Αέρας καλοκαιρινός κι ανανεωτικός πνέει τον μήνα αυτόν. Με Ήλιο κι Ερμή στους Διδύμους να κάνουν πανικό και τον Δία στον ασυγκράτητο Κριό, το μόνο που ‘χουμε ανάγκη είναι να ντυθούμε με την καλοκαιρινή και χαλαρή μας διάθεση, να ερωτευθούμε και να κάνουμε νέες γνωριμίες. Φυσικά, η πρώτη εβδομάδα του μήνα δε θα είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, όμως έχουμε να ελπίζουμε σε πολλά καλά, διότι ομολογουμένως, ο Μάιος μάς ταλαιπώρησε αρκετά. Τώρα, είναι ευκαιρία να ξεκινήσεις κάτι- που εδώ και καιρό επιθυμείς-, βασιζόμενος κυρίως, στις δικές σου δυνάμεις. Κοινώς, το να επενδύσεις σ’ ανθρώπους ή σ’ οτιδήποτε δε σχετίζεται με σένα, είναι λάθος. Στρέψε όλο σου το ενδιαφέρον προς τα μέσα και κάνε ολόκληρο τον εαυτό σου να λάμψει. Καλό καλοκαίρι και καλές βουτιές- είτε σε βαθιά είτε σε ρηχά νερά. Το θέμα είναι τι αντέχει ο καθένας μας.

 

 

Κριός

Κριάρι μου, ο Ιούνιος θ’ αποδειχθεί ευνοϊκός σ’ όλες τις πτυχές της ζωής σου. Η δουλειά που ‘χεις ρίξει το τελευταίο διάστημα, θα φέρει καλά αποτελέσματα στον επαγγελματικό τομέα, ενώ θα επικρατεί γαλήνια ατμόσφαιρα στις οικογενειακές σου σχέσεις, κάτι που ‘χεις μεγάλη ανάγκη. Οι ερωτικές σχέσεις θα ενταθούν αρκετά, αλλά σίγουρα θα κάνουν την καθημερινότητά σου πιο ενδιαφέρουσα. Δεν αποκλείεται να δεις σχέσεις ν’ αλλάζουν- άλλες προς το καλύτερο κι άλλες προς το χειρότερο-, αλλά σίγουρα, όλα θα ‘ναι υπέρ σου, γιατί αυτό που ‘χει σημασία, είναι να βρεις τη ψυχική σου ηρεμία, μακριά από τοξικούς ανθρώπους και κοντά σ’ άτομα που σε νιώθουν και σ’ αγαπούν.

Η υγεία σου θα σ’ απασχολήσει αρκετά, αυτόν τον μήνα. Θα μπεις στη διαδικασία να προσέξεις, λιγάκι παραπάνω, τον εαυτό σου, γιατί έχεις την ανάγκη να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου. Πάνω απ’ όλα, θες ν’ αρέσεις στον εαυτό σου και μετά στους άλλους, γι’ αυτό δε θα μπεις στη διαδικασία να κάνεις υπερβολές, αλλά θα διορθώσεις κάποια πράγματα που ενοχλούν εσένα. Τα ερωτικά σου είναι σε καλή φάση αυτόν τον καιρό. Αν είσαι σε σχέση, δεν αποκλείεται να θελήσεις να κάνεις ένα βήμα παραπέρα, με τ’ άλλο σου μισό. Είσαι σ’ ώριμη, συναισθηματική φάση και δεν έχεις πρόβλημα, ακόμα και να επισημοποιήσεις τη σχέση σου, φτάνει να αισθανθείς πως αξίζει τον κόπο και πως τ’ άλλο σου μισό είν’ εκείνο π’ αξίζει να ‘χεις στο πλευρό σου.

Αν είσαι μόνος σου, ο Ιούνης υπόσχεται να ‘ναι καυτός και να φέρει στο διάβα σου πολλές συναντήσεις, που θα γίνουν τ’ αλατοπίπερο στην καθημερινότητά σου. Δεν αποκλείεται να καταλήξεις να περάσεις το καλοκαίρι σου μ’ ένα άτομο, που θα σε βγάλει από τη ζώνη ασφαλείας σου και που θα σου δείξει νέους τρόπους να περνάς καλά. Το αν θα εξελιχθεί σε κάτι πιο σταθερό αυτή η σχέση, δεν το ξέρω, αλλά σίγουρα θα σ’ αφήσει μ’ ωραίες αναμνήσεις και χαμόγελο.

 

 

Ταύρος

Ένας αρκετά καλός μήνας θα ‘ναι αυτός για σένα, Ταυράκι μου, αφού θα επικρατήσει μια αρμονία στη ζωή σου. Η οικογενειακή σου ζωή θα βελτιωθεί αρκετά κι οποιαδήποτε διαφωνία, μπορεί να ‘χες με μέλη της οικογένειάς σου, θα δεις να βρίσκει λύση. Επίσης, θα δεις τις σχέσεις σου με γονείς κι αδέρφια ν’ αποκαθίστανται γρήγορα, που σημαίνει αυτόματα πως θα ‘χεις έναν λιγότερο πονοκέφαλο αυτόν τον μήνα. Τα επαγγελματικά σου θα γίνουν μεγάλος βραχνάς, γιατί θα σου προκαλέσουν μεγάλο στρες, αλλά με λίγη υπομονή και με καθαρή σκέψη, θα μπορέσεις ν’ αποδείξεις την αξία σου, μ’ ευκολία. Έτσι κι αλλιώς, εσένα η σκληρή δουλειά δε σε τρόμαξε ποτέ, για να σε τρομάξει τώρα. Τα νεύρα σου πρέπει να συγκρατήσεις, για να μην κάνεις κακό στην εικόνα σου, κι όλα θα πάνε καλά.

Αυτό που πρέπει να προσέξεις αυτόν τον μήνα, είν’ η υγεία σου, όχι μόνο η σωματική αλλά κυρίως η ψυχολογική, γιατί το άγχος γίνεται ο χειρότερος εχθρός σου και σου προκαλεί πολλά προβλήματα. Οφείλεις να χαρίσεις χρόνο στον εαυτό σου, για να ξεκουράζεσαι περισσότερο, να κοιμάσαι καλύτερα και να χαλαρώνεις, μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας, ξεκινώντας με το να τ’ αφήνεις έξω από την πόρτα του σπιτιού σου.
Ο έρωτας θα ‘ναι αυτός που θα σώσει την κατάσταση για σένα, τον Ιούνιο. Αν είσαι σε σχέση, τότε τα πράγματα είναι πολύ καλά, γιατί έχεις την ίδια ανάγκη με τον σύντροφό σου, να ‘ρθετε πιο κοντά και ν’ αφήσετε, στο παρελθόν, οτιδήποτε μπορούσε να δημιουργήσει απόσταση μεταξύ σας. Ο δεσμός σας μπορεί να γίνει πιο ισχυρός και σίγουρα μπορεί να πάρει μια άλλη τροπή, που θα χαροποιήσει και τους δύο σας πολύ. Οι μικρές αποδράσεις, από την καθημερινότητα, θα ‘ναι πολλές και μ’ αυτές θα χτιστούν πιο γερές βάσεις για το μέλλον.

Αν είσαι μόνος σου, σε περιμένει ένας ερωτικός μήνας, όπου θα ‘χεις τα κάτω σου μεν, αλλά δε θα το βάλεις στιγμή κάτω δε, αφού ψάχνεις απεγνωσμένα εκείνο το ένα άτομο που θ’ αφήσεις να σου κλέψει την καρδιά. Οι γνωριμίες θα ‘ναι πολλές, το θέμα είναι αν θα κάνεις τη σωστή επιλογή ή θα χαρίσεις την καρδιά σου σε κάποιον που θα την ποδοπατήσει. Μεγάλη προσοχή. Μην αφήσεις τον ενθουσιασμό σου να καταστρέψει τον Ιούνιό σου.

 

 

Δίδυμος

Διδυμάκι μου, τον Ιούνιο θα ‘ρθεις αντιμέτωπος μ’ επιτυχίες, σε κάποιους τομείς της ζωής σου, αλλά και με προκλήσεις που θα σε προβληματίσουν, σ’ άλλους τομείς. Να περιμένεις καλά νέα στον τομέα της καριέρας, αφού οι κόποι σου θ’ ανταμειφθούν κι επιτέλους θα γευτείς τους καρπούς των προσπαθειών σου. Δε θα ‘ναι εύκολο, μη γελιέσαι, αλλά τουλάχιστον θ’ αξίζει τον κόπο στο τέλος. Εκεί που θα ζοριστείς αρκετά, είναι στις σχέσεις σου με την οικογένειά σου. Η ατμόσφαιρα, με γονείς κι αδέρφια, θα είν’ ηλεκτρισμένη κι ικανή να σου χαλάσει τη διάθεση, αυτόν τον μήνα. Θα πρέπει να βρεις τρόπους να εξομαλύνεις την κατάσταση και ν’ αποφύγεις καυγάδες, που μπορούν να κάνουν κακό στις σχέσεις σου. Είναι μια δύσκολη περίοδος μεν, για την επικοινωνία σου με τους κοντινούς σου ανθρώπους, αλλά δε χρειάζεται να ‘ρθει η καταστροφή. Φρόντισε τις σχέσεις σου μαζί τους, φρόντισε την υγεία σου και βεβαιώσου πως διοχετεύεις την ενεργητικότητά σου, προς τη σωστή κατεύθυνση. Make love, not war, που λένε, βρε παιδί μου!

Αν είσαι σε σχέση, αυτόν τον μήνα θα πρέπει να προσέξεις πολύ τη συμπεριφορά σου απέναντι στ’ άλλο σου μισό. Άθελά σου ή κι ηθελημένα- γιατί τα κάνεις κάτι τέτοια-, θα μειώνεις τον σύντροφό σου και θα τον πληγώνεις ανεπανόρθωτα. Έχεις ένα υποστηρικτικό ταίρι κι αντί να χαίρεσαι γι’ αυτό, αφήνεις τις ανασφάλειές σου να σε μετατρέψουν σ’ ένα ψώνιο, που προσπαθεί με κάθε τρόπο ν’ ανυψώσει το ηθικό του, χτυπώντας τον άνθρωπό του εκεί που πονάει περισσότερο. Αν δεν αλλάξεις τροπάρι, φοβάμαι πως, μέχρι το τέλος του μήνα, δε θα ‘χεις ταίρι.

Εσύ που ‘σαι μόνος σου, θα ‘χεις πολλές ευκαιρίες να βγεις και να διασκεδάσεις, αλλά κυρίως, να επιδοθείς στ’ αγαπημένο σου σπορ, το φλερτ. Δεν υπάρχουν πολλές προοπτικές για κάτι σταθερό, απ’ άποψη σχέσης, αλλά τουλάχιστον θ’ αποκομίσεις πολλές εμπειρίες, που θα κάνουν τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού άκρως ενδιαφέρων και που θα στρώσουν χαλί γι’ άλλες, καλύτερες εμπειρίες, τους επόμενους μήνες. Πρόσεξε μόνο να μη δώσεις υποσχέσεις που δεν μπορείς να κρατήσεις, γιατί δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να χαλάσεις την εικόνα σου.

 

 

Καρκίνος

Τα πράγματα για σένα Καρκινάκι μου, είναι πολύ περίεργα αυτόν τον μήνα. Ενώ θα δεις το πορτοφόλι σου να γεμίζει, σε πιάνουν τάσεις φυγής κι αισθάνεσαι πως δεν μπορείς να χαρίζεις την ενέργειά σου σε μια δουλειά, που δε σε γεμίζει καθόλου και που δε σου προσφέρει αυτά που θες πραγματικά. Δεν είναι μόνο τα χρήματα. Θες να ‘σαι δημιουργικός, να σηκώνεσαι μ’ όρεξη για να πας στη δουλειά σου και να αισθάνεσαι πως προσφέρεις πραγματικά- κάτι που νιώθεις πως δεν το καταφέρνεις με τα σημερινά δεδομένα. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστή περίοδος να τα παρατήσεις όλα, αλλά δεν είναι κακό να ψάχνεις για λύσεις στο πρόβλημά σου. Επικεντρώσου στο ότι, τουλάχιστον, οικονομικά παίρνεις μια ανάσα. Κάτι είναι κι αυτό. Το πρόβλημα είναι πως η κακή σου διάθεση, εξαιτίας των εργασιακών σου, φέρνει προβλήματα στις σχέσεις σου, γιατί εκεί ξεσπάς, αφού δεν μπορείς να συγκρατήσεις τα νεύρα σου. Κάνεις κακό και στις οικογενειακές σου σχέσεις, αλλά και στις φιλικές σου, γι’ αυτό καλό θα ήταν να ηρεμήσεις, πριν χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο, αφού θα ‘χεις απομακρύνει με τη συμπεριφορά σου άτομα που σ’ αγαπούν. Πρέπει να φροντίσεις τον εαυτό σου αυτόν τον μήνα, να δώσεις βάση στα θέλω και στις ανάγκες σου, αλλά και να βρίσκεις τρόπους να χαλαρώνεις όσο περισσότερο γίνεται.

Η σχέση σου μπορεί να μετατραπεί σε πεδίο μάχης τον Ιούνιο, αφού θα υπάρξουν κάποιες δυσκολίες λόγω της καθημερινότητας- η οποία θα ‘ναι αμείλικτη απέναντί σας-, αλλά και κάποιων παρεξηγήσεων, που θα μπορούσαν άνετα να ‘χαν αποφευχθεί, αν κι εσύ αλλά και το ταίρι σου, δεν προσπαθούσατε να επιβάλλετε, ο ένας στον άλλον, τις απόψεις σας. Έχετε κι οι δύο την τάση να προσπαθείτε να φανείτε ανώτεροι, μ’ αποτέλεσμα να δημιουργείτε ένα χάσμα μεταξύ σας, που δε θα υπήρχε, αν δεν αφήνατε τον εγωισμό σας να κάνει κουμάντο. Αν δεν αλλάξετε τρόπο, αν δεν επικοινωνήσετε, σίγουρα ο Ιούνιος θα είναι κακός μήνας για τη σχέση σας.

Εσύ που ‘σαι μόνος σου, ίσως να μη νιώσεις την ανάγκη να κυνηγήσεις τον έρωτα, γιατί δεν έχεις βρει ακόμα τον εαυτό σου. Δεν ξέρεις τι θες, αν είσαι έτοιμος ν’ αφήσεις κάποιον να μπει στη ζωή σου κι αν θέλεις πραγματικά να δεσμευτείς. Γνωριμίες θα υπάρξουν πολλές, αλλ’ αυτόν τον μήνα ίσως να μην προκύψει κάτι ουσιαστικό, όχι, τουλάχιστον, μέχρι να ξαναβρείς τον εαυτό σου.

 

 

Λέων

Λιοντάρι μου, ο μήνας αυτός θα ‘χει τα πάνω και τα κάτω του και σαφέστατα, θα παίξει με τα νεύρα σου, σε σημείο να θες να ουρλιάξεις. Εντάξει, μη βρυχηθείς, ξέρεις πως κατά βάθος όλα καλά θα πάνε. Το πορτοφόλι σου δεν έχει τρύπες πια- έχει και λίγα χρήματα μέσα-, που σημαίνει πως για λίγο διάστημα έστω, μπορείς ν’ ανασάνεις και να ηρεμήσεις σ’ αυτόν τον τομέα. Έχεις κερδίσει και τον θαυμασμό των συναδέλφων κι ανωτέρων σου στη δουλειά, γιατί φέρνεις αποτελέσματα και δεν αποκλείεται να πάρεις κι εκείνη την πολυπόθητη προαγωγή, που τόσο καιρό κυνηγάς. Σίγουρα, αυτό δεν μπορεί ν’ αντισταθμίσει πως, στις προσωπικές σου σχέσεις, επικρατεί ένας μικρός πανικός, αλλά εντάξει, να ‘χεις να χαίρεσαι και με κάτι βρε παιδί μου. Είναι που δεν έχεις μάθει να ‘σαι διπλωμάτης, όταν πρέπει. Μερικές φορές, πρέπει να πηγαίνεις με τα νερά των ατόμων της οικογενείας σου, ακόμα κι αν διαφωνείς, γιατί στο τέλος θα φανεί ποιος είχε πραγματικά δίκιο. Απόφυγε ανούσιους καυγάδες, δεν τους έχεις ανάγκη. Πρέπει να προσέξεις τα νεύρα σου και την υγεία σου κατ’ επέκταση, γιατί θα σου δημιουργηθούν πολλά προβλήματα που θα πρέπει ν’ αντιμετωπίσεις αργότερα, εκεί που δεν το περιμένεις.

Ο Ιούνιος είναι γεμάτος προκλήσεις για σένα που είσαι σε σχέση, αφού θα δημιουργηθούν από το πουθενά κόντρες, ανάμεσα σε σένα και τ’ άλλο σου μισό. Δε θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά εσύ θα φταις γι’ αυτό- κατά κύριο λόγο-, αφού δεν προσπαθείς να κατευνάσεις τους φόβους του συντρόφου σου. Αντιθέτως, καταφέρνεις, πολύ καλά, να του δημιουργείς αμφιβολίες για τη σχέση σας, λες και το κάνεις επίτηδες. Καλό θα ήταν ν’ αλλάξεις τροπάρι νωρίς, αν δε θέλεις να κυνηγάς τ’ άλλο σου μισό, για να γυρίσει πίσω, όταν πλέον θα ‘ναι πολύ αργά.

Εσύ π’ αναζητάς τ’ άλλο σου μισό, έχεις πολλές πιθανότητες να το βρεις αυτόν τον μήνα, μιας και τα βλέμματα θα ‘ναι στραμμένα, όλα, πάνω σου. Είναι λες κι έχεις μαγνήτη και τραβάς κοντά σου κάθε άτομο που θα τολμήσει να σε κοιτάξει στα μάτια. Σ’ αρέσει το φλερτ, νομίζω, λιγάκι παραπάνω από τις σχέσεις κι αυτό το διάστημα, θα το ευχαριστηθείς όσο ποτέ άλλοτε. Το μόνο που μπορεί να σε σταματήσει είναι να ερωτευτείς παράφορα, με την πρώτη ματιά. Μην τ’ αποκλείεις, ακόμα κι αυτό μπορεί να συμβεί πολύ εύκολα αυτόν τον μήνα.

 

 

 

 

Παρθένος

Παρθενάκι μου, συγκρατήσου. Ο Ιούνιος δε θα ‘ναι ο ιδανικός μήνας για σένα και τα προβλήματα που θα πρέπει ν’ αντιμετωπίσεις. Θα ‘ναι αρκετά και θα σ’ επηρεάσουν πολύ, ψυχολογικά. Θα νιώσεις πως είσαι στη σκιά κάποιου καλύτερου ή πιο τυχερού από σένα, όλο τον μήνα, μ’ αποτέλεσμα η ψυχολογία σου να πιάσει πάτο, γιατί ό,τι κι αν κάνεις, δε μπορείς να βγεις μπροστά του. Σίγουρα, όλο αυτό θα ‘χει επιπτώσεις στην υγεία σου αλλά και στις σχέσεις σου με τ’ άτομα στο κοντινό σου περιβάλλον, γιατί εκεί θα ξεσπάς, κάθε φορά που οι προσπάθειές σου θα πέφτουν στο κενό. Η τύχη δε θα σ’ ευνοήσει πολύ αυτό το διάστημα, αλλά δε θα πρέπει, σε καμία περίπτωση, να τα παρατήσεις. Αντιθέτως, τώρα είν’ η κατάλληλη στιγμή για να πεισμώσεις και ν’ αποδείξεις πως είσαι ικανός και πως αξίζεις την προσοχή του κόσμου. Στηρίξου στην οικογένειά σου και στους φίλους σου, αντί να τους απομακρύνεις από κοντά σου και βεβαιώσου πως δε θ’ αφήσεις αυτήν την, όχι και τόσο καλή, περίοδο ν’ αποβεί καταστροφική για την υγεία σου.

Βρες τρόπους να ξεσπάς, κάνε πράγματα π’ αγαπάς και που σε γεμίζουν, περπάτα και κυρίως, μίλα και μην κρατάς τα πάντα μέσα σου.
Η μυστικοπάθειά σου κι η τάση σου να μην αποκαλύπτεις τα συναισθήματά σου, θα ‘ναι αυτό που θα ταρακουνήσει, για τα καλά, τη σχέση σου με τ’ άλλο σου μισό. Αν δεν ανοιχτείς όσο είναι καιρός, αν δε μιλήσεις με το ταίρι σου, για όσα νιώθεις για ‘κείνο, δεν αποκλείεται να υπάρξουν παρεξηγήσεις, που θα σας απομακρύνουν ακόμα περισσότερο. Του δίνεις δικαίωμα να πιστέψει πως μπορεί να ‘χεις χάσει το ενδιαφέρον σου για ‘κείνο κι αυτό, από μόνο του, είναι λόγος να ‘ρθει ένα αναπάντεχο τέλος, από πλευράς του. Μάθε ν’ αφήνεις τις απογοητεύσεις από την καθημερινότητά σου έξω από τη σχέση σου και να φέρεσαι στ’ άλλο σου μισό, όπως πραγματικά του αξίζει.

Αν ανήκεις στους ελεύθερους του ζωδιακού, μάλλον δε θα ‘χεις αρκετή όρεξη αυτόν τον μήνα, ν’ ασχοληθείς μ’ έρωτες και νέες γνωριμίες. Δε θα ‘χεις καν όρεξη να βγεις έξω, για να δεις τι κινείται. Ίσως να ‘ναι και καλύτερα έτσι, γιατί έτσι όπως είσαι, μάλλον δυστυχισμένο θα ‘κανες όποιο άτομο τολμούσε να σε πλησιάσει, αλλά και τον ίδιο σου τον εαυτό. Οπότε, άσε τους έρωτες για όταν ξαναβρείς τον εαυτό σου.

 

 

Ζυγός

Ζυγέ μου, μπορεί αυτός ο μήνας, να φέρνει επιτυχίες στα επαγγελματικά σου και στην προσωπική σου εξέλιξη, όμως, φέρνει επίσης και γκρίνιες, από την πλευρά της οικογένειας και των φίλων, γιατί όπως λένε, δε βρίσκεις ποτέ χρόνο για ‘κείνους. Μπορεί και να υπάρχει μια αλήθεια σ’ αυτό, αφού το πρόγραμμά σου πάντα είναι φορτωμένο. Από τη μία είσαι επικεντρωμένος στην εξέλιξη της επαγγελματικής σου πορείας- γιατί είναι σημαντικό για σένα ν’ ανεβαίνεις στην ιεραρχία, όσο πιο γρήγορα γίνεται- κι από την άλλη, έχεις και μια μανία με την κοινωνική σου ζωή, γιατί θέλεις να διευρύνεις τον κύκλο γνωριμιών σου, ώστε να ‘χεις άτομα στα οποία θα στραφείς, για οτιδήποτε χρειαστείς. Έτσι λοιπόν, καταφέρνεις για μία ακόμη φορά να ξεχάσεις πόσο σημαντικές είν’ οι σχέσεις με τα κοντινά σου άτομα, που έχουν ανάγκη λίγη από την προσοχή σου. Χάρισέ τους λίγο από τον χρόνο σου κι άκου αυτά που σου λένε, γιατί όταν τους χρειαστείς, εκείνοι θα ‘ναι ‘κεί, δίπλα σου, χωρίς δεύτερη σκέψη. Πρόσεξε και την υγεία σου, γιατί η αποκοτιά δε θα σου κάνει καλό, αφού έχεις την τάση να το παρακάνεις με τις υπερβολές κι αυτό θα σου κοστίσει ακριβά.

Δύσκολα τα πράγματα, αυτόν το μήνα, για σένα που ‘χεις σχέση κι αυτό γιατί προτιμάς να δίνεις περισσότερη σημασία σ’ άτομα που δεν την αξίζουν, αντί να προσπαθείς να ‘ρθεις πιο κοντά σ’ αυτήν. Αυτό το λάθος το κάνεις συχνά και θα ‘ρθει η στιγμή που δε θα στο συγχωρέσει. Δεν είναι ό,τι καλύτερο να σε βλέπει το ταίρι σου περιτριγυρισμένο από κόλακες, ενώ εκείνο στέκεται στη γωνία, στο σκοτάδι, γιατί εσύ δεν το καλείς στο φως μαζί σου. Επίσης, είσαι ικανός ν’ αφήσεις ένα τρίτο πρόσωπο να μπει ανάμεσά σας, γιατί πολύ απλά σε κάνει να νιώθεις όμορφα. Αν νοιάζεσαι πραγματικά για τον σύντροφό σου, μην του κάνεις τέτοιο κακό.

Το φλερτ κι η διασκέδαση θα ‘χουν τον πρώτο λόγο για σένα που ‘σαι ελεύθερος κι οι γνωριμίες, με τ’ άλλο φύλλο, θα ‘ναι πολλές. Είναι σίγουρο όμως, πως δεν είσαι σε θέση να δεσμευτείς, γιατί προτιμάς να περνάς καλά, χωρίς να αισθάνεσαι ότι έχεις περασμένες αλυσίδες στα πόδια σου, που σε κρατάνε από το να πετάξεις. Καλό θα ήταν βέβαια, να μη δίνεις ελπίδες στ’ άτομα που σε πλησιάζουν. Να ‘σαι ξεκάθαρος, από την αρχή, για τις προθέσεις σου. Δεν είναι καθόλου κακό, πίστεψέ με.

 

 

Σκορπιός

Ένας όμορφος μήνας σε περιμένει, Σκορπιουδάκι μου, όπου θα δεις τις προσπάθειές σου και τις ιδέες σου να παίρνουν σάρκα κι οστά, ενώ θ’ αναγνωριστούν οι προσπάθειές σου κι η πολλή δουλειά σου, από τους ανώτερούς σου, στην εργασία σου. Περνάς μια αρκετά δημιουργική περίοδο και το μυαλό σου δε σταματάει να δουλεύει. Αυτό φυσικά, λειτουργεί κι ως τρόπος να ξεφεύγεις από την καθημερινότητά σου- που μερικές φορές γίνεται αρκετά σκληρή-, αλλά σε βοηθάει και να ‘ρθεις πιο κοντά με τους ανθρώπους π’ αγαπάς και που καιρό τώρα είχες κρατήσει σε μια απόσταση, γιατί δεν ήσουν στην καλύτερη φάση της ζωής σου. Ξυπνάς από τον λήθαργο που ‘χες πέσει το προηγούμενο διάστημα, ενώ βρίσκεις τον εαυτό σου κι η ψυχολογία σου είναι πολύ καλύτερη, από τον προηγούμενο μήνα που σε βασάνισε αρκετά. Παίρνεις απόφαση να φροντίσεις τον εαυτό σου, όσο περισσότερο γίνεται, αλλά και να βρεις νέες πηγές ευτυχίας, που θα σου δώσουν ώθηση για να δουλέψεις σκληρά, ώστε να ‘ρθουν καλύτερες μέρες.

Είναι ένα περίεργο διάστημα για σένα που ‘χεις μια σχέση, γιατί, ενώ νιώθεις πως έχεις βρει τ’ άλλο σου μισό, έχεις και μια έντονη ανάγκη να ‘σαι μόνος σου, η οποία δυσκολεύει την κατάσταση. Πρέπει να ‘ρθεις στη θέση του συντρόφου σου και να δεις την κατάσταση μέσα από τα μάτια του, πριν περάσεις στην αντεπίθεση, κατηγορώντας τον πως δε σε καταλαβαίνει. Απόφυγε τους ανούσιους καυγάδες και προσπάθησε, όταν φτάνεις σε σημείο να θες να το βάλεις στα πόδια, να μιλάς μαζί του, γιατί μόνο έτσι μπορεί να σωθεί η σχέση σας, αλλά και να βρεις τον λόγο που νιώθεις τέτοιες τάσεις φυγής. Εξάλλου, μπορεί να μη φταίει καν το ταίρι σου γι’ αυτό κι απλώς να πιέζεσαι απ’ άλλα πράγματα. Αν θες να ξεφύγεις, πάρε και το ταίρι σου μαζί, πίστεψέ με καλό θα σας κάνει.

Αν είσαι μόνος σου, καλύτερα να παραμείνεις έτσι, αυτόν τον μήνα. Θα ‘χεις την ευκαιρία να κάνεις ενδιαφέρουσες γνωριμίες, αλλά δεν ξέρεις τι ακριβώς θες από τον έρωτα και γι’ αυτό προτιμάς να περιμένεις, μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα μέσα σου, αλλά και να μην αισθάνεσαι πως θες να το βάλεις στα πόδια, κάθε φορά που σε πλησιάζει κάποιος και σου δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον.

 

 

Τοξότης

 

Τοξότακι μου, o πρώτος μήνας του καλοκαιριού είν’ εδώ κι εσύ είσαι έτοιμο να δεις και να γευτείς τη σταθερότητα. Φυσικά, σταθερότητα και Τοξότης δεν πάνε μαζί, όμως ο Ιούνιος έχει άλλα σχέδια για σένα. Κι ενώ η φαντασία σου καλπάζει, τα επεκτατικά σου σχέδια δε σταματούν πουθενά, ούτε η διάθεσή σου για περιπέτεια. Όμως, όσο και να προσπαθείς ν’ αντισταθείς στη ρουτίνα, θα υπάρχουν πολλά που θα σε κρατάνε κολλημένο, πίσω. Η ζωή, οι επιθυμίες σου, αλλά κι η γενικότερη πορεία σου, μοιάζουν πολύ διαφορετικά απ’ όσα μας είχες συνηθίσει, αλλά και που εσύ είχες συνηθίσει, για τον εαυτό σου. Δε μοιάζεις σε τίποτα, με τ’ άτομο που ήσουν έναν χρόνο πριν- κι αυτό χάρη στις επιρροές του Δία, που σε βοήθησε να διευρύνεις τους ορίζοντές σου.

Όμως τώρα ήρθε η στιγμή να γευτείς τους καρπούς των κόπων σου, κάτι που προϋποθέτει να παραμείνεις σ’ ένα σημείο και ν’ απολαύσεις τη νίκη σου. Φυσικά, η αυτονομία κι η ανεξαρτησία είναι το παν για σένα, όμως θυμήσου ότι ανεξάρτητος δεν είναι κάποιος, μόνο και μόνο, επειδή ζει στ’ άκρα. Ανεξάρτητος μπορεί να ‘ναι κι αυτός, ο οποίος έχει στηρίξει μέχρι τέλους τις επιλογές του και πλέον έχει καταφέρει να φτιάξει μία καθημερινότητα π’ αποτελείται από καταστάσεις, δεδομένα κι ανθρώπους, τα οποία τον κάνουν να νιώθει πλήρης κι ευτυχισμένος. Νέες οικονομικές ευκαιρίες, αλλά και το σενάριο μιας νέας δουλειάς, πέφτουν στο τραπέζι, όμως η απόφαση δε θα πρέπει να ‘ναι βιαστική, κυρίως τις πρώτες ημέρες του μήνα.

Για ν’ αποφύγεις τη σύγχυση και τις παρερμηνείες, φίλτραρε καλά τις βασικές πληροφορίες- που σου δίνονται για το κάθε θέμα- κι έχε υπομονή, μέχρι να συγκεντρώσεις όλα τα δεδομένα που χρειάζεται, ώστε να πάρεις τις τελικές σου αποφάσεις. Ο έρωτας δε θα σ’ απογοητεύσει, ούτε και αυτόν τον μήνα. Μ’ έντονο το σενάριο της επανασύνδεσης με κάποια παλιά αγάπη- κάπως επεισοδιακά-, η ζωή σου αποκτά ξανά το κόκκινο χρώμα π’ αναζητούσες τόσο καιρό.

 

 

Αιγόκερως

Αιγοκεράκι μου, ο μήνας αυτός σε θέλει πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Όμως, δεν είμαι σίγουρη κατά πόσο είσ’ έτοιμος να μπεις στο κέντρο του ενδιαφέροντος. Ακόμα κι αν εσύ, έχεις ήδη αρχίσει να ονειρεύεσαι παραλίες και διακοπές, σου προτείνω να πάρεις μερικές βαθιές ανάσες, καθώς μέχρι την ξεκούραση- που διακαώς επιθυμείς-, μεσολαβεί λίγη ακόμα ταλαιπωρία στη ζωούλα σου. Τους προηγούμενους μήνες, τα γεγονότα, μπορούμε να πούμε ότι, μεταμόρφωσαν την καθημερινότητά σου κι εσύ βρίσκεσαι πλέον αντιμέτωπο με τα νέα δεδομένα. Όλοι ξέρουμε πως δεν επιθυμείς τις αλλαγές- ακόμα κι αν αυτές είν’ αναγκαίες- και πως χρειάζεται αρκετός χρόνος, έτσι ώστε να προσαρμοστείς σ’ αυτές.

Θα χρειαστείς σίγουρα, να εστιάσεις σε κάτι πιο μικρό, όπως για παράδειγμα οι φίλοι σου κι η καθημερινότητά σου, για να καλύψεις τη συναισθηματική μοναξιά που πιθανόν να νιώσεις, τις πρώτες ημέρες του μήνα. Μ’ αυτόν τον τρόπο και με baby steps, σιγά-σιγά, θα οδηγηθείς σ’ ένα πιο εύφορο έδαφος για τη ψυχή σου. Στα μέσα του μήνα, μία γνωριμία έρχεται για να ταράξει τα στάσιμα νερά της καθημερινότητάς σου και να ρίξει αυτό το βότσαλο στη λίμνη, που θ’ αναταράξει τη ρουτίνα σου με θετικό πρόσημο.

Ο μήνας επίσης, προσφέρεται για ενασχόλησή με την πνευματική σου καλλιέργεια και κυρίως, με το πώς να διαχειρίζεσαι τις γνώμες των άλλων, οι οποίες τελικά δείχνουν να σ’ επηρεάζουν πολύ. Σίγουρα, το πρώτο δεκαπενθήμερο θα ‘χει αλλαγές κι ανατροπές και μόνο βαρετό δε θα μπορέσεις να το χαρακτηρίσεις, όμως προς τα τέλη του μήνα, θα δεις ότι τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται καλύτερα και νέες ευκαιρίες θ’ αρχίσουν να ξεπηδούν, από το πουθενά. Αξίζει να κάνεις λίγη υπομονή ακόμα και κυρίως, να διώξεις την καχυποψία που τόσο βασανίζει το μυαλό σου.

 

 

Υδροχόος

Υδροχόε μου, χαρμόσυνες καμπάνες ηχούν στην προσωπική σου ζωή. Μπορούσε κάποιος να πει ότι, είν’ η εποχή σου και το πλανητικό σύστημα έχει βαλθεί να σ’ αναδείξει. Αλλαγές στο σπίτι και στις σχέσεις θα προκύψουν, αλλά σίγουρα θα ‘ναι για καλό και θα σε βοηθήσουν να βρεις πιο χαλαρούς ρυθμούς, κάτι που πραγματικά έχεις ανάγκη. Σίγουρα, η εργασία είχε καταβάλει τεράστιο μέρος της χρονιάς σου, μέχρι στιγμής, κάτι που θα μπορούσε ν’ αλλάξει αυτόν τον μήνα, ειδικά μέχρι τα μέσα του.

Καλά, δε λέω ότι θα σταματήσεις να ‘χεις υποχρεώσεις κι ότι θα κοιτάς το ταβάνι, όμως ο Δίας σού δίνει μια ανάσα και σου χαρίζει ένα διάλειμμα, πράγμα που είν’ απαραίτητο για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου. Κάπου εδώ, θα μπορέσεις ν’ αναζητήσεις και μία ισορροπία, μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Τι κι αν το προηγούμενο διάστημα είχες τις κλειστές σου; Με το καλοκαιράκι προ των πυλών και τη θερμοκρασία ν’ ανεβαίνει, βγες έξω κι επέκτεινε τον κοινωνικό σου κύκλο, ενώ επίσης, προσπάθησε να συναναστραφείς ανθρώπους που μπορούν να σ’ επηρεάσουν θετικά. Δεν αναφέρομαι μόνο στο επίπεδο των προσωπικών σχέσεων, αλλά κυρίως, στο επίπεδο της ζωής σου.

Αν φλερτάρεις με την ιδέα ν’ αλλάξεις πόλη ή γενικότερα τόπο διαμονής, να ξέρεις ότι αυτό το τρίμηνο π’ ακολουθεί, είναι ιδανικό, για να πέσουν στο τραπέζι όλες οι ιδέες, για μία νέα αρχή. Κι ακόμα κι αν συνεχίζουν να σ’ απασχολούν τα περσινά, ξινά σταφύλια των ερωτικών σου, εγώ θα σου ‘λεγα να μη μείνεις βάλτομένος στα παλιά, για κανέναν λόγο. Ο μήνας έχει κάτι καλό για σένα, που μπορεί να σε παρασύρει πολύ μακριά, σε μία ερωτική, καλοκαιρινή περιπέτεια, την οποία δεν έχεις ξαναζήσει. Αρκεί να είσαι δεκτικός.

 

 

Ιχθείς

Ψαράκι μου, οι σχέσεις κι οι συνεργασίες, που τόσο μεγάλη σημασία έχουν για σένα, είναι στα καλύτερά τους, αυτόν τον μήνα. Το πλανητικό σκηνικό δείχνει να ευθυγραμμίζεται με τις επιθυμίες σου, οπότε ετοιμάσου να ενισχύσεις τους φιλικούς, συνεργατικούς αλλά κι ερωτικούς δεσμούς. Κι ενώ, εδώ και πάρα πολύ καιρό, αναζητάς τ’ άλλο σου μισό, ήρθε η περίοδος που, επιτέλους, θα προσελκύσεις ένα άτομο, τ’ οποίο θα σε κάνει να νιώθεις ολοκληρωμένος κι ότι η ζωή σου έγινε ακόμη πιο όμορφη. Όμως, πριν πάρουν τα μυαλά σου αέρα για ακόμα μία φορά, αφιέρωσε χρόνο σ’ αυτήν τη σχέση και προσπάθησε να εμφανίσεις το πραγματικό σου πρόσωπο.

Μ’ απλά λόγια, μην προσπαθήσεις να υποδυθείς κάποιον άλλον, μόνο και μόνο από την ανάγκη σου γι’ αποδοχή ή από την επιθυμία σου να ζήσεις ένα ρομάντζο, που όμως δε θα βασίζεται στην ειλικρίνεια. Και το μάθημα του σύμπαντος για σένα, σχετίζεται με το πώς πρέπει να διαχειρίζεσαι τη σχέση μου με την αλήθεια και τη φαντασία σου. Μείνε ανοιχτός σ’ ότι και να ‘ρθει στον δρόμο σου, αφού είν’ η σωστή στιγμή να λειτουργήσεις χωρίς πυξίδα και να περιμένεις τ’ απροσδόκητο.

Τα παλιά και τα ξεπερασμένα δεν έχουν θέση στη ζωή σου. Ν’ αφήσεις τ’ άτομα που σ’ ενδιαφέρουν ν’ ανακαλύψουν κάτι από σένα και που θα τα φέρει πιο κοντά σου. Μία ισχυρή έλξη αναστατώνει την καρδιά σου και την κάνει να σιγοβράζει. Πιθανότατα, τώρα να βρει το έδαφος ν’ ανθίσει μια σχέση, αν κι εσύ αφήσεις μία χαραμάδα, ώστε να μπει λίγο φως, στα σκοτεινά σου δωμάτια. Μην εκπλαγείς αν μια απλή συζήτηση καταφέρει να εξελιχθεί σε μία σχέση ζωής.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Λέτα Μπεζεργιάννη