pexels-gustavo-trotta-13629914

Όλοι μας είμαστε συνδεδεμένοι με τη διαίσθησή μας. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που γεννήθηκαν με εξαιρετικά αναπτυγμένο το χάρισμα των αισθήσεων και καθοδηγούνται από την εσωτερική τους φωνή, την ενισχύουν, τη δυναμώνουν κι αγκαλιάζουν ολοένα και περισσότερο την αύρα της ψυχής τους. Δεν μπορείς εύκολα να τους ξεγελάσεις, αφού οδηγούνται στη σωστή απάντηση ενστικτωδώς.

Συχνά καλούνται να λάβουν αποφάσεις, τις οποίες υλοποιούν αστραπιαία, εμπλέκουν μυαλό και διαίσθηση και πετυχαίνουν χωρίς να μπορούν να ερμηνεύσουν τι τους οδήγησε στο να πάρουν την απόφαση, χωρίς καμία σκέψη, έτσι απλά γιατί ένιωσαν, χωρίς να συνειδητοποιούν το γιατί. Οι κλυδωνισμοί τους είναι τόσο γρήγοροι που μπορούν αμέσως να νιώσουν την αντανάκλαση της σκοτεινής πλευράς του συνομιλητή τους από το πρώτο λεπτό.

Δε χωράει αμφιβολία ότι με μια μόνο χειραψία μπορούν αμέσως να νιώσουν την ενέργειά σου. Σε βλέπουν κατάματα και ξέρουν αν ήρθες για να μείνεις στη ζωή τους, αν ήρθες για να τους εκμεταλλευθείς κι αν πρέπει να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια. Εν τω μεταξύ, γνωρίζουν καλά αν μπορούν να εμπιστευθούν ένα αστραφτερό χαμόγελο ή αν πίσω απ’ αυτό κρύβονται σάπια δόντια. Είναι γνωστό ότι έχουν άπειρες δυνατότητες και μπορεί ο εγκέφαλός τους, σαν πιστός υπηρέτης, να παρατηρήσει έντονα τα μάτια σου και να διαβάσει τις προθέσεις σου, μιας κι έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν μόνο από τη γλώσσα του σώματος και γίνονται οι καλύτεροι ανιχνευτές ψεύδους. Έχουν τόσο ανεπτυγμένη αίσθηση που ανακαλύπτουν τα κίνητρα και δε θα σταματήσουν μέχρι ν’ ανακαλύψουν τις αλήθειες.

Έχουν αδιάσπαστη σχέση με το μέσα τους κι αρκεί μόνο μια βλεμματική επαφή για να καταλάβουν αν το άτομο που έχουν απέναντί τους προσπαθεί να κλέψει το εσωτερικό τους φως. Εύκολα μπορούν να διαβάσουν στο μυαλό σου τις σκέψεις και μέσα από τη σιωπή σου ν’ ακούσουν όλα όσα δε θα ήθελες ή δε δύναται να πεις με λόγια. Βλέπουν και κατανοούν καταστάσεις που κάποιοι άλλοι αγνοούν. Είναι ανήσυχα πνεύματα κι αισθάνονται την αύρα που εκπέμπεις· μπορούν να μαντέψουν τις προθέσεις των συναισθημάτων σου, ακόμα και να καταλάβουν τον χαρακτήρα σου. Μερικές φορές, αν το θέλουν, μπορούν ακόμα και να καθοδηγήσουν με μεγάλη ευκολία εκεί που θέλουν το μυαλό σου. Ξυπνούν το πρωί και με το που σε βλέπουν αισθάνονται τον πόνο σου, τις ανησυχίες σου, τη στεναχώρια σου και πολλές φορές ταυτίζονται μαζί σου και προσπαθούν να σε βοηθήσουν, αρκεί να νιώθουν πως αυτό εκτιμάται και πως δεν κινδυνεύουν αν σε βοηθήσουν.

Δεν μπορούν με τίποτα να συνυπάρξουν με ανθρώπους που απορροφούν τη θετική ενέργειά τους και δεν επιτρέπουν σε κανένα να τους την κλέψει. Έμαθαν αν προφυλάσσονται και πολλές φορές η διαίσθησή τους προλαβαίνει τις καταστροφές και κάποιες άλλες τους σώζει τη ζωή. Ξεχωρίζουν, είναι πιο αυθόρμητοι σε όσα λένε και τολμούν εύκολα μιας και δεν αφήνουν την προκατάληψη να υπερνικήσει, όμως εμπιστεύονται τύφλα την έκτη αίσθηση. Η γλώσσα του σώματος γι’ αυτούς είναι η πιο χρήσιμη ικανότητα μιας κι ακτινογραφεί τις σκέψεις των ανθρώπων και τους βοηθά να παρατηρήσουν κάποιες συμπεριφορές, κρυφές σκέψεις ακόμα και προθέσεις του συνομιλητή τους.

Το καμπανάκι μέσα τους, τούς υπενθυμίζει πάντα πως τίποτα δεν είναι τυχαίο σ’ αυτή τη ζωή και πως κάθε εμπειρία έρχεται και θέλει κάτι να τους διδάξει πως όποια κατεύθυνση και να τραβάει το ένστικτό τους, είναι πιθανώς η καλύτερη. Μέσα από τα τραυματικά βιώματά τους κι όλες εκείνες τις προηγούμενες φορές που μια κατάληξη είχε άσχημο τέλος, έμαθαν πως όσες φορές αγνόησαν το ένστικτό τους έφαγαν τα μούτρα τους όμως πλέον νιώθουν πιο πολλά απ’ όσα νομίζουν οι άλλοι και πιο πολλά απ’ όσα δείχνουν.

Πολύτιμο λοιπόν το διαισθητικό μυαλό. Να του δίνετε τη σημασία που του πρέπει, να το εμπιστεύεστε και να το ακούτε με προσοχή. Να εκμεταλλεύεστε πλήρως τη δυνατότητά σας αυτή. Ίσως κάποιες φορές να σας τρομάζει. Όταν όμως σας φωνάζει «φύγε», κλείστε καλά την πόρτα πίσω σας και τρέξτε προς την κατεύθυνση που λαχτάρα η καρδιά σας, που επιθυμεί η ψυχούλα σας κι όλα καλά θα πάνε. Αυτή η εσωτερική φωνούλα ξέρει καλύτερα από τη λογική και θα σας βοηθήσει να εκπληρώσετε τον σκοπό της ζωής σας. Προσπαθήστε να την καλλιεργήσετε ακόμα περισσότερο και μην την καταπιέζετε άλλο.

Συντάκτης: Ρεβέκκα Κωνσταντίνου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου