pali4

Η σημερινή μερα μας καλεί να κάνουμε κάτι που συχνά-πυκνά αποφεύγουμε, αλλά πολλές φορές αποδεικνύεται λυτρωτικό κι άκρως χρήσιμο: Δουλίτσα με τον εαυτό μας.

Κριός

Κριάρι μου δε μας τα λες καλά τις τελευταίες μέρες κι έχεις αρχίσει να μπερδεύεις τους ανθρώπους γύρω σου. Σήμερα θα κληθείς να δώσεις απαντήσεις για την περίεργη συμπεριφορά σου και δε σε βλέπω να τις γλυτώνεις. Επίλεξε την αλήθεια.

Λέξη κλειδί της μέρας: Υπευθυνότητα.

 

Ταύρος

Ταυράκι μου όλα ωραία, όλα πρίμα, όλα στο μυαλό σου σε μια τέτοια γλυκιά νιρβάνα που τίποτα δεν μπορεί να σε συνταράξει ή να σε αναστάτωσει. Όλοι γύρω σε κοιτάνε με στραβό μάτι σήμερα γιατί δεν ξέρουν τι ετοιμάζεις και τι σκέφτεσαι. Εσύ όμως ξέρεις και κρατάς τον άσσο στο μανίκι.

Λέξη κλειδί της μέρας: Μυστήριο.

 

Δίδυμοι

Διδυμάκι μου η μέρα υπόσχεται σήμερα για σένα στιγμές έντονης χαλάρωσης κι ευφορίας και πολύ καλά κάνεις, γιατί το είχες όντως μεγάλη ανάγκη μιας κι είχες πιεστεί απόλυτα. Το βράδυ θα σε φέρει κοντά σε απαντήσεις που επιτέλους τολμάς να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις.

Λέξη κλειδί της μέρας: Χαμόγελα.

 

Καρκίνος

Καρκίνε μου σήμερα εισαι στις κλειστές σου κι οι δικοί σου άνθρωποι απορούν κι αναρωτιούνται. Μη χάνεσαι παρά τα όσα βασανίζουν το μυαλουδάκι σου. Και μην ξεχνάς ότι η λύση καμιά φορά είναι η πιο προφανής και συνήθως ναι, ναι, είναι μπροστά στα μάτια μας.

Λέξη κλειδί της μέρας: Συζήτηση.

 

Λέων

Λιοντάρι μου σ’ έπιασε η τρέλα σου και ποιος σε πιάνει τώρα που δεν κρατιέσαι! Όλα τα σφάζεις, όλα τα μαχαιρώνεις σήμερα, όλα τα διεκδικείς κι όλα θα πρέπει να πάρουν μια τροπή, είτε μπρος, είτε πίσω, γιατί αν για ένα πράγμα δε φημίζεσαι καλό μου, αυτό είναι η μετριότητα.

Λέξη κλειδί της μέρας: Παρορμήσεις.

 

Παρθένος

Παρθένε μου είσαι σήμερα τόσο δημιουργικός που εκπλήσεις τους πάντες, εκτος απ’ τον εαυτό σου. Μια διάθεση  να προσφέρεις, να δώσεις σάρκα κι οστά σε μια ιδέα, να ξεφύγεις απ’ τα συνηθισμένα σου και να εκτονωθείς. Βρε μπας κι είσαι ερωτευμένος;

Λέξη κλειδί της μέρας: Δημιουργικότητα.

 

Ζυγός

Ζυγέ μου όμορφε και τριανταφυλλένιε, γιατί μου στεναχωριέσαι για πράγματα που δεν μπορεις να ελέγξεις; Γιατί χαλάς τη ζαχαρένια σου και δημιουργείς έριδες απ’ το πουθενά και κυρίως γιατί δεν απολαμβάνεις το καλοκαιρί και κλείνεσαι σε τέσσερις τοίχους; Η ζωή είναι εκεί έξω καλό μου και πρέπει να τη διεκδικήσεις.

Λέξη κλειδί της μέρας: Θετικότητα.

 

Σκορπιός

Σκορπιέ μου το τετραπέρατο μυαλό σου έχει βάλει με το νου του χίλια σχέδια αποπλάνησης του στόχου που δεν είναι άλλο από τον έρωτα γι’ αλλη μια φορά. Και ξέρουμε πολύ καλά ποιο είναι το αποτέλεσμα όταν ένας Σκορπιός βάζει το μυαλό του σε λειτουργία. Αλί και τρισαλί σε όποιον βρεθεί στο δρόμο σου.

Λέξη κλειδί της μέρας: Σέξαπιλ.

 

Τοξότης

Τοξοτάκι μου σε πιάνει μια μικρή γλυκιά νοσταλγία σήμερα που όμως αν δεν την προλάβεις υπάρχει η περίπτωση να εξελιχθεί σε πικρή νοσταλγία και βεβαίως δεν το θέλουμε αυτό καλοκαιριάτικα, νομίζω. Το θέλουμε; Απαπαπαπαπα! Άσε βρε τις σκέψεις να μείνουν στο παρελθόν και κοίτα το τώρα σου, ναι;

Λέξη κλειδί της μέρας: Συγκέντρωση.

 

Αιγόκερως

Αιγόκερε μου μερικά προβληματάκια στην επικοινωνία να ξέρεις ότι σήμερα θα τα έχεις. Λίγο που κι εσύ είσαι λακωνικός, λίγο που τα της δουλειάς τα ‘χεις ξανά φορτωμένα στον κόκορα κι οι γύρω δε σε καταλαβαίνουν, λίγο που το καλοκαίρι όλοι γινόμαστε πιο λάιτ και φλου, δεν αποκλείεται να μπλεχτείς σε παρεξηγήσεις. Επιχείρημα και ψυχραιμία κι όλα θα φτιάξουν. 

Λέξη κλειδί της μέρας: Σαφήνεια.

 

Υδροχόος

Υδροχόε μου δεν υπάρχει τίποτα που να στη σπάει περισσότερο απ’ την πίεση – γνωστό αυτό. Τι γίνεται όμως όταν την ασκείς εσύ; Γιατί ναι, σήμερα ξύπνησες με διάθεση κάπως επιβλητική που να ξέρεις ότι δε θα μείνει αναπάντητη και προβλέπονται εντάσεις, εκτός αν επικαλεστείς τη γνωστή σου χαλαρότητα και το σώσεις στο παρατσάκ.

Λέξη κλειδί της μέρας: Ψυχραιμία.

 

Ιχθείς 

Ιχθύ μου να το πάμε λίγο απ’ τις βασικές αρχές μας: Για τα προβλήματά μας δε φταίνε οι άλλοι. Συνήθως φταίει το ξερό μας το κεφάλι. Αντίστοιχα ούτε την ευτυχία μας πρέπει να τη στηρίζουμε σε άλλους, γιατί οι άλλοι είναι άλλοι κι αν κάτι στραβώσει πάει κι η χαρά, πάει κι η ευτυχία, πάει κι η αισιοδοξία.
Με απλά λόγια: Η σημερινή μερα διδάσκει ότι η δύναμη είναι μόνο μέσα σου.

Λέξη κλειδί της μέρας: Αυτοπεποίθηση.