pillow1449

Το διαδικτυακό φλερτ έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Αποτελεί έναν από τους ευκολότερους τρόπους να κάνεις νέες γνωριμίες από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου. Φυσικά, όπως και στη ζωή έτσι και στο διαδίκτυο μέσω μηνυμάτων οι ισορροπίες είναι λεπτές και πολλές φορές το να πείσεις το αντικείμενο του πόθου σου να βγει μαζί σου χρειάζεται μαεστρία και λεπτό χειρισμό.

Πώς, λοιπόν, θα φλερτάρεις έξυπνα με μηνύματα στο διαδίκτυο;

1. Συστήσου έξυπνα

«Εγώ είμαι επαγγελματίας μάγειρας και τα ταρτάκια που μόλις έφτιαξα θα ήθελαν πολύ την παρέα σου». Το γεγονός πως η γνωριμία σας ξεκίνησε διαδικτυακά, δε σημαίνει πως εσύ θα πρέπει να ξεχάσεις τους καλούς σου τρόπους. Καλό θα ήταν να συστηθείς παρουσιάζοντας τις πιο σχετικές και σημαντικές λεπτομέρειες για τις σπουδές, τα επαγγελματικά σου και την τρέχουσα κατάσταση στη ζωή σου.

2. Δείξε την ευφυΐα σου, αλλά και την ευαισθησία σου στη συζήτηση

Ούτως ή άλλως το διαδικτυακό, όσο και αν είναι πια στις μέρες μας το πιο εύκολο, σίγουρα είναι και αρκετά άβολο. Πέρα από ένα εντυπωσιακό και πάνω απ ’όλα αληθινό και τίμιο προφίλ, πρέπει να βάλεις στο παιχνίδι όλη σου τη γοητεία. Το να μιλάς μόνο για γυμναστήρια και κλαμπ δε θα σε βοηθήσει. Άνοιξε μια συζήτηση επιπέδου πάνω σε σοβαρά θέματα. Μην παραλείψεις φυσικά να κάνεις στοχευμένες ερωτήσεις στον άλλο για να δείξεις το ενδιαφέρον σου.

3. Μην πιέζεις

Σίγουρα όσο περισσότερο μιλάς με τον άλλο τόσο μέσα σου θα μεγαλώνει η λαχτάρα και η επιθυμία να τον συναντήσεις. Όλα καλά μέχρι εκεί, αλλά προκειμένου να αποφύγεις το να σε παρεξηγήσουν, καλό θα ήταν να μην επιμείνεις σε μια συνάντηση. Όταν θα έχετε μιλήσει αρκετά, πρότεινε μια δραστηριότητα που θα ενδιαφέρει και τους δύο.

4. Κομπλιμέντα με μέτρο

«Δεν έχω γνωρίσει άτομο σαν εσένα, ειλικρινά». Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην του αρέσει να τον κάνουν να νιώθει μοναδικός. Σίγουρα το να επαινέσεις το άτομο που σου αρέσει είναι σεφέστατη εκδήλωση του ενδιαφέροντός σου για εκείνο. Ο τρόπος όμως που θα το κάνεις θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι όμορφος και ρεαλιστικός. Μη μείνεις μόνο στην εξωτερική εμφάνιση. Καλό θα ήταν όμως να εστιάσεις περισσότερο στα στοιχεία της προσωπικότητάς του ατόμου που σε εντυπωσιάζουν περισσότερο, στο ιδιαίτερό του στιλ, αλλά και στα ενδιαφέροντά του.

5. Επικεντρώσου σε όσα έχουν ουσία

Στην αρχή της γνωριμίας σας, καλό θα ήταν να προσπαθήσεις να διατηρήσεις το μυστήριο χωρίς όμως να δείχνεις ύποπτος. Ωστόσο, μην πέσεις στην παγίδα της ρουτίνας με το να επικοινωνείς καθημερινά και να μοιράζεσαι κάθε βαρετή λεπτομέρεια της καθημερινότητας.

6. Ξέφυγε από το συνηθισμένο

Αν θέλεις η πρώτη σας συνάντηση να έχει κάτι κινηματογραφικό, κάνε μια ωραία έκπληξη. Ένα «ήρθα στα μέρη σου και έλεγα μήπως μπορούσες να σε δω λίγο» είναι άμεσο και σε παίρνει από μακριά από τη ρουτίνα του να κανονίσεις ένα ραντεβού σαν αυτά στα οποία έχετε πάει και οι δύο πολλές φορές στη ζωή σας.

7. Μη φοβηθείς τα κλισέ και συναισθηματικά

Ίσως έχεις βαρεθεί ν’ ακούς τους πάντες να κατακεραυνώνουν τα γλυκόλογα και τους ρομαντισμούς, ειδικά στην αρχή μιας γνωριμίας. Ωστόσο, σε μια εποχή που το απρόσωπο και το κυνικό βασιλεύει ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το παλιό ρομαντικό φλερτ μπορεί να σε κάνει να ξεχωρίσεις. «Δυο μάτια που να τα κοιτώ και να λιώνω. Αυτό ψάχνω», είναι ένα μήνυμα που αποτελεί σταθερή αξία.

8. Γίνε και λίγο kink

Πολλοί είναι αυτοί που συνδέουν τα dating apps και τα τσατ με την εύρεση περιστασιακού συντρόφου. Είτε αναζητάς κάτι σοβαρό στη ζωή σου είτε απλώς θες να περάσεις ευχάριστα το χρόνο σου για «όσο», δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνεις πρόστυχος, αλλά ούτε και ξενέρωτος. Δώσε στον άλλο μια γεύση για το τι τον περιμένει σε μια πιθανή συνάντηση, ώστε να φουντώσει πιο γρήγορα ο ενθουσιασμός του. Άρχισε να χτίζεις την ένταση από μηνύματα για να την «αποκλιμακώσεις» από κοντά.

9. Να είσαι ξεκάθαρος σε όσα λες

Και όμως η ειλικρίνεια εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο αφροδισιακό. Μην κρύβεις πράγματα, τα οποία θα βρεις μπροστά σου ανά πάσα στιγμή. Μην καταφύγεις σε εύκολα ψέματα, τα οποία μπορούν να σε εκθέσουν.

10. Ζήτα τη γνώμη του

Είναι σημαντικό η προσέγγισή σου να δείχνει εκτίμηση και σεβασμό. Είτε αναζητάς δυο νύχτες φευγαλέου έρωτα είτε μια σχέση ζωής, δείξε στο αντικείμενο του πόθου σου πως ήδη τον υπολογίζεις. «Θα ήθελες να σου στείλω το βιογραφικό μου να μου πεις μια γνώμη» λες και χωρίς πολύ κόπο έχεις αρχίσει ήδη να δημιουργείς οικειότητα.

Τέλος, πέρα από κάθε λίστα, καλό θα ήταν να κρατήσεις το πιο βασικό: ούτε κανόνες υπάρχουν στο φλερτ, ούτε χρυσά μηνύματα που θα σου δώσουν το κλειδί της καρδιάς οποιουδήποτε. Το σημαντικό είναι το στιλ σου να κουμπώσει με το στιλ του άλλου από την αρχή. Ας είσαι, λοιπόν, η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και μη φοβηθείς να το δείξεις.

Συντάκτης: Νεφέλη Μπαντελά
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!
Και κανένα μήνυμα δε θα μείνει στο διαβάστηκε!

Fling θα πει για όσο, θα πει περιπέτεια, πάθος!