Όταν είμαστε ερωτευμένοι δεν έχουμε και πολλή επαφή με την πραγματικότητα αφού βρισκόμαστε σε έναν άλλο, ονειρικό κόσμο όπου όλα είναι βαμμένα με το ρόδινο χρώμα της αγάπης. Δε βοηθάει όμως και πολύ να πετάμε στα σύννεφα και τα πόδια μας να μην πατάνε στη γη! Ας δούμε εδώ τους 12 πιο γνωστούς μύθους γύρω από τον έρωτα και ποια ζώδια αφορούν.

 

Μύθος Νο 1: Αν βρεις το κατάλληλο πρόσωπο, θα το καταλάβεις αμέσως

Τα πιο «φλογερά» ζώδια, ο ΚΡΙΟΣ, ο ΛΕΩΝ και ο ΤΟΞΟΤΗΣ τρελαίνονται γι’ αυτή την άμεση επιφοίτηση, που κάνει τον έρωτα να ανάψει στο πιτς φιτίλι. Αλλά δε συμβαίνει πάντα στην πραγματική ζωή. Πώς να το κάνουμε, ο μεγάλος σου έρωτας δεν κυκλοφορεί φωνάζοντας «Ου-ου, εδώ είμαι». Και το θέμα είναι ότι μπορεί να έχεις γνωρίσει αυτό το περίφημο κατάλληλο πρόσωπο, να βρίσκεται στα πέριξ, αλλά να σου πάρει μήνες, ακόμα και χρόνια για να το αντιληφθείς.

 

Μύθος Νο 2: Όταν είναι αληθινός ο έρωτας, ξεπερνά όλα τα εμπόδια

Εντάξει, συμβαίνει κι αυτό καμιά φορά, αλλά κυρίως στις χολιγουντιανές κομεντί. Στα δράματα πάλι, όχι. Κι όσο για την πραγματική ζωή, εκεί πια οι σχέσεις συναντούν αντιξοότητες που δεν παλεύονται. Η απόσταση, η κούραση, τα καθημερινά προβλήματα, ακόμα και το σαμποτάζ από τρίτους, μπορούν να φθείρουν και τον πιο μεγάλο έρωτα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν ήταν εξαρχής αληθινός. Παρ’ όλα αυτά, οι ονειροπόλοι αισθηματίες του ζωδιακού, ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ο ΖΥΓΟΣ και οι ΙΧΘΥΕΣ θέλουν να πιστεύουν πως η αγάπη τους είναι άτρωτη σε όλες τις εξωτερικές επιθέσεις. Έτσι, αφενός θεωρούν ότι οι ίδιοι δε χρειάζεται να κάνουν τον κόπο να την προφυλάξουν κι αφετέρου, αν τελικά δεν αντέξει, παρηγορούνται λέγοντας ότι μάλλον δεν ήταν καλής ποιότητας, γι’ αυτό δεν κράτησε.

 

Μύθος Νο 3: Κάθε καινούργια σχέση πρέπει να είναι καλύτερη από την προηγούμενη

Γενικά πιστεύουμε ότι η ζωή μας πρέπει να είναι μια διαρκής πορεία προς τα πάνω. Η κάθε καινούργια δουλειά που βρίσκουμε, το κάθε σπίτι που κατοικούμε, το κάθε μας αυτοκίνητο πρέπει να είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Το ίδιο ισχύει και για τις σχέσεις. Ιδίως τα ζώδια που έχουν μια εμμονή με τα επιτεύγματα, ο ΚΡΙΟΣ ο ΠΑΡΘΕΝΟΣ και ο ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ, βρίσκονται σε έναν διαρκή ανταγωνισμό με τον ίδιο τον (προηγούμενο) εαυτό τους. Έτσι συγκρίνουν τον τωρινό σύντροφό τους με τους παλιότερους, θέλοντας να βεβαιωθούν ότι έχουν τέλος πάντων σημειώσει πρόοδο και σε αυτό τον τομέα της ζωής τους. Το θέμα όμως είναι ότι η ζωή δεν είναι μια διαρκής ανοδική καμπύλη, αλλά έχει τα πάνω και τα κάτω της. Και το μυστικό είναι να μπορείς να εκτιμήσεις τη διαφορετικότητα της κάθε κατάστασης, όχι να τη βαθμολογείς.

 

Μύθος Νο 4: Η αληθινή αγάπη ποτέ δε χάνεται

Πραγματικά, υπάρχουν αγάπες που κρατάνε μια ζωή. Αλλά αυτό δεν αφαιρεί τη σφραγίδα της γνησιότητας από τους έρωτες εκείνους, που κάποτε σβήνουν. Εδώ σε κάτι δισεκατομμύρια χρόνια θα σβήσει ο ίδιος ο Ήλιος, και δε θα τελειώσει ένας έρωτας; Ωστόσο πολλοί από μας επιμένουν να το αρνούνται και οι ΣΚΟΡΠΙΟΙ, οι ΥΔΡΟΧΟΟΙ και οι ΙΧΘΕΙΣ ακόμα περισσότερο. Ο θρασύς Σκορπιός, ο ουτοπιστής Υδροχόος και ο ονειροπαρμένος Ιχθύς θεωρούν ότι εφόσον ερωτευτούν αληθινά, αυτό θα πρέπει είναι για πάντα, αλλιώς δε λέει. Κι αν πάψουν να αγαπούν, υποτιμούν ή κι ακυρώνουν και όλα τα προηγούμενα συναισθήματα που είχαν για το συγκεκριμένο άτομο.

 

 

Μύθος Νο 5: Κάλλιο πέντε και στο χέρι…

Ή, μεταφέροντας τη γνωστή παροιμία στα αισθηματικά, μείνε καλύτερα στη σιγουριά μιας σχέσης έστω κι αν δε σε ικανοποιεί απόλυτα, μέχρι να βρεθεί κάτι άλλο, καλύτερο. Είναι προτιμότερο αυτό, παρά να μείνεις μόνος σου. Ο ΤΑΥΡΟΣ και ο ΠΑΡΘΕΝΟΣ που αποφεύγουν τα ρίσκα, καθώς και ο ΖΥΓΟΣ, που δυσκολεύεται να πάρει μια τελεσίδικη απόφαση ρήξης, έχουν τις πιο πολλές πιθανότητες να βρεθούν σε αυτή τη θέση. Έτσι εν τέλει επαναπαύονται, βολεύονται στη μετριότητα. Για να μπει το καινούργιο στη ζωή μας όμως, θα πρέπει να του κάνουμε χώρο, διώχνοντας το παλιό.

 

Μύθος Νο 6: Κάπου στον κόσμο υπάρχει για τον καθένα ανεξαιρέτως μια αδελφή ψυχή

Η αδελφή ψυχή είναι εκείνη, υποτίθεται, με την οποία έχεις το απόλυτο ταίριασμα, την τέλεια επικοινωνία, την υπέρτατη ένωση σωματικά και πνευματικά. Και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να προσπαθήσεις, γιατί όλα μεταξύ σας γίνονται με ένα μαγικό ή τηλεπαθητικό τρόπο, κι ο ένας βρίσκεται μέσα στη σκέψη και στην καρδιά του άλλου. Ο ΖΥΓΟΣ, ο ΤΟΞΟΤΗΣ, ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ και ο ΙΧΘΥΣ ονειρεύονται αυτή τη σχεδόν μεταφυσική ένωση, αλλά δυστυχώς ο κόσμος είναι πολύ μεγάλος και η ζωή πολύ μικρή, για να πετύχεις σε κάποια αμμουδιά του Μπαλί ή έστω και στο μετρό της Αθήνας την αδελφή ψυχή σου. Στην πραγματικότητα, η μαγκιά είναι να δεις πώς θα συμβιβάσεις τις διαφορές, όχι να βλέπεις τον εαυτό σου να καθρεφτίζεται στα μάτια του άλλου.

 

Μύθος Νο 7: Ο έρωτας περνάει από το στομάχι

Σίγουρα ένας σύντροφος που να μαγειρεύει καλά, ανεξαρτήτως φύλου, είναι κάτι που αξίζει να εκτιμηθεί. Ιδίως ο ΤΑΥΡΟΣ και ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ δίνουν μεγάλη σημασία στο συγκεκριμένο χάρισμα κι όταν το βρίσκουν στο ταίρι τους, αλλά και όταν το έχουν οι ίδιοι κι εκφράζουν μέσα από αυτό το ενδιαφέρον τους. Ακόμα κι εκείνοι όμως, αν βρουν έναν σύντροφο εμφανίσιμο, πνευματώδη κι αξιολάτρευτο, δε θα σταθούν στο γεγονός ότι το εν λόγω αντικείμενο του πόθου τους δεν ξέρει ούτε πώς ανάβει ο φούρνος.

 

Μύθος Νο 8: Μπορεί να διατηρηθεί ο έρωτας και χωρίς επαφή

Εντάξει, υπάρχουν και οι πλατωνικοί έρωτες, αλλά αυτοί κι αν είναι το άκρον άωτον της ωραιοποίησης. Αν έφταναν στην ολοκλήρωση, πολλά μπορεί να άλλαζαν. Εκείνο που διαφοροποιεί και διαχωρίζει την οποιαδήποτε σχέση αγάπης που μπορεί να έχουμε με κάποιο πρόσωπο από την καθαυτό ερωτική σχέση είναι η επαφή. Αυτή δημιουργεί το ιδιαίτερο δέσιμο στο ζευγάρι. Τα πιο εγκεφαλικά ζώδια, ο ΔΙΔΥΜΟΣ, ο ΠΑΡΘΕΝΟΣ και ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ, είναι ικανά να καμουφλάρουν πίσω από το «εμείς έχουμε άλλα πράγματα που μας ενώνουν» την απουσία του πάθους. Αλλά αυτό δεν είναι σχέση. Είναι ο έρωτας όταν έχει γεράσει και έχει πάρει σύνταξη.

 

Μύθος Νο 9: Στην επόμενη σχέση δε δικαιολογείται να ξανακάνεις τα ίδια λάθη

Δικαιολογείται, γιατί δυστυχώς μήτηρ πάσης μαθήσεως είναι η επανάληψη. Πολλές φορές κάνουμε τα ίδια λάθη, γιατί απλώς δε συνειδητοποιούμε ότι έχουν επανεμφανιστεί, με κάπως διαφορετική μορφή.  Ο ΤΑΥΡΟΣ, ο ΛΕΩΝ και ο ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ είναι οι πιο αυστηροί απέναντι στον εαυτό τους ως προς αυτό το ζήτημα, καθώς το να είναι αλάνθαστοι αποτελεί για εκείνους μια σημαντική επιδίωξη. Το κακό είναι ότι προσπαθούν μάλλον να ξορκίσουν τα εκάστοτε λάθη τους, παρά να μάθουν από αυτά.

 

Μύθος Νο 10: Αγάπη δίχως πείσματα δεν έχει νοστιμάδα

Η αίσθηση ότι ο άλλος δε σου έχει παραδοθεί εντελώς, ακόμα κι αν είστε ζευγάρι, ότι δεν τον έχεις του χεριού σου, ότι είναι ικανός ακόμα και να σε παρατήσει αν τον παραζορίσεις, λειτουργεί σαν αφροδισιακό για πολλούς ανθρώπους.  Ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ και ο ΛΕΩΝ βαριούνται με τις πολύ ήρεμες καταστάσεις και τους αρέσει να ανάβουν τα αίματα πότε πότε. Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ πάλι θέλει να τον παιδεύουν και λιγάκι, γιατί αγαπάει τα δράματα. Βέβαια το γεγονός ότι μπορεί κανείς να είναι απρόβλεπτος κι ενδιαφέρων για τον σύντροφό του χωρίς καβγάδες, υστερίες και τσαμπουκά, αλλά με τον δυναμικό και ελεύθερο χαρακτήρα του, είναι μια άλλη ιστορία.

 

Μύθος Νο 11: Σε μια επιτυχημένη σχέση, πρέπει να έχετε όσο το δυνατόν πιο πολλά κοινά

Όταν πρωτοερωτευόμαστε, προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τα κοινά σημεία μας με τον άλλο, στα οποία δίνουμε και ιδιαίτερη έμφαση, σαν απόδειξη του πόσο ταιριάζουμε. Αργά ή γρήγορα όμως βγαίνει στην επιφάνεια η διαφορά στις αντιλήψεις, τα γούστα και τα ενδιαφέροντα. Κάτι που δεν αρέσει στον ΔΙΔΥΜΟ, τον ΤΟΞΟΤΗ και τον ΥΔΡΟΧΟΟ, που, αν δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πολλά πράγματα παρέα με τον άλλο κι αν δεν έχουν την απόλυτη πνευματική επικοινωνία, φτάνουν να απομακρυνθούν συναισθηματικά (τα συγκεκριμένα ζώδια δε θέλουν και πολύ, άλλωστε). Το θέμα όμως είναι να δέχεται κανείς και προπαντός να σέβεται τη διαφορετικότητα του άλλου.

 

Μύθος Νο 12: Αν αγαπάς, δεν κερατώνεις

Αυτό το λέει ο απατημένος. Όποιος πάλι έχει απατήσει τον σύντροφό του, μπορεί να έχει τις μύριες δικαιολογίες για το παραστράτημά σου. Και πραγματικά, ίσως να μην είναι δείγμα ωριμότητας να θέλεις να έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, γιατί αυτό ακριβώς κάνεις, όταν αναζητάς να καλύψεις τις ελλείψεις της σχέσης σου πέφτοντας περιστασιακά σε άλλες αγκαλιές. Ιδίως ο ΤΑΥΡΟΣ, ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ και ο ΖΥΓΟΣ θα ταυτίσουν μια τέτοια συμπεριφορά του συντρόφου τους με απουσία αγάπης κι ενδιαφέροντος για εκείνους. Λες και το γεγονός ότι ερωτεύεσαι είναι σαν εμβόλιο που σου δημιουργεί ανοσία απέναντι στις χάρες όλων των άλλων εκπροσώπων.

Πηγή

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!