Γράφει η Δήμητρα Σκρεπετού. 

 

Πόσες φορές δε σου έχει τύχει να κοροϊδέψεις κάτι που στη συνέχεια έκανες; Κάτι παρόμοιο γίνεται και με το φλερτ στα social media. Μπορεί να γελούσες κρυφά με όσους το έκαναν, αλλά να ήρθε κάποια στιγμή που τσίμπησες κι εσύ. Πιθανόν εκείνη την ώρα να χαζολογούσες στο facebook και να είδες τυχαία μια ανάρτηση του προσώπου που σου ‘χει κινήσει το ενδιαφέρον εδώ και καιρό, χωρίς να μπεις στη διαδικασία να του μιλήσεις.

Σκέφτηκες ένα απλό «ας στείλω ένα μήνυμα», το πρόσωπο ανταποκρίθηκε και πιάσατε συζήτηση. Ο χρόνος περνούσε, οι μέρες κυλούσαν κι αν ο έρωτας είναι όντως κάτι εγκεφαλικό, το φλερτ στα social το επιβεβαιώνει, γιατί στην προκειμένη μόνο με το μυαλό σου μπορεί να παίξει ο άλλος. Ξαφνικά ο άγνωστος που δεν έχετε ανταλλάξει δια ζώσης ούτε γεια, βρέθηκε να κερδίζει στα σημεία και να σε γοητεύει μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο.

Πιθανόν να φτάσατε και σε σημείο να ανταλλάξετε πιο προσωπικές φωτογραφίες -ίσως και βίντεο- και αυτό φυσικά δε σε καθιστά ανήθικο, μιας και δεν το έκανες για όλους ανεξαιρέτως, αλλά για το συγκεκριμένο πρόσωπο. Κατάφερε να σε κερδίσει κι εσύ με τη σειρά σου ήθελες να παραμένει σε εγρήγορση. Μέσω των social έτσι και αλλιώς δεν μπορείς να δείξεις στον άλλο πόσο τον θέλεις με πολλούς τρόπους, μέχρι να φτάσει η στιγμή να συναντηθείτε από κοντά.

Μπορεί κάποιες φορές να έγινες παρορμητικός κι υπερβολικός, αλλά στον έρωτα και στο φλερτ έχουν θέση η παρόρμηση και η υπερβολή, αφού τα νερόβραστα είναι για τους ξενέρωτους κι εσύ δεν ανήκεις σε αυτούς. Στο πίσω μέρος του μυαλού σου όμως υπήρχε πάντα η αμφιβολία μήπως για το πρόσωπο απέναντί σου η όλη φάση είναι απλώς ένα παιχνίδι που κάποια στιγμή θα τελειώσει όπως άρχισε. Δεν ήθελες να ασχολείσαι και πολύ με αυτό το σενάριο, γι’ αυτό και το άφηνες ανοιχτό ως ενδεχόμενο, αλλά δεν ήταν η πρώτη σου σκέψη κάθε μέρα.

Κάποια στιγμή, ξαφνικά, ακριβώς όπως εμφανίστηκε, έτσι και χάθηκε το πρόσωπο. Από κάποια μέρα και μετά δεν έλαβες ξανά μήνυμα και έμεινες να περιμένεις με το κινητό στο χέρι για μια απάντηση που δεν έφτασε ποτέ. Όσο παράλογο κι αν ακούγεται, πληγώθηκες, διότι για να σπατάλησες τόσο χρόνο σε ένα διαδικτυακό φλερτ είχες όντως αρχίσει να ενδιαφέρεσαι. Κάπου εκεί άρχισες να κάνεις σενάρια που διαδέχονταν το ένα το άλλο. Μήπως είπες κάτι που τον πείραξε; Μήπως τα ξαναβρήκε με πρώην; Μήπως μιλούσε και με άλλο πρόσωπο ταυτόχρονα και προτίμησε εκείνο; Μήπως έχει συνήθεια να φλερτάρει μέσω social; Ερωτήματα που θα μείνουν αναπάντητα, καθώς δεν έχεις δικαίωμα να ρωτήσεις τον άλλο, ούτε και μπορείς να περιμένεις μια ειλικρινή απάντηση και να εμπιστευτείς τα λεγόμενά του μετά τη στάση που κράτησε.

Το φλερτ μέσω σόσιαλ συνήθως χαρακτηρίζεται από έλλειψη υποχρεώσεων, απλώς ίσως εσύ αγνόησες τους κανόνες. Έτσι έμεινες παρέα με τις απορίες σου και κάθε φορά που έβλεπες ενεργό το πρόσωπο περίεργες ώρες ήσουν σχεδόν σίγουρος πως απέκτησε νέο φλερτ και λέει στον αντικαταστάτη σου όσα έλεγε σε σένα. Έτσι κι αλλιώς στο φλερτ -είτε δια ζώσης, είτε μέσω social- ρισκάρεις χωρίς εγγυημένη επιτυχία. Στον έρωτα συχνά δεν παίζει ρόλο ο νικητής αλλά να είσαι στο παιχνίδι. Σίγουρα θα σου πάρει λίγο καιρό να το ξεπεράσεις γιατί η διαδικτυακή απόρριψη και πάλι απόρριψη είναι. Σκέψου πολύ απλά ότι εσύ δεν έπαιξες με κανέναν για να περνάει η ώρα και ήσουν διατεθειμένος στην πρώτη ευκαιρία να συνεχίσεις από κοντά αυτό που είχατε αρχίσει.

Την επόμενη φορά που θα ξεκινήσεις ένα τέτοιο παιχνίδι, μη δίνεις στον άλλον άπλετο χρόνο. Να επιδιώξεις μια συνάντηση κι όπου κι αν καταλήξει τουλάχιστον θα ξέρεις ποιον έχεις απέναντί σου.

Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.