Το να κάνεις σχέση με κάποιον από άλλη χώρα είναι μια εμπειρία που μπορεί να σε οδηγήσει σε μια νέα και συναρπαστική περιπέτεια. Από την ανταλλαγή γλωσσών και κουλτούρας, μέχρι τον τρόπο σκέψης και την απόκτηση νέων φίλων, η σχέση με κάποιον από άλλη χώρα μπορεί να ανανεώσει τη ζωή σου και να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Ορίστε, λοιπόν, δέκα λόγοι να κάνεις σχέση με κάποιον από άλλη χώρα.

 

1. Ανταλλαγή Γλωσσών

Έχεις φανταστεί τι γίνεται όταν προσπαθείς να εκφράσεις την αγάπη σου με αξιολάτρευτες λέξεις στη γλώσσα του άλλου; Οι γλωσσικές περιπέτειες και τα μπερδέματα είναι αναπόφευκτα, αλλά εκεί είναι που οι γλώσσες ζωντανεύουν και γίνονται πιο γλυκές. Θα έχεις τη δυνατότητα να γνωρίσεις έναν νέο κόσμο μέσα από την επικοινωνία και την ανταλλαγή μηνυμάτων με το αγαπημένο σου πρόσωπο, ενώ θα έχεις τη δυνατότητα να έρθεις σε επαφή με νέους τρόπους έκφρασης και συνεννόησης. Η καθημερινή εξάσκηση θα σε βοηθήσει να μάθεις τη γλώσσα και να βελτιώσεις τις γλωσσικές σου δεξιότητες, ενισχύοντας τις ικανότητές σου στη διεθνή επικοινωνία. Θα κάνεις λάθη, θα τα διορθώσεις, μα θα ‘χει πλάκα.

 

2. Άνοιγμα Οριζόντων

Το να έρθεις σε επαφή με την κουλτούρα μιας άλλη χώρας θα διευρύνει τον πνευματικό σου κόσμο. Θα έχεις τη δυνατότητα να ανακαλύψεις νέες παραδόσεις, να μάθεις περισσότερα για τα ήθη κα τα έθιμα της χώρας του συντρόφου σου, για τον τρόπο ζωής τους, για πεποιθήσεις και αξίες που θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις σου και θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις την ποικιλομορφία του κόσμου.

 

3. Φίλοι αλλοεθνείς

Θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις νέους φίλους μέσα από τις συναναστροφές σου, με τους οποίους θα καταφέρεις να ανακαλύψεις νέες προσεγγίσεις στη ζωή, να μοιραστείς εμπειρίες και να ανταλλάξεις ιδέες. Η φιλία με ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες μπορεί να σε ενσωματώσει σ’ ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον, όπου η διαφορετικότητα αποτελεί μέρος της καθημερινότητας. Η εμπειρία αυτή θα σε κάνει πιο ανοιχτόμυαλο άτομο, ενισχύοντας την κατανόησή σου απέναντι στην όποια διαφορετικότητα.

 

4. Γνωριμία με μια άλλη χώρα

Μέσα από τη σχέση σου θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις έναν νέο τόπο. Θα ζήσεις μέσα από τα μάτια του αγαπημένου σου τον πολιτισμό, την ιστορία, την τοπογραφία και την ομορφιά της χώρας του και θα γνωρίσεις την καθημερινότητά της από πρώτο χέρι. Θα προσθέσεις στη λίστα σου καινούρια χόμπι που ίσως να μην υπάρχουν στα μέρη σου και που πίστευες πως ποτέ δε θα σου δινόταν η ευκαιρία να δοκιμάσεις σου. Κι αν μέχρι τώρα πίστευες ότι οι γιορτές στη χώρα σου είναι απίστευτες, περίμενε να δοκιμάσεις τις γιορτές σε άλλη χώρα -μια εμπειρία που σίγουρα θα είναι μοναδική!

 

5. Εμπειρία Ξεναγού

Όταν το ταίρι σου έρχεται στη χώρα σου, θα έχεις την ευκαιρία να το ξεναγήσεις και να μοιραστείς μαζί του τις ομορφιές της πατρίδας σου, μικρές γωνιές, τα αγαπημένα σου στέκια και τα μυστικά της πόλης σου. Θα νιώσεις πιο υπερήφανος από ποτέ για τον τόπο σου και θα δεις τη μαγεία του μέσα από τα μάτια ενός ανθρώπου που τον αντικρύζει πρώτη φορά. Θα ανακαλύψετε μαζί προορισμούς που ίσως ούτε εσύ ο ίδιος έχεις επισκεφτεί και που προηγουμένως δεν είχες δώσει σημασία.

 

6. Ανακάλυψη Συγγραφέων/Μουσικών

Μέσω της σχέσης σου, θα έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις νέους καλλιτέχνες, μουσικούς και συγγραφείς από τη χώρα του αγαπημένου σου. Θα ανακαλύψεις νέα μουσική παράδοση και λογοτεχνικά έργα και που θα εμπνεύσουν τις αισθήσεις σου και θα σε μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή.

 

7. Ανακάλυψη της κουζίνας

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχετε να κάνετε με το ταίρι είναι να ανακαλύψετε την ντόπια κουζίνα. Η γαστρονομική εμπειρία θα είναι μοναδική και ο ουρανίσκος σου θα γευτεί σίγουρα μεγάλες απολαύσεις μέσα από έναν διαφορετικό γαστριμαργικό παράδεισο με νέες λιχουδιές. Θα έχετε την εμπειρία να μαγειρέψετε μαζί και να κάνετε μια μίξη πιάτων από διαφορετικές χώρες. Και να σου πω το καλύτερο, δε θα μπορεί να συγκρίνει τα φαγητά σου με της μαμάς του/της.

 

Όταν κάνεις σχέση με κάποιον από άλλη χώρα, η ζωή σου γίνεται πιο περιπετειώδης, πολύπλευρη και εμπλουτισμένη. Κάθε μέρα είναι μια νέα ευκαιρία για ανακάλυψη και μάθηση, και για να δημιουργείτε μαζί ένα όμορφο ταξίδι που θα σας συνοδεύει.

 

Συντάκτης: Ρεβέκκα Κωνσταντίνου
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου