Η εβδομάδα αυτή δίνει τέλος στις καθυστερήσεις και προσφέρει σημαντικές ανάσες στις σχέσεις και τις συνεργασίες. Η αυτοπεποίθηση αυξάνεται και η δράση επικεντρώνεται στην πραγματοποίηση στόχων. Στις 23/10 ο Ήλιος μετακινείται στον Σκορπιό κι υπόσχεται έντονες ερωτικές στιγμές κι ελπιδοφόρες νέες γνωριμίες, ενώ μια επιτυχία στον επαγγελματική ή οικονομικό τομέα είναι πιθανή. Ωστόσο χρειάζεται προσοχή σε παιχνίδια εξουσίας που μπορούν ν’ ανατρέψουν το ευχάριστο αυτό κλίμα. Η Σεληνιακή Έκλειψη στον άξονα Σκορπιού – Ταύρου στις 28/10 αναδεικνύει την ανάγκη να κλείσουμε κεφάλαια που αφορούν οικονομικά και αισθηματικά ζητήματα.

 

Κριός

Κριέ μου προσπαθείς να βρεις την ισορροπία στις σχέσεις σου, επαγγελματικές και προσωπικές και να κατανοήσεις τα κοινά σημεία που σε συνδέουν με τους άλλους. Οι λύσεις σε προβληματικές καταστάσεις είναι αρκετά πιθανές. Μάλιστα όσο οι μέρες προχωρούν παίρνεις τις απαντήσεις που επιθυμείς για θέματα που σε απασχολούν. Σ’ άλλα νέα η απόφαση για το μέλλον της σχέσης σου και μιας επαγγελματικής συνεργασίας είναι μέσα στο πρόγραμμα. Οικονομικά πιέζεσαι και πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα τις όποιες, τυχόν, επιπόλαιες κινήσεις. Ιδιαίτερα για σένα που γεννήθηκες το γ’ δεκαήμερο οι μέρες αυτές είναι καταλυτικές για το μέλλον της σχέσης σου αν είσαι δεσμευμένος, ή για την εξέλιξη μιας συνεργασίας. Αυτό σημαίνει ότι είτε αποφασίζεις να χωρίσεις είτε να πας ένα βήμα παρακάτω. Έχεις τη δύναμη και το θάρρος να κατακτήσεις αυτό που επιθυμείς, αρκεί να περιορίσεις τον ανταγωνισμό και την κτητικότητα, που μπορεί να σε ωθήσει σε συμπεριφορές που θα φέρουν αρνητικά αποτελέσματα.

 

Ταύρος

Ταύρε μου, αν γεννήθηκες το α’ δεκαήμερο, βρίσκεσαι, ήδη, υπό την επιρροή της έκλειψης ηλίου που πλησιάζει και παρόλο που μπορεί να μη βιώνεις συγκεκριμένα γεγονότα, το άγχος, η πίεση και η ανασφάλεια είναι έντονα στην καθημερινότητά σου. Παρόλ’ αυτά μπορείς να εκμεταλλευθείς αυτές τις μέρες για να διεκπεραιώσεις εκκρεμότητες και υποχρεώσεις της δουλειάς σου και ν’ ασχοληθείς με τον εαυτό σου, ενδεχομένως υιοθετώντας ένα νέο πρόγραμμα διατροφής. Εάν ανήκεις στο β’ δεκαήμερο οι μέρες είναι ωφέλιμες για τα επαγγελματικά σου, με ευκαιρίες που αν τις δουλέψεις σωστά και με πρόγραμμα, θ’ αντιμετωπίσεις πιο εύκολα τον ιδιαίτερα δύσκολο Νοέμβριο. Αισθηματικά δείχνεις αποστασιοποιημένος απ’ το ταίρι σου, κάτι που πρέπει να προσέξεις ώστε να μην απομακρυνθείτε εντελώς. Εσύ του γ’ δεκαημέρου ασχολείσαι με τις συνεργασίες σου και δεν αποκλείεται να λάβεις χρήματα απ’ τη δουλειά σου που θα σε κάνουν να αισθανθείς περισσότερο σίγουρος για τον εαυτό σου. Παρ’ όλα αυτά το άγχος είναι έντονο και δεν αποκλείεται να παρεξηγηθείς μ’ έναν συνεργάτη σου. Χρειάζεται να φροντίσεις περισσότερο τον εαυτό σου.

 

Δίδυμος

Δίδυμέ μου, αν γεννήθηκες το α’ δεκαήμερο, οι μέρες που ακολουθούν είναι ιδιαίτερα κοινωνικές με πολλές επαφές, μηνύματα, συναντήσεις, εξόδους για διασκέδαση κι ευκαιρίες για φλερτ. Η δημιουργικότητά σου είναι αυξημένη και μάλιστα έχεις τη δύναμη και την αυτοπεποίθηση να πραγματοποιήσεις νέα επιχειρηματικά σχέδια. Εάν ανήκεις στο β’ δεκαήμερο, παρ’ όλο που το άγχος για  επαγγελματικά ζητήματα και συνεργασίες είναι ιδιαίτερα έντονο, οι μέρες αυτές είναι ευνοϊκές για να λάβεις αποφάσεις για το μέλλον μιας συνεργασίας, ενός συνεταιρισμού, ή την πορεία της σχέσης σου. Προσοχή χρειάζεται το Σαββατοκύριακο, που είναι πιθανό το ενδεχόμενο να εμπλακείς σε αντιπαραθέσεις με τα μέλη της οικογένειάς σου. Για σένα του γ’ δεκαημέρου η εβδομάδα αναμένεται ιδιαίτερα ερωτική, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Ίσως αποφασίσεις να κάνεις το επόμενο βήμα στη σχέση σου ή την κίνηση στο πρόσωπο που σ’ ενδιαφέρει και μέχρι τώρα δεν τολμούσες. Νέες γνωριμίες είναι επίσης πιθανές. Προσοχή χρειάζεται στα οικονομικά και στις υποσχέσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

 

Καρκίνος

Καρκίνε μου, αν γεννήθηκες το α’ δεκαήμερο, αυτή την εβδομάδα βρίσκεις την ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική σου ζωή. Όμορφες ειδήσεις, ενδεχομένως για μια δουλειά που περίμενες, είναι πιθανές. Εάν ανήκεις στο β’ δεκαήμερο η οικονομική δυσπραγία εξακολουθεί να σε πιέζει, όμως, οι μέρες αυτές σου δίνουν τη δυνατότητα να ρυθμίσεις τις εκκρεμότητές σου και να τακτοποιήσεις αρκετές απ’ τις υποχρεώσεις σου. Παράλληλα ανακουφίζεσαι από ένα ζήτημα που σε ταλαιπωρούσε και σχετιζόταν με το σπίτι σου και την οικογένειά σου. Οι αποκαλύψεις αναφορικά με τις σχέσεις σου και την οικογένειά σου είναι δεδομένες για σένα του γ’ δεκαημέρου. Διανύεις ένα διάστημα που τερματίζεις τοξικές καταστάσεις και συμπεριφορές προσώπων που το μόνο που σου προσέφεραν ήταν ψυχολογικά βάρη. Επαγγελματικά οι μέρες αυτές ευνοούν τα νέα ξεκινήματα.

 

Λέων

Λιοντάρι μου, αν γεννήθηκες το α’ δεκαήμερο, σου δίνονται ευκαιρίες να επιλύσεις ζητήματα προβληματικά στη σχέση σου και σε μια συνεργασία. Επειδή, όμως, πλησιάζει η Έκλειψη Ηλίου που σε επηρεάζει, απ’ αυτή την εβδομάδα θα αισθανθείς πίεση, ενώ η απαισιοδοξία θα σε αποτρέψει από κάποιες κινήσεις που σχεδίαζες να κάνεις και αφορούν στον οικογενειακό ή επαγγελματικό τομέα. Εάν ανήκεις στο β’ δεκαήμερο οι μέρες είναι κατάλληλες για ξεκαθαρίσματα στις σχέσεις σου. Αποφασίζεις, χωρίς ν’ αποκλείονται οι απογοητεύσεις, ποια πρόσωπα πρέπει να κρατήσεις και ποια ν’ απομακρύνεις από τη ζωή σου. Εσύ του γ’ δεκαημέρου ενώ αισθάνεσαι ότι αρκετές καταστάσεις στη ζωή σου παραμένουν στάσιμες, οι μέρες αυτές  σου προσφέρουν την απαιτούμενη ενέργεια να κοινωνικοποιηθείς περισσότερο, να επικοινωνήσεις, ακόμα και να σχεδιάσεις μια μετακίνηση. Εάν είσαι αδέσμευτος φλερτάρεις. Οι δεσμευμένοι βιώνετε έντονες καταστάσεις, χωρίς όμως να ‘ναι απαραίτητα αρνητικές.

 

Παρθένος 

Παρθένε μου, αν γεννήθηκες το α’ δεκαήμερο, η εβδομάδα προβλέπεται χαλαρή με κάποια ευχάριστα νέα στον οικονομικό τομέα, που ενδέχεται να σχετίζονται και με ένα ακίνητο. Μπορεί κάποιες στιγμές να αισθάνεσαι πίεση και εκνευρισμό, όμως δεν αντιμετωπίζεις ιδιαίτερα προβλήματα. Η πίεση στα επαγγελματικά ζητήματα συνεχίζεται για σένα του β’ δεκαημέρου, όμως λαμβάνεις χαρούμενα νέα, είτε για τη δουλειά σου είτε για τα οικονομικά σου, με αποτέλεσμα να νιώσεις περισσότερη ασφάλεια και σταθερότητα στη ζωή σου. Μπορείς παράλληλα να ρυθμίσεις χρέη και εκκρεμότητες. Οι φίλοι είναι κοντά σου και σε στηρίζουν. Εσύ του γ’ δεκαημέρου αισθάνεσαι αποδιοργανωμένος και προσπαθείς κατά κάποιο τρόπο να συμμαζέψεις τα ασυμμάζευτα. Η εβδομάδα αυτή σε ευνοεί στα επαγγελματικά ζητήματα με νέα ξεκινήματα. Αισθηματικά χρειάζεται προσοχή σε κτητικές συμπεριφορές που κρύβουν ανασφάλεια. Ίσως φοβάσαι μη χάσεις αυτό που κατέχεις. Απ’ την άλλη μείνε μακριά από κρυφές, παράλληλες καταστάσεις.

 

Ζυγός

Ζυγέ μου, αν γεννήθηκες το α’ δεκαήμερο, είσαι εξωστρεφής και επικοινωνείς με φίλους κι αγαπημένα πρόσωπα. Νέες γνωριμίες έρχονται. Τα επαγγελματικά είναι ο τομέας που σε αγχώνει κι ίσως χρειάζεται ν’ ασχοληθείς περισσότερο. Εάν ανήκεις στο β’ δεκαήμερο λαμβάνεις αποφάσεις για το μέλλον της σχέσης σου. Αν είσαι γονέας ασχολείσαι ιδιαίτερα με τα παιδιά σου. Γενικότερα βρίσκεσαι σε φάση που σκέφτεσαι τι επιθυμείς να ‘χεις δίπλα σου και ποιες προσπάθειες πρέπει να καταβάλεις για να τα αποκτήσεις. Οικονομικά εξακολουθείς να πιέζεσαι. Η εβδομάδα για σένα του γ’ δεκαημέρου είναι ερωτική, όμως επικρατεί η τάση να επιστρέφεις σε πρόσωπα και καταστάσεις που το μόνο που σου προσφέρουν είναι άγχος, πίεση κι ανασφάλεια. Εμπλέκεσαι σε αδιέξοδες ερωτικές σχέσεις με έντονο παρασκήνιο και δολοπλοκίες κι ίσως πρέπει να σκεφτείς τη βαθύτερη αιτία που σε οδηγεί σ’ αυτές τις επιλογές. Επειδή εκεί είναι το πρόβλημα.

 

Σκορπιός

Σκορπιέ μου, αν γεννήθηκες το α’ δεκαήμερο, το άγχος και η πίεση θα ‘ναι έντονα αυτές τις μέρες, ιδιαίτερα όσο πλησιάζουμε στην έκλειψη Ηλίου που πραγματοποιείται την επόμενη εβδομάδα και σ’ επηρεάζει, ιδιαίτερα εάν έχεις γεννηθεί τις πρώτες μέρες. Ενδεχομένως προβληματιστείς από συμπεριφορές προσώπων που θεωρούσες έμπιστα. Πρέπει να προσέξεις περισσότερο τη δική σου αντίδραση σε όλα όσα εκτυλίσσονται. Εάν ανήκεις στο β’ δεκαήμερο δεν αποκλείεται αυτές τις μέρες να έχεις κάποιο νέο ή επικοινωνία από ένα πρόσωπο του αισθηματικού σου παρελθόντος, που θα σου γεννήσει έντονα συναισθήματα αλλά και πολλά ερωτήματα. Απ’ την άλλη υπάρχει και το ενδεχόμενο να έρθεις κοντά με ένα ερωτικό σου απωθημένο και να βιώσεις έντονες στιγμές. Εσύ του γ’ δεκαημέρου αυτές τις μέρες πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα την τάση να εμπλέκεσαι σε προβληματικές καταστάσεις, που ενώ γνωρίζεις ότι στηρίζονται αποκλειστικά σε πλάνη, υπάρχει αυτό το κάτι που σε τραβά συνεχώς κοντά τους.

 

Τοξότης

Τοξότη μου, αν γεννήθηκες το α’ δεκαήμερο, η εβδομάδα σου προβλέπεται εξαιρετικά δημιουργική και κοινωνική. Επαφές με φίλους, συνεργάτες, αλλά και προτάσεις εξόδου για χαλάρωση και διασκέδαση είναι στο πρόγραμμα. Χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή στα επαγγελματικά, όπου εκεί αναμένεται να βιώσεις και τη μεγαλύτερη πίεση. Το ίδιο ισχύει και για σένα του β’ δεκαημέρου, ενώ παράλληλα καλείσαι να λάβεις σημαντικές αποφάσεις για το επαγγελματικό σου μέλλον. Απ’ την άλλη δεν αποκλείεται να μάθεις κάτι που θα σε χαροποιήσει ιδιαίτερα και θα σε  αποφορτίσει απ’ το άγχος που βιώνεις. Εσύ του γ’ δεκαημέρου έχεις έντονες φοβίες κι ανασφάλειες για τα οικονομικά σου. Αυτό το διάστημα απόφυγε νέες συνεργασίες αλλά και συνεταιρισμούς. Αισθηματικά ευνοείσαι με αρκετές θετικές εξελίξεις στη σχέση σου, ή με κάποιο πρόσωπο που γνώρισες πρόσφατα αλλά δεν είχε προχωρήσει κάτι μεταξύ σας.

 

Αιγόκερως 

Αιγόκερέ μου, αν γεννήθηκες το α’ δεκαήμερο, οι μέρες αυτές είναι γεμάτες με συζητήσεις, αποφάσεις, εξελίξεις και συμφωνίες για επαγγελματικά ζητήματα. Ενδεχομένως ν’ απογοητευτείς επειδή κάποιες επιθυμίες σου δείχνουν να μην εκπληρώνονται ή επειδή κάποιος που πίστευες ότι θα σε βοηθούσε, απομακρύνθηκε. Εάν ανήκεις στο β’ δεκαήμερο η εβδομάδα αυτή σου προσφέρει τις προϋποθέσεις να βάλεις σε μια τάξη τα οικονομικά σου αλλά και να σταθεροποιήσεις κάποιο επαγγελματικό σου σχέδιο. Λαμβάνεις στήριξη από πρόσωπα μεγαλύτερης ηλικίας. Τα οικονομικά χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή. Εσύ του γ’ δεκαημέρου εκνευρίζεσαι με διάφορα γεγονότα μέσα στο εργασιακό σου περιβάλλον. Παράλληλα, ζητήματα προβληματικά που αφορούν στον γάμο σου ή σε επαγγελματικές συνεργασίες χρειάζονται προσοχή. Ίσως πρέπει να τα αντιμετωπίσεις περισσότερο συγκαταβατικά, καθώς ενδέχεται να ‘σαι αμείλικτος, κάτι που θα οδηγήσει την κατάσταση που καλείσαι ν’ αντιμετωπίσεις σε αδιέξοδο.

 

Υδροχόος  

Υδροχόε μου, αν γεννήθηκες το α’ δεκαήμερο, η εβδομάδα αυτή είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακή με θετικές εξελίξεις στα επαγγελματικά και αισθηματικά. Μια έκπληξη από τον σύντροφό σου θα σε ανακουφίσει, ενώ δεν αποκλείεται να σχεδιάσεις τώρα ένα μελλοντικό ταξίδι. Ο οικονομικός τομέας εξακολουθεί να σε πιέζει. Εάν ανήκεις στο β’ δεκαήμερο ήδη βιώνεις πολλές ανακατατάξεις στη ζωή σου που σε φορτώνουν με περισσότερες ευθύνες και βάρη. Ωστόσο οι μέρες αυτές φέρνουν εξελίξεις που κατά κάποιο τρόπο θα σε κάνουν να αισθανθείς δικαίωση. Προσοχή χρειάζεται στα οικονομικά σου. Εσύ του γ’ δεκαημέρου νιώθεις αισιόδοξος και χαρούμενος όσον αφορά στην αισθηματική σου ζωή. Δεν πρέπει, όμως, να παρασύρεσαι από το χαρμόσυνο αυτό κλίμα, καθώς το παρασκήνιο είναι έντονο και πρέπει να ‘σαι περισσότερο προσεκτικός στις κινήσεις και τα λεγόμενα των άλλων. Επαγγελματικά δεν αποκλείεται να ολοκληρώσεις έναν κύκλο με το παρελθόν και να ξεκινήσεις κάτι νέο.

 

Ιχθύς

Ιχθύ μου, αν γεννήθηκες το α’ δεκαήμερο, σ’ έχουν κυριεύσει αρνητικές σκέψεις, φοβίες και το άγχος της καθημερινότητας. Ο τομέας που σε αβαντάρει είναι ο οικονομικός, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στην εβδομάδα να λάβεις ένα σημαντικό νέο που θα σε ανακουφίσει. Εάν ανήκεις στο β’ δεκαήμερο ευνοείσαι ιδιαίτερα στο να ασχοληθείς και να καταφέρεις να τακτοποιήσεις οικονομικές εκκρεμότητες και οφειλές προς τρίτους, ενώ παράλληλα μπορείς ν’ απαλλάξεις τον εαυτό σου και από πολλά παρελθοντικά ψυχολογικά βάρη. Κι εσύ του γ’ δεκαημέρου έχεις την ευκαιρία να τακτοποιήσεις οικονομικά ζητήματα και να φέρεις εις πέρας υποχρεώσεις κι ευθύνες που έχεις αναλάβει έναντι τρίτων. Σε άλλα νέα βιώνεις αλλαγές στο επαγγελματικό περιβάλλον ή και στο σπίτι σου, ενδεχομένως και μια μετακόμιση ή ανακαίνιση. Αισθηματικά αισθάνεσαι ανικανοποίητος κι αυτό σε οδηγεί σε εντάσεις και προστριβές.

 

Συντάκτης: Ελίζα Κωνσταντινίδου