Ο Ερμής πέρασε ξανά στο ζώδιο του Τοξότη, ανάδρομος μέχρι τη 1η του νέου έτους κι ορθόδρομος έως 13/1 που θα περάσει εκ νέου στο ζώδιο του Αιγόκερου. Επιπλέον, ο ανάδρομος Ερμής στον Τοξότη θα βρίσκεται σε δύσκολη όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα όλο αυτό το διάστημα, κάτι που σημαίνει ότι το τοπίο θα είναι θολό, θα είναι πολύ δύσκολο να δούμε τις καταστάσεις αντικειμενικά και να διακρίνουμε την αλήθεια από το ψέμα. Καλό είναι να θυμόμαστε ότι η εικόνα που έχουμε τώρα μπροστά μας δεν είναι απολύτως ξεκάθαρη και μπορεί να λείπουν κάποια κομμάτια από το παζλ που θα φανερωθούν στην πορεία.

Μπορεί, λοιπόν, πολύ εύκολα να παραπλανηθούμε και να εξαπατηθούμε ή να εξιδανικεύσουμε ένα πρόσωπο ή μια κατάσταση, αγνοώντας τα ελαττώματα που μπορεί να έχει. Είναι σημαντικό μέσα σε αυτό το διάστημα να δείξουμε υπομονή και ψυχραιμία, να μη βγάλουμε συμπεράσματα και να μη βιαστούμε να πάρουμε οριστικές αποφάσεις. Θα πρέπει κι εμείς οι ίδιοι να είμαστε συγκρατημένοι απέναντι σε υποσχέσεις που δίνουμε στους άλλους, γιατί ίσως στην πορεία να μην μπορούμε να τις εκπληρώσουμε.

 

Kριός

Για τους Κριούς, ο Ερμής στο ζώδιο του Τοξότη θα σας βοηθήσει στην εξερεύνηση ευκαιριών πέρα από το οπτικό σας πεδίο. Θα σας βοηθήσει να μπορέσετε να βάλετε σε τάξη πράγματα και καταστάσεις στα ερωτικά σας με μεγαλύτερη ευκολία αλλά θα πρέπει να κρατήσετε αυστηρά τα όρια και το πλαίσιο στο οποίο κινείστε. Δεν αποκλείεται να επανέλθει στο προσκήνιο μια εκκρεμότητα ή ένα πρόσωπο που για κάποιο λόγο είχε απομακρυνθεί.

 

Ταύρος

Για τους Ταύρους, ο Ερμής στον Τοξότη θα σας βοηθήσει κυρίως σε ψυχικό επίπεδο. Θα σας βοηθήσει να μπορείτε να δείτε τα πράγματα πιο απλά και περισσότερο επιφανειακά όπου χρειάζεται. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να βρίσκετε ευκολότερα λύσεις, να είστε περισσότερο ευέλικτη/ος και να αλλάξετε κατεύθυνση όπου αυτό θα είναι χρήσιμο.

 

Δίδυμος

Για τους Διδύμους, η θέση του Ερμή στον Τοξότη απέναντι από το ζώδιό σας ενισχύει το πείσμα σας σε έναν σκοπό αλλά λόγω της ανάδρομής του πορείας καλό θα είναι να μελετάτε τα πάντα καλά. Οργανωθείτε με τον καλύτερο τρόπο και προχωρήστε πάνω σε αντικειμενικά κριτήρια. Ο Ερμής εκτός των άλλων κυβερνάει και τον Ήλιο σας, οπότε προσέξτε θέματα υγείας.

 

Καρκίνος

Για τους Καρκίνους, η καθημερινότητά σας αλλάζει με τον Ερμή στο ζώδιο του Τοξότη. Προσπαθήστε να λειτουργείτε με διπλωματία αλλά χωρίς να υποτιμάτε τον άνθρωπο απέναντί σας. Η διαίσθησή σας θα είναι ιδιαίτερα ενεργή και καλός σύμβουλος. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε τι θέλετε και να βάλετε τα όριά σας στους άλλους. Αποφύγετε να προχωρήσετε σε μια δέσμευση ή να πάρετε σημαντικές αποφάσεις σχετικά με μια σχέση.

 

Λέων

Για τους Λέοντες, ο Ερμής στο ζώδιο του Τοξότη σάς αναζωογονεί σε πολλά επίπεδα, ακόμη και κατά την ανάδρομή του πορεία. Η ενέργεια και η δυναμική του θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά σε ό,τι βάλετε στόχο, αρκεί να είστε πρόθυμη/ος κι εσείς να αγωνιστείτε προς αυτή την κατεύθυνση. Δουλειά και διασκέδαση θα πρέπει να είναι σε ισορροπία.

 

Παρθένος

Για τους Παρθένους, ο Ερμής στον Τοξότη κινητοποιεί ζητήματα που σχετίζονται με το σπίτι, την οικογένεια και γενικότερα την ιδιωτική σας ζωή. Η δυναμική του ενισχύει τη θέλησή σας και σας δίνει την απαραίτητη αισιοδοξία, χρήσιμη καύσιμη ύλη για τις δράσεις που θα επιλέξετε να κάνετε στους συγκεκριμένους κυρίως τομείς, αλλά σκεφτείτε πως για σημαντικές αποφάσεις ζωής, καλό θα είναι να περιμένετε να ορθοδρομήσει ξανά.

 

Ζυγός

Για τους Ζυγούς, σε θέματα επικοινωνίας σας βοηθά η θέση του Ερμή στο ζώδιο του Τοξότη. Νέες ιδέες πέφτουν στο τραπέζι προς συζήτηση μιας και διανύει την ανάδρομή του πορεία. Το μόνο που θέλει προσοχή είναι να σεβαστείτε τους προσωπικούς σας χρόνους και να μην παρασυρθείτε από άλλους ανθρώπους. Είναι πολύ πιθανό μέσα σε αυτό το διάστημα να έρθουν στο προσκήνιο υποχρεώσεις που είχατε αφήσει στη μέση ή να υπάρξουν παρεξηγήσεις και μπερδέματα.

 

Σκορπιός

Για τους Σκορπιούς, σε πολύ προσωπικούς σας χώρους κινείται ο Ερμής στον Τοξότη, δηλώνοντας μια περίοδο κατά την οποία θα μπορέσετε με μεγαλύτερη δύναμη και κυρίως αισιοδοξία να έρθετε αντιμέτωπη/ος με ό,τι έχει βαλτώσει και χρειάζεται να κινηθεί στα αισθηματικά σας. Θέματα που σχετίζονται με την υλική ή/και συναισθηματική σας ασφάλεια έρχονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στο προσκήνιο προς εκ νέου αξιολόγηση, ενώ υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να πρέπει να γκρεμίσετε μια σχέση εντελώς και να τη χτίσετε απ’ την αρχή.

 

Τοξότης

Για τους Τοξότες, ο Ερμής στο ζώδιό σας, σάς φορτίζει με πίστη και όραμα. Αφιερωθείτε σε ένα όνειρο και με αντικειμενικές προσδοκίες είναι σίγουρο πως θα το απογειώσετε. Με αυτό τον τρόπο θα βελτιώσετε και την εικόνα σας στον κόσμο γύρω σας και θα κάνετε απαραίτητες αλλαγές για την καλύτερη εξέλιξή σας. Όλα είναι υπέρ σας για νέα μεγάλα βήματα. Μη φοβηθείτε να τα κάνετε.

 

Αιγόκερως

Για τους Αιγόκερους, ο Ερμής ανάδρομος στον Τοξότη σηματοδοτεί για εσάς μια περίοδο κατά την οποία η διαίσθησή σας θα είναι ένα αξιόλογο και έμπιστο εργαλείο στα χέρια σας. Αυτή την περίοδο θα έχετε την εύνοια να καταλάβετε γρηγορότερα την όποια υπερβολή θα μπορούσε να λάβει χώρα και με την αντικειμενικότητά σας να απομακρύνετε οτιδήποτε δε σας κάνει καλό. Να θυμάστε επίσης, πως το παρελθόν είναι παρελθόν για κάποιο λόγο και δε θα βοηθήσει κανέναν να προσπαθήσετε για κάτι που έχει τελειώσει.

 

Υδροχόος

Για τους Υδροχόους, ο Ερμής στον Τοξότη θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και μέσα από τις επαφές σας να μπορέσετε να επεκτείνετε το δημιουργικό δυναμικό σας. Είναι κατάλληλη στιγμή να αναλογιστείτε με ποίον τρόπο θα πρέπει να κινηθείτε προς τα έξω ώστε να εκπλήξετε με τα ταλέντα σας. Σε κάθε περίπτωση, δε θα πρέπει να το βάλετε κάτω και να χάσετε τον προσανατολισμό σας. Είναι ίσως μια ευκαιρία να επαναξιολογήσετε τη θέση στην οποία βρίσκεστε και να σκεφτείτε εάν κινείστε στο σωστό μονοπάτι ή αν θα πρέπει να κάνετε κάποια αναπροσαρμογή.

 

Ιχθείς

Για τους Ιχθύες, ο Ερμής στο ζώδιο του Τοξότη σας σπρώχνει να δείξετε εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας και δυναμώνει την πίστη σας σε ένα ιδανικό, ακόμη και σε ανάδρομη πορεία. Οι εκπλήξεις ή τα εμπόδια δε θα λείψουν ακριβώς για τον ίδιο λόγο, αλλά εσείς δε θα πρέπει να κάνετε πίσω. Αντιθέτως, με ευελιξία και προσαρμοστικότητα επιδείξτε τον δυναμισμό σας.

 

Πηγή: astroguide.gr