Οι ερωτικές μας σχέσεις, οι σχέσεις που προσπαθούμε να χτίσουμε, δεν είναι πάντα ρόδινες κι όμορφες σαν να παίζαμε σε μια ταινία εποχής. Διότι, ναι μεν ο έρωτας είναι το κύριο συστατικό για να ξεκινήσει μια σχέση, αλλά δεν είναι το μοναδικό που μπορεί να την κρατήσει. Η ρουτίνα και οι άνθρωποι που περνάνε από τη ζωή μας ενίοτε μπορούν να ταρακουνήσουν τα θεμέλια, τα οποία, αν δεν είναι γερά, μπορούν να καταρρεύσουν. Τι μας κάνει όμως να πιάνουμε τον εαυτό μας να κοιτάει κάποιο άλλο πρόσωπο ή ακόμα χειρότερα να σκέφτεται κάποιον άλλο περισσότερο από αυτόν που κοιμάται δίπλα μας, στο κρεβάτι μας;

 

Ερώτηση πρώτη: Θέλω να απατήσω;

Μην πανικοβαλλόμαστε και μη βιαζόμαστε να βάλουμε την ταμπέλα του άπιστου. Ή τουλάχιστον, πριν το κάνουμε, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας και να απαντήσουμε σε κάποιες ερωτήσεις γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό.

 

Ερώτηση δεύτερη: Μήπως είμαι σε άρνηση για κάτι;

Καμιά φορά, υπάρχει μια χημεία με ανθρώπους που δεν έχουμε ζήσει ποτέ ως δικούς μας, που ίσως και να ταίριαζαν μαζί μας, ιδανικά αν δεν ήμασταν σε σχέση. Μα πώς να ορίσουμε αν ταιριάζουμε με κάποιον αν δεν το ζήσουμε; Μήπως είχαμε κάποια απογοήτευση από τον σύντροφό μας κι όλο αυτό είναι απλώς μια προβολή; ‘Αλλωστε, όταν αποφεύγουμε να λύσουμε τα θέματα που υπάρχουν, όταν τα κρύβουμε κάτω από ένα χαλί, τότε κάποια στιγμή θα σκοντάψουμε κα θα φάμε τα μούτρα μας. Και τότε, σίγουρα κάποιος θα πληγωθεί.

 

Ερώτηση τρίτη: Γιατί θέλω να φλερτάρω ενώ είμαι σε σχέση;

Να, εδώ έχουμε την παγίδα. Όσο κι αν μας ανεβάζει τη διάθεση το φλερτ, αν μας αρέσει περισσότερο κι αν το χρειαζόμαστε περισσότερο από τη σιγουριά και την επιβεβαίωση που παίρνουμε από τη σχέση μας, τότε είναι ώρα να αναθεωρήσουμε αν τελικά θέλουμε να είμαστε μέρος αυτής της σχέσης.

 

Ερώτηση τέταρτη: Τι γίνεται με τη ρουτίνα;

Η καθημερινότητα κουράζει, όπως και να το κάνουμε, και κάνει τον ερωτισμό να φεύγει από το παράθυρο, αν δεν κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Αν οι συζητήσεις έχουν να κάνουν μόνο με τα προβλήματα, τι καλό έφαγες σήμερα, αν είσαι καλά, τότε κάτι πρέπει να αλλάξει. Κοινές ερωτήσεις που κάνεις σε γνωστούς και φίλους, σαφώς θα τις κάνεις και στο ταίρι σου, μα όχι μόνο αυτές. Κι αν μόνο αυτές υπάρχουν για να ανταλλάξετε, τότε μήπως ήρθε η ώρα να κάνετε κάτι καινούριο;

 

Ερώτηση πέμπτη: Η ερωτική μας ζωή είναι καλή; 

Πόσο συχνά θέλετε να αναστενάζουν τα πατώματα; Σας ενδιαφέρει να έρθετε σε επαφή, ή γυρνάτε την πλάτη και μοιράζεστε ένα κρεβάτι χωρίς να συμβαίνει τίποτα άλλο; Αν ποτέ δεν υπάρχει διάθεση, ενώ ταυτόχρονα βλέπεις πως υπάρχει αλλού και δεν έχεις την ανάγκη να αγγίξεις τον σύντροφό σου, τότε ίσως πρέπει να αναρωτηθείς όχι γιατί θέλεις να απιστήσεις, αλλά γιατί δε θέλεις να χωρίσεις.

 

Ερώτηση έκτη: Τι βρίσκω εκεί που δε βρίσκω εδώ;

Είναι ό,τι συνήθιζε να είναι το ταίρι σου: μοιράζεστε χαμόγελα, υπονοούμενα, μια ωραία ίσως κι ερωτική ενέργεια χωρίς να έχει συμβεί απολύτως τίποτα. Αυτό είναι που σου έλειψε και ναι, μοιάζει ιδανικό στα μάτια σου. Αλλά το απαγορευμένο φρούτο δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι πιο νόστιμο. Σημαίνει ότι έχεις ξεχάσει πόσο νόστιμη είναι η δική σου σχέση.

Μην ξεχνάς ότι δεν είναι κακό να φλερτάρεις, να ζεις, να γελάς χωρίς τον σύντροφό σου. Αυτό που κάνει δύσκολο το πράγμα είναι όταν σε μια σχέση δυο ατόμων έχετε αφήσει τόσο πολύ χώρο ανάμεσά σας, που άνετα μπαίνουν και βγαίνουν άλλοι στη ζωή σας.

Συντάκτης: Άννα Αντωνίου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου