταν πρόκειται για τον εαυτό τους έχουν σκεφτεί καλά τι θα κάνουν- αφού τον βάζουν πάνω απ’ όλα, σε βαθμό παθολογικό. Αυτό το χαρακτηριστικό τους εντάσσει στην κατηγορία των ζωδίων -νάρκισσων.

 

Αιγόκερως
Οι Αιγόκεροι θα κάνουν τα πάντα για να πετύχουν κι αυτό σημαίνει ότι μπορεί να πατήσουν επί πτωμάτων για να τα καταφέρουν. Η προσωπικότητά τους είναι αλαζονική και θεωρούν πως δικαιούνται πάντα κάτι παραπάνω, ακόμα κι αν δεν το αξίζουν– ειδικά στον χώρο εργασίας τους. Πρέπει να είναι το επίκεντρο, πρέπει να σε ενδιαφέρουν όσο τίποτα, πρέπει να είναι στην κορυφή. Αλλιώς αρρωσταίνουν.

 

Ωστόσο, δεν είναι αυτό το ζώδιο στην κορυφή της λίστας με τα πιο ναρκισσιστικά. Την πρωτιά κατέχει ο Κριός. Οι Κριοί θα κάνουν τα πάντα για να επιβιώσουν και να αναδειχθούν, πληγώνοντας τους πάντες και χρησιμοποιώντας όσους χρειαστούν. Θέλουν να έχουν πάντα την πρώτη θέση, ενώ χρησιμοποιούν τον ναρκισσισμό κι ως όπλο ανεξαρτησίας, καθώς δε θέλουν να εξαρτώνται από κανέναν και τίποτα. ενώ ταυτόχρονα έχουν ανάγκη οι άλλοι να είναι εξαρτημένοι από αυτούς.

 

Πηγή