Σε πιάνει συχνά η κίνηση στις καθημερινές σου μετακινήσεις ή ετοιμάζεις ένα μεγάλο ταξίδι κι αναρωτιέσαι τι ν’ ακούσεις στη διαδρομή; Βαρέθηκες ν’ ακούς μουσική στο μετρό και στο λεωφορείο; Μήπως είσαι σαν κι εμένα που όταν πλένω πιάτα ή σιδερώνω θέλω ν’ ακούσω κάτι πιο παραγωγικό από δυνατή μουσική; Παρακάτω σου έχω ετοιμάσει μια λίστα με δέκα ελληνικά podcasts που αξίζουν την προσοχή σου. Ακόμα κι αν θέλεις να βάζεις κάτι να παίζει πριν πέσεις για ύπνο το βράδυ.

 

1. The Brain Hacking Academy

O Δημήτρης και η Φύλλις θα γίνουν οι καινούριοι σου φίλοι από το πρώτο επεισόδιο. Δραστηριοποιούνται στον χώρο της αυτοβελτίωσης αλλά με πιο πρακτικό τρόπο από αυτά που έχεις συνηθίσει. Εκτός από τις συμβουλές, σου δίνουν πρακτικούς τρόπους να εφαρμόσεις στην καθημερινότητά σου ώστε να βελτιώσεις την ποιότητα ζωής σου. Σου μαθαίνουν πώς να αποκτήσεις την καριέρα των ονείρων σου, πώς να βρεις και να πετύχεις τους στόχους σου αλλά και πώς να μάθεις να μαθαίνεις. Καινούρια χόμπι, ξένες γλώσσες και ό,τι τραβάει η καρδούλα σου. Έχουν ακούσει όλους τους διάσημους «γκουρού της ζωής», έχουν διαβάσει τα περισσότερα διάσημα βιβλία κι έχοντας εφαρμόσει τις ίδιες μεθόδους στη ζωή τους, έχουν συμπτύξει όλα τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζεσαι για να βρεις το δικό σου μονοπάτι. Το μότο τους είναι: «Το μέτριο που κάνεις, είναι καλύτερο από το τέλειο που δεν κάνεις».

 

2. Μάθε το παιχνίδι του χρήματος | Game of money

Αν οι γνώσεις σου για την οικονομική επιστήμη είναι ελάχιστες έως καθόλου, ή αν ακόμα τα πας καλά και δραστηριοποιείσαι με δικές σου επιχειρήσεις, Η Αλεξία κι ο Αλέξιος θα σε μυήσουν στον κόσμο του χρήματος και θα σου μάθουν πράγματα που αγνοούσες. Όντας και οι δύο επιχειρηματίες, μαθαίνοντας από τα δικά τους λάθη και άλλων, σου παρέχουν συμβουλές και τρόπους να ενισχύσεις το πορτοφόλι σου. Σου παρέχουν πληροφορίες για το πώς λειτουργεί η παγκόσμια οικονομία αλλά και της Ελλάδας, σου δείχνουν τρόπους να βρίσκεις καινούριες ευκαιρίες σε κάθε κρίση και σου μεταδίδουν τον αποτελεσματικότερο τρόπο να διαχειρίζεσαι τα χρήματά σου. Έχουν και bonus επεισόδια με συνεντεύξεις από ανθρώπους στον χώρο της επιχειρηματικότητας που κατάφεραν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Το μότο τους είναι: «Όταν θέλεις να κάνεις κάτι, μάθε από αυτούς που το έκαναν καλά, πριν από εσένα».

 

 

3. Τρία κιλά Μάρκετινγκ

Αν ασχολείσαι ή θέλεις να ασχοληθείς με το μάρκετινγκ, τότε αυτό το podcast πρέπει να μπει στο νούμερο ένα της λίστας σου. Παρόλα αυτά, θα βρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες σε όποιον κλάδο κι αν ειδικεύεσαι. Το μάρκετινγκ είναι πλέον ένα από τα πιο απαραίτητα εργαλεία για μία επιχείρηση. Ειδικά αν είναι δική σου ή έχεις έναν πιο διευθυντικό ρόλο, καλό είναι να γνωρίζεις όλες τις ορολογίες αλλά και στρατηγικές μάρκετινγκ που κυκλοφορούν ώστε να κλείνεις τις καταλληλότερες συμφωνίες και να διαλέγεις σωστότερα αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην επιχείρηση. Ακόμα και σαν υπάλληλος σκέψου πόσο είναι ωραίο θα είναι να προτείνεις μια ιδέα για την αύξηση των πωλήσεων η οποία θα φέρει αποτελέσματα και θα σου δώσει την προαγωγή που ήθελες. Εδώ ο Νώντας, παίρνει συνεντεύξεις από καταξιωμένους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον χώρο του μάρκετινγκ, και ο καθένας αναλύει τις διαφορετικές στρατηγικές που εφαρμόζει στους πελάτες του. Το μότο του είναι: «Τα λέμε έξω από τα δόντια, ξεμπροστιάζοντας τις παθογένειες της αγοράς».

 

4. Άκου την επιστήμη (lifo podcasts)

To απόλυτο Podcast για την επιστήμη. Θέλεις να μάθεις τις εξελίξεις για το σύμπαν, τις αποστολές στο φεγγάρι και τις μαύρες τρύπες; Θέλεις να ξέρεις πώς λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα και ο ανθρώπινος εγκέφαλος; Διακεκριμένοι επιστήμονες, μιλάνε για τις κοινωνικές και επιστημονικές επιπτώσεις στον κόσμο πριν και μετά την πανδημία μέσ’ από έρευνες. Μας εξηγούν πόσο έχει προχωρήσει η τεχνολογία και ποιες δυνατότητες θα αναμένουμε στο μέλλον. Ένα Podcast που σου μαθαίνει τα πάντα για τον κόσμο γύρω σου ενώ παράλληλα διαπραγματεύεται την ηθική πίσω από κάθε ανακάλυψη και τον ρόλο του ανθρώπου στο μέλλον. Θα ακούσεις συζητήσεις για την τεχνητή νοημοσύνη και το mRNA. Ο Γιάννης παίρνει συνεντεύξεις από μεγάλα ονόματα, όπως τον Μπαμπινιώτη, τον Κριμιζή, τον Νανόπουλο και πολλούς άλλους. Το μότο του είναι: «Το έργο της επιστήμης είναι να βάλει γεγονότα στη θέση των φαινομένων και αποδείξεις στη θέση των εντυπώσεων».

 

5. Giatioxi

Εδώ η Δέσποινα, διαπραγματεύεται άπειρα θέματα όπου σίγουρα θα βρεις αυτά που σε ενδιαφέρουν. Αυτό που το ξεχωρίζει, είναι πως για κάθε θέμα, έχει καλεσμένο και τον αντίστοιχο επαγγελματία. Θα ακούσεις για τη διαλλειματική νηστεία από τον διατροφολόγο Δημήτρη Κουρέτα, τα διαμάντια από τον γεωλόγο Σεργόπουλο, συζητήσεις με διάφορους ψυχολόγους και άλλα ποικίλα θέματα όπως την υγεία, την άθληση, τον επαγγελματικό προσανατολισμό, επιχειρήσεις και start-ups, φλερτ και ενσυναίσθηση, νευρολογία, βιλογία και ασθένειες, ακόμα και ιστορίες πίσω από διάσημα αποστάγματα. Πολεμικές τέχνες και κουλτούρες από άλλους πολιτισμούς. Αυτό το podcast θα διευρύνει τους ορίζοντές σου και θα εμπλουτίσει τις γνώσεις σου. Την επόμενη φορά που θα επικρατήσει σιωπή στην παρέα σου, θα έχεις ένα θέμα συζήτησης να αναφέρεις. Το μότο της είναι: «Αγαπητοί φίλοι, γεια σας».

Συντάκτης: Γιάννα Δημητριάδου
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου