%ce%b9100

Ωραίο πράγμα το ραδιόφωνο παιδιά! Είναι εκεί για να σε χαλαρώσει τη στιγμή που δεν μπορείς να ηρεμήσεις, να σου θυμίσει τις πιο όμορφες στιγμές με τραγούδια που έχουν σημαδέψει τα εφηβικά σου χρόνια. Να σε συντροφεύσει στο αυτοκίνητο, στη δουλειά ή στο σπίτι, καθώς πίνεις τον πρωινό καφέ σου και διαβάζεις για την εξεταστική, που σου δημιουργεί έξτρα πονοκέφαλο τον τελευταίο καιρό και δεν ξέρεις και πώς να την αντιμετωπίσεις.

Πακέτο με το ραδιόφωνο, πάνε κι οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί. Αυτοί οι αφανείς ήρωες που βρίσκονται πίσω απ’ το μικρόφωνο και με τη φωνή τους μπορούν να σ’ εκπλήξουν ευχάριστα ή να σ’ εκνευρίσουν. Υπάρχουν διάφοροι τύποι κι ο καθένας μας θα έχει πετύχει έστω κι έναν απ’ αυτούς ακούγοντας ραδιόφωνο. Ξεχωρίζουν από χιλιόμετρα μακριά, γιατί πάνω απ’ όλα έχουν στιλ, προσωπικότητα κι αξάν. 6 κρατήσαμε να σας δείξουμε, αυτούς και τις παραξενιές τους!

 

1. Ο φαφλατάς

Είναι αυτός ο τύπος του ραδιοφωνικού παραγωγού, που μιλάει ακατάπαυστα κατά τη διάρκεια ενός τραγουδιού. Θα κόψει τα τραγούδια στη μέση, θα χαιρετήσει όλες τις χώρες εντός κι εκτός Σένγκεν και θα σου πει απ’ τον καιρό μέχρι και τα ζώδια μέσα σε μόλις τρία λεπτά. Κάθε λεπτό κι είδηση. Δε θα πάρει ανάσα κι αν πνιγεί κατά τη διάρκεια του on, θα το αντιμετωπίσει σαν κάτι φυσιολογικό και θα συνεχίσει την ακατάπαυστη πολυλογία του.

 

2. Ο κεφάτος

Είναι ο παραγωγός που έχει πάντα κέφια και δεν του χαλάει τίποτα τη διάθεση, ακόμα κι αν ο κόσμος έξω καίγεται. Θα πει μια τεράστια καλημέρα στο κοινό του, τόσο δυνατή, που, μπορεί μέχρι και να σε κουφάνει και θα είναι εκεί για να λύσει όλα τα προβλήματά σου, βλέποντας τη χαρούμενη πλευρά της ζωής. Χαίρεται με το κάθε τι, γελάει χωρίς λόγο και πολλές φορές, λέει τόσο κρύα ανέκδοτα, όσο κι οι παγοκύστες στο ψυγείο σου. Γενικά, δεν είναι μίζερος άνθρωπος.

 

3. Ο Influencer του έρωτα

Ο παραγωγός που πιστεύει πως είναι ταγμένος στον έρωτα και πως μέσα απ’ τις εκπομπές του τον υμνεί. Θα τον ακούσεις να μιλάει για σχέσεις σαν ειδήμων, αποφεύγοντας να μιλήσει για την προσωπική του ζωή (μιας και τα έχει κάνει κουλουβάχατα) και να δίνει συμβουλές στους άλλους για μια πετυχημένη σχέση. Ιδανικός για να διαβάζεις τις αφιερώσεις των ερωτευμένων ψυχών εκεί έξω που κλαίνε και σπαράζουν για μια αγάπη υπό τον ήχο κάποιου τραγουδιού της Μαράια ή της Σελίν.

 

4. Ο «Εγώ έχω αξάν»

Είναι ο παραγωγός που νομίζει ότι έχει μεγαλώσει στην Αμερική και παρουσιάζει το «Late Night Show» στο NBC. Θα τον έχεις συναντήσει σίγουρα ακούγοντας ραδιόφωνο, εκεί που παίζει το mainstream μπιτάκι με φωνή Λάκη Κομνηνού στο «Ένα καλοκαίρι» και παρουσιάζοντας το κάθε τραγούδι με αξάν πάνω απ’ όλα. Νομίζει ότι έχει Michigan Proficiency κι ότι τα λέει σωστά, αλλά μάντεψε· η προφορά του τον προδίδει που είναι κάτι σαν τον Έλλήνα τουρίστα στη Γαλλία ψάχνοντας πού θα βρει να φάει κρουασάν. Είναι τόσο chill out και με χαλαρή διάθεση που νομίζεις ότι του έχουν ρίξει κάτι στον καφέ.

 

5. Ο Instagramer

Είναι ο παραγωγός που κατά τη διάρκεια της εκπομπής του θα σταματήσει τη μουσική, για να σου θυμίσει ότι μπορείς να τον ακολουθήσεις στα Social Media, να κάνεις tag την εκπομπή του-hashtag, να την κάνει repost ή να κάνεις ένα like στην τελευταία φωτογραφία του σταθμού για να κερδίσεις δωράκι. Είναι ένας κινούμενος χορηγός και ζει μόνο για την εικόνα του. Κατά τη διάρκεια των τραγουδιών θα διακόψει αρκετές φορές τη ροή του προγράμματος, χωρίς να υπάρχει λόγος, μόνο και μόνο για ν’ αποκτήσει followers. Είναι ένα μέσο κι αυτό που χτίζει ντίβες. Τι νόμιζες;

 

6. Ο πανελίστας

Θα μπορούσε να βρίσκεται άνετα σε τηλεοπτικό πλατό απ’ τον τρόπο που περιγράφει τα θέματα της ημέρας. Περιμένει πώς και πώς να τον ακούσει κάποιος για να του δώσει δική του εκπομπή στην τηλεόραση. Είναι ο ραδιοφωνικός παραγωγός που πάει για εκπομπή φτιαγμένος στην πένα, καθώς αρκετά ραδιόφωνα πλέον έχουν κι οπτικοακουστική μετάδοση, οπότε είναι μια ευκαιρία γι’ αυτόν να αναδειχθεί σε τηλεοπτικός μαϊντανός.

 

Είναι οι τύποι που σίγουρα θα έχεις ακούσει αρκετές φορές στο ραδιόφωνο και θα έχεις αναρωτηθεί κι εσύ αν όντως κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους, ή απλά υπάρχει τόσο μετριότητα εκεί έξω που ο καθένας μπορεί να κάνει δική του εκπομπή στο ραδιόφωνο. Είναι ο άνθρωπος που ταυτόχρονα σε διασκεδάζει, αλλά και σ’ εκνευρίζει με τη συμπεριφορά του στον ραδιοφωνικό αέρα. Είναι δύο σ’ ένα και με μερικούς θα έχεις ταυτιστεί. Πάνω απ’ όλα όμως είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας και θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι και φίλοι μας. Εσύ, με ποιον ταυτίζεσαι;

Καλές ακροάσεις!

Συντάκτης: Ανδρέας Πετρόπουλος
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!