Μπήκε σιγά-σιγά κι ο Φεβρουάριος κι έρχεται αυτή η καταραμένη μέρα. Η ημέρα που όλοι οι χωρισμένοι μισούμε. Είναι η μέρα αυτή που θα ψάξεις για Singles party ή που θα κάτσεις στο σπίτι σου και θ’ ακούς στο repeat Άντζελα Δημητρίου τρώγοντας μακ (το μεγάλο το μενού), βρίζοντας φυσικά -μη με ρωτήσεις ποιον- ξέρεις πολύ καλά. 14 Φλεβάρη και σε βρίσκει ν’ ανοίγεις αυτό το παλιό κουτί, που έχεις μέσα όλες τις αναμνήσεις της αποτυχημένης σχέσης σου.

Και σε πιάνουν τα νεύρα σου που σκέφτεσαι πόσα επένδυσες, και σ’ εκνευρίζει η κούπα που πάντα έπινε καφέ και τα βράδια που αράζατε για σειρά που τώρα έχει μείνει στη μέση. Κι εκνευρίζεσαι ακόμη περισσότερο που σε πιάνει αυτό το συναίσθημα τώρα, που πλησιάζει 14/2 γιατί πούλαγες ανωτερότητα, αν κι ήθελες να το τσιμπήσεις το λουλουδάκι σου εκείνη τη μέρα. Κι όλα αυτά έρχονται να σε πνίξουν σαν βουλιμικό επεισόδιο πάνω από το μπολ με το οικογενειακό παγωτό.

Μια απάντηση στις τσακισμένες από πρώην καρδιές του Αγίου Βαλεντίνου έρχεται από το Τέξας και συγκεκριμένα από τον ζωολογικό κήπο. Γιατί τα αλάνια μας εκεί στην Αμερική, κατάλαβαν επιτέλους τι είναι οι πρώην μας. Κατσαρίδες. Και γιατί είναι κατσαρίδες; Γιατί κι εκείνοι επιβιώνουν από μια πυρηνική καταστροφή όπως αυτά τα σιχαμερά μικρά έντομα, τρυπώνουν όπου βρουν κι έπειτα εξαφανίζονται και μην τον είδατε τον Παναγή. Εμείς ψαχνόμαστε, χάνουμε πολύτιμο χρόνο από τη ζωή μας, δεν ξεχνάμε ποτέ ότι υπήρξαν μέσα στο σπίτι, αλλά εκείνοι απλώς επιβιώνουν, πάνε παρακάτω, βρίσκουν καινούργιες σχέσεις, βγαίνουν για ποτάρες κι ανεβάζουν Story στο instagram αντί να στείλουν να πουν ένα «εγώ φταίω για όλα γύρνα πίσω και πάρε μου κι όλες τις φούτερ»· αυτό θα πει θράσος!

Για να μη μακρηγορούμε όμως, πάμε στο παρασύνθημα: Στον ζωολογικό κήπο λοιπόν στο Τέξας σαν προσφορά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, μπορείς να δώσεις σε μια κατσαρίδα το όνομα πρώην σου και στη συνέχεια να προσφέρεις αυτή την κατσαρίδα ως φαγητό σ’ ένα από τα ζώα του κήπου. Η καμπάνια έχει τιτλοφορείται «Cry me a cockroach» και διοργανώνεται κάθε χρόνο. Επιτέλους δικαιωνόμαστε! Επιτέλους έρχεται η λύτρωση! Πόσες φορές ένιωσες ότι έχουν τελειώσει τα κοσμητικά επίθετα, ότι δεν έχεις λόγια να περιγράψεις αυτό το λουλούδι του αγρού που είχες για πρώην και σε έριξε στα ψυχοφάρμακα! Ε, δεν αξίζει σε κάποιο μικρό γλυκό ρακούν να φάει μια κατσαρίδα με το όνομα Μπάμπης ή Μαράκι; Το ίδιο Μαράκι που στα φόρεσε με τον Μπάμπη όσο εσύ κοιτούσες βέρες;

 


View this post on Instagram

A post shared by Pubity (@pubity)

Τώρα λοιπόν δεν είσαι μόνος σ’ αυτόν τον αγώνα. Τώρα μια κατσαρίδα εκεί έξω θα έχει το όνομά του, ή το όνομά της, η κατσαρίδα Κώστας, Γιώργος, Γιάννης, Μαρία, Ελένη, που θα γίνει το γεύμα ενός χαριτωμένου ζώου για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Κι εσύ θα βγεις επιτέλους έξω με το κεφάλι ψηλά, νιώθοντας ότι έχεις σώσει την ανθρωπότητα από ένα άτομο που κανονικά θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να είχες πατήσει με τη μύτη των παπουτσιών σου. Το καλύτερο στο αφήνω για το τέλος. Ο ζωολογικός αυτός κήπος, σέβεται φυσικά και τους ανθρώπους που είναι υπέρ του δέοντος ζωόφιλοι, αλλά επειδή πρωτίστως πονάει με τον πόνο μας, μας δίνει τη δυνατότητα αν δε θέλουμε κατσαρίδα, με λίγα χρήματα παραπάνω, να δώσουμε το όνομα του ακατονόμαστου σε ένα λαχανικό. Έχει δηλαδή και βίγκαν επιλογή. Γιατί εσύ μπορεί να μην ταυτίζεσαι κι οι καλοί μας φίλοι από το Τέξας θέλουν να στηρίξουν κι εσένα που είχες για πρώην την κατσαρίδα αλλά και σε σένα που είχες πρώην τη μαραμένη μπάμια. Για όλους έχει ο μπαξές, όλοι θα βολευτούμε.

Αν θες να το πας κι ένα βήμα παρακάτω, ο αγαπημένος μας ζωολογικός κήπος – στον οποίο θα πάω κι εγώ να κάνω τη δωρεά μου αμέσως μετά από ‘δω- σου δίνει τη δυνατότητα να στείλεις και βίντεο στο πρώην ταίρι την ώρα που θα γίνεται γεύμα. Με τις ευχές μου. Τα Χριστούγεννα πέρασαν κι αν δεν πρόλαβες ν’ αφιερώσεις το «Καλά Χριστούγεννα μαλάκα» ήρθε η ευκαιρία σου ν’ αφιερώσεις τώρα του Αγίου Βαλεντίνου ένα στιχάκι του τύπου, «πόσο χαίρομαι βρε μάγκα, που σε τρώει η μαρμάγκα» ή «αυτό σου άξιζε Μαρία να΄σαι γεύμα στα θηρία». Ζήτω ο άγιος Βαλεντίνος, ζήτω η ελευθερία μας, viva la liberta και φλιτ στους πρώην!

Συντάκτης: Αλίκη Ζωγράφου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου