pillow10214

Κάθομαι και σε παρατηρώ κι αναρωτιέμαι, τι απέγινε η σπίθα που υπήρχε στη σχέση μας. Είμαι εδώ ακόμα, γιατί δεν μπορώ να πιστέψω πως όλο αυτό χάθηκε. Γιατί υπήρχε, δεν ήταν στη φαντασία μου, όμως χάθηκε.

Κάθεσαι δίπλα μου και είσαι τόσο αδιάφορος! Μόνιμα απορροφημένος στο κινητό σου, που έχει γίνει ο μόνος λόγος για να χαμογελάς. Θυμάμαι κάποτε ν’ αγκαλιαζόμαστε και να καθόμαστε αμέτρητες ώρες μαζί. Και τώρα όσο και ν’ αγωνίζομαι να κερδίσω ένα βλέμμα σου, νιώθω ότι το ‘χουμε χάσει το παιχνίδι.

Δεν φαίνεται να νοιάζεσαι πλέον για ‘μας, χάνεσαι μπροστά στην οθόνη του κινητού σου και εγώ απλώς το δέχομαι. Ξυπνάς και το πρώτο πράγμα που ακουμπάς είναι το κινητό. Κουράστηκα να γκρινιάζω, κουράστηκα ν’ αναζητώ την προσοχή σου. Όμως με απορρίπτεις με την στάση σου και θυμώνω με μένα, που εγκλωβίζομαι και έχω χάσει τον εαυτό μου.

Έχω σκεφτεί τα πάντα, μονολογώ. Τις ώρες που εσύ χάνεσαι με το κινητό σου, εγώ φτιάχνω σενάρια, τι μπορεί να υπάρχει μέσα σ’ αυτή την οθόνη, που σε κερδίζει και σε διώχνει μακριά μου.

Σενάριο 1: Μιλάς μ’ άλλες, απλώς για να παίξεις. Μια επιβεβαίωση όλοι μας την ζητάμε. Ειδικά όταν σε βλέπω να χαμογελάς, γίνομαι έξαλλη.

Σενάριο 2: Μ’ απατάς κανονικότατα. Δεν είναι μόνο ενδιαφέρον περιεχόμενο, αλλά εκεί μέσα είναι η νέα σου σχέση.

Σενάριο 3: Απλώς βαρέθηκες την σχέση μας και δεν υπάρχει άλλο πρόσωπο, αλλά χαζεύεις γιατί όλα στο διαδίκτυο είναι πιο ενδιαφέροντα από ‘μένα και την σχέση μας.

Σενάριο 4: Αγχώνεσαι τόσο όλη μέρα και προσπαθείς να μην σκέφτεσαι. Ένας λοιπόν τρόπος είναι να κοιτάς οτιδήποτε περνάει από μπροστά σου, απλώς για να αδειάζει το μυαλό σου.

Σενάριο 5: Συζητάς με τους κολλητούς, άρα σ’ αυτή τη φάση τους έχεις πιο ψηλά από μένα.

Σενάριο 6: Είσαι εθισμένος στο διαδίκτυο και δεν το ελέγχεις.

Έχω κάψει τον εγκέφαλο. Τέλος τα σενάρια. Ξέρεις κάτι, δεν έχει κανένα νόημα να κάνω αυτό στον εαυτό μου. Σήμερα κιόλας θα σου μιλήσω. Αλλά δε θα πω τα ίδια. Δε θα παρασυρθώ απ’ το θυμό μου, από τη θλίψη μου, από τη ματαίωση που νιώθω. Θα πατήσω reset στον εγκέφαλό μου και θα δώσω μια ευκαιρία στη σχέση μας. Αλλά θα το κάνω σωστά σήμερα. Ή μάλλον δεν ξέρω αν είναι αυτός ο σωστός τρόπος, αλλά σίγουρα θα δοκιμάσω κάτι διαφορετικό.

Θα σου μιλήσω με απόλυτη ειλικρίνεια. Δε θα σε κρίνω απόψε, αλλά θα σου πω πώς νιώθω, τα συναισθήματά μου, τις ανησυχίες μου για σένα, για μας.

Θα σου αφήσω χώρο σήμερα να μου μιλήσεις, να σ’ ακούσω, να σε ρωτήσω αν έχω αλλάξει και υπάρχει κάτι που κάνω χωρίς να το θέλω και σ’ απομακρύνω. Θα σου ανοίξω την καρδιά μου και θα σου πω τι μου έχει λείψει, τι μου αρέσει σε σένα και τι με κάνει να νιώθω ανασφάλεια και θυμό. Υπάρχουν θετικά γι’ αυτό βρίσκομαι εδώ και απόψε θα στα πω, δεν θα πω μόνο όσα δε μου αρέσουν, θα στα πω όλα.

Θ’ αναλάβω την ευθύνη μου, αλλά μέσα μου θα περιμένω ν’ αναλάβεις και εσύ τη δική σου. Είμαι αποφασισμένη να δώσουμε μια λύση απόψε. Δεν ξέρω αν θα αποφασίσουμε να το διορθώσουμε ή να το διαλύσουμε, όμως και τα δύο λύσεις είναι. Κουράστηκα, απογοητεύτηκα και ίσως σε μπερδεύω ή σε νευριάζω με τα διάφορα τεχνάσματα που προσπαθώ να σκεφτώ για να με προσέξεις.

Τέρμα τα τεχνάσματα, μόνο αλήθειες απόψε. Δεσμεύομαι πως θα σ’ ακούσω. Δε θα κάνω μονόλογο.

Και αν πραγματικά θέλεις να κάνουμε ξανά τη σχέση μας όμορφη και να έχουμε ποιοτικό χρόνο, ν’ αλλάξουμε τη ρουτίνα, να ξαναβρεθούμε, θα με βρεις πλάι σου για να το βάλουμε στόχο και να το πετύχουμε. Αλλά αυτή τη φορά θα δεσμευτείς, θα βάλεις μικρούς στόχους, αν θέλεις να είμαστε μαζί και το ίδιο και εγώ. Λύσεις υπάρχουν, φτάνει να το θέλουμε. Θα σου μιλήσω λοιπόν, απόψε!

Συντάκτης: Ελένη Τουρλούκη
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!