Μια μέρα που με τεράστιους προβολείς φωτίζει σκέψεις που κρατούσαμε μόνο για εμάς κι ανάγκες που κι οι ίδιοι είχαμε ξεχάσει. Η αλήθεια έτσι κι αλλιώς θα βγει στην επιφάνεια. Εμείς θα την αντέξουμε;

Κριός 

Ο μεγάλος τροχός της τύχης συνεχίζει να γυρίζει… Οι παλιοί έρωτες δίνουν τη θέση τους σε καινούργιους, οι απογοητεύσεις διαδέχονται το όνειρο, οι ελπίδες μεταμορφώνονται σε χίμαιρες και η απελπισία μερικές φορές είναι τόσο έντονη που νομίζεις ότι η ρόδα κόλλησε στη λάσπη και δε θα ξεκολλήσει ποτέ.

Όταν οι καλοί δεν αντιδρούν, όταν συνεχίζεις να εξοργίζεσαι με αυτούς που σε πλήγωσαν και όταν δε συγχωρείς τον εαυτό σου ώστε να προχωρήσεις στο παρακάτω της ζωής όλα μοιάζουν αφόρητα.

Λέξη κλειδί της μέρας: Εξέλιξη.

 

Ταύρος 

Σήμερα το πιο σημαντικό είναι να εκφράζεσαι συγκροτημένα, ειλικρινά και ευθέως. Το σεξ είναι τεράστιο κομμάτι, επίσης. Δεν είναι απίθανο στη διάρκεια αυτών των ημερών να έχεις περισσότερες προσφορές για σεξ από ό,τι έχουν σε ένα χρόνο οι υπηρεσίες συνοδών. Αν έχεις γλυκό στο πιάτο θα το καταπιείς ολόκληρο, απολαμβάνοντάς το χωρίς τύψεις κι ενοχές. 

Λέξη κλειδί της μέρας: Σεξαπίλ.

 

Δίδυμοι 

Διδυμάκι μου, ξαναρχίζει. Η μίρλα. Η αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά. Το άγχος ότι κανείς δεν δίνει δεκάρα για σένα σε κανέναν τομέα, ακόμα κι αν φωνάζεις ότι έχεις ανάγκες και ότι χρειάζεσαι στήριξη.

Αναμοχλεύεται εκ νέου ό,τι σχετίζεται με παρελθόν, οικογένεια, σπίτι, δεσμούς αίματος και κατ’ επέκταση ό,τι αφορά την επαγγελματική σου ζωή. 

Λέξη κλειδί της μέρας: Ένταση.

 

Καρκίνος 

Ναι, είσαι πάντα αυτός/ή που θα θρέψει τους άλλους, η μαμά και ταυτόχρονα ο ενήλικας στη σχέση. Κι αυτό είναι μέρος του προβλήματος. Είσαι τόσο απορροφημένος από αυτό το ρόλο, που έλκεις συναισθηματικά προβληματικούς τους οποίους θεωρείς απολωλότα πρόβατα, τους ερωτεύεσαι για να τους προστατέψεις, αλλά σε λίγο καταλήγουν να εξουσιάζουν όλη σου τη ζωή. Κι εσύ πρέπει να τους διώξεις, γιατί δεν αντέχεις. Αυτά σκέφτεσαι και σήμερα Καρκινάκι μου.

Λέξη κλειδί της μέρας: Απόφαση.

 

Λέων 

Η διστακτικότητά σου να είσαι υπεύθυνος στις δεσμεύσεις σου και η επιθυμία σου να είσαι ελεύθερος σε μαγνητίζουν προς παρόμοιου τύπου ανθρώπους, οπότε αντί να παραπονιέσαι για την ανευθυνότητα των άλλων συνειδητοποίησε τη δική σου. Μεγαλώνοντας (σε ποια ηλικία αισθάνεσαι «μεγάλος» άραγε;), τα «τρομερά παιδιά» και οι «αιώνιοι έφηβοι» παύουν (;) να σε γοητεύουν. Προβληματίζεσαι έντονα σήμερα, αλλά θα είναι για καλό.

Λέξη κλειδί της μέρας:Ωριμότητα.

 

Παρθένος 

Σε Συμπληγάδες. Ξανά. Το ξέρεις το έργο. Περνάς ανάμεσα από δύο αιχμηρούς βράχους που ανοιγοκλείνουν με γρήγορη ταχύτητα προσπαθώντας να μην πιαστεί κανένα κομμάτι σου. Ακόμα κι αν δεν αφήσεις τίποτα πίσω σου, η αγωνία, το άγχος και η σκέψη είναι τόσο έντονα που κάθε φορά αναγκάζεσαι να αλλάξεις λίγο ή πολύ. Σε τρομοκρατεί το ενδεχόμενο να παραδοθείς, αλλά είναι αυτό που λαχταράς και εύχεσαι. Θα αφήσεις λοιπόν τον εαυτό σου να γοητευτεί; 

Λέξη κλειδί της μέρας: Αδυναμίες.

 

Ζυγός

Ζυγέ μου σήμερα τα πράγματα για σένα είναι αρκετά απλά και ξεκάθαρα μιας και δείχνει να ξεδιαλύνεται ένα τοπίο αρκετών ημερών.

Δεν μπορείς γι’ άλλο να το παίζεις σωτήρας των πάντων και ο πιο δυνατός. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι δικές σου ανάγκες κι όλα εκείνα που παλευείς να διεκδικήσεις και μια άτιμη ανασφάλεια σε κρατά πίσω.

Λέξη κλειδί της μέρας: Τόλμη.

 

Σκορπιός 

Σκορπιέ μου, από σήμερα οι επαγγελματικές και φυσικά οι ερωτικές σχέσεις μπαίνουν σε μία πολύ ντελικάτη περίοδο και αν θέλεις να μη δημιουργηθούν εντάσεις και παρεξηγήσεις θα πρέπει να εξαντπλήσεις όλες τις διπλωματικές σου ικανότητες.

Και μην ξεχνάς ποτέ μα ποτέ ότι οι σκέψεις που δημιουργούνται στον εγκέφαλο δημιουργούν τις συνθήκες, τις καταστάσεις και τα γεγονότα της ζωής μας.

Λέξη κλειδί της μέρας: Ανατροπές.

 

Τοξότης

Ακόμα κι αν ζεις ένα ερωτικό μελόδραμα ή αναμοχλεύεις τις στάχτες μιας παλιάς αγάπης, η επαγγελματική πραγματικότητα σε τραβάει από το μανίκι για να ασχοληθείς μαζί της και το αντίθετο: ο εργασιακός πόλεμος δεν είναι αρκετός για να διασπάσει την προσοχή σου από τις συντροφικές συγκρούσεις ή τα ερωτικά προβλήματα ή, ακόμα, την αίσθηση ότι κάτι λάθος συμβαίνει στη συναισθηματική σου ζωή. Σε κάθε περίπτωση μπαίνεις σε μια αγχωτική περίοδο, εξαιρετικά σημαντική και με μηδενική ανοχή στα λάθη. Αντιμετώπισέ την.   

Λέξη κλειδί της μέρας: Ένταση.

 

Αιγόκερως 

Σήμερα είναι μία από εκείνες τις μέρες που  δεν έχεις σημασία εσύ, αλλά οι άλλοι. Όχι οι ανάγκες σου, αλλά οι ανάγκες τους. Σήκω λοιπόν από το κρεβάτι, κάνε ό,τι είναι να κάνεις εργασιακά χωρίς καμία προσδοκία και βοήθησε/στήριξε/παρηγόρησε όσους περισσότερους μπορείς. Και αγόγγυστα.

Το βράδυ που θα το μετανιώσεις μην ξεχάσεις να σου αφιερώσεις ένα δίωρο. Ή να σε κεράσεις ένα ποτό.

Λέξη κλειδί της μέρας: Αλτρουισμός.

 

Υδροχόος

Σήμερα Υδροχόε μου, σε πιάνουν τα υπαρξιακά σου κι αναρωτιέσαι. Υποφέρεται μια ζωή χωρίς αγάπη; Όχι. Όμως οι ιδέες σου και οι απόψεις πάνω στον έρωτα και την αγάπη δεν έχουν αλλάξει από την εφηβεία σου. Ναι, σε ενθουσιάζει ένα μυαλό σπίρτο, αλλά τι γίνεται όταν το μυαλό δε φτάνει και τα αισθήματα βγαίνουν θιγμένα στην επιφάνεια τις πιο ακατάλληλες ώρες; Μάλλον ήρθε o καιρός να ξεπεράσεις τις ρομαντικές ιδέες σου για τον έρωτα και να διαπιστώσεις ότι οι σχέσεις έχουν πολύ χαμαλίκι. 

Λέξη κλειδί της μέρας: Αυτογνωσία.

 

Ιχθείς

Ερωτεύεσαι, χτυπιέσαι, απελπίζεσαι, αποσύρεσαι, πίνεις, τρελαίνεσαι, δίνεσαι, αφήνεσαι, παρασύρεσαι, φεύγεις, επιστρέφεις… Τόσα πολλά συναισθήματα, τόσες πολλές αντιδράσεις, τόσες αδιανόητες αντιδράσεις, αρκεί να είσαι με κάποιον. Τον χρειάζεσαι. Τη χρειάζεσαι. Μέχρι τη στιγμή, που φαίνεται ότι έρχεται αναπόφευκτα, κατά την οποία αντιμετωπίζεις αυτόν/ή που πέρασες όλη την προηγούμενη γκάμα σαν κάποιον παρείσακτο, κάποιον ξένο, που με κάποιον παράξενο τρόπο απέκτησε τα κλειδιά του σπιτιού σου. 

Και μετά; Φτου κι από την αρχή!

Λέξη κλειδί της μέρας: Συγκρούσεις.