Μια μέρα περίπλοκη που μας μπερδεύει και μας αποσυντονίζει αλλά ταυτόχρονα υπόσχεται και πολλές ευκαιρίες σε φλερτ, γνωριμίες κι ευκαιρίες για διασκέδαση! Στην καρδιά του καλοκαιριού όλα στα κόκκινα.

Κριός

Σου έχει γίνει συνήθεια η σκέψη ότι πρέπει να σώσεις τους ανθρώπους που ερωτεύεσαι ή αγαπάς και που συνήθως είναι εξαρτημένοι από σένα, ή απελπισμένοι, ή σε μειονεκτική θέση κι έπειτα θυμώνεις γιατί σου ήπιαν το αίμα. Σταμάτα να παριστάνεις τον superman ή τη wonder woman, βόηθα όποτε μπορείς αλλά άσε τους άλλους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους χωρίς να αισθάνεσαι υποχρεωμένος/η να τους ισιώσεις. Υπάρχεις κι εσύ ξέρεις.

Λέξη κλειδί της μέρας: Ισορροπία.

 

Ταύρος

Μια απροσδιόριστη δυσαρέσκεια για τα πάντα. Η εργασιακή εξέλιξη αργεί. Ο/η σύντροφος σου τη σπάει. Τη δουλειά, παρόλο που είναι αυτή που ήταν πάντα, υπάρχουν ώρες που δεν την αντέχεις. Οι συνάδελφοι σε νευριάζουν. Ο από πάνω θεωρεί ότι πρέπει να σε πιέζει και να σε πατάει εκεί που σε ενοχλεί. Και το τρομακτικό είναι ότι ενώ βράζεις δεν μπορείς να αντιδράσεις γιατί σιχαίνεσαι τις συγκρούσεις. Μίλα όμως!

Λέξη κλειδί της μέρας: Επικοινωνία.

 

Δίδυμοι

Είναι αυτές τις εποχές που ακόμα και ως ευτυχισμένος δεσμευμένος συνειδητοποιείς πόσο καιρό έχεις να νιώσεις ικανοποίηση στη σχέση. Πού εξατμίστηκε το ενδιαφέρον; Αν πάλι είσαι ελεύθερος/η μπορείς να αφεθείς στην ερωτική επιθυμία έχοντας κατά νου ότι τίποτα δεν είναι τόσο απλό, ή μάλλον τόσο συγκλονιστικό, όσο φαίνεται στην αρχή. Κι αν δε σ’ ενδιαφέρει σ’ αυτή τη φάση το αίσθημα, υπάρχει πάντα κι η δημιουργία.

Λέξη κλειδί της μέρας: Εσωστρέφεια.

 

Καρκίνος

Η οικογένεια, ή οι πολύ κοντινοί αγαπημένοι, χρειάζονται την αμέριστη συμπαράστασή σου. Η οικογένεια μπορεί να είναι και αλλόκοτη και καταπιεστική και ψυχοφθόρα και αναίσθητη και απαιτητική και δραματική. Πρέπει να τη διατηρήσεις ζωντανή, ακόμα και αν πρέπει να δώσεις μάχη γι’ αυτήν, αφού και η επαγγελματική ζωή βρίσκεται επίσης σε ευαίσθητη φάση. Δεν έχεις την πολυτέλεια να μείνεις αυτή τη στιγμή χωρίς ρίζες.

Λέξη κλειδί της μέρας: Συντροφικότητα.

 

Λέων

Ήδη έχεις διαπιστώσει ότι πάντα βρίσκεται κάποιος να σου τονώσει το ηθικό και να σε στηρίξει, όταν βρίσκεσαι στις μαύρες σου, ή και για να σου δώσει μια αφυπνιστική καλαμιά όταν διστάζεις να αρπάξεις την ευκαιρία που περνάει από μπροστά σου. Είσαι σε περίοδο που τραβάς τα βλέμματα, εντυπωσιάζεις, ενθουσιάζεις κι ενθουσιάζεσαι. Πρακτικά: Παίζεις στην έδρα σου και το γουστάρεις.

Λέξη κλειδί της μέρας: Γοητεία.

 

Παρθένος

Άι σιχτίρ και τα λεφτά και η ανέχεια και οι δυσκολίες και οι κάρτες και η κατανάλωση κι αυτοί που σε υποτιμούν και αυτοί που θεωρούν δεδομένη την αγάπη και τη βοήθειά σου και οι άλλοι που πιστεύουν οτι μπορεί να σε κάνουν θύμα πουλώντας σου φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Σήμερα θες να κάνεις επίδειξη ισχύος και θα το πετύχεις άνετα.

Λέξη κλειδί της μέρας: Αποφασιστικότητα.

 

Ζυγός

Πότε φτάνεις στο σημείο που δεν πάει άλλο; Ποτέ! Χα! Αυτό ίσχυε πιθανόν στις φαντασιώσεις σου ή έπειθες τον εαυτό σου ότι το Ποτέ δείχνει την ικανότητά σου να ισορροπείς τα αντίθετα, να προσπαθείς να βρεις τη χρυσή τομή, να μη στεναχωρείς κανένα. Μιλάμε για διάλυση μιας ερωτικής σχέσης; Ένα οικονομικό αδιέξοδο; Ένα γενικότερο ζόρι; Είσαι σε θέση να το λύσεις και θα το λύσεις.

Λέξη κλειδί της μέρας: Δύναμη.

 

Σκορπιός

Μπαίνεις στον πειρασμό να θεωρήσεις ότι οι σχέσεις είναι ανταγωνισμός, ένας χορός που ο εναγκαλισμός γίνεται ασφυκτικός, μάχη επιβίωσης. Όλοι θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν μας εκμεταλλεύονται, ότι δεν μας χειραγωγούν ή ότι δεν ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα για το τι σκέφτονται οι άλλοι για μας όμως η αλήθεια είναι ότι ο συναισθηματισμός σου θα σου βγει πολύ πιο έντονα απ’ ο,τι νομίζεις και θα χει και θετικά αποτελέσματα.

Λέξη κλειδί της μέρας: Τρυφερότητα.

 

Τοξότης

Όσο μεγαλώνεις, αντιλαμβάνεσαι ότι δεν μπορείς να πληρώνεσαι με πενταροδεκάρες μόνο και μόνο για να είσαι στο παιχνίδι ή επειδή σου αρέσει η δουλειά σου ή ο έρωτας που ζεις. Σήμερα έχεις απαιτήσεις, διεκδικείς, ανοίγεις συζητήσεις κι αν το αποτέλεσμα δε σου αρέσει, βαράς την πόρτα και φεύγεις. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να επιστρέψεις, αλλά και μια ανάσα σου είναι πλέον απαραίτητη.

Λέξη κλειδί της μέρας: Παρορμηση.

 

Αιγόκερως

Μη γίνεις αυτός που θα ξεσπάσεις την απογοήτευσή σου, τις αγωνίες, τις αμφιβολίες σου πάνω στους αγαπημένους, τους συνεργάτες ή τους φίλους σου. Υ.Γ. Βάζεις τις υποθέσεις σου στο ρελαντί; Κάνεις ένα βήμα πίσω στα αισθηματικά προβλήματα; Δεν παίρνεις εν θερμώ αποφάσεις; Αξιολογείς, ξαναβλέπεις, αναθεωρείς; Πράττεις πολύ καλά. Να θυμάσαι τη φράση των Σαμουράι: Νικάς πριν Πολεμήσεις. Άσε τον Τοξότη στα εν βρασμώ για σήμερα!

Λέξη κλειδί της μέρας: Σύνεση.

 

Υδροχόος

Μερικές φορές η ζωή σε βάζει να επιλέξεις ανάμεσα σε τόσο εκ διαμέτρου αντίθετες επιλογές, που στο τέλος όποια κι αν είναι η επιλογή σου φοβάσαι ότι έκανες λάθος. Πρακτικά: Μην περιμένεις πολλά από ραντεβού και επαγγελματικές συναντήσεις. Ανάβαλε σημαντικές αποφάσεις. Είναι κακή μέρα για τελεσίγραφα παντός τύπου.

Λέξη κλειδί της μέρας: Χρόνος.

Ιχθύες

Δυνατή μέρα για σένα Ψαράκι μου που είσαι για άλλη μια φορά σε κατάσταση ζεν, αν κι υπάρχουν 2-3 αναμονές που σε ταλαιπωρούν, απαντήσεις που θες να ‘ρθουν κι ισως αργήσουν κι άλλο. Γεγονός είναι οτι δεν πτοείσαι και δεν παύεις ν’ απολαμβάνεις τη μέρα σου. Να θυμάσαι ότι στο τέλος, ασχέτα με τις απαντήσεις των άλλων, εσυ είσαι που θ’ αποφασίσεις.

Λέξη κλειδί της μέρας: Διασκέδαση.