Αν νομίζεις πως δεν υπάρχουν διακριτά χαρακτηριστικά που κάνουν κάθε ζώδιο διαφέρει απ’ τα υπόλοιπα πλανάσαι πλάνην οικτρά. Το Κριάρι ξεχωρίζει και μάλιστα από χιλιόμετρα, αρκεί να δεις κάποια στοιχεία του χαρακτήρα του που σίγουρα στην περίπτωσή του εντοπίζονται εύκολα. Ποια είναι όμως τα στοιχεία αυτά;

1. Έπραξε χωρίς να το καλοσκεφτεί

Η παρορμητικότητα είναι στη φύση του. Δεν μπορεί να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του, δεν πολυσκέφτεται τις λέξεις πριν τις ξεστομίσει και δεν είναι ο τύπος που λειτουργεί βάσει σχεδίου, αφού ούτε πρόγραμμα ούτε πλάνο έχει. Επομένως, αν δεις άτομο που δρα αυτόματα και πολλές φορές εύχεται να είχε δώσει λίγο παραπάνω χρόνο στον εαυτό του, σίγουρα Κριάρι θα ‘ναι!

2. Δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις 

Στα διλήμματα λέει όχι, αφού είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της ζωής του. Αμφιταλαντεύεται διαρκώς και βρίσκεται ανάμεσα σε δυο-τρεις επιλογές. Θα ζητήσει τη γνώμη σου κι ας μην την ακούσει πάντα. Γενικά δε διακρίνεται για την ευκολία λήψης αποφάσεων και αυτό του δημιουργεί προβλήματα και επιπλέον άγχος στην καθημερινότητα.

3. Είναι δοτικός

Εγκάρδιος, έξω-καρδιά τύπος και συχνά περισσότερο διαχυτικός απ’ όσο πρέπει. Αυτός είναι ο Κριός, ο οποίος έχει ως πρωταρχικό μέλημα να προσφέρει στα άτομα που τον έχουν ανάγκη, συχνά ανιδιοτελώς και χωρίς να περιμένει ανταπόδοση. Η δοτικότητα είναι χαρακτηριστικό του και μπορείς να στηριχτείς πάνω του όταν τον έχεις ανάγκη.

 4.  Ο ψυχολόγος της παρέας 

Υπεραναλυτικός, δίπλα σου να σε βοηθήσει σε κάθε σου προβληματισμό και ψυχαναλυτής στα φιλαράκια του. Θα αφιερώσει ώρες προκείμενου να κατανοήσει τις βαθύτερες σκέψεις σου και να βρείτε μαζί λύση. Δεν του αρέσει να βλέπει τα πράγματα επιφανειακά και προσπαθεί να δει τη βαθύτερη αιτία τους.