dytfq_bwoaat_za

Γεγονός είναι πως και τα δώδεκα ζώδια έχουν δυναμική, τόσο στις σταθερές σχέσεις όσο και στην απιστία αλλά και το σπάσιμο των όρκων. Τα αστρολογικά κλισέ, όπως το «οι Δίδυμοι παρασύρονται ευκολότερα και χωρίς τύψεις», μπορεί να έχει μια δόση αλήθειας, αλλά την ίδια δόση αλήθειας βρίσκουμε και σε έναν Καρκίνο, με μια ασταθή Αφροδίτη στους Διδύμους, ή μια Αφροδίτη σε όψη με τον Δία ή τον Ουρανό. Ας εμβαθύνουμε λίγο, κοιτάζοντας πίσω από την κλειδαρότρυπα, ξεσκεπάζοντας τους αστρολογικούς εκείνους παράγοντες που ωθούν σε ξένες αγκαλιές.

 

Η απιστία και τα ζώδια

Καταρχάς, τα σταθερά ζώδια, Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος, αν αποφασίσουν να μην είναι πιστοί, θα παίζουν καιρό πριν με την ιδέα και το ρίσκο να αποκαλυφθούν. Δεν τους χαρακτηρίζει ασυνειδησία και αδιαφορία για τα αισθήματα του άλλου, ωστόσο δύσκολα θα δεσμευτούν με την κρυφή σχέση, όπως και δύσκολα θα αποδεσμευτούν από την επίσημη.

Όσον αφορά στα παρορμητικά, Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως, κινούνται εντελώς διαφορετικά στο θέμα έρωτας και πίστη. Οι Κριοί παρασύρονται στην κατάκτηση ενός καινούργιου στόχου, εξαρτάται όμως κατά πολύ η θέση του κυβερνήτη τους Άρη μέσα στο ωροσκόπιο. Οι Ζυγοί μπορεί να βρεθούν σε κάποια φάση της ζωής τους να είναι σε αδιέξοδα διλήμματα, τα οποία τους τρώνε το χρόνο, χωρίς να περνάνε συνήθως στην πράξη. Οι Καρκίνοι, έχοντας τη δυναμική του νερού, συχνά πέφτουν σε παραπτώματα, λόγω του μπερδεμένου συναισθηματισμού τους, αφήνοντας όμως, όχι χωρίς δυσκολία, την οικογενειακή φωλιά. Οι Αιγόκεροι, αν και συνεπείς σε μακροχρόνιες σχέσεις, θα έρθουν σε κόντρα με το μυαλό τους όταν χρειαστεί να αποφασίσουν μεταξύ μιας βολικής και μιας βολικότερης ερωτικής κατάστασης.

Τα μεταβλητά, Δίδυμος Παρθένος, Τοξότης και Ιχθύς, είναι αφιερωμένα στην αλλαγή, εκτός από τους Παρθένους. Κατά συνέπεια, ένας αέρας ανανέωσης της σχέσης, δε βλάπτει, ειδικά αν δε μαθευτεί κιόλας. Ο Παρθένος για να λειτουργήσει, έστω και παράνομα, χρειάζεται μέσα στο ρίσκο τη σιγουριά πως δε θα ξεσκεπαστεί.

 

Ποιες αστρολογικές όψεις ευθύνονται για την απιστία

Σαν πρώτος υπεύθυνος μιας άτακτης αισθηματικά συμπεριφοράς είναι ο πλανήτης που αγγίζει τον Άρη και την Αφροδίτη. Ένας Δίας εμπλεκόμενος είναι ένδειξη ερωτικής αφθονίας στη ζωή ενός ατόμου και αν συμπέσει η Αφροδίτη ή ο Άρης να είναι σε διπλό ζώδιο, Δίδυμο ή Ιχθύ, κάνει το πράγμα ακόμα πιο έντονο. Δίνει φιληδονία, ακόρεστη όρεξη για εμπειρίες κι ανικανότητα σταθερότητας.

Ας περάσουμε στο Μάγο της εξαπάτησης, τον Ποσειδώνα. Είναι γνωστό πως όψεις της Αφροδίτης ή του Ήλιου μαζί του, ειδικά το τετράγωνο, η αντίθεση και η σύνοδος, δίνουν μια τάση ελαφρότητας του συντρόφου, εξαπάτησης και ροπή στις παράλληλες σχέσεις.

Φυσικά ο φταίχτης Ουρανός στις όψεις του με την Αφροδίτη, τον Άρη και τον Ήλιο, δε θα μπορούσε παρά μόνο να δημιουργεί στη ζωή μας έλλειψη ανοχής για σταθερότητα, αποφυγή σταθερών σχέσεων και φόβο για δέσμευση. Επίσης η ροπή προς την απιστία θα μπορούσε να είναι μόνο μια απλή εξέλιξη της βαρεμάρας μέσα σε μια συμβατική σχέση.

Οι όψεις αντίθεσης και τετραγώνου μεταξύ του Άρη και του Πλούτωνα είναι ύποπτη για κρυφές και παράλληλες σχέσεις, οι οποίες όμως γίνονται για λόγους εντελώς διαφορετικούς, απ’ ότι αυτές στις οποίες εμπλέκεται ο Ουρανός.

 

Η συμμετοχή των οίκων 

Οι οίκοι δε μένουν αμέτοχοι όσον αφορά τις ερωτικές αταξίες. Πλανήτες μέσα στον πέμπτο ή τον όγδοο οίκο, μας λένε πολλά για την αισθηματική συμπεριφορά του ατόμου. Ένας πυκνοκατοικημένος πέμπτος οίκος, δείχνει μια άντληση ευχαρίστησης μέσα από το φλερτ, το παιχνίδι και τις απολαύσεις. Τα άτομα με περισσότερους από δύο πλανήτες εγκατεστημένους εκεί, διοχετεύουν τη δυναμική τους προς αυτή την κατεύθυνση, αναμένοντας συχνές  αλλαγές και ευκαιρίες.

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!
Αν τρελάνεις το μυαλό τότε δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα!

Ήρθε η ώρα να σκέφτεται μόνο εσένα, να θέλει μόνο εσένα, να ζει για ένα σου φιλί. Πώς;