Βρισκόμαστε ανά διαστήματα -άλλοι συχνότερα κι άλλοι πιο περιστασιακά- σε συζητήσεις περί σεξ, οι οποίες παραμένουν πάντα μέσα στον κύκλο των πολύ κολλητών και φίλων. Ακούμε διάφορα για στάσεις, επιδόσεις, οργασμούς κι οτιδήποτε άλλο μπορεί να κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του.

Εκμυστηρευόμαστε κι εμείς με τη σειρά μας μερικές πιο προσωπικές στιγμές μας και μετά από όλες τις αναλύσεις και τις γνώμες, έρχεται η στιγμή που η παρέα σωπαίνει κι ο ένας κοιτάζει τον άλλον. Και ξέρεις πολύ καλά τι σκέφτονται όλοι εκείνη τη στιγμή γιατί πολύ απλά συμπίπτει με αυτό σκέφτεσαι κι εσύ!

Αναρωτιούνται σε τι ποσοστό αληθεύουν όλες αυτές οι ιστορίες και αν όντως είναι όλοι τόσο φλογεροί εραστές. Κι η αλήθεια είναι πως δεν είναι κακό να συμπεριλάβουμε και τον εαυτό μας μέσα σε αυτή την ερώτηση, διότι κάνουμε σεξ και μιλάμε γι’ αυτό, αλλά πόσο σίγουροι είμαστε στην πραγματικότητα ότι το κάνουμε σωστά και καλά;

Ας ξεκινήσουμε όμως απ’ τα βασικά. Ένα καλό κρεβάτι προϋποθέτει έντονο πάθος κι αμοιβαία ικανοποίηση. Όσο εντονότερα είναι το αίσθημα της έλξης και του πόθου, τόσο μεγαλύτερη θα είναι κι η ευχαρίστηση απ’ την αρχή μέχρι το τέλος. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το γεγονός ότι κάποιος κάνει κάλο κρεβάτι είναι λίγο υποκειμενικό, πρώτον διότι δεν έχουν όλοι τα ίδια γούστα στον συγκεκριμένο τομέα -κάτι δηλαδή που ξετρέλαινε τον πρώην σύντροφο δε σημαίνει ότι θα λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο και στον επόμενο- και δεύτερον γιατί κυρίαρχο ρόλο παίζει η χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών -κάτι που δυστυχώς, ή το έχεις εξ αρχής ή δεν το βρίσκεις ποτέ με το συγκεκριμένο άτομο. Το να θέλουμε, λοιπόν, πολύ αυτόν που έχουμε απέναντί μας είναι μια πολύ καλή αρχή, καθώς θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Έπειτα πρέπει να εξετάσουμε το πόσο ευέλικτοι είμαστε. Με άλλα λόγια είναι σημαντικό να είμαστε πρόθυμοι να αλλάζουμε ρόλους και συνήθειες στον συγκεκριμένο τομέα και να εξελισσόμαστε ανάλογα με τα γούστα και τις επιθυμίες του συντρόφου μας.

Το καλό σεξ δεν περιορίζεται σε μία μόνο τεχνική, μία στάση κι ένα μοτίβο. Χρειάζεται ποικιλία, φαντασία κι εναλλαγές. Παιχνίδια ρόλων, πρόστυχες συζητήσεις κι εξερεύνηση όλων των κατάλληλων για σεξ σημείων μέσα στο σπίτι ή κι έξω από αυτό -για τους λάτρεις της περιπέτειας! Βέβαια δεν αρέσουν σε όλους αυτά, αν όμως κάποιος έχει τέτοια γούστα κι εμείς τα αγνοήσουμε, τότε θα είμαστε απόλυτα υπεύθυνοι για τις συνέπειες!

Πέρα όμως απ’ τη χημεία, τις φαντασιώσεις και τα γούστα, κυρίαρχο ρόλο παίζει και η αυτοπεποίθησή μας. Πρέπει να είμαστε σίγουροι για τις ικανότητές μας, άνετοι και να εμπνέουμε εμπιστοσύνη στον άλλον. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να του δημιουργήσουμε αμφιβολίες κι ανασφάλειες στον συγκεκριμένο τομέα.

Πρέπει να ξέρουμε κάθε κίνησή μας και να μπορούμε να επιβληθούμε. Όχι φυσικά να φτάσουμε και στην αλαζονεία, αυτό είναι το άλλο άκρο. Είναι όμως ιδιαίτερα σημαντικό να νιώθουμε όμορφα με το σώμα μας και να εκπέμπουμε στον άλλον μια σέξι θετική ενέργεια.

Είναι άκρως θελκτικό να βλέπεις ένα άτομο ακομπλεξάριστο που να ξέρει τι θέλει και να έχει αυτοπεποίθηση ενώ παράλληλα είναι και πολλά υποσχόμενο καθώς ο αέρας που αποπνέει σου δίνει και μια γεύση για το τι θα ακολουθήσει στην πορεία.

Το σεξ είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωή μας, δε γεννήθηκε όμως κανείς μαθημένος ή έμπειρος. Όλοι είχαμε κακές στιγμές κι αυτό δε χρειάζεται να μας απογοητεύει αλλά μάλιστα θα πρέπει να αποτελεί κίνητρο για περαιτέρω εξέλιξη. Το θέμα είναι να τολμάμε να προβληματιστούμε γύρω από αυτό το θέμα, να ζητήσουμε την -όσο το δυνατό- ειλικρινέστερη γνώμη του συντρόφου μας και να δεχτούμε πως υπάρχουν πάντοτε περιθώρια βελτίωσης.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο καθένας έχει τα δικά του γούστα κι επιθυμίες, τα οποία καλούμαστε να ανακαλύψουμε και να ικανοποιήσουμε. Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη τα μεγάλα λόγια που προκαλούν φθόνο στην παρέα κι ας ασχοληθούμε στην πράξη με το θέμα!

 

Επιμέλεια Κειμένου Ιωάννας Καραφώτη: Πωλίνα Πανέρη

Συντάκτης: Ιωάννα Καραφώτη