Έχεις βρει έναν άνθρωπο και σ’ έχει βρει κι αυτός. Βγαίνετε πρώτο και δεύτερο ραντεβού. Αρχίζετε να χάνετε το μέτρημα. Η επικοινωνία φανταστική. Το κρεβάτι επίσης. Σου αρέσει τρελά, νιώθεις ότι αισθάνεται το ίδιο. Αλλά… Υπάρχει ένα μεγάλο αλλά, που αποφεύγετε να το αντιμετωπίσετε. Tι ακριβώς συμβαίνει μεταξύ σας; Οι φίλοι ρωτάνε αν είστε σε σχέση, αν θα προχωρήσει η φάση κι εσείς αντί για απάντηση, σκύβετε το κεφάλι, κοιτάτε αμήχανα το ταβάνι και μιλιά δε βγάζετε.

Κι αν είστε σε situationship; Παρεμφερής της σχεδόν σχέσης, μιλάμε για μια κατάσταση στην οποία δεν έχετε ξεδιαλύνει τι είδους δύνδεση σαν ενώνει κι ούτε φαίνεται στον ορίζοντα πράσινο φως. Ο λόγος; Ίσως ούτε εσείς οι ίδιοι τον γνωρίζετε κι ίσως να μη γουστάρετε και να τον μάθετε. Είστε μαζί και ταυτόχρονα δεν είστε, βρίσκεστε και δε συζητάτε ποτέ για αποκλειστικότητα ή μη, δεν ξεκαθαρίζει τίποτα και το μόνο που παίρνετε ο ένας από τον άλλον είναι μισόλογα.

 

Ας επικεντρωθούμε στα σημάδια του Situationship:

 

1. Οι φίλοι σας ξέρουν ελάχιστα έως τίποτα

Το αναφέραμε και πιο πάνω. Δε συζητάμε καν ν’ αναφερθεί κάτι σε γονείς, σε περίπτωση που ρωτήσουν τι παίζει στη ζωή σου. Αρκείσαι σ’ ένα απλό και λιτό “τίποτα”. Αν τύχει και πέσετε ο ένας πάνω στον άλλον κι είσαι με την παρέα σου, θα τον συστήσεις σαν έναν απλό φίλο, απλό γνωστό, συνάδελφο, συμφοιτητή, ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι ως ασφαλής απάντηση. Κι αν επιμείνουν, η απάντηση είναι μία: «Δε μας αρέσουν οι ταμπέλες, άρα γιατί να μας βάλουμε μία;»

 

2. Βρίσκεστε μόνο βράδυ

Εξάλλου πιο πολλά έχετε να πείτε στο κρεβάτι, παρά έξω καθιστοί. Και πρωινές ώρες να βρεθείτε για μια απλή συζήτηση, δε θα επεκταθείτε σε κοινά μελλοντικά σχέδια. Δεν τα θέλετε, δε σας συγκινούν, δεν τα θεωρείτε αναγκαία. Είναι όλα της τελευταίας στιγμής, ενώ η ασυνέπεια είναι συχνό φαινόμενο κι οι δικαιολογίες κι από τις δύο μεριές θα μοιράζονται αβέρτα.

 

 

3. Υπάρχει μόνο επιφάνεια στις συζητήσεις

Το θέλετε, το ζητάτε, ζείτε για να γίνει μια χαλαρή συζήτηση. Και δεν είναι ότι δεν κάνετε υπέροχες φιλοσοφικές ή πολιτικές συζητήσεις, όμως αν πάει προς το τι αισθάνεστε τις κόβετε μαχαίρι. Υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι συζητάτε σε βάθος, ενώ το μόνο που κάνετε είναι αφηρημένους διαλόγους.

 

4. Παίζουν κι άλλοι

Νοιάζεστε ο ένας για τον άλλον, αλλά, κατά πάσα πιθανότητα, στο κρεβάτι σας υπάρχουν κι άλλοι, είτε από πλευράς σου είτε από πλευράς του παρτενέρ. Εννοείται δε θα το μάθεις και δε θα το μάθει, υπάρχει ως κοινό μυστικό μεταξύ σας.

 

5. Υπάρχει στρες παρά τη χαλαρότητα

Ναι μεν δεν υπάρχουν ταμπέλες, αλλά υπάρχει άγχος αν θα παραμείνει επ’ αόριστον έτσι η σχέση, αν θα προχωρήσει ή θα εξαφανιστεί ένας από τους δύο δίχως ένα αντίο και μια χειραψία. Βέβαια, δε θα υπάρξουν δράματα, αφού ποτέ δεν ξεκαθαρίσατε τη φάση μεταξύ σας.

 

6. Πάρε τα πράγματά σου

Αφήνεις πράγματά σου στο σπίτι του κι αντίστοιχα ο άνθρωπός σου στο δικό σου, νιώθετε οικεία, χωρίς κάποια παραπάνω εξήγηση. Ωστόσο στις μερικές εβδομάδες θα θυμίσετε ο ένας στον άλλον ευγενικά να τα πάρει, καθώς επιθυμείτε να υπάρχει μια παροδικότητα στο πόσο χώρο καταλαμβάνει ο ένας στη ζωή του άλλου.

 

Αν αναγνωρίζεις τη σχέση σου στα παραπάνω και σου κάνει, μια χαρά. Αν όμως όχι, φρόντισε να μην πιεστείς και να μη χάσεις την μπάλα, γιατί τότε, όχι μόνο θα πονέσεις, αλλά μπορεί να θελήσεις να βρεις το δίκιο σου και να μην μπορέσεις, καθώς ξεκαθαρίσματα δε θα έχουν υπάρξει.

 

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ηλιάνα Τσακίρη