Βρήκες ταίρι και γουστάρεις αλλά έχεις κάποιες αμφιβολίες. Κάπου κουμπώνεις και το ξανασκέφτεσαι. Όλα καλά, συναίσθημα είναι αυτό, είναι από τη φύση του αμφίβολο. Απάντησε τις ακόλουθες δέκα ερωτήσεις στον εαυτό σου για να σου λυθεί η αμφιβολία και να καταλάβεις αν τελικά ψήνεσαι. Πάμε;

 

1. Περνάει έστω και μια μέρα χωρίς να είναι στη σκέψη σου;

Κατά τη διάρκεια της ημέρας περνάει από το μυαλό σου η εικόνα αυτού του ανθρώπου; Σκέφτεσαι αυτό το άτομο; Αναρωτιέσαι τι να κάνει τώρα, πώς είναι ή περνάει όλη μέρα χωρίς να περάσει από τη σκέψη σου, χωρίς να θυμηθείς ότι υπάρχει καν.

 

2. Σε νοιάζει όταν δεν είστε μαζί;

Στεναχωριέσαι που δεν είστε μαζί; Αισθάνεσαι τα λεπτά σαν αιώνες να περνάνε από μπροστά σου μέχρι να συναντηθείτε;  Αν σε νοιάζει κι εύχεσαι να ήσασταν μαζί στο εδώ και τώρα, τότε μάλλον τα πράγματα σοβάρεψαν για εσένα, καλωσόρισες στον κλαμπ των καψούρηδων.

 

3. Πόσο ψηλά βρίσκεται στη συνομιλία σου;

Αν στο κινητό σου το όνομα του ατόμου αυτή στη συνομιλία σας βρίσκεται στα τάρταρα, που για να το βρεις πρέπει να σκρολάρεις αρκετά, τότε δεν ψήνεσαι και τόσο να ακούσεις νέα του. Δεν είναι σίγουρο αν περιμένεις καν μήνυμα από αυτό το άτομο. Αν πάλι είναι μονίμως πρώτο… κατάλαβες.

 

4. Πριν κοιμηθείς έρχεται να ενοχλήσει;

Πριν κοιμηθούμε συνήθως όλες οι περίεργες σκέψεις περνάνε από το μυαλό μας. Σκεφτόμαστε τα πιο ξεχασμένα γεγονότα και θυμόμαστε ανθρώπους  που πάνε καιρό να τους δούμε. Πέραν αυτού, αν έχεις φάει ερωτικό κόλλημα το σκέφτεσαι κι αυτό πριν σε πάρει ο ύπνος, γιατί τότε χαλαρώνουν οι άμυνες κι αδειάζει λίγο το κεφάλι. Αυτός ο άνθρωπος είναι ανάμεσα στις τελευταίες σου σκέψεις;

 

5. Όταν συναντιέστε πώς νιώθεις;

Όταν εμφανίζεται μπροστά σου πώς σε κάνει να αισθάνεσαι; Μήπως νιώθεις ταραχή κι έξαψη; Ενθουσιάζεσαι που βρίσκεστε και κάνεις σαν μικρό παιδί κάθε φορά που συναντιέστε; Θα κάνεις τα πάντα για να σε προσέξει και να πάρεις πίσω ένα βλέμμα; Αν ναι, τότε σίγουρα έχεις δαγκώσει τη λαμαρίνα.

 

6. Βρίσκεις χρόνο να βρεθείτε ακόμα κι όταν δεν έχεις;

Πόσο συχνά βλέπετε ο ένας τον άλλο; Αν έχουνε περάσει δύο εβδομάδες και δεν έχετε συναντηθεί ή δεν έχετε ανταλλάξει κουβέντα για να κανονίσετε συνάντηση ή ραντεβού τότε, αμφιβάλλω κι αν συμπαθιέστε καν, όχι να γουστάρεις κιόλας. Αν θέλεις και ποθείς ένα πρόσωπο και σε ελκύει ερωτικά, σίγουρα θα επιθυμείς, θα λαχταράς και θ’ αποζητάς να βλέπεστε πιο συχνά ακόμα κι αν η καθημερινότητα σου το κάνει πολύ δύσκολο. Πέντε λεπτά; Πέντε λεπτά.

 

7. Μιλάς στους φίλους σου για τη νέα σου καψούρα;

Τρελαίνεις τους φίλους σου στα λόγια, χωρίς σταματημό, για την κάθε λεπτομέρεια που συνέβη και σαφώς απαιτεί ανάλυση; Μήπως πιάνεις τον εαυτό σου να τους εξηγεί με τις ώρες για το πώς χαιρετάει, περπατάει, μιλάει, τι χαρακτήρας είναι, πώς σου συμπεριφέρεται και η λίστα για το άτομο δεν έχει τέλος; Μήπως, όλα γυρνάνε γύρω από αυτή τη γνωριμία σε σημείο που οι φίλοι σου να σε έχουν βαρεθεί και να έχουν κουραστεί να σε ακούνε να μιλάς γι’ αυτό το θέμα; Περαστικά σου.

 

8. Ρωτάς από εδώ κι από εκεί για να μάθεις πληροφορίες;

Αφού γνωριστήκατε και σου κίνησε κατά πολύ το ενδιαφέρον, ξεκινάς να ψάχνεις το παρελθόν του και προσπαθείς να βρεις οποιαδήποτε πληροφορία που αφορά αυτό το άτομο. Ψάχνεις στο λογαριασμό στο facebook, παλιές φωτογραφίες, παλιές αναρτήσεις και ρωτάς γνωστούς αυτού του ανθρώπου να σου πουν τι ξέρουν, σε βαθμό να γίνεσαι και λιγάκι τρομακτικός. Με λίγα λόγια γι’ αυτή την καψούρα κάνεις για λίγο τον ιδιωτικό ντετέκτιβ. Μέτρο όμως εντάξει; Δε θα τον ξεψαχνίσεις τον άνθρωπο επειδή καψουρεύτηκες.

 

9. Σε εξιτάρει;

Ξέρεις τώρα, στις πιο ιδιωτικές σου στιγμές, να περνάς χρόνο με τη φαντασία σου φτιάχνοντας τα πιο απίθανα σενάρια που πολύ θα ήθελες να σου κάνει και να επιχειρήσεις κι εσύ αντίστοιχα. Ντροπή; Καμία ντροπή! Απλώς απορώ γιατί αναρωτιέσαι ακόμα.

 

10. Αν είναι να βρεθείτε κάνεις δέκα χρόνια να ετοιμαστείς; 

Ντύνεσαι στα γρήγορα με ό, τι βρεις μπροστά σου στο ντουλάπι ή αφιερώνεις λίγο  χρόνο για να βρεις τι θα βάλεις; Σίγουρα θες να σε δει στα καλύτερά σου γι’ αυτό θα αφιερώσεις λίγο χρόνο για να επιμεληθείς τον εαυτό σου όπως το τι ρούχα θα φορέσεις, ποια παπούτσια θα βάλεις, με ποιο άρωμα θα ψεκαστείς και τα σχετικά. Μ’ αυτή την ετοιμασία του εαυτού σου, εκτός του ότι θα εντυπωσιάσεις και θα δείξεις ότι στ’ αλήθεια ενδιαφέρεσαι, αποδεικνύεις και στον εαυτό σου ότι σού αρέσει. Ειδάλλως γιατί να αφιερώσεις χρόνο για να ετοιμαστείς, θα πας επίσκεψη στον πρέσβη;

 

Λοιπόν, απάντησε ειλικρινά, άλλωστε μεταξύ μας τα λέμε. Μετά, θα έρθει η σειρά να το μάθει και η καψούρα σου. Αν είναι δηλαδή.

 

Συντάκτης: Λουκία Κουμπαρή
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου