Με κυβερνήτη τον Κρόνο, ο Αιγόκερως όλη του τη ζωή εργάζεται ευλαβικά κι ακούραστα για να φτάσει την κορυφή, σε όλους τους τομείς. Είναι φιλόδοξος και μεγαλεπήβολος. Κρατάει απόσταση από τους άλλους, καθώς δεν τον γεμίζει η πλούσια κοινωνική ζωή, έτσι ώστε ορισμένες φορές θεωρείται σνομπ και ψυχρός. Λειτουργεί μόνο με γνώμονα τη λογική, τη μεθοδικότητα και την υπευθυνότητα. Θέλει επαγγελματική επιτυχία, οικονομική ασφάλεια και τη δημιουργία της τέλειας οικογένειας. Υπάρχουν όμως και μερικά πράγματα που κρατάει για τον εαυτό του.

 

1. Έχει κι αυτός ανασφάλειες

Δε θα σου παραδεχτεί ποτέ ότι αμφιβάλλει για τον εαυτό του. Αποπνέει έναν αέρα αυτοπεποίθησης και σιγουριάς, ειδικά όσον αφορά τη δουλειά του, στην οποία θέλει πάντα να είναι ο καλύτερος, αλλά πού και πού τον παίρνει κι αυτόν από κάτω. Ίσως σκέφτεται ότι θα μπορούσε να είχε διαχειριστεί κάτι καλύτερα, ίσως ότι δεν ήταν τόσο μεγάλη η επιτυχία του, ίσως ότι δεν είναι ο ίδιος αρκετός.

 

2. Έχει συναισθήματα

Κρύος και υπολογιστικός προς τα έξω, η φωνή της λογικής και του ρεαλισμού, δε θα αφήσει εύκολα να φανεί πως κι αυτός συγκινείται και πως έχει μια ευαίσθητη πλευρά. Τον αγγίζουν οι μικροχαρές και παίρνει ικανοποίηση από τη χαρά των άλλων- μην τον αφήνετε να σας ξεγελά.

 

 

3. Είναι κινκι

Ναι, ναι, έχει βίτσια και ο Αιγόκερως. Ο Σκορπιός μπορεί να φημίζεται για την υπερ-σεξουαλικότητά του γιατί δεν το κρύβει, ο Αιγόκερως όμως καλύπτει καλά τις πρόστυχες σκέψεις του πίσω από έναν –όχι εντελώς προσποιητό- συντηρητισμό μέχρι να μπείτε στην κρεβατοκάμαρα. Του αρέσουν τα έξαλλα, τον ιντριγκάρουν τα ασυνήθιστα, τον εξιτάρουν οι σύντροφοι που μπορούν να κάνουν τις πιο κρυφές του φαντασιώσεις πραγματικότητα.

 

4. Είναι γλυκατζής και λαίμαργος

Τα βράδια σηκώνεται τακτικά για επιδρομές στο ψυγείο. Τη μέρα είναι της υγιεινής και της γυμναστικής και τη νύχτα τον καθοδηγεί το ένστικτο για γλυκόζη. Στο σπίτι του θα βρεις συχνά σε κρυφά κι άκυρα σημεία χαρτάκια από σοκολάτες, κρουασάν και καραμέλες. Αν τον πιάσεις στα πράσα εννοείται είναι ικανός να προφασιστεί μέχρι κι υπνοβασία.

 

5. Διαβάζει ζώδια

Και μάλιστα πολλοί διάσημοι αστρολόγοι είναι Αιγόκεροι. Καθότι οι προφανείς απαντήσεις δεν τον πείθουν, ψάχνει να βρει πάντα τι κρύβεται από πίσω και λατρεύει τις μυστικιστικές συζητήσεις κι όλα όσα δεν αποκαλύπτονται με τη μία. Εξίσου διερευνητικός γίνεται κι όσον αφορά τα ερωτικά του. Δεν αποκλείεται να σκαλίσει και κινητό αν έχει υποψίες.

 

6. Ονειρεύεται παγκόσμια ειρήνη

Ο ιδεαλιστής Αιγόκερως πιστεύει πως μια μέρα θα ζει σε ένα κράτος απολύτου δικαίου, πως οι διχογνωμίες και οι έριδες μεταξύ ανθρώπων, λαών και κρατών θα εκλείψουν οριστικά. Είναι η πιο κρυφή του σκέψη, που αφορά όχι μόνο τον εαυτό του, αλλά και όλους τους συνανθρώπους του.

 

7. Είναι ρομαντικός

Στη λίστα με τις πιο κρυφές του σκέψεις πρέπει σίγουρα να συμπεριληφθούν και οι τρόποι που μηχανεύεται για να εντυπωσιάσει το ταίρι του. Τα λουλούδια, τα δώρα και τις εκπλήξεις, μέσα από τα οποία μπορεί να δείξει την τρυφερότητά του, όχι μόνο δεν τα θεωρεί μελό, αλλά ψάχνει και τον κατάλληλη στιγμή να τα προσφέρει, ώστε να μην πιστέψουν πως είναι υπερβολικά γλυκανάλατος.

 

8. «Κι αν με απατάει;»

Στο ταίρι του θέλει να έχει την αποκλειστικότητα και όταν είναι μόνος του σκέφτεται με ποιον τρόπο μπορεί να ελέγξει το σύντροφό του και παράλληλα να μη γίνει αντιληπτός. Δεν είναι έλλειψη εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του, αλλά είναι στο χαρακτήρα του να είναι ελεγκτικός και χρειάζεται αποδείξεις. Φυσικά, επειδή ξέρει πως η στάση του δικαίως θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, προσπαθεί να καλύπτει τις ανασφάλειές του αθόρυβα.

 

9. Έχει μεγάλη αδυναμία στους γονείς του

Για έναν Αιγόκερω, η οικογένεια είναι η βάση και η αρχή κάθε κίνησής του. Είναι γι’ αυτόν πολύ σημαντική και επιδιώκει να έχει ενεργό ρόλο στη ζωή του. Οι γονείς του είναι το απόλυτο παράδειγμά του, αφού τους έχει ως πρότυπο και τους ακολουθεί συμπεριφορικά. Μπορεί να μην το παραδεχτεί, μα συχνά αναρωτιέται ενδόμυχα, ποια θα ήταν η αντίδρασή τους στις αποφάσεις του, πριν πράξει εν τέλει αυτό που σκέφτεται.

 

10. Του αρέσει το κουτσομπολιό

Τι φόρεσε η τάδε, με ποια βγήκε ο άλλος, πώς στόλισε έτσι χάλια η απέναντι το μπαλκόνι φέτος. Δεν το κάνει με κακία, σε καμία περίπτωση, δεν την έχει στο αίμα του ο Αιγόκερως. Απλά να, πώς να το πούμε, αναπτύσσει έντονο κοινωνικό ενδιαφέρον για τους γύρω του, μα πολλές φορές δεν το επικοινωνεί γιατί ξέρει ότι θα τον παρεξηγήσουν. Τα σκέφτεται όμως κι όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα τα πετάξει με χαριτωμενιά, όπως μόνο αυτός ξέρει.

 

Πηγή

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!