Όλοι έχουμε δύο πλευρές, τον καλό και τον κακό εαυτό μας που αναλόγως τις συνθήκες της ζωής μας τον εκφράζουμε. Είναι ουσιαστικά τα θετικά και τα αρνητικά χαρακτηριστικά μας που συνθέτουν την προσωπικότητά μας και την εικόνα που προβάλλουμε στους άλλους. Μάλιστα υπάρχουν άνθρωποι που μας βγάζουν την κακή μας πλευρά και άλλοι που αναδεικνύουν τα θετικά μας γνωρίσματα, γι’ αυτό εξάλλου δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια άποψη για κάποιον. Έτσι συμβαίνει και στα ζώδια, έχουν δύο πλευρές -και κάποια ίσως και περισσότερες- και αναλόγως βγάζουν το ένα ή το άλλο τους πρόσωπο. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα δύο πρόσωπα που έχουν οι εκπρόσωποι του ζωδιακού.

 

 

Κριός

Οι Κριοί στην καλή τους έκδοση είναι ενθουσιώδεις, φιλόδοξοι και παθιασμένοι. Όπου βρεθούν κερδίζουν τις εντυπώσεις με το χαμόγελο, την ορμή και την αποφασιστικότητά τους. Αποδέχονται τις προκλήσεις, τίποτα δεν τους σταματά και υπερασπίζονται τον εαυτό τους και όσους αγαπούν.

Όμως έχουν και έναν άλλο εαυτό που είναι φοβερά ενοχλητικός. Γίνονται κυριαρχικοί, εγωιστές, ευμετάβλητοι και εκνευριστικοί αντιρρησίες, που θα διαφωνούν με ό,τι και αν τους πεις και θα θέλουν να κάνουν μόνο το δικό τους. Μάλιστα, αν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα θέλουν θυμώνουν και φωνάζουν τόσο πολύ, που κατατάσσουν αυτόματα τον εαυτό τους στους πιο αντιπαθητικούς ανθρώπους.

 

Ταύρος

Οι Ταύροι είναι από τα πιο σταθερά και αφοσιωμένα ζώδια και δεν τους αρέσουν οι αλλαγές. Είναι σωστοί και πιστοί στη σχέση τους και προσπαθούν να έχουν τον σύντροφό τους ευχαριστημένο. Δεν κοιτάζουν εδώ κι εκεί και αποτελούν το στήριγμα για την οικογένειά τους. Αλλά και στην εργασία τους είναι έτσι, αφού αναζητούν σταθερές επαγγελματικές σχέσεις. Είναι φιλόδοξοι και θα δουλέψουν σκληρά για να μπορέσουν να κατακτήσουν τους στόχους τους, αλλά και να προσφέρουν στους αγαπημένους τους τα πάντα. Αυτή όμως είναι η καλή τους πλευρά.

Διότι ο άλλος τους εαυτός, ο «αρνητικός», δεν παλεύεται. Είναι τόσο πεισματάρηδες και αγύριστα κεφάλια, που δεν μπορείς να κάνεις μια κανονική κουβέντα μαζί τους. Επιμένουν στην άποψή τους και μπορούν να σε τρελάνουν, αρκεί να περάσει το δικό τους. Επίσης, μπορεί να έχουν κολλήματα και να γίνουν εξαιρετικά κτητικοί με τους συντρόφους τους και να μην τους αφήνουν να αναπνεύσουν.

 

Δίδυμος

Οι Δίδυμοι είναι πολύπλευρες προσωπικότητες. Αν έχουν τα κέφια τους είναι πολύ φιλικοί, επικοινωνιακοί, περιπετειώδεις και μπορούν να γίνουν η ψυχή της παρέας. Είναι ανοιχτόμυαλοι, ιδιαιτέρως κοινωνικοί και δεν έχουν κολλήματα, αφού το μόνο που θέλουν είναι να περνούν καλά και να διασκεδάζουν. Και όταν λέμε να διασκεδάζουν εννοούμε με όλους, με φίλους, γνωστούς και τον σύντροφό τους. Δεν τους αρέσουν οι γκρίνιες και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να τους ρίξει τη διάθεση.

Όμως υπάρχει η άλλη πλευρά τους, η ανυπόφορη και η οποία εκδηλώνεται όταν δεν πηγαίνουν τα πράγματα όπως θέλουν εκείνοι. Τότε μπορούν να γίνουν τόσο ανυπόμονοι και παράλογοι, που σπάνε τα νεύρα των γύρω τους, αλλά και τόσο νευρικοί και επιθετικοί, που μπορούν σε λίγα δευτερόλεπτα να ισοπεδώσουν με τα λόγια και την ειρωνεία τους τον οποιονδήποτε βρεθεί στον δρόμο τους.

 

Καρκίνος

Οι Καρκίνοι είναι πιστοί και βαθιά αφοσιωμένοι άνθρωποι. Αυτό όμως που τους χαρακτηρίζει είναι ότι έχουν κερδίσει τον τίτλο του σπουδαίου ακροατή, αφού θα καθίσουν στωικά να ακούσουν όποιο δράμα μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιος, έστω και αν τον γνώρισαν μόλις σε μια στάση λεωφορείου! Είναι καλόψυχοι και δοτικοί άνθρωποι, με τεράστια ευαισθησία και ευγένεια. Αυτή είναι η θετική τους πλευρά, υπάρχει όμως και ο αντίποδας.

Στην αρνητική τους πλευρά οι Καρκίνοι, επειδή είναι κυκλοθυμικοί, δεν μπορούν να ελέγξουν τα συναισθήματά τους και οι γύρω τους δεν ξέρουν πώς να τους συμπεριφερθούν. Έχουν συχνά διαταραχές άγχους και διάθεσης και δραματοποιούν τις καταστάσεις, καθώς αισθάνονται ότι κανείς δεν τους καταλαβαίνει. Όταν βρίσκονται σε αυτήν τη φάση ή που θα ανοίξουν το στόμα τους και θα πουν τα παράπονα που έχουν μαζέψει από καταβολής του κόσμου, ή που θα κλειστούν στον εαυτό τους, θα απομονωθούν και δε θα τους βγαίνει λέξη ούτε με το τσιγκέλι.

 

Λέων

Οι Λέοντες δεν μπορούν να βρίσκονται στο περιθώριο και έχουν την ικανότητα να είναι πάντα στο προσκήνιο, αφού αυτός είναι ο απώτερος στόχος τους και θα τον καταφέρουν είτε με το καλό είτε με το κακό. Στη θετική εκδοχή τους είναι πολύ γενναιόδωροι σε όλα, τόσο στα αισθήματά τους όσο και σε υλικά αγαθά. Προσφέρουν τα πάντα, αρκεί να βρίσκονται στην πρώτη θέση της καρδιάς σας. Είναι φιλόδοξοι, έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση και είναι γεννημένοι ηγέτες και καθοδηγητές που εμπνέουν τους άλλους να τους ακολουθήσουν.

Αν όμως δε βρίσκουν την πολυπόθητη αναγνώριση τότε βγαίνει ο άλλος τους εαυτός ο επιθετικός, ο απαξιωτικός, ο ξιπασμένος. Γίνονται υπερβολικοί στις αντιδράσεις τους, δραματοποιούν τις καταστάσεις και καυχιούνται τόσο για τον εαυτό τους που τελικά αντί να αποτελούν έμπνευση για τους άλλους, γίνονται σχεδόν γραφικοί.

 

 

Παρθένος

Οι Παρθένοι είναι πανέξυπνοι, σχολαστικοί, αναλυτικοί και βάζουν τη λογική μπροστά και μετά το συναίσθημα. Είναι καλοί και πρόθυμοι στο να λύνουν προβλήματα και να βοηθούν τους άλλους με την ευφυΐα τους. Έχουν τον τρόπο πάντα να βάζουν τα πράγματα στη θέση τους και είναι καταπληκτικοί συνεργάτες, αρκεί να έχουν εν υπνώσει την εκνευριστική πλευρά τους.

Δηλαδή, την αρνητική πλευρά του χαρακτήρα τους που μπορεί να σκάσει και γάιδαρο, διότι αν κολλήσει το μυαλό τους με κάτι δεν μπορεί να επανέλθει με τίποτα. Οι Παρθένοι έχουν εμμονή με την τελειότητα σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να τινάξουν στον αέρα μια δουλειά για κάτι επουσιώδες και δυστυχώς αυτό δεν μπορούν να το ελέγξουν εύκολα. Μάλιστα, γίνονται αγενείς και απότομοι και όλη αυτή η συμπεριφορά τους δημιουργεί δυσαρμονία στις σχέσεις, επαγγελματικές και προσωπικές. Και μερικές φορές είναι και λίγο συμφεροντολόγοι…

 

Ζυγός

Οι Ζυγοί είναι οι άνθρωποι που θέλουν να έχουν σταθερότητα στη ζωή τους, δεν αρέσκονται στις αντιδικίες, ούτε συμμετέχουν σε καβγάδες και συγκρούσεις. Η θετική τους πλευρά εκφράζεται με ευγένεια, διάλογο και σωστή προσέγγιση των καταστάσεων. Είναι οι ιδανικοί διαμεσολαβητές και οι άνθρωποι που αν υπάρχει κρίση μπορούν να εξετάσουν και τις δύο πλευρές ενός νομίσματος.

Όμως, όλη αυτή η ανάγκη τους για ισορροπία και αρμονία μπορεί να εκφραστεί και αρνητικά, καθώς μπορεί να γίνουν τα τέλεια «θύματα» που θα κρύβουν όλα τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι για να μην έρθουν σε αντιπαράθεση στις προσωπικές και τις επαγγελματικές τους σχέσεις. Έτσι λένε «ναι σε όλα» και δεν υπερασπίζονται τον εαυτό τους, προκειμένου να ζουν στην τέλεια φούσκα τους.

 

Σκορπιός

Οι Σκορπιοί είναι πολύ έξυπνοι, με ιδιαίτερο χιούμορ και έντονη διαίσθηση. Αλλά αυτό που καθορίζει τη ζωή τους είναι το πάθος. Δεν κάνουν τίποτα χλιαρά, θέλουν ένταση στις σχέσεις τους και δεν το κρύβουν. Αυτή η ένταση όμως και το πάθος μπορεί να εκφραστεί με θετικό ή αρνητικό τρόπο, ανάλογα με το ποιον έχουν απέναντί τους. Στην καλή τους έκδοση οι Σκορπιοί προσπαθούν να διατηρούν το περιβάλλον τους χαρούμενο και συνεχώς ψάχνουν τρόπους να αναζωπυρώνουν το πάθος, είτε στις προσωπικές τους σχέσεις είτε στα επαγγελματικά τους. Θέλουν συντρόφους και συνεργάτες που να μπορούν να κρατούν τη φλόγα και το ενδιαφέρον τους στα ύψη, αλλιώς ξενερώνουν.

Όμως έχουν και την «κακή» τους πλευρά που γίνονται εξουσιαστικοί, εκδικητικοί και εμμονικοί. Στους Σκορπιούς δεν αρέσει να αισθάνονται ανασφάλεια. Αν προδοθούν ή προκληθούν θα απαντήσουν και δε θα είναι οι πιο εύκολοι αντίπαλοι. Αν ένας Σκορπιός χάσει την ψυχραιμία του, δεν είναι από αυτούς που απλά θα φωνάξει και θα εκτονωθεί. Η κάθε λέξη του και απειλή του θα γίνει πράξη.

 

Τοξότης

Οι Τοξότες είναι φλογεροί, περιπετειώδεις και ενθουσιώδεις. Είναι πολύ διασκεδαστικοί και όλοι θέλουν να τους κάνουν παρέα. Είναι από τους πιο αισιόδοξους ανθρώπους και πάντα βρίσκουν κάτι θετικό να πουν, έστω και αν αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα. Είναι έντονοι και ανεξάρτητοι άνθρωποι και δεν αντέχουν τα καλούπια και τους περιορισμούς.

Μέχρι εδώ όλα καλά, αλλά έχουν και την άλλη τους πλευρά, την ανάποδη, που βγαίνει στην επιφάνεια όταν τους γυρίσει το μάτι και τους μεταμορφώνει σε «τέρατα». Έχουν έντονα ξεσπάσματα θυμού και οργής και δεν μπορούν με τίποτα να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Μπορεί να γίνουν πολύ σκληροί και να ρίξουν με μεγάλη ευκολία τη χολή τους σε όποιον τους σταθεί εμπόδιο ή προσπαθήσει να τους κόψει τα φτερά τους. Επίσης, έχουν και ένα ακόμη ελάττωμα, μπορούν να γκρεμίσουν τα πάντα σε ένα λεπτό, διότι το θυμικό τους είναι πιο έντονο από τη λογική τους.

 

Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι καταβάλουν τεράστια προσπάθεια για να φτάσουν τους στόχους τους και να αγγίξουν την επιτυχία. Είναι πολύ σημαντικό για αυτούς να μην ξεφεύγουν από την πορεία που έχουν χαράξει και συνήθως δεν επιτρέπουν σε κάποιον να σταθεί εμπόδιο. Γενικά, είναι προσηλωμένοι και πολύ σταθεροί άνθρωποι. Κάνουν τις επιλογές της ζωής τους, προσωπικές και επαγγελματικές, μετά από αρκετή σκέψη και δεν είναι καθόλου παρορμητικοί και ελαφρόμυαλοι. Αυτή όμως είναι η καλή τους πλευρά, διότι υπάρχει και η «ανάποδη»!

Στην αρνητική τους έκδοση οι Αιγόκεροι αφήνουν τη φιλοδοξία τους να γίνει ο οδηγός στη ζωής τους και μπορεί να πατήσουν επί πτωμάτων για να φτάσουν στην κορυφή. Ή μπορεί μόλις επιτύχουν να ξεχάσουν όλους αυτούς που τους βοήθησαν και τους στάθηκαν, δείχνοντας μια απίστευτη αχαριστία. Επίσης, μπορεί με μεγάλη ευκολία να δείχνουν έπαρση, να καυχιούνται και να επιδεικνύουν μια αίσθηση ανωτερότητας, που τους κάνει αντιπαθείς.

 

Υδροχόος

Οι Υδροχόοι είναι αδέσμευτα πλάσματα που δεν μπορούν τα κλισέ και τους περιορισμούς. Σκέφτονται πάντα έξω από το «κουτί» και το βλέμμα τους είναι στραμμένο στο μέλλον. Τους αρέσουν οι καινοτομίες, οι έξυπνες και διαφορετικές ιδέες και θέλουν να βοηθούν και να είναι χρήσιμοι στο κοινωνικό σύνολο. Δεν αντέχουν τα ίδια και τα ίδια, απολαμβάνουν τις προκλήσεις και θέλουν να ταξιδεύουν, να γνωρίζουν νέους ανθρώπους και πολιτισμούς και να αφήσουν το στίγμα τους στον κόσμο. Ακούγεται πολύ ιδανικό για είναι αληθινό; Ναι όντως, διότι αυτή είναι η θετική τους πλευρά.

Έχουν όμως και ένα άλλο πρόσωπο, το οποίο είναι τόσο συναισθηματικά αποξενωμένο που θαρρείς ότι δεν κυλά αίμα στις φλέβες τους. Έχουν τόσο φόβο για τις συναισθηματικές εκδηλώσεις και αποφεύγουν να δένονται βαθιά και ουσιαστικά με ανθρώπους. Αποσυνδέονται από κάθε τι που μπορεί να τους προκαλέσει πόνο και δεν είναι διαθέσιμοι σε δραματικές καταστάσεις. Ακόμη, πολλές φορές μπορεί να «πολεμούν» για το κοινωνικό σύνολο και να είναι οι επαναστάτες του ζωδιακού, αλλά μπορεί πίσω από τον αγώνα τους να κρύβεται ο ευσεβής πόθος για την προσωπική τους αναγνώριση.

 

Ιχθύς

Οι Ιχθύες είναι πολύ ευαίσθητοι και συμπονετικοί και τρέχουν να βοηθήσουν όλο τον κόσμο. Συνήθως είναι πολύ καλοί φίλοι, πρόθυμοι συνεργάτες και πολύ πιστοί στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Έχουν μεγάλη ενσυναίσθηση και συμπεριφέρονται με ευγένεια, προσπαθώντας να μην ξεστομίσουν κάτι που θα πληγώσει τους άλλους. Βάζουν τον εαυτό τους σε δεύτερη μοίρα και προσπαθούν να κάνουν τους άλλους να χαμογελάνε, υποβιβάζοντας πολλές φορές τις δικές τους ανάγκες. Ζουν στο δικό τους κόσμο που νομίζουν ότι είναι όλα ονειρικά πλασμένα. Όλα αυτά τα γλυκά ψαράκια, διότι υπάρχουν και οι καρχαρίες που έχουν κάποια αρνητικά στοιχεία.

Στην πιο σκοτεινή τους πλευρά οι Ιχθύες μπορεί να παίξουν εύκολα θέατρο για να κερδίσουν αυτό που θέλουν και να εκμεταλλεύονται καταστάσεις για όφελός τους. Ή μπορεί να είναι τόσο τεμπέληδες, που βέβαια δε θα το παραδεχτούν, αλλά θα φταίνε πάντα οι άλλοι που δεν τους αφήνουν να προκόψουν. Επίσης, έχουν τόσο έντονη την ανάγκη να χαθούν στον δικό τους κόσμο που μπορεί να οδηγηθούν σε εξαρτήσεις από αλκοόλ ή άλλες ουσίες, προκειμένου να ξεφύγουν από την πραγματικότητα που δεν είναι ιδανική για αυτούς.

 

 

Πηγή