Είναι ευδιάκριτο ότι έχει αλλάξει άρδην ο τρόπος που οι άνθρωποι φλερτάρουν, θα μπορούσαμε βασικά να πούμε ότι είμαστε οριακά αναλφάβητοι στο πραγματικό φλερτ. Απ’ την άλλη είμαστε και πιο αμυντικοί. Και αρκετά πιο δύσκολοι στο να μας προσεγγίσουν.

Έχουμε και πολλές δικαιολογίες. Τα ρίχνουμε στον ανάδρομο Ερμή, την κίνηση στους δρόμους, ίσως και τον θερμοσίφωνα που μπορεί να τον ξεχάσαμε ανοιχτό και πολλές ακόμη που σκέφτεται ο καθένας για να μην πάει να μιλήσει σε κάποιον που του αρέσει. Όμως είναι κρίμα να μη φλερτάρουμε ή να επιλέγουμε να φλερτάρουμε με την ασφάλεια που μας προσφέρουν τα social media. Σωστά; Μια έρευνα της Microsoft αναδεικνύει ότι το 54% φλερτάρει μόνο διαδικτυακά κι από αυτούς το 33% έχει προσπαθήσει να εξελίξει τη σχέση του σε κάτι περισσότερο. Μόνο όμως το 25% κατέληξε σε μακροχρόνιες σχέσεις.

Γι’ αυτό θα δούμε 9 τρόπους που το παραδοσιακό, τίμιο -θα συμπληρώσω εγώ- φλερτ, ξέρεις αυτό που επικοινωνείς μόνο με τα μάτια είναι καλύτερο απ’ το ψηφιακό που βιώνουμε σήμερα.

 

Γιατί είναι καλύτερο το face2face;

1. Ξεκινάς με κάτι κοινό
Γνωρίζεις κάποι@ σ’ ένα μπαρ, εστιατόριο, θέατρο ή σινεμά. Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση να βρέθηκες εκεί παρά τη θέλησή σου, τότε αμέσως κι οι δύο καταλαβαίνετε ότι έχετε κοινά μεταξύ σας, είτε αυτό είναι οι ίδιοι τρόποι διασκέδασης, είτε η αγάπη για το καλό φαγητό. Ορίστε, μόλις βρήκατε κάτι να σας συνδέσει.

2. Συμπεριφορά μπροστά σε αγνώστους
Όταν γνωρίζεις κάπ@ σε δημόσιο χώρο, έχεις τη δυνατότητα να δεις πως φέρεται στον έξω κόσμο. Πώς θα συμπεριφερθεί σ’ έναν εργαζόμενο; Πώς θα φερθεί αν τ@ σπρώξουν την καρέκλα ή αν καθυστερήσει να έρθει το ποτό τ@ λόγω πολλής δουλειάς εκείνη την ώρα;

3. Ξεπερνάς τους φόβους σου
Μπαίνοντας στη διαδικασία να μιλήσεις σε κάποι@ εκτός διαδικτύου και ειδικά αν είστε εντελώς άγνωστοι, ξεπερνάς τις ανασφάλειες και τους φόβους σου. Ακόμη κι αν σε απορρίψει, θα δεις ότι δεν έρχεται το τέλος του κόσμου. Θα έχεις κάνει την κίνησή σου και θα αισθάνεσαι πιο δυνατ@.

4. Θάρρος που θα εκτιμηθεί
Η πλειονότητα των ανθρώπων θα εκτιμήσει το θάρρος που χρειάζεται για να πας να μιλήσεις και να ξεκινήσεις να φλερτάρεις. Για σκέψου, έχει νόημα να εμπιστευτείς για μια σχέση έναν άνθρωπο που τολμάει ή κάποι@ που μένει παρατηρητής και περιμένει να κάνεις κίνηση μέσω μηνύματος;

5. Δείχνεις ποι@ είσαι
Στο φλερτ μέσω της face2face γνωριμίας δείχνεις αυτό που είσαι. Ούτε έχεις χρόνο να σκεφτείς αναλυτικά τι θα πεις και πώς, ούτε υπάρχουν οι γνωστές γραπτές παρανοήσεις που όπως όλοι ξέρουμε συμβαίνουν συχνά στο τσάτινγκ.

6. Ένα φλερτ με πολλές διαστάσεις
Από κοντά, παρατηρείς το βλέμμα τ@, διαβάζεις τη γλώσσα του σώματος, τη χροιά της φωνής. Δε φλερτάρεις μόνο με τις λέξεις αλλά και μ’ όλους τους δυνατούς τρόπους. Δημιουργείται ένα κλίμα ερωτισμού που δεν μπορεί να δημιουργηθεί χωρίς να συναντηθούν τα βλέμματά σας.

7. Το αλάνθαστο ένστικτό σου.
Ίσως, το πιο σημαντικό. Γνωρίζεις κάποιον από κοντά, άμεσα και δίνεις πολλές πληροφορίες στο ένστικτο σου κι έτσι δίνεις τη δυνατότητα να το ακούσεις.

 

Γι’ αυτό λοιπόν βγες έξω και δοκίμασε μία απ’ τις πιο τρομακτικές -αλλά ταυτόχρονα- και γοητευτικές εμπειρίες: Να εκτεθείς.

 

 

Συντάκτης: Melart
Επιμέλεια κειμένου: Ανδρέας Πετρόπουλος