Τι να πρωτοπείς για ένα βασιλιά; Δυναμικός, γενναίος, μεγαλόψυχος, μαχητικός, φιλόδοξος, κι η λίστα με όλα τα λαμπερά χαρακτηριστικά δε σταματά. Γεμάτος αυτοπεποίθηση κι αισιοδοξία, έχεις τον τρόπο σου να κερδίζεις τις εντυπώσεις, ακόμα κι αν κάποιες στιγμές ο εγωισμός σου φλερτάρει με την αλαζονεία. Αληθινός φίλος, αφοσιωμένος επαγγελματίας και παθιασμένος σύντροφος, έχεις το ελεύθερο να κοκορεύεσαι. 

Μπορείς, λοιπόν, να καυχιέσαι για τα παρακάτω -κι όχι μόνο:

 

1. Για τον δυναμισμό σου

Για κοτζάμ Λιοντάρι μιλάμε, είναι δυνατόν να μην ανήκε στα δυνατά χαρτιά σου το θάρρος σου; Συνδυάζοντας την ειλικρίνεια με τον πηγαίο σου τσαμπουκά διεκδικείς πάντα ό,τι λαχταρά η καρδούλα σου, τολμάς για όσα επιθυμείς, ρισκάρεις στον έρωτα και μιλάς έξω απ’ τα δόντια για ό,τι σε ενοχλεί. Με οδηγό το πείσμα σου δεν κάνεις πίσω, ακόμα κι αν τα πράγματα δείχνουν να ζορίζουν πολύ, αφού ό,τι ποθήσεις θα το διεκδικήσεις.

2. Για την ετοιμολογία σου

Φήμες λένε πως κάποιος κάποτε κατάφερε να ‘χει τον τελευταίο λόγο σε κουβέντα μαζί σου. Μπα, ψέματα θα ‘ναι. Το μυαλό σου παίρνει γρήγορες στροφές κι έτσι σε ένα διάλογο (ειδικά αν έχεις νεύρα ή φλερτάρεις) σου σκάνε η μία ατάκα μετά την άλλη. Άλλοτε πετάς καρφάκια κι άλλοτε κάνεις απλά πλάκα, χωρίς να διευκρινίζεις, όμως, ποτέ τι απ’ τα δύο κάνεις. Κάπως έτσι αφήνεις άφωνο κάθε συνομιλητή σου, ενώ εσύ βρυχάσαι περήφανα.

3. Για τον ερωτισμό σου

Δυναμικός, ναι, κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό, παράλληλα όμως έχει έναν τρόπο να βγάζεις και μια ιδιαίτερη τσαχπινιά, ένα ισορροπημένο νάζι κι έναν αισθησιασμό που κλέβει πάντα τις εντυπώσεις μες στην αντίφασή του. Η έντονη σεξουαλικότητα είναι, μάλλον, κάτι πηγαίο στην περίπτωσή σου, αφού δε δείχνεις να ζορίζεσαι καθόλου, όταν θες να φλερτάρεις και να γοητεύσεις. Είσαι μια κινητή αβίαστη σαγήνη, και μπράβο σου. Λίγο απ’ το σεξαπίλ σου να ‘χαμε κι εμείς.

4. Για το πάθος σου

Για το καθετί –απ’ το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο– στο οποίο θα επιλέξεις να αφιερώσεις την ενέργεια και τις στιγμές σου. Όταν παίρνεις μια απόφαση, αφοσιώνεσαι σ’ αυτή. Είτε αυτή έχει να κάνει με έναν άνθρωπο που έβαλες στη ζωή σου είτε με ένα χόμπι κι οποιαδήποτε ασχολία, όταν πεις πως είσαι εκεί, το εννοείς. Δίνεις τον χρόνο σου και τον εαυτό σου, προσπαθείς για το καλύτερο και δεν τα παρατάς, ακόμα κι αν όλοι οι υπόλοιποι στη θέση σου θα το ‘χαν ήδη βάλει στα πόδια. Είναι αυτή η σπίθα στο μάτι σου που σε καθοδηγεί.

5. Για τις ιδέες σου

Δε θα ‘ταν υπερβολή αν λέγαμε πως η λέξη «δημιουργικότητα» ίσως να ‘πρεπε να ‘χει μια φωτογραφία σου από δίπλα. Ανήσυχο πνεύμα και φύση καλλιτεχνική, ακόμα κι αν δεν την έχεις ανακαλύψει ή παραδεχτεί -πράγμα εξαιρετικά σπάνιο. Καταπιάνεσαι διαρκώς με κάτι νέο, δοκιμάζεις και δοκιμάζεσαι ενώ ρίχνεις τις καλύτερες προτάσεις στο τραπέζι αλλά και σπουδαίες συμβουλές.

6. Για τον αυθορμητισμό σου

Πώς αλλιώς; Ένας Λιοντάρι δε θα μπορούσε να ζει μια ζωή συμβατική και να κινείται μες στα κουτάκια που άλλοι του έχουν ορίσει. Ακούς το ένστικτό του, εμπιστεύεσαι τη διαίσθησή σου, δεν πολυπαιδεύεις τις σκέψεις μες στον νου σου, παραδίνεσαι στη στιγμή κι αφήνεις τον παρορμητισμό σου να σε οδηγήσει όπου αυτός λαχταρά. Δε θα ζυγίσεις τα δεδομένα, απλά θα αγκαλιάσεις την τρέλα!

7. Για την κατανόησή σου

Για βασιλιάς του ζωικού βασιλείου είσαι, τελικά, πολύ δημοκράτης. Όπως σ’ ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων (χωρίς αυτό, φυσικά, να σημαίνει πως σε ορίζει) έτσι σ’ ενδιαφέρει κι η κατάσταση εκείνων, όσων τουλάχιστον ονομάζεις «δικούς σου ανθρώπους» -μα όχι μόνο. Είσαι καλός ακροατής, με ιδιαίτερα ανεπτυγμένη ενσυναίσθηση, νοιάζεσαι πραγματικά, κατανοείς τα θέματα των άλλων (ή έστω το προσπαθείς), λυπάσαι για τα προβλήματά τους, χαίρεσαι για τις επιτυχίες τους!

8. Για τη μαγειρική σου

Έχεις, γενικά, κάτι το μαμαδίστικο στον αέρα και τον χαρακτήρα σου, κι ίσως αυτό σου το ταλέντο στην κουζίνα να ‘ναι κι ένας δικός σου τρόπος να εκφράσεις κάπως τη φροντίδα σου και το νοιάξιμό σου για φίλους, έρωτες και συγγενείς. Σπάνια ανακατεύεσαι με τσουκάλια και λοιπά είδη, μα όταν το κάνεις όλοι έχουν να λένε για τη νοστιμιά και τη φαντασία σου.

9. Για τον εγωισμό σου

Ακούγεται περίεργο που συγκαταλέγεται στα θετικά σου; Κι όμως, είναι προσόν, γιατί ξέρεις να ισορροπείς ανάμεσα στην αξιοπρέπεια, χωρίς να το παρακάνεις με ανόητα πείσματα κι εγωκεντρισμούς. Είσαι εγωιστής, ναι, αλλά ως τον βαθμό που σου επιτρέπει να μην εκτίθεσαι και να προστατεύεσαι. Δε θα κωλώσεις, όμως, να ζητήσεις συγγνώμη, αν δεις (ή σου επισημάνουν) πως είσαι λάθος. Ξέρεις πότε να κάνεις πίσω αλλά και πόσο πίσω αξίζει να πας.

10. Για την ευαισθησία σου

Όσο όλοι μιλούν για τον δυναμισμό και το θάρρος σου, έχεις το τέλειο καμουφλάζ για να προστατεύεις τη συναισθηματική σου ευαλωτότητα. Στην πραγματικότητα, είσαι ιδιαίτερα συναισθηματικός τύπος. Κλαις με μια ταινία, συγκινείσαι με ένα βιβλίο, πιστεύεις στον έρωτα. Μα ακόμη κι όταν πέφτεις και τσαλακώνεσαι, δε μοιάζεις –ούτε για μια στιγμή– αδύναμος, αφού είσαι περήφανος για κάθε πτυχή σου!