Η Αφροδίτη στην αστρολογία συμβολίζει τον έρωτα, αυτό που νιώθουμε μόλις κάποιος μπαίνει στον χώρο. Αντιπροσωπεύει την ευγένεια, την καλαισθησία και τη φινέτσα. Ανάλογα με το πού βρίσκεται στον αστρολογικό χάρτη, κάποιος συμπεριφέρεται ευαίσθητα, πρωτόγονα, απόμακρα. Επηρεάζει την καλλιτεχνική φύση μας και το πώς την εκφράζουμε, τον τρόπο που ερωτευόμαστε, το είδος των συντρόφων που μας γοητεύουν.

 

Κριός

Η Αφροδίτη-κυνηγός, τροπαιούχος και κατακτήτρια. Αγαπά να διεκδικεί, ενώ μετά την απόκτηση του τροπαίου βαριέται γρήγορα και ψάχνει νέες περιπέτειες. Δίνεται, αφήνεται, παθιάζεται, ενθουσιάζεται. Η Αφροδίτη στον Κριό βάζει στόχους, λειτουργεί λες και πρέπει να κερδίσει το στοίχημα, ανταποκρίνεται σε προκλήσεις άμεσα για να επιβεβαιώσει τις ικανότητές της. Είναι δίκαιη, πεισματάρα, αλλά και ανταγωνιστική, ανυπόμονη. Παίρνει φωτιά με την ιδέα της απόρριψης και της ήττας. Λατρεύει το κόκκινο χρώμα και αγαπά την πρωτιά στο σπίτι, τη δουλειά, τις παρέες, τον έρωτα. Είναι σε μόνιμη ανησυχία, σε ετοιμότητα για νέες διεκδικήσεις και νίκες.

 

Ταύρος

Μια πολύ ενδιαφέρουσα Αφροδίτη -νωχελική, απολαυστική, με αγάπη για ασφάλεια. Κρατά το επίπεδο των επιλογών ψηλά, δεν κάνει σε καμία περίπτωση εκπτώσεις στο γούστο της. Αρέσκεται στην καλή ζωή και ξέρει να εκτιμά την τέχνη και την ποιοτική μουσική. Της αρέσει κάθε τι κλασικό και με διάρκεια στον χρόνο. Εμπνέεται από γενναιόδωρους ανθρώπους, ενώ της χαλά τη διάθεση η μιζέρια πάσης φύσεως. Ποντάρει στην ευγένεια και τους καλούς τρόπους που έχει και περιμείνει το ίδιο από τους άλλους. Στον έρωτα είναι ιδιαίτερα τρυφερή.

 

Δίδυμος

Η Αφροδίτη στους Διδύμους λειτουργεί μέσα από την ποικιλία και την αλλαγή. Τα νέα ενδιαφέροντα την προκαλούν, οι φρέσκες γνωριμίες την ξεσηκώνουν να ερευνήσει, να μάθει, να πληροφορηθεί. Δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένη χωρίς έντονη επικοινωνία, αλλαγές περιβάλλοντος και σε φάσεις μονοτονίας. Ζει για τη στιγμή και τον έρωτα, τον βιώνει εγκεφαλικά κι όχι βαθιά συναισθηματικά. Εξαιρετική συνομιλήτρια, γνωρίζει πολλά, πολυταξιδεμένη και ενημερωμένη, αλλά κάπου ο σύντροφος θα πρέπει να συνηθίσει πως απουσιάζει η βαθιά κατανόηση από μέρους της. Είναι σαν μια πεταλούδα που έχει ανάγκη τις εναλλαγές καρπών και λουλουδιών, ώστε να πετάξει ψηλότερα στον ήλιο.

 

Καρκίνος

Η Αφροδίτη στον Καρκίνο κακώς θεωρείται του σπιτιού! Μπορεί να αγαπά την ιδέα μιας ζεστής οικογένειας που θα αναλάβει τη φροντίδα της, αλλά την ενδιαφέρει η έκφραση των συναισθημάτων και η κατανόησή τους. Έχει στόχους και φιλοδοξίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν μακριά από το σπίτι, ενώ στο τέλος της ημέρας είναι ευτυχισμένη να ξέρει πως θα επιστρέψει στη θαλπωρή. Της αρέσει η καλή ατμόσφαιρα, έχει ταλέντο να περιποιείται αυτούς που αγαπάει, δεν ξεχνά -και δεν της αρέσει να ξεχνάνε- επετείους, γενέθλια, σημαντικές ημερομηνίες. Δίνει μεγάλη αξία στις οικογενειακές παραδόσεις, στη συνέχεια των εθίμων, στις μνήμες. Μπορεί να ζει με αναμνήσεις πολλών ετών, ειδικά με αυτές που τη συνδέουν με σημαντικά άτομα. Είναι ευαίσθητη και λειτουργεί ερωτικά, αφού πρώτα βεβαιωθεί πως ο σύντροφος κατανοεί τον συναισθηματικό της κόσμο και την πολυπλοκότητά του.

 

Λέων

Η Αφροδίτη στον Λέοντα ζει και υπάρχει μέσα από την προσοχή του άλλου, τον θαυμασμό και τη λατρεία στο άτομό της. Από το ταίρι απαιτεί να αποδεχτεί τη φύση της, να έχει αποκλειστικότητα και εμπιστοσύνη. Όταν νιώθει πως της λείπουν τα στοιχεία που συνθέτουν την ευτυχία στον έρωτα, ξενοκοιτάζει. Ζει φαντασμαγορικά και δίνει αξία στον περίγυρο, ο οποίος δε θέλει να είναι μίζερος. Στον έρωτα δε διανοείται να ζει χωρίς δράμα, σκηνές ζηλοτυπίας και αγώνες διεκδίκησης! Το θεωρεί το αλατοπίπερο στη σχέση της και κάθε μέρα που περνά περιμένει την επιβεβαίωση πως είναι μοναδική στα μάτια του/της συντρόφου, σαν σπάνιο μαργαριτάρι από τα βάθη του ωκεανού.

 

Παρθένος

Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη Αφροδίτη, αφού η τάξη και η οργάνωση παίζουν σημαντικό ρόλο για να μπορέσει να λειτουργήσει. Απωθείται από τους επιπόλαιους ανθρώπους, αυτούς που δεν ξέρουν τι θέλουν, δεν έχουν στόχους και δεν έχουν βάλει τη ζωή σε καλούπια. Επιλέγει απλά πράγματα, από το ντύσιμο ως τη διακόσμηση. Δεν της αρέσει να προκαλεί, ούτε να τραβά τα βλέμματα. Στον έρωτα κινείται εκ του ασφαλούς, δε ρισκάρει, ενώ βάζει πρώτα τη λογική, αφήνοντας λίγο έως ελάχιστο περιθώριο για πάθος. Επιλέγει συντρόφους με οικονομική σιγουριά, ενώ κάποιες φορές σκέφτεται υπολογιστικά. Αντιπαθεί οτιδήποτε ακραίο, ενώ περιμένει από το ταίρι σύνεση και σταθερότητα.

 

eBook Box | Be my Baby


€20,00

-----

 

Ζυγός

Λειτουργεί εξαιρετικά σε σχέσεις, άλλωστε είναι σαν να έχει δημιουργηθεί για αυτό. Χαρακτηρίζεται από διπλωματία, ευγένεια και κοινωνικότητα. Πρωτοστατεί σε δεξιώσεις, προσκλήσεις που αξίζουν το κόπο και φροντίζει να συναναστρέφεται άτομα μέσα από τα οποία μπορεί να αναδειχτεί. Η εξάρτηση της από τις σχέσεις είναι μεγάλη, ενώ ελπίζει πως κάθε σχέση θα οδηγήσει στον μεγάλο έρωτα και τον απόλυτο ρομαντισμό. Αποφεύγει τις διενέξεις και προσπαθεί να τα λύσει όλα με έξυπνο τρόπο. Πρότυπό της τα χολιγουντιανά ζευγάρια που έζησαν έρωτες που δεν έσβησαν ποτέ. Φαντασιώνεται την τέλεια σχέση με το τέλειο σπιτικό, κάτι σαν εξώφυλλο σε αμερικανικό περιοδικό της δεκαετίας του ’60.

 

Σκορπιός

Δύσκολο το έργο της Αφροδίτης στην προκειμένη περίπτωση, αφού νιώθει πως ο ρόλος της είναι ο έρωτας μαζί με το πάθος, τη συναισθηματική πτώση στα βαθιά νερά. Δε διστάζει να βουτήξει σε απύθμενα βάθη, αλλά να παρασύρει και τον άλλον μαζί. Της αρέσει να αφήνει ένα μυστήριο στους άλλους, κινείται αινιγματικά, αφήνει υπεκφυγές και ερωτήματα για τις προθέσεις της, ενώ φαντασιώνεται μόνιμα. Για αυτήν υπάρχει μόνο άσπρο ή μαύρο και όχι άλλες αποχρώσεις. Η διπλωματία της είναι άγνωστη λέξη, όπως επίσης και η ελευθερία να κάνει καθένας ό,τι θέλει στη σχέση. Υπάρχει η κτητικότητα και το πάθος. Της αρέσει να απομονώνεται και να επιστρέφει όποτε θέλει.

 

Τοξότης

Ο κόσμος κρύβει γι’ αυτή την Αφροδίτη άπειρες δυνατότητες εξέλιξης, εκπλήξεων, γνώσης. Για να λειτουργήσει στις σχέσεις της, χρειάζεται σε σωστή αναλογία αγάπη και ανεξαρτησία, εμπιστοσύνη και ελευθερία. Δεν της αρέσει να ζει δράματα και δύσκολες ψυχολογικά καταστάσεις, ούτε να πιέζεται. Αντίθετα, ζει τον έρωτα σε πλήρη μέθη, περιπέτεια και αισιοδοξία. Οι δύσκολες καταστάσεις τη μελαγχολούν και αρέσκεται σε άτομα που την κάνουν να γελά, να ταξιδεύει, να μελετά, να μαθαίνει. Το πιο βασικό είναι να ονειρεύεται ασταμάτητα, να ενθουσιάζεται και να νιώθει οικεία σε κάθε μέρος του πλανήτη. Ο ήρωάς της, πέρα από το ταίρι, είναι όλες εκείνες οι καλτ φιγούρες που αγέραστες και αναλλοίωτες στον χρόνο ταξιδεύουν ελεύθερες και χωρίς περιορισμό.

 

Αιγόκερως

Η Αφροδίτη στο ζώδιο αυτό έχει μόνιμα στο μυαλό της την επιτυχία, ακόμα και μέσα από τον έρωτα. Λέγοντας επιτυχία, εννοούμε την κοινωνική καταξίωση, την αποδοχή, την κατάκτηση της κορυφής, έστω και μέσα από έναν σύντροφο, ο οποίος να διαθέτει όλες αυτές τις χάρες. Ωστόσο, πασχίζει και μόνη της για άνοδο, επιβολή και πρεστίζ. Δε φοβάται τη δουλειά και τους κόπους για να πετύχει και δεν εκτιμά τα έτοιμα που κάποιοι βρίσκουν. Σκοπός της στη σχέση είναι να θεωρείται από το ταίρι της ισχυρή και να αποσπά τον σεβασμό. Δεν εκτίθεται σε συναισθηματικά πλήγματα και προστατεύεται με μαεστρία επαγγελματία. Είναι μια Αφροδίτη που δε θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο προς εκμετάλλευση!

 

Υδροχόος

Η Αφροδίτη στον Υδροχόο είναι λίγο αταίριαστη με τη φύση του ζωδίου. Η έκφραση του έρωτα, του οποίου αποτελεί προσωποποίηση, έρχεται σε αντίφαση με την απροσωπία του Υδροχόου, ο οποίος λατρεύει το μότο: όλοι μαζί, αλλά και στο τέλος μόνος. Φυσικά, είναι κορυφαία εδώ όσον αφορά σε νέες γνωριμίες, κοινωνικές συναναστροφές, ερωτική προσέγγιση, ομαδικά ενδιαφέροντα. Καταρχάς, ηλεκτρίζεται εγκεφαλικά και κατόπιν περνά στο σωματικό κομμάτι. Στη σχέση, προσφέρει τα εγκεφαλικά της κύτταρα, το συναίσθημα όμως δεν κυριαρχεί. Δεν εννοούμε πως είναι ψυχρή ή σκληρή, αλλά λειτουργεί περισσότερο με το μυαλό, εκλογικεύοντας τα πάντα. Είναι μια Αφροδίτη φερέγγυα, με κατανόηση και σεβασμό προς τις δίκαιες πράξεις. Δε σοκάρεται με τη διαφορετικότητα του άλλου, ούτε την κουλτούρα του, αλλά θα μπορούσε να συνάψει σχέσεις ή φιλίες με οποιονδήποτε της έβγαζε έναν ερωτισμό και θεωρούσε ενδιαφέρον πρόσωπο. Δε μπορεί τα κλισέ και τα πρέπει.

 

Ιχθύς

Μια Αφροδίτη ευαίσθητη και ονειροπόλα. Αφοσιώνεται στον έρωτά της και έλκεται από το ιδεώδες του αγνού συναισθήματος. Παιδί του Ποσειδώνα, δε διστάζει μπροστά στο ενδεχόμενο της θυσίας και της απόλυτης δοτικότητας, ενώ συντρέχει αυτούς που την έχουν ανάγκη. Είναι καλλιεργημένη, προτιμά την ενασχόληση με κάτι ρομαντικό, όπως ζωγραφική και ποίηση, ενώ παθιάζεται με ιστορίες αγάπης των περασμένων αιώνων. Δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ρομαντισμό στη σχέση, ενώ η καθημερινότητα την τσακίζει. Χρειάζεται προστασία, όσον αφορά στην εικόνα που έχει φτιάξει στο μυαλό της, αλλιώς η εικόνα του απόλυτου έρωτα θα γίνει χίλια κομμάτια. Νιώθει συχνά παράταιρη στη σύγχρονη εποχή, ενώ όσο εύθραυστη και να φαίνεται ή να είναι, σηκώνει άμυνες. Γλιστράει σαν ψάρι στην ανάγκη και έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται, εσωτερικά και εξωτερικά.

 

Πηγή