Διαφορετικός τίτλος «Γιατί προτιμάμε μικρότερους συντρόφους»

Και μάλιστα επιστημονικά τεκμηριωμένος. Εξελικτικοί μηχανισμοί υπαγορεύουν τη συμπεριφορά μας στις σχέσεις και το σεξ.

Ένας από τους μηχανισμούς αυτούς είναι η σχεδόν αυτόματη και αβίαστη αναγνώριση του πιο κατάλληλου συντρόφου, η οποία φυσικά έχει πολλές προεκτάσεις.

Η νεαρή ηλικία λοιπόν, και το σφρίγος που τη συνοδεύει, είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες που επηρεάζουν το πού θα πέσει το φόκους του επίδοξου «κυνηγού».

Άντρα ή γυναίκας, δεν κάνουμε κανένα διαχωρισμό εδώ, προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Όλα όσα προεξέχουν, κατ’αρχήν, είναι στη θέση τους, στο ύψος τους, στη σωστή γωνία από το έδαφος, και μάλιστα με προοπτικές βελτίωσης.

Πρόσωπο λαμπερό (εάν δεν είναι φαγωμένο ήδη από ξενύχτι, καπνό και μέικ απ), δέρμα καθαρό και απαλό, ζωντάνια που μεταδίδεται στον αέρα, σαν παλμός (όσον αφορά τις μικρές).

Μύες και επίδειξη, τατουάζ και άφθονη δωρεάν τρέλα (όσον αφορά τους μικρούς).

Ναι, πείτε με μονόπλευρο, πείτε με υλιστή, αλλά η Βιολογία δεν ψεύδεται, κυρίες και κύριοι.

Δεύτερον, η έλλειψη (ή τουλάχιστον η αίσθηση της έλλειψης) εμπειρίας από τα νεαρά άτομα τα καθιστά πιο ιδανικούς συντρόφους σε μία κοινωνία όπου το νέο και σχετικά «απείραχτο» έχει πολύ καλή διαπραγματευτική αξία.

Απόδειξη, οι διάφοροι «μερακλήδες» ανεξαρτήτως φύλου, που κυκλοφορούν με τρυφερές, νέες υπάρξεις σε πείσμα εκείνων που τους φιλοδωρεί με διάφορα κοσμητικά.

Ζήλια – ψώρα, λέω εγώ. Με γεια τους, με χαρά τους, κι εγώ κουμπάρος.

(Ένοχος δηλώνω, και δεν το μετανιώνω, που λέει και το άσμα.)

Τρίτον, αν δεν έχουν τόση σημασία τα χαρακτηριστικά του νέου ή της νέας, είναι τρομερά σημαντική η αντιμετώπισή τους από τον μεγαλύτερο σε ηλικία «θύτη».

Το βλέπεις το νεαρό άτομο, έχει την τρέλα του, τον αέρα του, την έντονη διάθεση για ζωή (τέλος πάντων καταλαβαίνετε για τι πράμα έχει έντονη διάθεση, αλλά ας μην το προστυχέψω από τώρα).

Λόγω εμπειρίας ή επαφής με ίδιες ηλικίες, δεν πιστεύεις ότι πρέπει να προσδοκάς πολλά, ειδικά σε επίπεδο συνεννόησης ή μετέπειτα σχέσης.

Θυμάσαι όμως αργότερα ότι η γνώμη των άλλων δεν πρέπει να είναι μονόδρομος.

Και επειδή έχεις το δικό σου μυαλουδάκι και σκέφτεσαι, λες «γιατί όχι;» Τι ακριβώς έχεις να χάσεις, εκτός από ορισμένα λίτρα ιδρώτα, άντε και μερικές νύχτες;

Μπορείς λοιπόν να βρεις συνεννόηση και μάλιστα εξαιρετική. Οι νέες γενιές άλλωστε απέχουν παρασάγγας από την εικόνα που έχουν σχηματίσει οι παλαιότερες για εκείνες.

Ένας νέος άνθρωπος θα σου αλλάξει, ή τουλάχιστον θα σου διευρύνει τον τρόπο που σκέφτεσαι, θα είναι σαν ένα νέο πρόγραμμα, τρόπον τινά, σε έναν παλιότερης τεχνολογίας υπολογιστή.

Μπορείς να κερδίσεις από ένα σημαντικό μάθημα, μέχρι ένα σύντροφο ζωής.

Και επειδή πολύ το βαρύναμε μέχρι εδώ, ας πιάσουμε και τα σημαντικά.

Τέταρτον. Σεξ. Πολύ, διαρκές, με μεγάλη συχνότητα και ποικιλία. Ο νέος άνθρωπος έχει την τάση να μαθαίνει, να ρουφάει σαν σφουγγάρι νέα γνώση, ειδικά πάνω στη γλώσσα του σώματος (και του στρώματος).

Οι ορμόνες δεν αστειεύονται, και η επιθυμία είναι πιο ισχυρή από ποτέ.

Όσοι λοιπόν τολμάτε, πάρτε σπιρουλίνες, γκότζι μπέρι, φύκια του Ατλαντικού, και ετοιμαστείτε για άγριες κρεβατικές θαλασσοταραχές!

Το πόσο ανανεωτική είναι μία τέτοια εμπειρία δεν μπορώ να σας το μεταφέρω όσο θα έπρεπε γραπτά, πρέπει να το βιώσετε.

Σου κόβει χρόνια, σου κρύβει ρυτίδες, σε κάνει ξανά ξαναμμένο δεκαοχτάχρονο, πώς να το κάνουμε τώρα!

Σε τελική ανάλυση, αγαπάμε μικρά. Επειδή μας κάνουν να νιώθουμε κι εμείς μικροί, και μας αρέσει αυτό, και δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό εκεί.

Επειδή δεν μπαίνουμε εύκολα στα κουτιά που οι γύρω μας μας τοποθετούν, και δείχνουμε το δάχτυλο σε όποιον μας κρίνει χωρίς να μπει στη θέση μας.

Και σαν άλλος Χορν, χράτσα χρούτσα, θα το τραγανίσουμε το κοριτσάκι!   

Συντάκτης: Σπύρος Θεοδώρου