Υπάρχει κάτι πιο διεγερτικό και συναρπαστικό από την αρχή μιας γνωριμίας; Οι πρώτες κουβέντες, ο σχεδιασμός των πρώτων ραντεβού. Καλά στα λόγια, αμήχανο στην πράξη. Διαφορετικά για τον καθένα, μα ταυτόχρονα με τα ίδια συναισθήματα. Άγχος, προσμονή, ενθουσιασμός. Πού πήγαν, όμως, εκείνα τα αλλιώτικα ραντεβού;

Για να μπεις στην ιεροτελεστία αυτής της συνάντησης σημαίνει ότι γουστάρεις πολύ. Ανυπομονείς ν’ ανακαλύψεις όλο και περισσότερο αυτό το άτομο. Αφού θέλεις τόσο πολύ, το επόμενο βήμα είναι να στήσεις και να βρεις ένα πραγματικά αξέχαστο ραντεβού. Συνήθως καταφεύγουμε στην εύκολη λύση που δεν είναι άλλη από το να επιλέξεις ένα μαγαζί για καφέ. Το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς είναι να ψάξεις ένα ήσυχο μέρος για συζήτηση. Αν το σκεφτείς, πάλι, ακούγεται λίγο κλισέ- έως πολύ θα έλεγα. Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να αναζητήσουμε κάτι διαφορετικό, απλό κι εύκολο για να περάσουμε χρόνο με το άτομο που μας ενδιαφέρει.

Ο έρωτας δε βρίσκεται μέσα σε προσεγμένα, καθωσπρέπει ραντεβού. Χρειάζεται να είναι ανατρεπτικά. Να σου δίνουν την ελευθερία να εκφραστείς παραβλέποντας κάθε κανόνα. Τι θα έλεγες, λοιπόν, για ένα αλλιώτικο ραντεβού; Που θα μπορείτε με κάθε τρόπο να έχετε την άμεση σωματική επαφή. Και μ’ αυτό εννοούμε την ευκαιρία να αγγίζεστε πιο συχνά. Δε χρειάζεστε το τέλειο σκηνικό ή μαγαζί. Επίλεξε ασυνήθιστα μέρη, αυτά που δεν σκέφτηκες εξαρχής. Ακόμη κι ένα μπαρ που δεν το γνωρίζουν πολλοί, μα παίζει μουσική που σίγουρα θα σας καταφέρει να χορέψετε μαζί.

Εφόσον θέλετε ο ένας τον άλλον δεν υπάρχει λόγος να διστάσετε να αφεθείτε σε κάτι άλλο, έξω από τα νερά σας. Δεν έχετε ανάγκη από φασαρία, πολυκοσμία και καθετί που τυχόν σας εμποδίζει να έρθετε κοντά. Θ’ ανακαλύψετε κι άλλες πτυχές του χαρακτήρα σας κι ίσως κάτι που δε σας άρεσε, τώρα να γίνει το αγαπημένο σας. Το άγγιγμα ενδέχεται να είναι η κυριότερη ένδειξη του πόσο ποθούμε και γουστάρουμε το συγκεκριμένο άτομο. Αρπάζουμε το χέρι του και τον φέρνουμε κοντά μας χορεύοντας στο ρυθμό που ηχεί στ’ αυτιά μας. Σώμα και μυαλό γίνονται ένα, καταγράφοντας μια στιγμή που σίγουρα θα παραμείνει αξέχαστη. Κάπως έτσι, θα συνεχίσουν και τα επόμενα ραντεβού. Με κάτι ασυνήθιστο, παράξενο και πρωτόγνωρο.

Ραντεβού για χορό, μπόουλινγκ, σε λούνα παρκ κι ό, τι μπορείς να φανταστείς μαζί του. Μέσα σε τόσα άνοστα και τυποποιημένα ραντεβού κάντε την έκπληξη και διαλέξτε αυτό που θα σας κρατήσει όλο το βράδυ αναμμένους. Ψάξτε για ποτά που θα δοκιμάσετε πρώτη φορά μαζί και μουσική που θ’ ανακαλύψετε μαζί. Βγείτε από τα καλούπια και την εικόνα των κλισέ εστιατορίων. Συναντηθείτε κάπου στο δρόμο, περπατήστε κι όπου σας βγάλει. Έχετε την δυνατότητα να αγγίζεστε, να πειράζεστε, να κοιταχτείτε έντονα, να έρθουν τα πρόσωπά σας πιο κοντά. Όλα αυτά χωρίς να πρέπει να καθίσετε σε δυο καρέκλες και μ’ ένα τραπέζι να σας χωρίζει.

Καλοκαίρι που είναι, ας σας βγάλει ο δρόμος στη θάλασσα με πόδια γυμνά. Μια έκπληξη περιμένουμε να μας αιφνιδιάσει. Κάντε την ανατροπή με το πιο τρελό ραντεβού. Εξάλλου, οι πιο ωραίες στιγμές ήταν εκείνες που δεν περίμενες και δεν προγραμμάτισες ποτέ!

Συντάκτης: Μαρία Παράσχου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου