Με έναν ανάδρομο Ερμή να τα ‘χει πάρει στον Ζυγό και να φέρνει αλαλούμ σε συνεργασίες, σχέσεις και κάθε είδους διαπροσωπική επικοινωνία, η ερωτική εβδομάδα μοιάζει με σενάριο του Φώσκολου και σε διάρκεια και σε φαντασία. Ευτυχώς που η Αφροδίτη και ο Ποσειδώνας λένε να βάλουν ένα χεράκι μπας και σώσουν την κατάσταση. Αλλά, θα μου πεις, Ποσειδώνας είναι αυτός τι άλλο να κάνει από το να θολώσει τα νερά; Κι όμως δεν μπορεί, από κάπου θα μας έρθει η ισορροπία. Λες η Αφροδίτη; Για να δούμε…

 

Κριός
Κριέ μου, η εβδομάδα η καλή ξεκινά και δίνει υποσχέσεις που ελπίζω να κρατήσει. Βέβαια θα μου πεις πώς να παραμείνει κάποιος συνεπής σε αυτά που λέει -και κυρίως τάζει- όταν η Αφροδίτη κάνει ένα ωραιότατο τρίγωνο με τον Ποσειδώνα σε Σκορπιό και Ιχθύ αντίστοιχα; Κι όλα αυτά με το καλημέρα σας. Ναι μεν σε πιάνουν τα ρομαντικά σου και τα γλυκούλικά σου αλλά εσύ είσαι παιδί της πράξης. Από λόγια χόρτασες. Όταν λοιπόν αυτά τα λόγια δεν εφαρμόζονται εκνευρίζεσαι, θυμώνεις και κυρίως όταν μιλάμε για πράγματα που δεν μπορείς να κοντρολάρεις, γιατί όπως και να το κάνουμε αν μια εβδομάδα χάνεις πλήρως τον έλεγχο είναι αυτή. Άρα, αν κάτι θα σε διδάξουν οι μέρες αυτές είναι ότι δεν μπορείς πάντα να πράττεις κατά τη βουλή σου άλλα θα πρέπει να λαμβάνεις υπόψιν και τι θέλει ο περίγυρός σου. Σαν Κριάρι δεν έχεις χειρότερο. Ωστόσο κάνε υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός γιατί αν δείξεις χαρακτήρα το έτερόν σου ήμισυ θα το εκτιμήσει- στο υπογράφω και στο εγγυώμαι. Όσο για τον Ανάδρομο Ερμή στο φιλαράκι σου τον Ζυγό, να έχεις τον νου σου γιατί τα μέτωπα που τώρα θα ανοίξεις και οι φωτιές που θα ανάψεις, δύσκολα θα σβήσουν.

Pillowfight: Ζυγός για λίγο balance.

Goodnight: Υδροχόος ο ανισόρροπος.

 

 

Ταύρος
Ταυράκι μου, έλα φτιάξε καφέ να στα πω. Με τον ωραιότατο Ανάδρομο και πειραγμένο Ερμή να ‘χει πιάσει θέση στον Ζυγό, οι ερωτικές σχέσεις σου εκπέμπουν sos και η ψυχολογία σου επίσης. Τι θα γίνει γιατρέ μου, θα ζήσω; Φυσικά καλό μου πλάσμα και θα ζήσεις και θα μας φας όλους. Η μεγάλη ευκαιρία είναι εδώ. Ένα ξεκαθάρισμα που είναι αναγκαίο να γίνει. Ένα ξαράχνιασμα στη ζωή σου από τις μη υγιείς σχέσεις. Νυν, πρώην κι επόμενες. Το πάθημα να γίνει μάθημα δηλαδή και να μην έχουμε μια από τα ίδια. Κι ενώ ίσως στην προσπάθεια αυτού το ξεκαθαρίσματος χάσεις τον εαυτό σου και λειτουργήσεις κάπως αλλόκοτα για τα δεδομένα σου, σού υπόσχομαι πως αυτή είναι απλά μια νέα σου edition, βελτιωμένη, που σιγά σιγά χτίζεις με κόπο. Θα την απολαύσεις με ψυχραιμία κι ηρεμία μετά τις 19 Οκτωβρίου αλλά υπομονή έχεις εσύ, μπορείς να περιμένεις. Η αυτοκυριαρχία είναι το μυστικό της επιτυχίας. Αν καταφέρεις να μείνεις συνεπής στις αποφάσεις σου και στα θέλω σου, τότε όλα θα πάνε καλύτερα από ό,τι περιμένεις. Αυτό το υπέροχο για σένα τρίγωνο Αφροδίτης και Ποσειδώνα θα κάνει τα φτεράκια σου να ανοίξουν λίγο νωρίτερα, πράγμα που έχεις μεγάλη ανάγκη αλλά θα θολώσει και τα νερά τόσο, όσο πρέπει για να μην είναι η καθημερινότητά σου ρηχή και πεζή.

Pillowfight: Καλέ τον Κριό μην τον αγνοείς.

Goodnight: Τον Δίδυμο μπορείς να τον αγνοείς.

 

 

Δίδυμος
Διδυμάκι μου, με τον μπαμπά σου τον Ερμή Ανάδρομο, στα όρη στα άγρια βουνά να στείλεις την κακή ενέργεια των πρώην. Γιατί δεν ξέρω αν στα είπα τα νέα, μαζί με τον Ανάδρομο Ερμή θα σου έρθουν συστημένες οι εκκρεμότητες του παρελθόντος μαζί με ό,τι προβλέπει αυτό. Κι εσύ εντάξει, έχεις τον τρόπο να παραμένεις ψύχραιμος και να μη δείχνεις τα πραγματικά σου συναισθήματα, αλλά το μέσα σου καίγεται και σιγολιώνει. Ξέρεις πως είναι η κατάλληλη εποχή για να στείλεις από εκεί που ήρθαν τα παλιά. Τώρα για τα νέα που θα σκάσουν θα με ρωτήσεις. Ναι, θα έχεις κι από αυτά. Όμως, ακριβώς επειδή ο Ερμής βρίσκεται στον Ζυγό κι επηρεάζει συνεργασίες και σχέσεις γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο θέλω να δείξεις μια προσοχή παραπάνω. Μην πιστέψεις σε αγάπες κι έρωτες, έτσι απλά. Περίμενε να δεις με τα ματάκια σου πρώτα έργα. Αφροδίτη και Ποσειδώνας σου στέλνουν λίγη θολούρα παραπάνω στα ερωτικά σου, καθώς εσένα όλο αυτό το γλυκανάλατο τρίγωνο σού τη δίνει στα νευρά στην κατάσταση που είσαι. Μια εβδομάδα συμμαζέματος λοιπόν έρχεται, που απαιτεί από σένα focus στα σημαντικά. Αυτό είναι και το στοίχημα των ημερών: να παραμείνεις συγκεντρωμένος στην ουσία.

Pillowfight: Ας δώσουμε μια ευκαιρία στον Αιγόκερω.

Goodnight: Καρκίνος: ας πάει να δει τη μαμά του.

 

 

Καρκίνος
Καρκινάκι μου, αυτή δεν είναι ερωτική εβδομάδα, είναι σαν να βλέπεις την ερωτική ζωή σου να περνά μπροστά από τα μάτια σου σαν ταινία. Τώρα, δεν έχω αποφασίσει αν αυτό είναι όνειρο ή εφιάλτης, το βέβαιο είναι ότι θα σε πάει από το ζενίθ στο ναδίρ και τούμπα. Από τη μια ο Ανάδρομος Ερμής κάνει το «θαύμα του» και σου στέλνει δωράκι από το παρελθόν. Καλά, δωράκι, τρόπος του λέγειν. Μάλλον μοιάζει με αυτά τα πακέτα με το ωραίο γυαλιστερό περιτύλιγμα που μόλις το ανοίξεις έχει μέσα κάλτσες. Ακόμα και κάποιος ξεχασμένος πρώην μπορεί να κάνει την εμφάνισή του κι έτσι να έχεις την ευκαιρία να τα πεις. Μιλάω για μια ιστορία που έληξε άδοξα και δεν είχες την ευκαιρία να πεις την τελευταία λέξη- κι αυτό όπως και να ‘χει κάπως σου χει στοιχίσει. Από την άλλη, το Τρίγωνο Αφροδίτης και Ποσειδώνα έστειλε αγάπη, πάθος και μια διάθεση να παραμυθιαστείς αλλά και να παραμυθιάσεις- πάντα με την καλή έννοια και χωρίς δόλο. Ξέρεις, αυτά τα ερωτικά παιχνιδάκια που φουντώνουν το αίσθημα.

Pillowfight: Ένας άλλος Καρκίνος- γιατί όχι δηλαδή;

Goodnight: Ψαράκι τηγανιτό.

 

 

Λέων
Λιονταράκι μου, με ανάδρομο Ερμή στον Ζυγό γίνεται της επικοινωνίας στο ζώδιό σου. Δεν είπαμε ότι είσαι αντικοινωνικό βρε παιδί μου, αλλά τώρα το πας σε άλλο level . Κάτι σαν να γυρνάει η σελίδα και να επιστρέφει και η καλή σου διάθεση -που όλοι αγαπήσαμε και θέλουμε να βλέπουμε. Όπως και να το κάνουμε, είσαι από αυτούς που εμπνέουν κόσμο, φίλους, παρέες, συνεργασίες αλλά και το ταίρι σου. Κι αφού μίλησα για ταίρι, ας στο πάω λίγο πιο αναλυτικά, γιατί ξέρω πως το θέμα αυτό σε καίει και σε τσουρουφλίζει μήνες τώρα. Βρίσκεσαι μπροστά σε μια μεγάλη απόφαση τύπου should I stay or should I go. Πίσω από αυτή τη διάθεση μπορεί να κρύβεται μια σχέση που τώρα τσεκάρεις αν θες να συνεχίσεις, να την πας παρακάτω ή να τη σταματήσεις. Μπορεί επίσης να κρύβεται και η προσπάθεια που έχεις κάνει εδώ και μήνες για να προσεγγίσεις ένα άτομο και τώρα φιλτράρεις αν τελικά αξίζει να προσπαθείς ή απλώς να φορέσεις στραβά το καπελάκι σου και να βάλεις πλώρη γι’ άλλα λιμάνια. Εγώ σε όποια απόφαση και να πάρεις σου λέω ότι η κρίση θόλωσε με τον Ποσειδώνα και η Αφροδίτη προσπαθεί να σε ρίξει στο συναίσθημα. Να είσαι υποψιασμένο λοιπόν τι παίζει και να μη σε πιάσουν στον ύπνο οι ευαισθησίες σου.

Pillowfight: Πάρε τον Ταύρο να σε βάλει σε σειρά.

Goodnight: Παρθένος.

 

 

 

Παρθένος
Παρθένε μου, με ανάδρομο τον κυβερνήτη σου Ερμή, τι να σου πω κι εγώ; Αρχικά θα πω πως πρέπει να πάρεις βαθιές ανάσες. Πάμε, εισπνοή-εκπνοή. Τώρα εσύ νομίζεις ότι σε δουλεύω, αλλά μόνο αυτό δε συμβαίνει. Όμως επειδή η καλή σου αστρολόγος σε νοιάζεται θα σου πω το μυστικό των ημερών. Λέγεται διπλωματία κι από αυτή θα χρειαστείς μπόλικη για να συνεχίσεις τη βδομάδα σου αναίμακτα. Αρχικά να περιμένεις μηνύματα από κάτι ξεχασμένους πρώην, σχεδόν απολιθώματα. Αυτό από τη μια σε ιντριγκάρει και σε κολακεύει, από την άλλη όμως σε μελαγχολεί και σε ρίχνει. Καλό το παρελθόν, αλλά εσύ αυτή τη στιγμή θες να διαγράψεις το μέλλον και να ζήσεις το παρόν. Προς το παρόν, παρόν δε βλέπω. Γιατί συμβαίνει αυτό; Και καλό παιδί είσαι κι ωραίο και μοιραίο όταν θέλεις αλλά γκρινιάζεις και βγάζεις από τη μύγα ξίγκι κι όλο αυτό είναι κάπως πιεστικό για το έτερόν σου ήμισυ. Θα πρέπει να το ρίξεις λίγο στις εκπτώσεις, αν θες να δεις άσπρη μέρα . Όχι εκπτώσεις στα στάνταρ σου, αλλά εκπτώσεις στα παράπονα, στον έλεγχο και στις αρνητικές σκέψεις που σε μαυρίζουν κι εσένα και το ταίρι σου. Δεν είμαστε για τέτοια.

Pillowfight: Δίδυμος Yes.

Goodnight: Ζυγός Νο.

 

 

Ζυγός
Ζυγέ μου, ο Ανάδρομος σού χτυπά την πόρτα και τα κουδούνια κι όσο και να μην τον θες, αυτός έχει στρογγυλοκαθίσει στο ζώδιό σου και σε κάνει άνω-κάτω. Η φάση έχει φουλ αναπόληση του ερωτικού σου παρελθόντος, σε βαθμό κουραστικό για την ψυχολογία σου. Κόβεις, ράβεις, συγκρίνεις, σκέφτεσαι και ζυγίζεις τα λάθη αλλά και τα σωστά του παρελθόντος καιρού. Όπα Ζυγάκι κάπου, χάσαμε την ουσία γιατί καλή η αναπόληση αλλά αν δεν έρθεις στο εδώ και το τώρα βλέπω το ταίρι σου να σου λέει goodbye. Ένα ακόμα πράγμα που πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψιν είναι οι ανάγκες που έχει το έτερόν σου ήμισυ. Άκου, φίλτραρε και πολλές φορές θα χρειαστεί να κάνεις πίσω αναζητώντας για ακόμη μια φορά τη χρυσή τομή και για τους δύο σας. Εάν από την άλλη είσαι μόνο κι έρημο σε αναζήτηση του άλλου σου μισού, να ξέρεις ότι πολλά θα σου έρθουν στην πόρτα αλλά δε θα είναι τα λαχεία της ζωής σου. Τουλάχιστον μην επενδύσεις τώρα σε μια νέα γνωριμία. Βγες, φλέρταρε αλλά άσε τα πιο σοβαρά για αργότερα, όταν πάρει ο Ερμής τα ίσια του βρε παιδί μου. Για πειράματα είμαστε τώρα;

Pillowfight: Τον έχεις βάλει στο μάτι τον Υδροχόο κι αυτός επίσης.

Goodnight: Κριός με τίποτα.

 

 

Σκορπιός
Σκορπιέ μου, όλους θα μάς βάλεις κάτω εσύ. Κι ενώ ο ανάδρομος παλεύει σοβαρά να φυτέψει αμφιβολίες στο μυαλό σου και να σε κάνει άνω κάτω. Ξέρεις παρασκήνιο, ίντριγκες κι όλα αυτά τα όμορφα πράγματα, η Αφρούλα βγαίνει μπροστά για να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Η γοητεία σου χτυπά κόκκινο άσχετα αν η διάθεσή σου έχει τα πάνω και τα κάτω της. Παραμένεις λαμπερός και μυστηριώδης, όπως μας αρέσεις. Όμως, όσο η Αφροδίτη σε πασπαλίζει γοητεία, όσο ο Ποσειδώνας θολώνει τα νερά σε ένα ωραιότατο τρίγωνο μαζί της έτσι και η δική σου η ζωή μπορεί πανεύκολα να μετατραπεί «απαγορευμένη αγάπη» κι από δήμαρχος να γίνει κλητήρας. Άσ’ τα Σκόρπιε μου, αυτή η καθαίρεση δε θα σου αρέσει καθόλου μα καθόλου. Πρόσεχε λοιπόν αποφάσεις, επιλογές και γενικότερα πού μπλέκεις, γιατί βλέπω λίγο τη φάση να σε παίρνει από κάτω. Τώρα, εάν συνειδητά θες να πάρεις δεύτερο ρόλο, πάω πάσο. Το μεγάλο βήμα για σένα βέβαια, που σου αναγνωρίζω, είναι ότι αντέχεις και κρατάς το στόμα σου κλειστό παρά την πίεση που πιθανότατα θα δεχτείς από το ταίρι σου. Άλλο ένα πάρτι για το νευρικό σου σύστημα Σκορπιέ μου. Η συνταγή της επιτυχίας μία: άκου, βλέπε, σώπα.

Pillowfight: Ο κλήρος πέφτει στο Παρθενάκι.

Goodnight: Απαγορεύεται η συναναστροφή με άλλους Σκορπιούς.

 

Τοξότης
Τοξοτάκι μου, η νέα ερωτική εβδομάδα είναι εδώ μπροστά σου και σου ζητά να ρίξεις τον εγωισμό σου στα πατώματα. Και μόνο που το ακούς, φαντάζομαι δεν το βρίσκεις εξαιρετική ιδέα, όλοι ξέρουμε άλλωστε πώς σκέπτεσαι, όμως αν θες το ταίρι σου πρέπει να φέρεις αποδείξεις κι ονόματα. Η βδομάδα φέρνει καβγαδάκια, πιθανότατα κι αποκαλύψεις, που καθόλου δε σε συμφέρουν, άρα για να γυρίσεις το παιχνίδι υπέρ σου θα πρέπει να τη δεις αλλιώς και να λειτουργήσεις έξυπνα. Σημασία μέσα σε όλο αυτό έχει να μιλήσεις ειλικρινά κι όχι να πεις λόγια απλώς για να τα πεις. Πρέπει να δείξεις ότι όντως θες να είσαι με έναν άνθρωπο και να προσπαθήσεις να κατανοήσεις και τις δικές του ανάγκες, στις οποίες κλείνεις τα αυτιά σου. Εάν πάλι είσαι σόλο, Αφροδίτη και Ποσειδώνας λένε να σου δώσουν μια ευκαιρία για νέο φλερτ, στο οποίο καλό είναι να μην ανοιχτείς παραπέρα από εκεί πού σε παίρνει. Μην τάξεις, μη ζητήσεις, απλ’ως enjoy the moment. Εάν, λέμε τώρα, για κάποιο λόγο θες να κατεβάσεις ρολό, δεκτό κι αυτό το σενάριο. Και πάλι όμως, σημαντικό είναι να παραμείνεις εποικοδομητικός για τον εαυτό σου κι όχι απλώς κλεισμένος σε αυτόν.

Pillowfight: Το Ψαράκι είναι εξαιρετική επιλογή.

Goodnight: Απαγορεύεται δια ροπάλου ο Αιγόκερως.

 

 

Αιγόκερως
Αιγοκεράκι μου, η ερωτική (ο Δίας να την κάνει) εβδομάδα είναι εδώ, η Αφροδίτη εδώ, ο Ποσειδώνας εδώ, όλοι παρόντες περιμένουν να επιδοθείς σε ασύστολο φλερτ, μα έλα που εσύ έχεις διαφορετική άποψη. Θες λίγο που φθινοπώριασε και τα εργασιακά ακόμα εκκρεμούν, θες οι απογοητεύσεις των προηγούμενων σχέσεων, όπως και να έχει, εσύ focus στα ερωτικά δεν κάνεις. Θα έλεγα περισσότερο ότι κρατάς μια θέση άμυνας. Από τη μια εάν είσαι σε σχέση, λυπάμαι το έτερόν σου ήμισυ που ακούει νυχθημερόν την γκρίνια και τα παράπονά σου ότι δήθεν δε σε καταλαβαίνει. Όμως αυτό που έχω να πω είναι ότι το τελευταίο διάστημα έχεις ξεφύγει στο θέμα απαιτήσεων. Η ζωή και οι σχέσεις γενικότερα είναι δούνε και λαβείν κι εσύ μόνο στο λαβείν έχεις εστιάσει. Ένα πάρα πολύ πιθανό σενάριο είναι η ρήξη ή ακόμα και ο χωρισμός, που όμως δε θα είναι οριστικός. Μια φορά την κρυάδα σου την παίρνεις, οπότε ίσως κάπως συνέρθεις. Εάν από την άλλη δεν υπάρχει τίποτα ερωτικό στον ορίζοντα κι είσαι εσύ και ο εαυτός σου, τα σπασμένα τα πληρώνουν οι φίλοι σου για όλα τα στραβά και τα ανάποδα του κόσμου. Κλείνοντας, θα πω πώς αν κάποια stories ή γενικότερα ανάρτηση πρώην σου κάνει εντύπωση, μην προσπαθήσεις να ανταποδώσεις. Έχει ο καιρός γυρίσματα, αρκεί κι εσύ να έχεις την υπομονή να περιμένεις.

Pillowfight: Σκορπιός, ο ερωτικός.

Goodnight: Ιχθύς ο γκρινιάρης.

 

 

Υδροχόος
Υδροχόε μου, κόσμος και ντουνιάς στην πόρτα σου αυτή τη βδομάδα αλλά αυτόν που καρτερείς δε βλέπω. Κάνε υπομονή, κάποια στιγμή θα έρθει κι αυτός. Άκου τώρα τι παίζει. Ως Υδροχόος δεν μπορείς τα κλισέ, αν και παραδοσιακός σε κάποια θέματα, δεν αντέχεις τα συνηθισμένα, αν κι αγαπάς να ρουτινιάζεις κάποιες στιγμές, γενικώς είσαι κι έτσι κι αλλιώς. Ανάλογα με τη μέρα, την ώρα, τον καιρό και γενικώς πώς θα ξύπνησες το πρωί. Οι άνθρωποι που σε έχουν επιλέξει για παρέα και τους έχεις επιλέξει αντίστοιχα, ξέρουν αυτό τον πολυδιάστατο χαρακτήρα και τον αποδέχονται. Μάντεψε όμως τι σου χω; Αυτή τη βδομάδα πρέπει να κάνεις το ίδιο κι εσύ. Άρα να θυσιάσεις τις προσωπικές σου ιδιοτροπίες για χάρη αυτού που αγαπάς. Καλά δεν είπαμε να μεταλλαχτείς, αλλά σίγουρα όχι να παραμένεις αραχτός και βολεμένος χωρίς να κουνήσεις το μικρό σου δαχτυλάκι. Αυτή τη βδομάδα λοιπόν θα μάθουμε το μοίρασμα και τη συντροφικότητα. Για τους ελεύθερους της παρέας, ο άνεμος φυσά ευνοϊκός για γνωριμίες κι έρωτες, αρκεί να μην παραμυθιαστούν ότι αυτό θα είναι για πάντα. Hello, ανάδρομο έχουμε, τι περιμένεις δηλαδή;

Pillowfight: Κοίτα απέναντι, ο Λέοντας σε χαιρετά.

Goodnight: Ταύρος χωρίς εξηγήσεις.

 

 

Ιχθείς
Ψαράκι μου, η προηγούμενη βδομάδα σε έβαλε στη διαδικασία να πεις goodbye σε μια σχέση ή συνεργασία και μπορεί εδώ να μιλάμε για τα ερωτικά σου, όμως εσύ, ένα τόσο ευαίσθητο πλάσμα, επηρεάζεσαι από κάθε παράγοντα στη ζωή σου. Με διάθεση λίγο μελαγχολική λοιπόν σε βρίσκει ο ανάδρομος Ερμής και με τα καμώματά του σου δίνει μια και σε αποτελειώνει. Στα καλά νέα, έχω να πω πως το ότι έφυγε, δίνει σοβαρές πιθανότητες να επιστρέψει δριμύτερο και καλύτερο οπότε πριν βάλεις τα μαύρα κράτα στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι η επιστροφή είναι ένα σενάριο. Αυτό που προέχει τώρα είναι να βρεις τη χαμένη σου διάθεση και να πάρεις τα πάνω σου. Το έτερόν σου ήμισυ το παλεύει σοβαρά και τίμια για να σε καταλάβει, αλλά εσύ έχεις κλειστά ερμητικά τις πόρτες του συναισθήματος και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι σκέπτεσαι, τι θες και τι νιώθεις. Αυτό άλλωστε είναι και το ατού σου. Να κρύβεις καλά κι από όλους αυτά που αισθάνεσαι. Αφροδίτη και Ποσειδώνας σε τριγωνάκι, λένε αντίο στις αναστολές σου και σού δίνουν την ευκαιρία να ενδώσεις στον πειρασμό που σε κυνηγάει τόσο καιρό.

Pillowfight: Αχ αυτός ο Υδροχόος, μέλι έχει.

Goodnight: Λέων άπαπα.

Συντάκτης: Λέτα Μπεζεργιάννη