Article of the day: Το πικάντικο φαί φέρνει και πικάντικο κρεβάτι. Από τη Νίκη Χατζηευστρατίου. Διάβασε εδώ.

wteysrdt

Η απιστία για πολλούς εκεί έξω αξιολογείται ως κάτι μεμπτό, ενώ για άλλους ανθρώπους, είναι μια λύση λιγάκι εξτρίμ που πρέπει κάποιος να προβαίνει για αναθέρμανση της σχέσης του, ειδικότερα όταν αυτή φθείρεται και δημιουργούνται αμφιβολίες στην πλευρά του ενός. Οι πιο safe players θα πουν ότι δεν έχουν απατήσει ποτέ τον σύντροφό τους, αλλά έχουν καβλαντίσει σ’ ερωτικά μηνύματα μ’ άλλους ανθρώπους, κι η αλήθεια είναι ότι και αυτό είναι ένα είδος απιστίας, που φτάνει πολλές φορές μέχρι και το κρεβάτι.

Στη χώρα μας, είμαστε πρωταθλητές στην απιστία σύμφωνα με έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε 2.000 ζευγάρια σ’ ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με την έρευνα, το 84% των ανδρών απάντησε ότι έχουν απατήσει ή θα απατήσουν στο μέλλον τον σύντροφό τους με την πρώτη ευκαιρία, ενώ στις γυναίκες το ποσοστό αγγίζει το 78%. Αν αναλογιστεί κανείς δε, ότι πλέον τα ζευγάρια δημιουργούν σχέσεις χωρίς να βρίσκονται υπό πίεση -κοινωνική κι οικογενειακή- το ποσοστό αυτό είναι μάλλον απογοητευτικό. Σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό των γυναικών που καταφεύγει στην απιστία, αποφασίζει να βγει απ’ τη σχέση στην οποία βρίσκεται, αφού έχουν απατήσει τον σύντροφό τους, ενώ στους άντρες συμβαίνει το εντελώς αντίθετο, δηλαδή φεύγουν απ’ την παράνομη σχέση και συνεχίζουν να μένουν μαζί με τον άνθρωπο που απάτησαν, αν κι εφόσον τους έχει συγχωρέσει. Μαύρο σκοτάδι για το τι συμβαίνει στα queer ζευγάρια, μελετώντας για άλλη μια φορά την sis πραγματικότητα, αλλά αυτό είναι συζήτηση για άλλη φορά.

 

Πόσο ασφαλής αισθάνεσαι στη σχέση σου;

Κάνε τώρα το τεστ!

%cf%81%ce%b5

 

 

Τι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο να καταφεύγει στην απιστία, εν γένει; Μπορούν να είναι πολλά και διαφορετικά πράγματα μαζί, αυτά που ενοχλούν έναν απ’ τους δύο και τον φτάνουν στο σημείο ν’ απατήσει τον σύντροφό του. Πιο συγκεκριμένα:

1. Η ρουτίνα αυξάνει τα φαινόμενα της απιστίας, όταν δηλαδή το ζευγάρι δεν έχει κάτι άλλο να μοιραστεί μαζί, κάνει διαρκώς τα ίδια πράγματα κι έχει μια συγκεκριμένη μανιέρα που ακολουθεί σ’ όλη την πορεία της σχέσης του.

2. Η οικογένεια του συντρόφου μας, είναι πολλές φορές ένας απ’ τους λόγους που φτάνουμε ν’ απατήσουμε τον σύντροφό μας, ειδικότερα όταν νιώθουμε μια τεράστια πίεση απ’ το περιβάλλον του και δεν ξέρουμε πώς να ξεφύγουμε, ή λόγω μη αποδοχής καταλήγουμε σε εκδικητικές συμπεριφορές.

3. Οι πολλές ώρες εργασίας, είναι ίσως αφορμή για να μας βάλει σε σκέψεις, ώστε να απατήσουμε. Θεωρούμε ότι ο παράνομος δεσμός έχει περισσότερα πράγματα να μας δώσει, τον βλέπουμε σαν κάτι φρέσκο και ζωντανό, πράγμα που θα μας ανανεώσει. Ειδικότερα αν είμαστε εμείς αυτοί με τις περισσότερες ώρες εργασίας, τίθεται και το θέμα του ποιοτικού χρόνου, που πια δεν ανήκει στον σύντροφό μας.

4. Το διαφορετικό μήκος κύματος στη σκέψη είναι άλλος ένας λόγος για να καταφύγουμε στην απιστία. Ενώ αγαπάμε τον σύντροφό μας πάρα πολύ, η διαφορετική στάση ζωής που συνήθως βγαίνει στην επιφάνεια για σοβαρά θέματα, είναι αρκετή για ν’ απατήσουμε τον σύντροφό μας.

5. Η αλλαγή της εικόνας του συντρόφου μας, είναι πολλές φορές αρκετή για να μας κάνει να έχουμε δεύτερες σκέψεις σχετικά με την απιστία και να βλέπουμε παράλληλα άλλους ανθρώπους με διαφορετική ματιά. Η δική μας αλλαγή, είτε του συντρόφου μας.

Τα παραπάνω, είναι μόνο μερικοί απ’ τους λόγους που κάποιος φτάνει στο σημείο ν’ απατήσει τον σύντροφό του. Και κάπου εδώ αναρωτιέσαι πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι τελικά το παιχνίδι της απιστίας. Υπάρχει κάποια άλλη οπτική που θα πρέπει να δούμε ώστε ν’ αλλάξουμε και να εξισορροπήσουμε τα πράγματα; Όλοι οι άνθρωποι μέσα μας, κρύβουμε το μικρόβιο της απιστίας- αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Θα το σκεφτείς κάποια στιγμή θα το απορρίψεις ή θα ενδώσεις, ανάλογα με το πόσο ισχυρό είναι. Απλώς να θυμάσαι, πως κανείς δε σε έδεσε δίπλα του κι έτσι, δεν είναι αναγκαίο να τον προδώσεις για να πας στην επόμενή σου ιστορία. Μια άποψη είναι κι αυτή.

Συντάκτης: Ανδρέας Πετρόπουλος
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου